Eminem - Curtain Call (2005)

Alternatieve titel: The Hits

Label: Aftermath (II)

1. Intro (Curtain Call) (0:33)
  2. FACK (3:25)
  3. The Way I Am (4:51)
  4. My Name Is (4:28)
  5. Stan (6:44)

met Dido

6. Lose Yourself (5:26)
  7. Shake That (4:34)

met Nate Dogg

8. Sing for the Moment (5:40)
  9. Without Me (4:51)

met Obie Trice

10. Like Toy Soldiers (4:55)

met Martika

11. The Real Slim Shady (4:44)
  12. Mockingbird (4:11)
  13. Guilty Conscience (3:20)

met Dr. Dre

14. Cleanin' Out My Closet (4:58)
  15. Just Lose It (4:08)
  16. When I'm Gone (4:41)
  17. Stan [Live] (6:20)

met Elton John

18. Dead Wrong [Remix] * (4:59)

met The Notorious B.I.G.

19. Role Model * (3:26)
  20. Kill You * (4:26)
  21. D12 - Shit on You * (5:29)
  22. Criminal * (5:14)
  23. Renegade * (5:37)

met Jay-Z

24. Just Don't Give a Fuck * (4:01)
eminem is de max !!!! de mensen dat geen pc hebben , zullen der gelukkig mee zijn dat ze nu alle beste liedjes op 1 cd hebben , kvind het wel spijtig dan er een paar liedjes niet op staan zoals bully maar wel zeer goed is de remix van stan met elton . en de mensen die em afbreken dan eens goed luisteren naar de teksten
alle dat is wat ik wil zeggen

tondeman
homie elton yo yo. geweldige afsluiter natuurlijk voor zon veelbelovend album. laten we hopen dat deze cd een waardige afsluiting is voor de geweldige carriere van deze geniale rapper.

en dat we nooit meer iets van hem hoeven te horen

Zijn ouwe werk is goed, zeer goed, the eminem show was nog wel dope maar gaat snel vervelen, op encore stond veel rommel en het was dus wachten wanneer hij de mic aan de wilgen hing, ik vind dit een goeie afsluiter alleen dat FACK nummer verneukt het voormij en heb het nummer daarom niet op mijn cd gebrand! when i´m gone vind ik een van zijn besten nummers

Te mooie cd!
Vooral When I'm Gone vind ik een zeer goed nummer!
Super cd van Eminem!

avatar van Vizzle
Pure Troep!!! THE HITS

D12 heeft um goed gedaan zeg!! ???

avatar van Vizzle
0,5
ennuh.... verstaat men dit onder hip-hop??? Het is toch meer popmuziek???? Je kan dit makkelijk in een rijtje zetten met Frans Bauer, Jan Smit, 50 cent, Black Eyed Peas, Lange Frans & Baas B, Brace, Robbie Williams en Trance Energie......

En dat er dan gasten lovend lopen te doen en roepen de king of hip-hop.... of nog erger... the king op rap!!!! Ik kan er woest om worden!!!!!!!!!!!!!!!!

avatar van Kos
Kos
Ik ook .

avatar van Eddie
Wat is dat toch voor een gelul, dit is toch hip hop, of hoe wil je het dan noemen, Metal, of Klassiek. Het feit dat jullie er niets aan vinden wil toch niet zeggen dat het niet tot het Genre behoord. Ik vind metallica ook geen barst (meer) aan maar ik loop niet te verkondigen dat het geen Metal is want dat is het wel.

Ik ga er niet inhoudelijk over lopen bakkelijen daar ken ik te weinig Rap of Hip voor. Maar dit kun je niet in het rijtje Frans Bauer plaatsen, en of hij de king is tsja dat vind ik ook niet ik ken ook wel betere hip Hop/Rap platen dan deze. maar het is absoluut wel rap muziek, of wil je dat gewoon zingen noemen wat eminem doet of operette misschien.

(Pop muziek is trouwens een verzamelnaam voor alle populaire muziek, het is geen genre op zich)

avatar van Conway Twitty
helemaal slim zijn de mensen die zeggen dat dit het einde is van zijn rapcarriere,
hij neemt alleen een tijdelijke stop om opnieuw inspiratie op te doen.

avatar van Reijersen
Conway Twitty schreef:

hij neemt alleen een tijdelijke stop om opnieuw inspiratie op te doen.

En dat heeft hij nodig ook.

avatar van psychonaatje
Luister naar The Slim Shady LP en vooral The Marshall Mathers LP. Zeker weten dat dit hip-hop is. En nog heel erg goede ook.

avatar van MJ_DA_MAN
Vizzle schreef:

ja , een zingende jan smit een flowende eminem zijn natuurlijk identiek :S wan bulshit gast, ga je dalik ook nog zegge da mozart en slipknot tzelfde zijn, logisch naturlijk :S

Hip hop, pop, rock, het zal me een worst wezen. Ik vind het een prima verzamelaar. Wat ik wilde hebben staat erop. Ik dank de Kerstman hiervoor.

Schelpvandezee
Naja wel een leuk albumpje voor extreme-eminem-fans
maar daar houd het ook wel weer op

avatar van Eddie
Schelpvandezee schreef:
Naja wel een leuk albumpje voor extreme-eminem-fans
maar daar houd het ook wel weer op

Ik denk juist meer voor de 'niet' eminem fan die gewoon een leuke verzamelaar willen met al zijn bekende liedjes.

Eddie schreef:

Yep. Zoals ik dus.

encore mag dan wel een kut cd zijn maar voor zijn oude werk kun je als hiphopliefhebber alleen maar respect hebben! Check the slim shady lp , qua teksten en flow laat hij vele mcs ver achter zich

eminem is echt VET!!! alleen jammer dat niet alle nummers er op staan8)

0,5
Een verzamelcd van deze "artiest" ...
Boeiend om de commentaren hier te lezen: zoveel superlatieven.
Met "Eminem is echt VET" ga ik akkoord. Vet is voor mij wel een scheldwoord ... En schelden doet hij zo graag.
Eminem is voor mij het laagste van het laagste. Het woord 'muziek' hier gebruiken is een aanranding van het woord. Meningen verschillen natuurlijk, maar hier vind ik totaal niks moois in. Zogezegde diepzinnige teksten?
Jammer dat Dido zich hiervoor heeft laten strikken. Het zegt natuurlijk iets over haar. En Elton John is de laatste jaren wel het noorden kwijt, maar dit is gewoon goedkoop hoe hij zich hier voor de kar laat spannen. Hij deed het ook al eens met zo'n boysband. Naam vergeten, gelukkig.

avatar van BoordAppel
Waarom heb je deze plaat eigenlijk beluisterd als je Eminem helemaal niets vind?

Ook bij dit album weer een aantal halve sterren waar ik mijn vraagtekens bij zet.

BoordAppel schreef:

Ik moet het soms noodgedwongen beluisteren omwille van mijn neefje die in zijn jeugdige onschuld nog veel te leren heeft, klaarblijkelijk.
Ik ben hier nieuw en heb al heel wat positieve berichten geplaatst. Er is één middelmatig positief-negatief bericht en maar één waar ik mijn afkeer uit. Op dit krijg ik meteen reactie? Mag dat niet, een album dat je slecht vindt afbreken?

avatar van BoordAppel
Jawel hoor maar ik ben nogal argwanend naar 0,5 sterren toe, zeker bij een best of album van iemand die blijkbaar een hekel aan Eminem heeft. Dan vraag ik om opheldering. Bedankt voor het antwoorden.

avatar van BoordAppel
The Hits en daar is geen woord van gelogen. Alle hits van Eminem zijn hier terug te vinden en dat maakt het toch een leuke verzamelaar voor de mensen die niet elk album van de beste man hebben. Vooral de nummers van zijn eerste twee albums en Lose Yourself zijn niets minder dan geniaal. Mooie introspectieve teksten en goed gebracht.

Wat een impact had deze meneer toch ook in de ingekakte muziekwereld van 1999. Blijft leuk al die belachelijke reacties waar Eminem al een weerwoord op had voordat ze gezegd werden. Helaas is hij (bewust?) niet meer zo scherp.

De nieuwe nummers zijn trouwens niet zo geweldig. FACK is gewoon slecht, erg ongeinspireerd. Shake That kan ermee door maar daar is ook alles mee gezegd. Bovendien heb ik Nate Dogg wel eens beter gehoord. When I'm Gone is dan het beste nieuwe nummer. Ook de Elton John versie van Stan is de moeite waard, Eminem laat horen dat hij live ook goed kan rappen.

BoordAppel schreef:

Als ik dit lees, is het duidelijk dat ik met een fan te maken heb. Sorry dus voor mijn kritiek. Alleen moet die niet in vraag gesteld worden. En wat Elton John hier doet, ja, dat vind ik onder zijn niveau. Wat Eminem betreft: omdat hij zulke walgelijke videoclips heeft, dacht ik dat de nummers misschien beter te verteren waren zonder beeld. Dankzij dit album weet ik hoe naïef die gedachte was.

avatar van BoordAppel
Zijn singlekeuzes zijn meestal ook niet zijn diepzinnigste nummers maar vaak de lolligste. Deze nummers slaan veel beter aan bij het publiek blijkbaar (m.u.v. Stan en dan). Op zijn albums staan vaak veel inhoudelijkere nummers.

Kritiek is prima maar als je dit album enkel bij je neefje een keer voorbij hebt horen komen heb je vast niet goed op de teksten gelet. Nummers als Stan, Lose Yourself en The Way I Am zijn allebehalve walgelijk, stompzinnig of nietszeggend.

En fan? Nu niet echt meer, al houd ik hoop dat hij eens nog een album maakt dat zich kwalitatief kan meten met The Slim Shady LP, The Marshall Mathers LP en zijn nummers op de 8 Mile Soundtrack.

Hij heeft het niet nodig hoor, maar ik voel wel de morele verplichting Boordappel te steunen in deze.
Ik noem mezelf absoluut geen fan. Dit album kreeg ik van de Sint (waarvoor nog steeds mijn dank) omdat ik het een goeie verzameling vind. Met name de teksten van Eminem kunnen me behoorlijk boeien. Zeker de reeds genoemde Stan en Lose Yourself. Dat vind ik geen slap geleuter, dat zijn teksten die behoorlijk om de oren slaan.

Een van de meest overschatte blanke rappers: EMINEM

Als je het vergelijkt met andere blanke rappers zoals Necro, Promoe etc. dan stelt de slim shady eigenlijk ook geen ene reet voor.

Maarja rappers uit de underground krijgen immers ook niet veel publiciteit, dus ook minder mensen die hun shit uitchecken

avatar van Reijersen
Ill.Skillz schreef:

Laat mensen op deze site dan weten welke rappers je bedoeld en wat je van ze vind. Lobby voor de underground-rap.

thru life
Hum ik vond aan dit album niet zo veel aan de nieuwe tracks zijn niet geweldig en de andere tracks ken ik nu wel.
jammer.

Reijersen schreef:

Ik weet dat lezen heel erg moeilijk is voor sommige mensen dus....
Ill.Skillz schreef: