Anouk - Sad Singalong Songs (2013)

Label: Goldilox

1. The Rules (3:58)
  2. Pretending as Always (3:49)
  3. Birds (3:23)
  4. The Good Life (3:31)
  5. Are You Lonely (3:28)
  6. Stardust (3:31)
  7. Only a Mother (3:54)
  8. Kill (4:15)
  9. I Don't Know Nothing (3:32)
  10. The Black Side of My Mind (5:15)
avatar van Don Cappuccino
Het zijn de arrangementen die mij deden luisteren naar dit album, de stem van Anouk doet mij niet zo veel. Vooral The Rules maakte indruk met zijn vrij duistere en mysterieuze sfeer. Na het zesde nummer begint de melancholie en bombast mij op te breken. Het zit wel erg goed in elkaar. 3 sterren.

avatar van tims
Lura schreef:
De eerste stem van een halve ster is binnen. Woordenaar, kun je misschien aangeven wat je zo slecht aan dit album vindt? Aan de kwaliteit van de songs kan het volgens mij toch niet liggen, toch?!

Dat kan nog niet. Hij moet hem eerst nog beluisteren denk ik

avatar van Shelter
1,0
Lura schreef:

Debut krijgt anders 3 sterren bij mij. Wat bedoel je dan dat het mijn muziek niet is?!

3 sterren is wel wat weinnig hoor hater

avatar van Shelter
1,0
Ronald5150 schreef:

Volgens mij is "Update" geen studioalbum toch? Ik heb er wel eens flarden van gehoord. Neemt niet weg dat je mijn interesse hebt gewekt. Wie weet ga ik me er eens aan wagen. Bedankt

Nee klopt geen studio album, akoestisch album maar erg mooi moet ik zeggen.
Ik mag hopen dat ze ooit een vol akoestisch studio album gaat opnemen, ze kan echt geweldig zingen en haar stem past dan ook veel meer op akoestiek.
Ik zal zeggen zeker eens proberen,

On topic: Moet dit nog eens luisteren, het spreekt me zeker aan als ik het hier zo lees.
Anouk meer in ballad vorm...

avatar van Miss Indigo
Ik zal er ook maar eens wat over schrijven aangezien mensen hier schijnen te denken dat je anders enkel stemt om het gemiddelde naar beneden te halen.
Mijn eerste stem was overigens verkeerd geklikt dus heb hem direct aangepast, maar ben de discussie wel uit de weg gegaan omdat ik duidelijk (ver) afwijk van het gemiddelde en thuis ook omgeven word door enthousiastelingen en ik geen extra olie op het vuur wil gooien waar het smaak en dus een redelijk zinloze discussie betreft.
Persoonlijk zijn downtempo nummers voor mij zelden te pruimen, dan is het vaak al grotendeels instrumentaal of de stem moet van zulke klasse zijn dat het me recht in het hart raakt. Dat heb ik bij Anouk nooit gehad in downtempo nummers. Ik heb haar albums hier liggen en kan er zeker wel wat positief waarderen, Hotel New York heeft erg sterke kanten bijvoorbeeld, en live is ze ook sterk. Maar haar stem is me in de loop der jaren enorm tegen gaan staan. Het voorheen normale en eigen geluid lijkt steeds meer in een karikatuur te veranderen. Op SSS is het geen karikatuur, maar in dit geval is dat geen positief compliment. Haar stem klinkt dan wel natuurlijker en niet geforceerd dit keer, maar het mist spanning, en ik schrok werkelijk enorm bij het luisteren. Ik vroeg mij af of Anouk haar stem deels verloren heeft, ik herinner me toch een betere stem, met meer talent, zelfs in de ballads waar ik niet zo van hou. Vaak hoor ik in mijn hoofd hoe het óók zou kunnen zijn, en dat is geen goed teken. Het raakt me nu werkelijk op geen enkel punt. Het is als een prachtige taart waar je op het eerste gezicht graag een hap van zou nemen maar je dan proeft dat er totaal geen suiker en zout in zit. Ik denk dat ik SSS beter zou waarderen met een andere zangeres.
Anouk heeft mooie dingen gedaan, maar hier probeert ze voor mijn gevoel iets dat veel te hoog gegrepen is voor haar. Het is goed dat ze het doet, experimenteren is nooit verkeerd, maar deze is het helaas echt niet voor mij.

Martial
Lura schreef:
Misschien heeft het ook iets met de gemiddelde leeftijd op dit forum te maken?! Ik krijg de indruk dat veel gebruikers van de jongere generatie is, maar ik kan me vergissen. Jongere generaties hebben veel meer de neiging om zich te moeten doen gelden.

Ik val zeker niet onder de "jongere generatie" heb Abraham al in het vizier maar wat mij wel opvalt dat heel wat mensen hun leeftijd angstvallig geheim houden

En ach als er mensen zijn die in dit album een inhoudsloze 0,5 of 1 zien prima hoor wat mij betreft het zal werkelijk me reet corroderen voor mij is die nog al zijn 5 sterren waard en er is er maar één die er lacht en dat is Anouk zelf met een dubbele nummer 1 notering Birds en haar cd Sad Singalong Songs die ligt echt niet wakker van een Woordenaar of ene Miss Indigo of wie dan ook, de kassa rinkelt zo ook wel.

Zwan
Miss Indigo schreef:

Kijk. Eindelijk iemand met een goed onderbouwd verhaal. Chapeau.

Martial schreef:

... die ligt echt niet wakker van een Woordenaar of ene Miss Indigo of wie dan ook, de kassa rinkelt zo ook wel.

Daar gaat het hier niet om op Musicmeter. Miss Indigo heeft haar 2,0* uitgebreid onderbouwd: complimenten. Ik vind dat trouwens heel wat anders dan de plompverloren 0,5* van Woordenaar.

avatar van Miss Indigo
Martial schreef:

Mooi toch? Het zal Anouk net zo goed aan haar reet roesten wat ik er van vind, en inderdaad loopt ze lekker binnen (wat altijd wel zo zal zijn gezien de grote groep trouwe fans) en dat gun ik haar van harte. Als ik het zelf zou kunnen zou ik het ook doen. En mijn radio heeft nog altijd een mooie knop om hem uit te zetten dus hoef ik er ook niet wakker van te liggen. Iedereen gelukkig.

Edit: en voor wat het waard is; ik ben 29 en heb er absoluut geen problemen mee om dit te melden. Of leeftijd er veel mee te maken heeft dat weet ik niet, maar uiteraard verandert een persoon door de jaren heen, zowel de luisteraar als de artiest. Soms groei je naar elkaar toe en soms groei je uit elkaar. Wellicht dat ik me meer kan vinden in toekomstig werk van Anouk, ik sta er in ieder geval zeker voor open.

avatar van Broner
Beluister je alle nummers individueel dan is het (voor de meeste liedjes) nog best te pruimen. Maar gooi je deze nogal kitscherige op elkaar lijkende liedjes allemaal op één enkel album dan wordt het voor mij een grote ongedifferentiëerde brij waarvan je niet wilt dan anderen betrappen dat je hiernaar luistert. Ik voel heel sterk dat dit album minder is dan de som der delen.

Birds redt het boeltje nog enigzins en daarom toch nog 2.5 sterretjes.

Disclaimer: dit is uiteraard allemaal mijn persoonlijke subjectieve mening.

avatar van Lura
Broner schreef:

Birds redt het boeltje nog enigzins en daarom toch nog 2.5 sterretjes.

Disclaimer: dit is uiteraard allemaal mijn persoonlijke subjectieve mening.

Lijken alle liedjes op elkaar? Dat je het kitsch vindt, oke, maar als je vindt dat de liedjes op elkaar lijken, dan heb je volgens mij niet zo goed naar dit album geluisterd.

Right...

avatar van Darkzone
Ik snap heel goed dat Broner alle songs op elkaar vind lijken, aangezien alle songs een laag tempo hebben, Anouk op dezelfde manier zingt en de sfeer, de kleur van de songs over het hele album weinig varieerd. Dat zijn juist de factoren die de songs binden, die het een echt album maken en niet een ratjetoe van verschillende liedjes met verschillende stijlen. En ik vind het ook niet negatief dat de songs "op elkaar lijken", want dat maakt van dit album juist Anouks beste album tot nu toe. En het album heet niet voor niets "Sad Singalong Songs", dan kan je niet met vrolijke luchtige ballads, popsongs en stevige gitaarsongs aankomen...

MatthijsBudding
Helemaal mee eens Darkzone! Het is een echt ALBUM, samenhangend, een tripje van begin tot eind.

avatar van Broner
Ik zal het album nog eens beluisteren om te zien of mijn mening na een weekje niet-luisteren verandert. Zoals gezegd vond ik de liedjes nogal op elkaar lijken, maar ik kan me niet herinneren dat het daardoor een mooi samenhangend geheel was. Het klonk vooral als inspiratieloze opvulling die zwaar leunt op de stem van Anouk en verder muzikaal weinig interessants te bieden heeft.

Pak je enkele nummers afzonderlijk dan zijn ze nog best te pruimen maar juist als album vond ik het zwaar teleurstellend.

avatar van Broner
Gisteravond en deze ochtend heb ik het album nog een kans gegeven. Ik moet toegeven dat het aanzienlijk minder als een ongedifferentieerde brij klinkt. Tot zover de lovende woorden want man, wat vind ik dit matige muziek. De jezus-achtergrondkoortjes waar Anouk regelmatig mee in dialoog gaat werken op mijn zenuwen. Daarnaast zijn de harpjes, de blazers, de strijkers, de orgels en de klokken op zo'n kitscherige, hallelujahgevoel-achtige en bombastische manier gearrangeerd dat ik er eerder panisch van in de lach schiet dan dat het iets van emotie weet over te brengen.

En dan zijn de helft van de nummers ook nog eens volkomen ruk. ‘The Rules’, Pretending as Always’, ‘The Good Life’ en ‘Only a Mother’ (kan het nog erger?) zijn naar mijn mening de ergste negatieve uitschieters.

Ik kan me zo voorstellen dat een gemiddeld lid van omroep Max met een goed gevulde servieskast en een koekoeksklok dit wel kan waarderen.

Stem verlaagd naar 2 sterren.

avatar van sierrra
Broner schreef:

Beetje flauwe opmerking dit. Prima als je het ruk vindt, maar ga niet iedereen die het wel kan waarderen zitten dissen.

sierrra schreef:

Maak je niet dik. Zo is het helemaal niet bedoeld.

avatar van Hans Brouwer
Broner schreef:
Ach ik denk zomaar, afgaande op Broners album top 10, dat die "gemiddelde" man of vrouw kwalitatief betere cd's in de kast heeft staan als onze Broner. Je kunt lullen wat je wilt: "Sad Singalong Songs (2013)" is een verrassend goed en spectaculair album van ons Anoukje .

Hans Brouwer schreef:

Ja hoor, de eerste reactie waarin mijn top 10 erbij wordt gehaald is binnen. Moge er nog vele volgen!

Zwan

Leuke top 10 broner

avatar van Rudi S
Ja prima top 10, zelfs een van de beste uit de categorie mensen die niet van dit album houden.

avatar van Broner
Dank u! En ach, die top 10 bevat platen die mij interesseren, maar het zou mij niet verbazen als er over een half jaar drie andere platen instaan. Ik voel me niet gigantisch emotioneel gebonden aan wat ik daar heb ingevuld.

Nu weer terug naar het album! En neem het aub van mij aan dat ik liefhebbers van dit album geenszins heb willen schofferen of zoiets.

Ha ha, volgens mij kan je dan de volgende keer beter de omroep Max er beter niet bij betrekken!

Ik had nooit zoveel met Anouk totdat ik het nummer Birds hoorde voor het songfestival. Zo`n nummer had ik niet echt verwacht van Anouk, de rest van de plaat vind ik ook erg mooi klinken. Meer van dit graag! *4.0

avatar van Ronald5150
Als ik Ilse Delange was geweest was ik naar Oslo afgereisd en had ik een stuk of 100 rotte
eieren richting dat arrogant stuk vreten gegooid.

Bedankt voor je waardevolle bijdrage. Je mag vinden van de muziek wat je wilt, maar zulke op de persoon gerichte commentaren vind ik ronduit respectloos!

Daar heeft Anouk zelf anders ook geen enkele moeite mee

avatar van Ronald5150
aERodynamIC schreef:
Daar heeft Anouk zelf anders ook geen enkele moeite mee

Ook dat praat ik niet goed, maar dat is nog geen reden om jezelf (voel je niet aangesproken) te verlagen naar een bedenkelijk niveau. Ik dacht dat we het hier over de muziek zouden hebben, dus weer on topic: verrassend en coherent album van een Anouk die buiten de lijntjes durft te kleuren. Meeslepend!

Het zit je blijkbaar hoog maar die nummers op elkaar vinden lijken vind ik erg, erg knap (en ja ik ken dat nummer van Madonna).

MatthijsBudding
Verrassend? Het nummer Birds lijkt verdacht veel op Madonna's Is This Love (Bon D'Accord).

Dat kreng steelt als de raven, vandaar die hoes denk ik.

Je vind het stelen? Deze song bedoel je?
YouTube - Madonna - Is This Love (Bon D'Accord) (Unreleased Song)

HAHAHAHAHAHAHA, serieus? Het LIJKT er toch niet eens op? Sorry hoor, maar dit is wel ontzettend ver gezocht.

Edit: de berichten zijn weg, toch nog maar eens geluisterd?