NewYorkCityLight schreef:
Leuk voor d'r

. Platina is 50.000 verkopen toch?
Ik heb hem ook aangeschaft vandaag samen met Daft Punk.
Hopelijk brengt ze een mooi resultaat voor ons morgen.
Nee joh, tegenwoordig is platina zelfs nog maar 40.000. In de good old days was dit 100.000.
Dan dit nieuwe album:
Fan van Anouk sinds eerste single Mood Indigo en haar eerste paar cd's ook braaf gekocht. Tot de klad erin kwam en de albums steeds minder boeiend werden (of ik had er gewoon geen tijd meer voor om er voor te gaan zitten.
Toen vorig jaar bekend werd gemaakt dat Anouk ons zou vertegenwoordigen op het verfoeide Songfestival en dat Anouk zélf de songkeuze zou bepalen, werd ik toch weer getriggerd. Ze laat zich niet dirigeren en doet gewoon haar ding. Niet iedereen kan dat waarderen en vinden mensen haar arrogant.
Anouk zou dus met een
killer song op de proppen komen om het Songfestival een poepie te laten ruiken. En toen kwam het nummer 'Birds'. Dat was even slikken; geen lekker rocknummer of ballad met strijkorkest, maar een heel rustig, melancholisch nummer wat naar het einde toe gedragen wordt door een koortje. Maar oh, wat is het gedreven gezongen. Tegenwoordig krijg ik er gewoon tranen van in mijn ogen, zo mooi. En van trots, want heel Europa lijkt inmiddels in de ban van Nederland en van Anouk. In veel landen schijnt ze nogsteeds een erg populaire zangeres te zijn.
Een dag na het bereiken van de finale (9 jaar geleden gebeurde dit voor het laatst), kwamen er ineens 4 erg mooie videoclips vrij om dit nieuwe album te ondersteunen. En toen besloot ik het album ook maar te kopen (10 euro bij Saturn en Media Markt), en oh, wat een schitterend album is het geworden. Heel toepasselijk bij het grauwe, grijze en natte weer wat ons land al maanden in de greep houdt.
Hoogtepunten van dit album kan ik niet noemen, want dat zijn er zoveel (waarom maar 2 keuzes MuMe?? Waarom??). Alles lijkt ook bij elkaar te horen, gezien het feit dat veel nummers in elkaar overlopen. Helemaal top dus.
Dit gaat zeker een van mijn favoriete albums van dit jaar worden (een lijst die weer erg gevarieerd van genre zal zijn).