Anouk - Sad Singalong Songs (2013)

Label: Goldilox

1. The Rules (3:58)
  2. Pretending as Always (3:49)
  3. Birds (3:23)
  4. The Good Life (3:31)
  5. Are You Lonely (3:28)
  6. Stardust (3:31)
  7. Only a Mother (3:54)
  8. Kill (4:15)
  9. I Don't Know Nothing (3:32)
  10. The Black Side of My Mind (5:15)
Oh, lekker is dat: nu zijn de berichten ineens weggehaald. Krijg je fijne discussies van hier op de site

edit: heel user woensdag is ineens verdwenen. Zo, die Anouk heeft macht zeg

MatthijsBudding
Huh? Sorry dat ik off-topic ga, maar je account kan toch niet volledig verwijderd worden ??

Waarom niet? Dat telefoontje van Anouk volstond hoor

MatthijsBudding
Ik had een oud account, tijdje geleden verwijderd. Stemmen weg, niet meer in te loggen. Maar de berichten staan er nog steeds en de accountnaam staat nog steeds bij zoekresultaten

Zonder flauwekul: je hebt wel gelijk: normaal staat er dan user geband of uitgeschreven en nu is het helemaal blanco. Vreemd, zeker ook omdat er hier nu geen erg gekke dingen gezegd werden of dat er sprake was van hoog opgelopen ruzies of iets dergelijks. Misschien zien we user woensdag woensdag wel weer.

Terug naar het album dan maar

MatthijsBudding
Ik zag je 2e zinnetje niet . Terug naar het album? Nog steeds een fantastisch album

1,0
ik heb dit album besteld (vrouw is naar Nederland) na de lovende kritieken hier.
Ik ben zelf een groot fan van Update van haar en de rest kan me eigenlijk gestolen worden.
Dus hoop op iets wat enigszins lijkt op Update...

MatthijsBudding
Nee, daar lijkt het niet op. Het lijkt op niets wat ze ooit gedaan heeft. Misschien een enkel nummertje.

aERodynamIC schreef:
Misschien zien we user woensdag woensdag wel weer...

Ik denk dat de discussie met jou 'm te zwaar viel aERo...

1,0
@Matthijs, ok dan is het hopen dat mijn smaak gelijk is aan die van jou

avatar van Darkzone
Nieuwe single "Pretending As Always" gaat nou niet echt als een speer. Op haar FB ook niet aangekondigd als nieuwe single, maar bungelt al wel 4 weken in de Tipparade...
Zolang het album het maar goed blijft doen, ook nu het al een paar weken hoogzomer is

TheArtfulDodger
Zij heeft zo'n harde uitstraling vind ik.

1,0
Tijd lang geluisterd, weggelegd en weer opgepikt maar nee ik vind het echt helemaal niks.
Anouk heeft een onwijs goede stem maar ze doet er naar mijn menening op "Update" na veels te weinig mee. Op dit album blijft voor mij geen enkele track hangen, zelfs het alom geprezen Birds niet. Ik kan zelfs zo ver gaan dat ik de nummers allemaal gedrochten vind.
Ik had hoge verwachtingen toen ik deze bestelde, op basis van goede reviews hier en daar.
Had zelf nog geen track gehoord, maar ik hoorde ballads en Anouk en dacht dat zou zomaar eens een top album kunnen zijn. Fout gegokt dus. Onsamenhangende muziek, teksten weinig inspirerend, stemgeluid onvoldoende. 1*

Enige negatieve punt van dit album is dat het eind een uur te vroeg invalt. Hier kan ik dagen naar luisteren; ik rijd om met de auto om dit album helemaal af te luisteren. Anouk laat zien/horen van wereldklasse te zijn. Wat jammer dat haar internationale carriere niet is gelukt. Dan hadden we naast water-management nog een exportproduct gehad. Anouk, blijf nog jaren van dit soort practige nummers maken.

avatar van Mjuman
TheArtfulDodger schreef:
Anouk exportproduct? Wie wil haar nou hebben?

Da's dé reden om haar te exporteren. Besides, je hebt gezien wat voor effect ze heeft gehad op Twitter met haar string-flash: van de week is Marlies Dekkers, ontwerpster van veel bling string- en tittieware failliet gegaan.

Misterfool
Verrassingen: haast per definitie komen ze uit een onverwachtse hoek. Nee, Anouk daar moest ik eigenlijk weinig van weten. De paar hitjes die ik van Anouk kende vond ik niks en de paar albums die ik volledig beluisterd heb, waren zelfs vreselijk. U kunt mijn verbazing voorstellen toen ik samen met mijn ouders naar het Eurovisie songfestival keek. Anouk’s bijdrage was daar namelijk erg goed!
Na de uitzending pindakaaste ik “Sad Singalong Songs” en mijn verrassing werd zo waar nog zoeter. Het is weliswaar geen perfect album, maar een verdomd sterke popplaat is het zeker. Om de verbazing helemaal compleet te maken, verliest dit album na meerdere luisterbeurten zijn kracht niet.
Anouk wordt hier begeleid door een orkest en dat past wonderwel goed bij haar stem. Het helpt ook dat ze hier niet geforceerd de rockchick probeert uit de hangen, maar zij zich een prachtige slepende, haast Beth gibbons-achtige stem aanmeet. Al is het soms duidelijk te horen dat ze een accent heeft, die echter nauwelijks stoort.
Zoals de titel al enigszins aangeeft is dit een melancholische plaat geworden. De nummers staan bol van de heimwee naar vroegere tijden; toen het leven nog makkelijk was. Het meest duidelijk komt dit naar voren op mijn lievelingsnummer op dit album: "The Good Life". Haast sprookjesachtig!
De kracht van dit album komt door de sublieme balans tussen gemeende, sterk vertolkte tragiek en de bombastische, uitgedokterde,begeleiding. Deze balans geeft de nummers hun spanning. Al moet ik eerlijk toegeven dat ik met name warm loop voor de symfonisch instrumentatie.
Niet elk nummer is even geslaagd: "Only a Mother" is wel erg geforceerd. Bovendien zet Anouk daar een pseudo-soul, maar zonder de ziel, zangstemmetje op, die ik erg slecht trek. "I Don’t Know Nothing" trekt mij net iets te resoluut de kaart van de sentimentaliteit. Hier is M.A.W de balans, die in de vorige paragraaf zo roemde, zoek. Voor de rest kan ik eigenlijk geen slecht nummer vinden.
Resumerend is dit eigenlijk best een sterk album, die niet miststaat in de platenkast van de beter geïnformeerde muziekliefhebber. Deze spannende symfonische popplaat, met uitstekende zangpartijen van Anouk, gaat zeker nog wel een aantal maal de weg naar mijn oren vinden . 4*

Mjuman schreef:

Ik snap jouw berichtje niet helemaal maar je hebt gelijk dat we haar beter wél kunnen exporteren, dan zijn wij eindelijk van haar af.

Misterfool schreef:

Ik vind het een mooi review om te lezen, maar ik lees het vol verbazing.
Ik wou dat ik jouw oren had, want echt ik had zo gehoopt op een geweldig album.
Nu ik deze onderbouwing lees die veel details bevat en echt doet lijken of het een mooi album is ga ik serieus twijfelen of ik het allemaal wel goed gehoord heb. Helaas heb ik dit vaker gedacht en staads als ik het weer luister denk ik wat een gedrocht van een album.
Maar dank voor de recensie, ik ga het nogmaals proberen

avatar van Hans Brouwer
TheArtfulDodger schreef:
Anouk exportproduct? Wie wil haar nou hebben?
Ik wil haar wel hebben hoor. 16 oktober ga ik met een collega naar Anouk's concert in het Gelredome. Daarom draai ik "Sad Singalong Songs (2013)" nu te pas en te onpas. Om in de Anouk mood te geraken zal ik maar zeggen. Ik heb slechts twee woorden nodig om dit album te omschrijven: allemachtig prachtig!

Hans Brouwer schreef:

(Ik zie dat jij uit een goed bouwjaar komt: Madonna, Kate Bush, Michael Jackson, Prince...)

avatar van reptile71
Enige plek waar ik radio luister is in de auto. Komt er een nummer voorbij dat toch wel lekker klinkt, de stem doet me denken aan Tracy Chapman, zo donker. Goh, wie zou dit zijn? Blijkt de nieuwe single van Anouk "Wigger". Dan verwacht je dat het op haar laatste album staat, dat ik nog niet heb gehoord tot op dit moment. Niet dus, waarom niet?

Wigger past niet op dit album, daarvoor is het niet duister genoeg.
Wigger is meer in het verlengde van haar vorige albums.

avatar van reptile71
Ok, ken het album niet en de vorige ook niet, maar al iets nieuws na dit album had ik ook nog niet verwacht. Overigens die clipjes aan het checken en The Good Life klinkt alvast goed. Heb me nooit zo in Anouk verdiept, maar dit album wil ik toch eens helemaal horen.

Heerlijk hoe deze dame op elke plaat weer anders weet te klinken.

Zou graag nog eens een Soul / Blues / R&B plaat van deze dame willen horen.
Iets in de trend van I'm a clice, Faith in my moon.
Haar stem leent zich daar denk ik ook wel heel goed voor.....

avatar van LucM
Anouk verraste op positieve wijze met Birds waarmee ze Nederland op het Eurovisiesongfestival vertegenwoordigde. Nog positiever sta ik tegenover dit album waar ze symfonisch getinte popsongs brengt. Het begeleidend orkest past wonderwel goed bij haar stem en zorgt voor de sfeer die bij wijlen sprookjesachtig is met ingehouden spanning. Soms licht bombastisch maar nooit over de top. Anouk laat de rockclichés voor wat ze waren en gelukkig ook dat knauwend Amerikaans met Haags accent. Wat mij betreft haar beste album (live-albums niet meegerekend) en voor het eerst dat ik 4* kan toekennen aan een regulier album van Anouk.

avatar van Funky Bookie
Ik ben altijd wel enthousiast over Anouk geweest, maar vooral van haar Rock 'n Soul werk. Ik vind dat ze een geweldige strot heeft, maar ze zou van mij iets meer mogen experimenteren.
Dat is op dit album erg goed gelukt.
Stuk voor stuk sfeervolle nummers die volledig leunen op haar prachtige stem. Het album is echt 1 geheel, maar duurt mij uiteindelijk net iets te lang.
The Rules is voor mij het enige nummer dat er echt uitspringt. Heel bombastisch en Jim Steinman achtig bij vlagen.
Slechte nummers staan er niet op, dus ruim voldoende. Misschien dat er in de toekomst nog wel een (half) puntje bij komt.

Ga deze toch eens even luisteren, vind Anouk normaal niet veel maar ik laat me graag verassen.

Grootfaas schreef:
Hopelijk heb je je niet echt laten verassen. Het zou overigens wel verklaren waarom je niet meer hebt geschreven wat je van het album vindt.

Ik had het hele album tot op de dag van vandaag nog niet in zijn geheel beluisterd. Vandaag opgepikt bij een kringloopwinkel. Ik had al een goede indruk gekregen van de clipjes, maar het geheel mag er ook zeker zijn. Wat een goede Nederlandse zangeres hebben we toch met haar. En dit is best een indrukwekkend album, al is het natuurlijk vrij somber, maar daar hou ik wel van.

avatar van Chameleon Day
Dit is in ieder geval heel veel beter dan die power zang/schreeuwplaten van haar. Mooi ingetogen gezongen. Ik was aangenaam verrast destijds.