KISS - Dynasty (1979)

Label: Casablanca

1. I Was Made for Lovin' You (4:33)
  2. 2,000 Man (4:57)
  3. Sure Know Something (4:01)
  4. Dirty Livin' (4:28)
  5. Charisma (4:26)
  6. Magic Touch (4:42)
  7. Hard Times (3:31)
  8. X-ray Eyes (3:46)
  9. Save Your Love (4:40)
avatar van vielip
Satriani/vai schreef:
De gitaarfilmpjes van Ace Frehley op you-tube bewijst dat hij echt een goeie rock gitarist is en het is ook nog eens een sympathieke gast.

Oh ik heb ook een zwak voor Ace hoor. Sympathieke gast. Maar hij is als gitarist nogal beperkt in mijn optiek. Wat ik al zei; voor het meer rechttoe rechtaan werk zoals Kiss dat het grootste deel van de jaren 70 maakte meer dan prima. Komt het op wat meer subtiliteit en finesse aan dan komt hij te kort. Al haalt gaucho terecht zijn solo hit New York Groove aan. Dat nummer is meer in lijn van wat Kiss iets later op Dynasty ging doen. Misschien had hij dus toch wat meer in z'n mars? Of zou een andere gitarist die partijen hebben ingespeeld? Zou me ook niks verbazen want ik herken de stijl van Ace er niet echt in eerlijk gezegd.

vielip schreef:

Als je de stijl van de gitarist niet herkend dan heeft Ace Freyley echt meer in z'n mars dan alleen straight rock. Sisters van Steve Vai is ook een totaal ander nummer dan het snelle gitaarwerk wat wij van hem gewend zijn. Het nummer New York Groove is overigens niet van Ace Frehley. Het origineel is van Hello en die had er in 1975 een hit mee, is wel eens gedraaid op de Nederlandse radio. 49 jaar geleden waar blijft de tijd, maar de cover is zeker niet slecht moet ik toegeven. Ondanks dat het zolang geleden is herkende ik het direct. Merkwaardig genoeg staat Rocket Ride niet op het solo album, van de 5 nummers op Alive II vind ik dat het beste nummer. Achteraf bekeken was Love Gun voorlopig het laatste straight rock album van de band, overigens geen slecht album. Dynasty luidde een heel ander tijdperk in, maar Dynasty zal nooit mijn album worden na 2x beluisteren ligt het album al jaren onder een dikke laag stof. Creatures of the night uit 1982 - het laatste album met Ace Frehley- is mijn favoriete album van de jaren tachtig, toeval?? ik dacht het niet. Anyway de reactie van gaucho geeft mij aanleiding om weer eens het solo album van Ace Frehley weer eens te onderwerpen aan een luisterbeurt.

avatar van LucM
Zoals ik eerder zei zijn de disco-invloeden beperkt, enkel de hit I Was Made for Lovin' You en Dirty Livin' door de funky baslijn en ritme. Natuurlijk hebben ze die nummers op single uitgebracht met gekend resultaat, met name Gene Simmons heeft een goede neus voor commerce.
Voor de rest verschilt dit album nauwelijks van de voorgangers en bevat het rechttoe-rechtaan-rock. Wel is de productie beter.

Er is weer een gitaarheld van mij heen gegaan : Ace Frehley.
De talloze you-tube filmpjes, Kiss in de zeventiger jaren, je solo albums.
De erfenis is meer dan indrukwekkend en zullen altijd aan jou worden herinnert
Ace R.I.P.!!!!