Daft Punk - Random Access Memories (2013)

Frankrijk
Electronic / Funk
Label: Columbia

1. Give Life Back to Music (4:34)

met Nile Rodgers

2. The Game of Love (5:21)
  3. Giorgio by Moroder (9:04)

met Giorgio Moroder

4. Within (3:48)

met Chilly Gonzales

5. Instant Crush (5:37)

met Julian Casablancas

6. Lose Yourself to Dance (5:53)

7. Touch (8:18)

met Paul Williams

8. Get Lucky (6:07)

9. Beyond (4:50)
  10. Motherboard (5:41)
  11. Fragments of Time (4:39)

met Todd Edwards

12. Doin' It Right (4:11)

met Panda Bear

13. Contact (6:21)

met DJ Falcon

14. Horizon * (4:24)
  15. Get Lucky [Daft Punk Remix] * (10:31)

met Pharrell Williams en Nile Rodgers

16. Horizon Ouverture * (2:07)
  17. GLBTM [Studio Outtakes] * (6:21)
  18. Infinity Repeating [2013 Demo] * (3:59)
  19. GL [Early Take] * (0:32)
  20. Prime [2012 Unfinished] * (4:46)
  21. LYTD [Vocoder Tests] * (2:08)
  22. The Writing of Fragments of Time * (8:17)
  23. Touch [2021 Epilogue] * (2:59)
herman schreef:
Ik vind de robotstem dan weer minder. Komt een beetje over als een 'moetje', omdat de fans dat nou eenmaal gewend zijn.

Misschien wel een moetje, maar ik zie het vooral ook als een statement wat de heren willen maken van 'inderdaad: we zijn weer terug!'. Daarnaast vind ik de robotstem wel weer in het nummer passen eigenlijk.

Ik heb deze plaat hoe dan ook alvast ge-pre-orderd op een geperst zwart schijfje samen met de nieuwe van The National. Mei belooft een mooie muziekmaand te worden

avatar van Dance Lover
Zo fijn dat Get Lucky veelvuldig in de discotheken wordt gedraaid!

avatar van Snoeperd
Dat heb ik ook al gemerkt. Ik hoorde het van de week ook op Radio 2 en het is ook al de alarmschijf in de top 40. Belooft wat voor deze zomer.
Hopelijk staan er naast de radiovriendelijke popnummer Get Lucky ook een paar echte dansvloerkrakers als Da Funk op.

avatar van Ward
Paar dagen geleden ook nieuwe aflevering in The Collaborators verschenen, dit keer Panda Bear. Vond het interview niet heel erg boeiend, maar ben wel erg benieuwd naar die samenwerking.

Hier het filmpje.

avatar van Gajarigon
Na enkele luisterbeurten is ook de officiële versie van Get Lucky door de smaakcommissie geraakt. De hoop op een volledig goed album is nog altijd erg beperkt, maar zoals steeds zullen ook vanop Random Access Memories weer enkele ontieglijk goede oorwurmers voortkomen. Als je dan toch doodgesmeten moet worden met een zomerhit, dan liefst een van Daft Punk. Ze koken nog steeds een potje met dezelfde ingrediënten, maar wie geeft hun ongelijk, als ze er zo succesvol mee zijn?

Ik las eens ergens dat ze mee aan de basis lagen van de teloorgang van rockmuziek in de popmuziek, aangezien ze deze hadden verbasterd tot hun dansbare hersenloze electrogedreun annex autotune zang. Wel, dan dans ik maar op het graf van de poprock, op de tonen van "Get Lucky".

IllumSphere schreef:
Aan je stem kun je weinig veranderen, maar je kunt wel jouw intonatie veranderen. En niemand zei of hij zijn stem moet veranderen, hij moet gewoon niet teren op hetzelfde trucje dat die al sinds het begin van zijn carrière doet.

Mwah, op de SWV-track waarop hij voor het eerst te horen was klonk hij echt nog niet zo.

avatar van pjh1967
Leuke cover van Get Lucky

mcmaurice
Get Lucky is een leuk nummer als je fan bent van Saturday Night Fever.

avatar van Dance Lover
Ik moet je teleurstellen. Ik hou absoluut niet van Saturday Night Fever, maar heb afgelopen vrijdag en zaterdagnacht voortreffelijk gedanst op Get Lucky.

Dikkop
mcmaurice heb je het volledige album ergens gehoord?
Indien ja, zou je wat meer uitleg kunnen geven waarom die hele lage stem?
Indien nee, verwijder je stem aub.

Album is vorige week al te beluisteren geweest voor een happy few, maar alleen op de singles stemmen doen we idd. niet. Heb de stem maar even weggehaald.

avatar van bram1610
pjh1967 schreef:
Leuke cover van Get Lucky

Anders deze wel!

avatar van Vince vega
bram1610 schreef:

Anders deze wel!

Die is wel heel vet gedaan ja, hoe een liedje ineens heel anders kan klinken!
Dat bewijst toch ook maar dat het nummer gewoon goed in elkaar zit.

herman schreef:
Album is vorige week al te beluisteren geweest voor een happy few.

Daar vertelde Leo Blokhuis inderdaad over bij TopPop. Alle journalisten moesten hun mobieltjes afgeven en een contract ondertekenen dat ze niets naar buiten mochten brengen over het album op straffe van een boete van 10.000 euro

avatar van JVT
JVT
ach, over een paar weken valt ie toch wel ergens te downloaden nog voor de release.

JVT schreef:

Geduld is een schone zaak

avatar van bver

avatar van kobe bryant fan
De uitleg bij sommige tracks maakt me nog benieuwder dan ik al was!

avatar van (Blacksad)
Ziet er inderdaad veelbelovend uit!

De hype is intussen zodanig groot dat je er sowieso prat op kan gaan dat de muziekpers (en dan al zeker van pulpkranten die in eerste instantie een groot publiek trachten aan te spreken als het nieuwsblad) tot in het belachelijke toe de superlatieven gaat bovenhalen (zie b.v. ook wat je eerder dit jaar had bij M B V, al was het toen vooral bij de meerwaarde-muziekpers). Ik vraag me af hoeveel van die publicaties die nu ongetwijfeld "plaat van het jaar!" gaan roepen deze effectief nog als plaat van het jaar gaan hebben in december.

En straks al die snobs hier die fijntjes gaan uitleggen dat dit zéker niet het album van het jaar is...

Get Lucky is wel heel licht verteerbaar zeg, wel lekker hoor daar niet van. Kom maar op met die disco revival.

Neen hoor, echte snobs gaan nu vooral doen alsof een disco-revival hetgene is waar ze al jáááren op aan het wachten waren enkel en alleen omdat Daft Punk ermee komt aandraven.

avatar van jellecomicgek72
Lekker nummer dat Get Lucky. Hoor 'm net pas voor het eerst.

De nadruk lag dan ook op "echte snobs gaan..." Dat er nog kwaliteits-discoplaten uitkomen kan ik me gerust voorstellen maar het is niet echt een genre waar een groot deel van de hipsters die nu plots enorm gehyped zijn door de band genomen heel erg mee bezig zijn.

Een andere Belgische krant De Morgen noemt hem trouwens vandaag "ambitieus maar verwarrend".

avatar van Don Cappuccino
Ik lees eigenlijk overal impressies die het album de hemel in prijzen, alleen die van Atze de Vrieze is vrij gematigd. Er werden vergelijkingen gemaakt met het tweede album van Justice wat best wel ten onder ging door te veel ambitie en bombast.

Dan lees je andere recensies dan ik...

Herinneringen aan het nieuwe album van Daft Punk | DJBROADCAST

"En dan het zwaartepunt, en tevens het dieptepunt van het album. Het abstracte intro blijkt een dode mus. ‘Touch’ is een tenenkrommende ballad die niet zou misstaan in een gemiddelde Joop van den Ende-musical. De 72-jarige Amerikaanse zanger Paul Williams legt de emotie er vingerdik boven op. Dramatische teksten, theatrale strijkers, platte blazers, en natuurlijk een reprise maken de ellende compleet."

herman schreef:
Dan lees je andere recensies dan ik...

Herinneringen aan het nieuwe album van Daft Punk | DJBROADCAST

Hmmm, zeker niet louter positief dus. Ik moet wel zeggen dat mijn eigen nieuwsgierigheid nu weer is aangewakkerd. Nog een paar nachtjes slapen voor de release!

Ach ja, volgens mij werd alleen Homework destijds positief ontvangen. Met Discovery was men ook niet echt blij.

De Morgen vergelijkt Touch met Bohemian Rhapsody van Queen.

Door Alive 2007 en 't feit dat met name ook in Amerika EDM plots een big thing is geworden en Daft Punk daarvan als één van de peetvaders geidentificeerd werd kunnen ze wel weinig fout meer doen bij de muziekpers. Sowieso, een ganse tijd niks uitbrengen is tegenwoordig een garantie voor raving reviews (zie GY!BE, The Knife, Bowie, My Bloody Valentine etc.) dus tenzij het een gigantische sof a la Human After All blijkt te zijn (wat ik betwijfel, deze keer lijken ze effectief moeite gedaan te hebben) zal dit album heus wel positief ontvangen worden.