Queens of the Stone Age - …Like Clockwork (2013)

Rock / Pop
Label: Matador

1. Keep Your Eyes Peeled (5:04)

met Jake Shears

2. I Sat by the Ocean (3:55)
  3. The Vampyre of Time and Memory (3:34)
  4. If I Had a Tail (4:55)

met Alex Turner, Nick Oliveri en Brody Dalle

5. My God Is the Sun (3:55)
  6. Kalopsia (4:38)

met Trent Reznor

7. Fairweather Friends (3:43)

met Elton John, Trent Reznor, Nick Oliveri en Mark Lanegan

8. Smooth Sailing (4:51)
  9. I Appear Missing (6:00)
  10. ...Like Clockwork (5:24)
avatar van Rudi S
ach waarschijnlijk heb jij de spieren beter onder controle.

avatar van Ayreonfreak
Rudi S schreef:
ach waarschijnlijk heb jij de spieren beter onder controle.

Weet ik wel zeker eigenlijk;-)

avatar van Doc
Doc
Weird Fish schreef:
De mensen die van die simpele negatieve reacties geven hebben het album waarschijnlijk nog geen 1-2 of meer keer volledig beluisterd en lopen alleen een beetje te miepen omdat ze al 10 jaar een 'Songs for the Deaf' part 2 verwachten.

Ik zou het inderdaad best prettig vinden als er een Songs for the Deaf part 2 kwam. (toch nog even miepen ) Ik vind het lang niet slecht hoor wat er op deze plaat gebeurt. Toch rockt het me allemaal wat te weinig ofzo...... Het zal wel "donkerder" en "dieper" zijn. Maar waar het donker en diep is komt er in de regel weinig van de grond. Dat is een beetje mijn beleving erbij.
Gezien het gemiddelde is het niet zo'n populaire stellingname maar geef mij dan maar een plaat als deze

avatar van Bijdevaate11
Ik mis toch een potje stevig raggen op deze CD, hoewel ik de nummers best kan waarderen! Maar toch QOTSA moet gewoon los gaan, vind ik niet echt terug.

west schreef:
Relax zeg. Ik stelde je een logische VRAAG, gebaseerd op jouw eigen tekst (dat gebeurt wel eens op een forum). Daar waren allerlei antwoorden op mogelijk. Maar laat inderdaad maar zitten, want het interesseert mij inmiddels geen ene moer meer.
Als jij nou eens wat vaker geen moer geeft om andermans lage stemmen en je gewoon op de muziek zelf concentreert. Is voor iedereen plezieriger.

Nou zullen we het helemaal krijgen! Waar kom jij ineens vandaan?

Maar goed, gek als ik ben zal ik een antwoord geven. Net zo goed als je in discussie kan gaan (vragen stellen en zo) met iemand die een album waardeert, kan je dat ook met iemand die dat niet doet. Je mag 'm toch minstens vragen waarom. Dat hoort ook bij een (muziek-)forum. Eerder vandaag constateerden een andere user en ik dat we het totaal niet eens waren over een album: zo kan het ook.
In dit geval begreep ik uit zijn tekst onvoldoende, waarom hij dit album minder vond. Maar jij en hij reageren als door een wesp gestoken: dit soort 'lastige' logische vragen stellen mag schijnbaar niet van iedereen in deze tijd. Maar ja, dit is en blijft toch echt een discussieforum, niet alleen geschikt voor het plompverloren neerkleunen van je stem en mening.

avatar van Fluvver
Heb het album nu 5 keer beluisterd en kan er nog geen duidelijk beeld van vormen. Het album is donkerder, duister, dieper dan hun andere albums. Hebben we hier trouwens te maken met een concept album, het lijkt alsof ik naar een verhaal luister?

Ik mis wel het knallen, ik hoor Dave's manier van drummer pas op track 4 van het album.

Ik ga nog geen oordeel geven, maar ik denk 3,5 ster met de reden dat het een ijzersterk album is wat alleen zwaar op de maag ligt en wat ik minder vaak ga draaien.

avatar van Santos
MJ_DA_MAN schreef:

Ik vind de mening van West wél plezierig, want hij kan integenstelling tot jou blijkbaar
wel normaal discussieren over een mening of een stem.
Misschien moet je het woord; forum' eens opzoeken in de Dikke v Dale.

avatar van FRNKY
west schreef:

Wat je eigenlijk zegt is dat iedereen hier zonder pardon 4,5 ster mag stemmen maar als je een onvoldoende geeft dan mag je dat even komen uitleggen. Of nog erger, dan wordt bij voorbaat aangenomen dat je nauwelijks geluisterd hebt. Arrogantie ten top.

avatar van captain scarlet
Vanmorgen al voor 5 uur opgestaan om het ruim twee uur durende live-concert vanuit Los Angeles via live-stream te kunnen volgen. (overigens superieure kwaliteit van beeld en geluid)
Zeer overtuigend optreden, belooft wat voor pinkpop.
De nummers van het nieuwe album pasten naadloos tussen het oudere repertoire van de band.

Setlist:

Twitter / qotsa: Setlist http://t.co/7fNd2C2CSV ...

west schreef:
Nou zullen we het helemaal krijgen! Waar kom jij ineens vandaan?
Je hoeft je niet te verantwoorden o.i.d., het is een goedbedoelde tip, maar het valt me gewoon op dat ik jou wel vaker (lichtelijk) geïrriteerd zie raken wanneer iemand een lagere stem dan jijzelf geeft. Andere voorbeelden hiervan zijn de nieuwe Daft Punk en het Michael Jackson-album Michael. Maar goed, als ik het allemaal mis heb, jij je alles behalve druk maakt over lage stemmen en/of gemiddeldes en dit simpelweg jouw manier van discussiëren dan hou ik je verder niet tegen hoor.

Santos schreef:
Misschien moet je het woord; forum' eens opzoeken in de Dikke v Dale.
Oh ja, een forum: zo'n internetdinges waar veel mensen de grootste moeite hebben met begrijpend lezen en waar mensen met dezelfde mening elkaar dekken. Een forum ja.

MJ_DA_MAN schreef:
Je hoeft je niet te verantwoorden o.i.d., het is een goedbedoelde tip

Ok, prima.

FRNKY schreef:

Dat klopt niet. Mij gaat het alleen maar om dat 'zonder pardon'. Ik heb bij dit album een review / mening neergekalkt (klik maar op 'meningen'), waarom ik het 4,5* geef. Ik was benieuwd waarom jij het 2,0* gaf. Daar is niks arrogant's aan. Zelf heb ik (heb het even gecheckt) 725 reviews geschreven op Musicmeter. Ik ben mede daarom juist benieuwd naar waarom anderen muziek anders beleven. Daar is het forum ook voor bedoeld. Je kan bijvoorbeeld ook reviews gaan lezen over albums in muziekbladen.
Ik vroeg me af of je het wel helemaal beluisterd had, omdat je wel aangaf dat QOTSA 10 jaar niks relevants gemaakt had. Zelf zou ik me dan niet gauw wagen aan een compleet nieuw album. Het was maar een vraag, want dat kan natuurlijk best.

avatar van crosskip
Lekker slepend en donker album zeg, zit een zekere Them Crooked Vultures vibe in. De eerste helft is al best tof, maar de tweede gaat daar nog eens vol overheen. Nog te vroeg om hier een beoordeling op te plakken, maar hier zit minimaal een 3,5 in.

Favoriete nummer tot nu toe is het heerlijk Smooth Sailing met die te gekke geflipte gitaar rond 2:23

avatar van Luca Brasi
Zijn Mark Lanegan en Nick Oliveri nog ergens goed te horen?

Veel rockalbums raken me niet meer zo als ze dat 20 jaar terug deden. Oude vent aan het worden? Ja, maar dan niet omdat ik het niet meer aan zou kunnen maar omdat het me steeds minder raakt. De opwinding verdwijnt. Opwinding die ik in andere soorten meer aantref.
Nu is Queens of the Stone Age nooit een enorme favoriet geweest dus ik was benieuwd hoe dit album zou vallen en ik moet zeggen niet eens zo verkeerd. Er is wat meer balans in het totaalplaatje geslopen. Niet alleen maar schreeuwen om te schreeuwen of de versterkers vol open.
Ik hoor wat meer melodie en de downtempo nummers geven het album een mooie flow.
Waar ik de nieuwe Alice in Chains bijvoorbeeld gewoon te lang vind waardoor het één grote brei begint te worden daar weet Queens of the Stone Age tot het einde te boeien met voldoende afwisseling en hier en daar zelfs een sexy randje.
Het ruige en donkere waar iedereen zo vol lof over spreekt hier vind ik persoonlijk allemaal wel meevallen eigenlijk of ik hoor dat meer in andere muziek, dat kan ook.

avatar van Demon.
Voor de gene die het gemist hebben: qotsa.com

avatar van Don Cappuccino
Net voor de eerste keer gehoord en ik moet er even aan wennen. De opener vind ik echt gruwelijk vet. Hetzelfde geldt voor Kalopsia, de rest moet nog even binnenkomen. Het is alleen een stuk rustiger geworden, maar aan de andere kant ook duisterder.

avatar van Flammazine
De 'metal' is inderdaad ver te zoeken, maar je krijgt een geweldige luisterplaat in de plaats. Ik zou zeggen: Motörheadphönes op en genieten! Elk nummer heeft wel één of andere verrassing in petto waardoor de plaat blijft boeien en ook de productie is super.

avatar van captain scarlet
Tja, wat kan ik zeggen na 2 luisterbeurten....Like clockwork.
Lig hier compleet uitgeteld met m'n koptelefoon op.
Ik zeg: 5 sterren.

avatar van Demon.
Heerlijk, die positieve reacties. Knaller van een album.

avatar van jellecomicgek72
Vind 'm ook steeds beter en beter worden. Groeiplaat dit. Alle nummers komen nu langzaam echt bij me binnen. 0,5* verhoging zit er denk ik wel in.

avatar van panjoe
panjoe (moderator)
Iets wat ik zo leuk vind aan Queens of the Stone Age is dat ze vaak een bepaalde swing aan nummers meegeven - iets wat vooral op Lullabies to Paralyze prominent aanwezig was. Op ...Like Clockwork nemen ze wat gas terug na het schurende en statische (en overigens niet minder sexy) Era Vulgaris, en daardoor is er weer wat meer ruimte voor de swing die op die plaat enigszins ontbrak. Net zoals op eigenlijk elk van hun albums is hun sound toch weer geëvolueerd, terwijl het herkenbaar en authentiek QotSA blijft. Ik vind het knap.

avatar van RickGretsch
Toch maar op de iTunes stream geluisterd, maar het valt me niets tegen! Ik wacht met een cijfer etc. als ik de plaat in huis heb en lekker wat langer geknald heb, maar ik houd hier wel van. Ik vind het geweldig dat ze blijven experimenteren met sounds en niet in een stramien blijven zitten. Maar ik ben dan ook een fanboy.

avatar van VladTheImpaler
Wat is My God Is The Sun toch een geweldig nummer! Die gitaarriff alleen al zeg, pfoe. De rest bevalt tot nu toe ook erg goed, ik wacht wel nog even met een cijfer.

Heel even niet gedraaid en als je 'm dan weer op zet: wereldplaat!

avatar van Rick53
Snap niet waarom dit de hemel ingeprezen wordt. Kan me hier echt niet in vinden..
Blij word ik hier ook niet echt van, de 3 openers zijn veels te ja.. zeikerig??

Dit album is ook niet bedoeld om blij van te worden. Enthousiast wel, maar blij niet.

avatar van Rick53
Noch blij noch enthousiast..