Mobb Deep - Hell on Earth (1996)

Label: Loud

1. Animal Instinct (3:30)

met Ty Nitty en Twin Gambino

2. Drop a Gem on 'Em (4:18)
  3. Bloodsport (3:35)
  4. Extortion (3:32)

met Method Man

5. More Trife Life (3:45)
  6. Man Down (5:03)

met Big Noyd

7. Can't Get Enough of It (4:51)

met General G

8. Nighttime Vultures (4:29)

met Raekwon

9. G.O.D. Pt. III (5:17)
  10. Get Dealt Wit (3:56)
  11. Shook Ones Pt. 1 * (4:12)
  12. Hell on Earth (Front Lines) (4:35)
  13. Give It Up Fast (4:01)

met Nas en Big Noyd

14. Still Shinin' (4:11)
  15. Apostle's Warning (4:06)
avatar van JLjuju
Btw, ik dacht dat Shook Ones pt 1 op The Infamous stond als Bonus Track?
Dat is namelijk een van allervetste Mobb Deep nummers ooit.

avatar van MJ_DA_MAN
Ik weet nog steeds niet wat me bezielde toen ik dit album verlaagde, maar bij deze heb ik hem weer de dikke, vette en volle 4,5* gegeven. Classic, en staat absoluut in mijn top 20 van hiphopalbums.

avatar van Boris91
Nighttime Vultures blijft zo'n vette track. Hell on earth en Extortion zijn mn andere favorieten, toch wel weer de twee tracks met Wu featurings... Ik heb een tijd terug lang getwijfeld en geluisterd welke ik nou het beste vond, deze of The Infamous. Tegenwoordig snap ik niet dat ik The Infamous gelijk vond aan deze, maar dit blijft een classic. 4* blijven staan, misschien dat ie ooit nog eens naar 4.5* gaat.

avatar van TheFunkyM
Dit album klinkt altijd zo vet relaxx alleen kan ik het nooit af luisteren:S heel vreemd... ik vind het snel eentonig worden... maar dat kan ook aan mijn buien liggen.. Ik moet deze cd maar snel luisteren met mijn ipodje op..

avatar van JLjuju
Maar what about Shook Ones pt I nou, die stond toch op The Infamous als bonus track op sommige versies? Hij stond ook op de B-side van Pt II geloof ik

avatar van Psychol_Mikol
mooie opvolger van de infamous, niet zo goed maar zeker een dik album.

avatar van hiphopisntdead
ik snap niet waarom iedereen praat over "DE opvolger" en "waardige opvolger" en "deze is iets minder". wat boeit dat? ik bedoel, omdat ze een heel goed album hebben lijkt het alsof alles minder is. vind ik toch jammer.

4.5*

avatar van Stapler
JLjuju schreef:

Klopt, klopt

avatar van hiphopisntdead
ik vind dit toch iets beter dan the infamous
vooral de beats

avatar van Shelter
We zijn niet met veel maar ik vind dit album dus ook echt beter.
Die producties hebben allemaal knalharde beats en een lekkere donkere mood... het past allemaal goed bijelkaar en er staat geen minder nummer op.

Harco
Ik voeg me ook bij jullie club: Hell on Earth > The Infamous.

avatar van Gyzzz
Ik vind dit een beetje de over-the-top versie van The Infamous. Waar The Infamous puur grimmig en zwart is, neemt het hier (inclusief een beat hier en daar zelfs letterlijk) een beetje Scarface-taferelen aan, om het zo maar te noemen. Blijft erg sterk, maar wel minder geniaal, want minder puur dan The Infamous.

avatar van P Jay
Vind ik ook!!

avatar van D44NB
The Infamous is beter ja , Maar dit is ook geniaal.. Nummers als Hell On Earth Kan ik echt naar blíjven luisteren.. gewoonweg een van mijn favorieten.. Een echte 4,5

avatar van Golden_Bird

Hier staat nog een beetje kwaliteit op, na deze is het ongelofelijk berg afwaarts gegaan met Pro en Hav.

Golden_Bird schreef:
Vind The Infamous zo ongelofelijk veel beter dan deze. De beats op dit album zijn erg zwak....

BEATS ZWAK?????????
Dit zijn een van de vetste beats die ooit gemaakt zijn..

avatar van MJ_DA_MAN
Hoe kun je de beats nu op The Infamous ongelofelijk goed vinden en hier zwak?

eazyfan
De productiestijl is toch helemaal anders? - Ik zie niet in waarom het niet zou kunnen eigenlijk Allebei qua productie wel erg verschillend.

avatar van JLjuju
Weet toevallig niet iemand waar ik kan vinden wat de samples van deze nummers zijn. Of zijn ze niet gesampled?

JLjuju schreef:

G.O.D. pt 3 is gesampled van de soundtrack van de film Scarface.

Oke thanks das alvast 1, nu de rest nog

CaliLove
Ik heb net in het boekje van de cd gekeken en er staat niets in over enige samples....

avatar van JLjuju
Damn, dan is dat dus allemaal zelf gedaan. Great job Hav!

avatar van MJ_DA_MAN
Dat is onzin. Er staat idd niks over samples in het boekje, maar dat betekend niet dat er geen samples gebruikt zijn. Samples zijn de basis van het produceren, dus neem maar aan dat elk nummer wel een sample bevat.

avatar van JLjuju
Ik weet toevallig dat Can't Get Enough Of It een sample heeft.
Cypress Hill gebruikt m ook in een song op Temples of Boom.
En Kool G Rap's Executioner Style is ie ook zacht te horen.
Weet alleen niet waarvan hij is.

MJ_DA_MAN schreef:

Ja idd, zo dacht ik er ook over.
Maar het verbaast me dat jij dit boekje kent, aangezien jij het album niet hebt.

CaliLove schreef:
Vreemd, heb hem namelijk recht voor mijn neus liggen. Maar goed, dat zal dan wel een andere Hell On Earth zijn van een andere Mobb Deep met toevallig hetzelfde hoesje en dezelfde nummers.

Social_Mask
Vandaag besloot ik om The Infamous op te zetten. Ik zag de klassieker er niet in wat bijna iedereen wel zag. Maar ik denk dat het nooit wat zal worden tussen mij en Ifamous. Dus ik dacht laat ik Hell on Earth dan maar ook luisteren, misschien dat er wel wat ontstaat... En naar mijn mening is dit veel beter dan Infamous. Heerlijke beats en vette raps. Het zijn vooral de beats, de producties die mij beter liggen. Daarnaast heb ik hier geen 1 zwak nummer op gevonden itt Infamous waar ik toch wel wat skipnummers ken.

Jordy schreef:
Kijk, dit zijn natuurlijk gewoon 2 brave jongetjes met iets te veel fantasie, maar wat een GEWELDIGE atmosfeer wordt er met dit album neergezet! je bent bijna bang om de volgende track te luisteren, je hebt het idee dat je zelf door Queensbridge loopt en dat je daar HELEMAAL niet wil zijn.

Dit begreep ik niet...bij Infamous. Hier vind ik de woorden van Jordy meer dan toepasselijk. Dit beschrijft de sfeer van dit album perfect.

4,5* van mijn kant, met Drop a Gem on Em, Bloodsport, Extortion, God pt 3 (scarface sample?), Hell on Earth, Give it up Fast en Apostle's Warning als grote favorieten.

avatar van Conway Twitty
Social_Mask schreef:

Volledig eens met je favorieten, wat knalt Apostle's Warning er heerlijk uit met een unieke flow van Prodigy.

avatar van JLjuju
Idd, Apostle's Warning is de vetste track van 't album en de vetste track van Mobb Deep ooit. (en dat zijn er nog al wat met de unrealesed ones meegerekend)