menu

Death - Human (1991)

mijn stem
4,07 (171)
171 stemmen

Verenigde Staten
Metal
Label: Combat

  1. Flattening of Emotions (4:28)
  2. Suicide Machine (4:19)
  3. Together as One (4:06)
  4. Secret Face (4:36)
  5. Lack of Comprehension (3:39)
  6. See Through Dreams (4:26)
  7. Cosmic Sea (4:23)
  8. Vacant Planets (3:48)
  9. God of Thunder * (4:00)
toon 1 bonustrack
totale tijdsduur: 33:45 (37:45)
zoeken in:
1,5
Voor de duidelijkheid: Ik waardeer Scream Bloody Gore (4,0) , Individual Thought Patterns (4,5) en Sound of Perseverance (3,5) wel.

Ik kom hier op de één of andere manier niet doorheen. Denk dat het met de songstructuren te maken heeft. Ik ben gek op couplet-refrein-couplet-refrein-solo-refrein om heel kort door de bocht te gaan. Het ligt dus gewoon aan mij. Ondanks dat ik die andere worpen wel kan waarderen, mag ik hier dan toch gewoon een lage score voor geven.

@Ozric: Als je trouwens bij het stemoverzicht kijkt kun je nog een paar users zien die dit album heel laag beoordelen.

Ozric Spacefolk
angelin schreef:


@Ozric: Als je trouwens bij het stemoverzicht kijkt kun je nog een paar users zien die dit album heel laag beoordelen.


5 van de 143 stemmen zijn onder de 3*

Maar het maakt mij niet uit hoor, ik vind het juist interessant.
Ik vraag me af of het door het jazzy element komt, dat je het minder trekt.

avatar van Edwynn
Ofschoon de stijl volgens mij nauwelijks afwijkt, kent Human duidelijkere songstructuren dan Individual Thought Patterns. Lack Of Comprehension is zelfs gewoon catchy te noemen. Dus in die zin vind ik het een beetje raarrr dat Individual Thought Pattens een 4,5 krijgt en deze 1,5. Niet dat het me wat kan schelen dat mensen met onvoldoendes gaan strooien, hoor. Maar volgen doe ik de redenering niet.

avatar van Stijn_Slayer
5,0
Klopt. Even kort door de bocht, maar na de solo begint de boel gewoon weer opnieuw. Makkelijk te volgen.

1,5
@Edwynn: Aan de woorden 'strooien met onvoldoendes' maak ik idd op dat je er niet mee zit! Ik hoop dat je vannacht goed hebt kunnen slapen.

Heb Human nog 3 keer geprobeerd en ITP ook nog een keer opgelegd. Ik moet zeggen dat ITP meer tempowisselingen heeft dan ik in gedachten had. Blijft voor mij staan dat ik ITP (en ook de andere 2 Death albums die ik bezit) veel toegankelijker vind dan deze hier. Kan natuurlijk ook weleens gebeuren dat je een bepaald album van een band niet pruimt zonder daar een ècht goede verklaring voor te hebben. Muziek blijft natuurlijk een gevoelskwestie.

avatar van Edwynn
Haha, je vat mijn berichten al net zo gek op als de muziek op Human.

Het zal wel aan de solo's van Andy LaRoque liggen op Individual Thought Patterns dan. Die bieden een mooi contrast op dat album. Op Human geldt een ander soort evenwicht. Misschien komt dat weer omdat het met enkele muzikanten van Cynic is opgenomen. Zelf vond ik Human altijd één van de meer toegankelijke Death-platen.

avatar van muismat
Ik vind dit ook een van de minder toegankelijke albums van Death, de riffs pakken me op het eerste gezicht niet meteen bij de ''kladden'', ook de solo's hebben meer tijd nodig dus ik wacht nog even met het geven van een waardering.

avatar van muismat
Live laatst Death to All gezien en gehoord, wat een geweld, wat een show! En hier kwamen juist de Human nummers mijns inzien het beste uit de verf, ongeevenaard, overdonderend

avatar van muismat
Oke dat is wel een hele blije smiley

avatar van Johnny Marr
4,0
Heerlijke beukplaat

avatar van Don Cappuccino
4,5
Ik vind het opvallend dat een aantal users Human ''ontoegankelijk'' noemen. Als iemand mij om een aantal deathmetalplaten zou vragen om mee te beginnen zou Human een van de eerste zijn die ik zou opnoemen. Waarom?

Death biedt op Human eigenlijk de perfecte middenweg in zijn discografie. Het heeft alle elementen van pure deathmetal in zijn volle glorie: meedogenloze drums, bruut riffwerk en de heerlijk doorleefde strot van Schuldiner. Aan de andere kant heeft deze plaat een zeer goed gevoel voor melodie en zijn de virtuoos uitgevoerde partijen altijd in dienst van de song. Geen enkel nummer klokt boven de vijf minuten; alles heeft een duidelijke kop en een staart met genoeg terugkerende passages. De drie opvolgende platen zijn vele malen drukker qua structuur. Ook is de productie ontzettend duidelijk en is alles zeer goed te volgen.

Schuldiner-Masvidal-Reinert-DiGiorgio is mijn favoriete Death line-up. Vooral Reinert drumt hier fabelachtig goed en hij is nog maar 20 op deze opname! Hoglan en Christy laten Death heel hoekig klinken (ook fantastisch trouwens), maar Reinert laat de songs ademen met zijn jazzy spel. Zijn spel is inventief en vol, maar laat ook veel ruimtes open. Geen wonder dat hij (en Masvidal, die met Cynic twee jaar later een grensverleggende deathmetalplaat zouden uitbrengen) alleen maar jazzmuzikanten noemen als inspiratie in de ''liner notes''.

Human is ''technische'' deathmetal op zijn smaakvolst uitgevoerd. Memorabel en vooral niet te netjes, iets dat de huidige generatie techdeathbands vaak vergeet.

avatar van vielip
4,0
En zo is het!

avatar van Zagato
4,5
Vandaag weer eens opgezet, wat een heerlijk album is dit toch eigenlijk zegt Don Cappuccino het allemaal in zijn bovenstaande stuk. Deze line-up had iets extra's, Chuck had nog een 'echte' grunt, Reinert is fenomenaal, je voelt Cynic er doorheen sijpelen. Hoogtepunt in een oevre vol hoogtepunten!

avatar van jurado
4,5
Een plaat die ik destijds grijs gedraaid heb, hier werd bruutheid, techniek en goede songs tot een magistraal album gesmeed.
1991 was voor mij in alle opzichten een geweldig muziekjaar.
Het jaar waarin ook andere muziek dan deathmetal en grindcore begon te waarderen.
Pearl Jam, Smashing Pumpkins, Nirvana en natuurlijk de metal klassiekers van Death, Morbid Angel, Sepultura.

R.I.P Sean Reinert

avatar van ZAP!
4,0
geplaatst:
Indertijd heb ik na het magistrale 'Spiritual Healing' heb ik nog wel es wat van Death geprobeerd, maar ik kwam er nooit zo in. 'Human' klinkt me nu wel als een vrij logische voortzetting / uitbouw in de oren, maar ik mis nog echte krakers. Het kan een kwestie van 'vaker horen' zijn, maar dat gebeurt mij gemiddeld nauwelijks. Het is raak - of niet. En dit is dan wel raak, maar niet zo raak als de twee voorgangers.

Dat mensen deze minder toegankelijk vinden, kan ik wel inkomen, en zo had ik het ook kunnen omschrijven; de riffs en songs zijn gemiddeld minder catchy dan die op de vorige twee. Favorieten hier: 'Secret Face', 'Vacant Planets' en 'Cosmic Sea'. En die Kiss cover: (ken het origineel niet... excuus)

Alsnog dik ****.

Gast
geplaatst: vandaag om 02:08 uur

geplaatst: vandaag om 02:08 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.