KISS - Dynasty (1979)

Label: Casablanca

1. I Was Made for Lovin' You (4:33)
  2. 2,000 Man (4:57)
  3. Sure Know Something (4:01)
  4. Dirty Livin' (4:28)
  5. Charisma (4:26)
  6. Magic Touch (4:42)
  7. Hard Times (3:31)
  8. X-ray Eyes (3:46)
  9. Save Your Love (4:40)
avatar van jedimaster
op de basisschool deden wij die altijd na klassieker!

avatar van FisherKing
Grappige band 3,5 ster

Voor mij een dikke 4,5.
Maar dit heeft meer te maken met het feit dat dit voor mij een
ultieme tiener-elpee was.
"Destroyer" of "Love gun" zijn in feite meer Kiss dan "Dynasy"
hoewel de Stones-cover 2000 man en Charisma toppers zijn.
beste nummer van de cd blijft voor mij X-ray eyes.

Ed
en hier werd het ruim minder.
weg hardrock sound.
maar disco!! deuntjes.

avatar van axel33
Ed schreef:

en hier werd het ruim minder.
weg hardrock sound.
maar disco!! deuntjes.

Tja, ik vind dat oordeel zwaar overdreven. Toegegeven, er is een duidelijke disco-invloed aanwezig, maar dat degradeert de liedjes nog niet automatisch tot het predikaat 'disco-deuntjes', dat gaat me toch echt te ver. Wat mij betreft gewoon een goeie cd, niets meer maar zéker ook niets minder. Komt niet alleen door jeugdsentiment - ik was destijds ook een behoorlijke fan - want ik vind heel wat van hun platen de tand des tijds minder goed doorstaan hebben dan deze. De opvolger Unmasked, dát was pas een echte 'stinker'!

eigenlijk is 4,5 toch wel teveel van het goede
3,5 voor nostalgie is wel genoeg.

avatar van Epitaph
Pure Discorock

avatar van c-moon
Ze hebben natuurlijk BETERE platen gemaakt. Maar geef toe, wie hier gaat NIET uit de bol op de tonene van "I Was made For Lovin' You" ?

avatar van Halloween
Nou I Was made For Loving You, was dan wel een grote hit maar wel een van hun zwakste nummers.

IK ga meer uit me dak bij bijv. Detroit rock city.

Pure nostalgie, maar niet te min een aardig album.
Enige 'echte' uitschieter is voor mij: I Was Made for Lovin' You, maar misschien dat ik na een opfrissende luisterbeurt op meer toppers uitkom.
Ik houd het voorlopig op een gematigd cijfer.

avatar van lebowski
Vind persoonlijk dat andere hitje, Sure Know Something, nog wel een redelijk aardig nummer

X-ray eyes is ook een zeer behoorlijk nummer

I Was Made for Lovin' You is best een grappig nummertje.
Voor de rest van deze band hoef je mij s' nachts niet wakker te maken.

avatar van Eddie
Sure Know... heeft een heerlijk relaxed bas loopje, maakt me altijd enigszins vrolijk.

DutchViking
Ik vind dit een van de mindere KISS-platen, alleen nr. 1 en 3 spreken me wel aan. Geef mij dan maar Revenge (met een ongekend heavy KISS, maar wel erg goed), Destroyer of Psycho Circus.

avatar van Eddie
Psych Circus? Dat hoor ik ook niet vaak, je blijft me verbazen. ik ben helemaal niet zo'n kiss fan, maar ze hebben wel een aantal lekkere nummers met als lekkerste Shout It Out Loud en God Of Thunder.

DutchViking
De meeste KISS-albums zijn eigenlijk wel te pruimen, een enkele uitzondering daargelaten. Ik vind Psycho Circus zeker niet slecht, niet altijd evenwichtig maar het album bevat met songs als het up-tempo Into the Void, het aanstekelijke We are One en het heerlijk voortsjoekerende Journey of a 1,000 Years enkele uitstekende nummers. Het leuke van het album vind ik dat alle KISS-leden erop zingen en dat het weer in de originele bezetting is gemaakt, compleet met schmink. Mijn #1-album van 1998.

axel33 schreef:

Ik ben het helemaal met jou eens. Niet slecht, maar zeker niet goed. Wel het begin van het einde want de band dacht met eenvoudige popsongs de markt defintief te kunnen veroveren en dat lukte niet. Unmasked is met recht een stinker en dat grote schare fans draaide Kiss defintief de rug toe. De eerste platen van de jaren 70 (van Kiss uit 1974 tot en met Alive II uit 1977 zijn redelijk tijdloos). Die kan ik iedereen aanraden!

Marcel²
Epitaph schreef:
Pure Discorock

Vind ik ook, beetjes gladjes geproduceerd.

avatar van marco straaten
i was made for lovin'you en 2000 man maken deze plaat in orde.

marco straaten schreef:
i was made for lovin'you en 2000 man maken deze plaat in orde.
dat vind ik juist van X-Ray Eyes en Charisma

avatar van platedraaier
jedimaster schreef:
op de basisschool deden wij die altijd na klassieker!

inderdaad, mijn eerste kennismaking met hardrock.
Maar later de eerste twee live albums gekocht.
Glamrock van de bovenste plank, hoewel dit album mijns inziens één van de slechtste kiss albums is.

platedraaier schreef:
inderdaad, mijn eerste kennismaking met hardrock.
Maar later de eerste twee live albums gekocht.
niet direct mijn eerste, maar wel zo ongeveer mijn eerste kennismaking met "hardrock".
hierdoor blijft ie toch altijd een beetje speciaal voor mij.
zoals ik al ergens eerder postte: mijn ultieme tienerplaat

Hard times is de track die deze plaat helemaal goed maakt..ace rockt op deze plaat voor het laatst !

Hallo commercie...

avatar van Hans Brouwer
platedraaier schreef:
Bij mijn weten wel het best verkochte Kiss album. Dus zo slecht is ie kennelijk niet .

patrick_p72
Het was samen met Regatta de Blanc van The Police mijn eerste album wat ik kocht (of kreeg ). Je kon het als 7 jarige in die tijd slechter kiezen denk ik dan .

En zo af en toe kan ik er toch nog van genieten. Ik kan alle nummers nog uit volle borst meezingen. Al worden mijn familieleden er niet al te happy van als ik dat doe.

4* dus al zit daar wel een sterretje uit nostalgie in .

kan me helemaal in je berichtje inleven, patrick.
dit album zal ik mede hierom blijven koesteren.

avatar van monique
jeugdsentiment,klasse plaat,meer heb ik er niet meer aan toe te voegen

avatar van FunkStar
De Rock werd ingeruild voor een toegankelijker soort Disco-Rock. Maar met 'I Was Made For Loving You' scoorde Kiss wel zijn grootste internationale succes (in 1979 best verkochte single in Nederland). Niettemin was de (tijdelijke, zoals de geschiedenis ons gelukkig heeft geleerd) teloorgang van The Hottest Band in the World begonnen. Is Dynasty dan een slechte plaat? Nee, dat nou ook weer niet echt. 'I Was Made' is en blijft een lekkere plaat, 'Sure Know Something' is ook nog steeds een erg lekker nummer!