KISS - Dynasty (1979)

Label: Casablanca

1. I Was Made for Lovin' You (4:33)
  2. 2,000 Man (4:57)
  3. Sure Know Something (4:01)
  4. Dirty Livin' (4:28)
  5. Charisma (4:26)
  6. Magic Touch (4:42)
  7. Hard Times (3:31)
  8. X-ray Eyes (3:46)
  9. Save Your Love (4:40)

avatar van ricardo
Hahaha leuk jongens, de hele vleermuizenbende word op dit tijdstip echt wakker geloof ik. Ik ga nu pitten iig. Arnold moet overal en altijd even goedkoop scoren met zijn simpele opmerkingen. Hij doet zijn best maar.

fastpulseboy
leuk he? hahaha

Dingen niet te serieus nemen hoor. Kiss niet, jezelf niet en fastpulseboy al helemaal niet.

avatar van rudiger
Ik vind dit ook niet zo`n denderend album van Kiss , als ik DE Kiss wil horen zet ik Alive 2 op .
Kan hier niet meer dan 3 sterren voor geven .

stuart
Met de 2 topsingles op dit album hangt de rest er maar wat bleekjes bij. Ik had na de 2 singles toen helaas valse hoop op een verder ook lekker album.(ik heb in ieder geval de gekleurde singles nog )!

avatar van niethie
Geinig plaatje met natuurlijk die ene grote hit maar voor de rest heb ik die hele band nooit echt interessant gevonden, make up en aankleding is leuker dan de muziek zelf.

2,5 sterren

avatar van vin13
De Stonescover van 2,000 man vind ik knap gedaan en de plaat glijdt melodieus voorbij.

avatar van Kronos
Eigenlijk staat hier geen enkel zwak nummer op. Ik zat nog op de lagere school toen mijn oudere broer deze, als zijn eerste plaat, in huis haalde. Geen enkel ander album hebben we ooit zo vaak beluisterd. En nu bijna dertig jaar later vind ik 'm nog steeds erg goed, van begin tot einde.

avatar van ricardo
2 nummers van dit album zijn bij mij blijven hangen, Sure Know Something en I Was Made For Loving You, de rest vergeet ik erg snel en ik zou niet eens meer weten, hoe de rest van de nummers ook alweer klinkt. zo goed is dit album nu ook weer niet want anders zou er wel wat meer zijn blijven hangen denk ik. een wisselvallige band als Kiss is vind ik een paar goede verzamelaars eigenlijk meer dan genoeg, heb je hun beste nummers in huis, en dat vind ik mooi genoeg. dit album heb ik wel org, maar gaat binnenkort de verkoop in.

avatar van Kronos
I Was Made for Lovin' You vind ik het minste nummer op dit album.

Ik zou Kiss trouwens geen wisselvallige band noemen. Elke groep of artiest die zolang meedraait heeft wel zijn hoogte- en laagtepunten.

Dit album is beide. Een commercieel hoogtepunt, maar samen met Unmasked een laagtepunt voor wie van Kiss alleen pure hard-rock wil horen.

avatar van fabrice
Super album, favoriet : 'Sure Know Something' maar zeker ook 'Magic Touch'.

avatar van barrett
Een toffe rockplaat waarbij je eignlijk niet veel moet nadenken. Je kan natuurlijk makkelijk meezingen/ brullen bij hits als I was made for loving you en I sure know something. Moet eignlijk toegeven dat van deze plaat buiten een goed gevoel niet echt veel blijft hangen.

PriestMaiden
Sure Know Something vind ik het beste van dit album! I Was Made for Lovin' You is zeker niet slecht, maar KISS heeft betere nummers vind ik persoonlijk. Dit is zeker geen slecht album maar KISS heeft er wel betere gemaakt.

avatar van cd-me
Wel leuk, maar lang niet super. Het enige spetterende nummer dat erop staat is I was made for loving you... en daar houd het ook echt meteen bij op.

Berichten verplaatst naar KISS

avatar van rudiger
Van dit album vind ik I was Made For lovin You het syndroom van Paridise By The Dashboard Light hebben .
Geen slecht nummer maar o zo grijs gedraaid .

avatar van bikkel2
Kiss was met name opmerkelijk en goed op dreef in de 70er jaren .
Wat je ook van de band mag vinden , er is altijd getracht om met veel bombarie en visueel spektakel de aandacht op zich te vestigen .
De hoogtepunten zijn duidelijk de Alive albums , waar de sfeer van de concerten uitmuntend zijn gevangen en het geweldige Destroyer .
Dynasty kan beschouwd worden als een ommezwaai naar een poppyer eigentijdser geluid met zowaar enkele grote hits .
De fans van het eerste uur walgden van deze onderneming en de contuniteit van kwalitatieve sterke powerrock albums begon hier eigenlijk al af te nemen .
Anderzijds kun je een band ook niet kwalijk nemen dat ze een andere richting op willen gaan . Kiss kreeg vrij kort een groter publiek , want de plaat werd uitstekend verkocht .
Zo'n dramatische plaat is het trouwens niet , maar evenwichtig is ie evenmin .
Hierna kwam de klad erin , en in het heden vind ik Kiss er niet meer toe doen .
Meerdere keren afscheid nemen , en toch maar door blijven ploeteren .........laat maar .

avatar van master-rens
Heb deze voor 2,50 bij een 2de hands winkel gekocht op plaat.
Geweldige voorkant, en dat is ook waarom ik hem heb gekocht.
Ik heb (nog) geen platenspeler, vind KISS geweldig, alleen dit album is mij een beetje te commercieel.
Zitten hele goeie nummers tussen, daar niet van.
Bijvoorbeeld I was made for lovin you en Dirty livin.
3,5 ster

The Oath
Wie is Anton Fig?

Een sessiemuzikant, speelt drums op dit album en op opvolger Unmasked, behalve op het nummer Dirty Livin':

"Kiss enlisted Vini Poncia, who produced Peter Criss's solo album, to produce Dynasty. After pre-production and rehearsals were completed, Poncia decided to exclude Criss from most of the recording, judging him unable to drum well enough. Criss, by this time, had fallen deep into substance abuse and was also recovering from an automobile accident. He performed on only one song, "Dirty Livin'." The rest of the drums were recorded by Anton Fig, who played drums on Ace Frehley's 1978 solo album."

LocoHermano
The Oath schreef:
Wie is Anton Fig?

Is al langere tijd de drummer in de begeleidingsband van de David Letterman show.

avatar van Von Helsing
Precies dertig jaar na dit album komt KISS anno 2009 met een comeback na 11 jaar muzikale stilte. Het eerste album ook in dertig jaar waarbij allle vier de heren zullen zingen.

Meer info over Anton Fig:

Anton Fig - Wikipedia, the free encyclopedia - en.wikipedia.org

avatar van Brutus
Ik vind dit een goed album van Kiss
Uitschieters Sure know Something,Dirty Livin en de cover van de Rolling Stones 2000 man

avatar van Edwynn
In plaats van overal behalve Dirty Livin' Anton Fig als gastmuzikant te vermelden, had het wellicht gemakkelijker geweest om enkel bij Dirty Livin' Peter Criss als gastmuzikant te vermelden

Toen ik KISS op tv zag met I Was Made For Lovin You, was ik gelijk verkocht. Gelijk deze elpee gekocht. Vond het geweldig. Al die gesminkte koppen. Toen gelijk maar wat meer gezocht naar Kiss. Al die muziekbladen als Joepie, Popfoto, Hitkrant verzameld. Posters aan de muur enz, enz. Dit is niet hun beste album, maar zeker ook niet hun minste. Er staat geen zwak nummer op. Heb inmiddels al hun cd`s aangeschaft. Draai deze cd nog regelmatig. Ook al is het weer om dat gevoel van Jeugdsentiment. 3.5 sterren

avatar van Von Helsing
KISS: 30 jaar ná Dynasty.

Een sample van de nieuwe single

YouTube - New KISS Song Preview - Modern Day Delilah

derkrijks
Na het verschijnen van de solo albums (die zelfs bij de wat minder intelligente Kiss fans al wel het vermoeden had moeten doen rijzen dat het intern niet goed ging) komt het gemaskerde viertal in 1979 op de proppen met dit semi disco verhikel. Uber graaiers Stanley en Simmons moeten het als de makkelijkste weg hebben gezien om dit zwaar door disco overheerste werkje uit te brengen, teneinde hun portomonnee nog verder te vullen. gezegd moet worden, potentieel bevat dit album een aantal sterke nummers "Charisma" "X-ray eyes" "Magic Touch" zijn een aantal voorbeelden van in basis sterke nummers, die volledig weggepoetst zijn door de vette disco productie. Verder is het Criss nummer "Dirty Livin'' een goed semi autobiografisch nummer over hoe het feitelijk met Criss gesteld was. Druggebruik, opzettelijk (naar zeggen van Gene Simmons, maar die man lult maar wat) saboteren van optredens en het niet komen opdagen bij opnames, zorgden voor het uiteindelijke vertrek van Criss, die op practisch geen enkel nummer meespeelt. Anton Figg, een sessiedrummer, neemt honeurs op dit album en (het uber slechte Unmasked) over. Alhoewel "I was made for lovin you" een grote hit was, wereldwijd, is het succes van korte duur, en is Dynasty feitelijk de aanzet tot het volledige verval van Kiss, alhoewel er in 1982/83 een korte opleving plaatsvind. 2.

avatar van Edwynn
Volledige verval? Volgens mij telt de band nog altijd mee, getuige de verkoopaantallen en de volle concertzalen de afgelopen 25 jaar.

derkrijks
Artistiek gesproken is Kiss nooit meer zo goed geworden als tussen 1975 - 1977. Kiss teert op oude successen en leeft van de nog steeds goed verkopende merchandise. En voor de duidelijkheid ik was vroeger een fan. Helaas nu niet meer, want ik weet waar Stanley en Simmons mee bezig zijn. dat gelul we hebben schijt aan critici? We doen het voor onze fans? Amehoela.

derkrijks
En Tommy Thayer en Eric Singer? Een belediging, doe het dan zonder make up. Criss en Frehley zijn onvervangbaar. Gene Simmons is gewoon een vuile graaier.