Machine Head - Burn My Eyes (1994)

Label: Roadrunner

1. Davidian (4:56)
  2. Old (4:05)
  3. A Thousand Lies (6:13)
  4. None but My Own (6:14)
  5. The Rage to Overcome (4:46)
  6. Death Church (6:33)
  7. A Nation on Fire (5:33)
  8. Blood for Blood (3:40)
  9. I'm Your God Now (5:50)
  10. Real Eyes, Realize, Real Lies (2:45)
  11. Block (4:59)
  12. Alan's on Fire * (4:02)
  13. Davidian [Live] * (7:26)
  14. Hard Times * (2:27)
  15. Death Church [Demo] * (6:18)
  16. Old [Demo] * (4:23)
  17. The Rage to Overcome [Demo] * (5:04)
  18. A Nation on Fire [Demo] * (4:46)
  19. Real Lies / Fuck It All [Demo] * (6:54)
brecht geers
goede gitaar- en drumwerk maar de zanger kan wel nie op het ritme zingen jong!!
davidian , blood for blood , i'm your god en block zijn nog goe. der rest = de vuilbak in.
3.5*

brecht geers
Exfrozen schreef:
Ik ben dit album op dit moment aan het luisteren en hebben jullie wel is beseft hoe 'heerlijk' de eerste brul is bij Davidian op 1:04. Dat is gewoon de beste brul die ik ooit gehoord heb. Of weet iemand nog een betere

de gil die overgaat in een brul in Angel of Death van Slayer is ook zalig.

avatar van smash016
Maynard James Keenan van Tool kan er ook wat van. Einde van 'Crawl Away' bijvoorbeeld: STICK - A - KNIFE - INNNNNNhhhhhh...

bendrino
deze heb ik een tijdje geleden gekocht, maar vind ik nog maar net goed.

er zitten een aantal knallers tussen, maar sommige liedjes zijn te lang, en bij sommige duurt het te lang voor je echt iets krijgt

avatar van Eddie
Ik denk dat je een bepaalde leeftijd moet hebben om deze plaat echt op waarde te kunnen schatten, niets ten nadel van jongere users. Ik kan me nog goed herrineren dat deze plaat uitkwam. In 1994 liet Machine Head een geluid horen wat noch nooit eerder een band liet horen (althans niet dat ik weet) Een perfecte mix tussen hardcore en thrash metal die de complete metal scene ff een enorme trap onder de reet gaf. Alle nummers kloppen voor mijn gevoel wel als een tiet, het ene nummer is zo mogelijk nog bruuter als het andere, neem nu het geniale Blood For Blood, of het dreigende Death Church. Zonder meer een van de beste platen allertijden.

bendrino
daar heb je eigelijk wel gelijk in, die plaat heeft iets meer toegevoegd aan metal

avatar van orbit
Machine Head borduurde gewoon verder op het geluid van Pantera hoor.. zo verschrikkelijk nieuw was dat niet Goede plaat, maar origineel heb ik hem nooit zo erg gevonden..

gak
Hun beste plaat wat mij betreft, de rest van hun albums zijn ook goed maar deze kan ik constant achter elkaar luisteren zonder eht zat te worden!!

avatar van kaztor
smash016 schreef:

Maynard is geweldig. Hij kan zo lekker tekeer gaan. Neem eens bijvoorbeeld Jerk-Off:

I should
kick you,
beat you,
fuck you,
shoot you in your fucking head!!

Back on-topic:
Burn My Eyes is gewoon Machine Head's meesterwerk en eigenlijk ook hun enige echt goede album. Ik heb deze cd helemaal uitgewoont.

avatar van knoltor
Dit is voor mij nog steeds de ultieme Machine Head plaat. Ik was dertien ofzo toen ie uitkwam en mijn broer had er een casettebandje van (jaja retro!). Ik was verkocht. Dit album heeft ervoor gezord dat ik metal ben gaan luisteren en dat zal ik blijven doen tot ik sterf.
Geniaal album!

Pim Latuny
Dit album en The More Things Change zijn de voor mij de beste Machine Head Albums. Dit album heb zo vaak geluisterd dat ik hem kan dromen hahaha. Geweldige drummer, geweldige solo's en een geweldige zanger.

avatar van jurado
vond zijn vorige band beter

avatar van Maximusic
Vreemd dat ik hier mijn stem nog niet voor gegeven had het beste wat ik van Machine Head ken! 4,5*
Toen ik het album net had was het even wennen maar na een paar luisterbeurten tog geweldig. En net zo belangrijk; Het gaat gewoon niet vervelen.
De eerste 4 nummers zijn allemaal toppers maar ook Death Church is een van mijn favorieten, een beetje anders als de rest en een wazige intro, maar ik krijg er wel echt een kick van iedere keer als ik m hoor! Vooral een mooie spannisgs opbouw in dat nummer.

Wel weer jammer te zien dat mensen hier 0,5 voor gaan stemmen. Als het je muziek niet is moet er eigenlijk gewoon niet op stemmen of desnoods wat objectiever stemmen dat bijvoorbeeld 3 sterren geeft omdat je weet dat de kwaliteit goed is maar het gewoon niet mooi vind.

En het is weer bijna zover The Blackening! Word volgens mij weer iets om veel luister plezier aan te gaan beleven!

Sterk album..
maar toch snap ik niet waarom de meeste mensen dit het beste album vinden van Machine Head..
ik vind de Blackening toch echt dieper en kwalitatief hoger
maar al met al een toffe metal plaat, krijgt van mij een 4

avatar van bennerd
Dit zette de toon voor Machine Head, bezorgde ze een belangrijk status in het genre, was een pak bruter dan The Blackening, en bij The Blackening vind ik de nummers net iets te lang om de hele tijd te blijven boeien.
Althans, dat is mijn mening.

avatar van kaztor
Eddie schreef:
Absolute parel van de plaat is voor mij BLOOD FOR BLOOD die riff, aaah toen ik die voor het eerst hoorde zo'n 10 jaar terug was ik kompleet van de wereld. deze plaat kun je als rechtgeaarde metal liefhebber niet minder dan 5* geven

Blood For Blood is inderdaad een topper. Onvast en dreigend begin, dan begint het ritme een vast structuur te krijgen en weet je dat je in luttele secondes een flink pak voor je broek kan verwachten. Heerlijk middenstuk ook!
Dat einde van A Nation On Fire vliegt er ook zo lekker in.
Het intro van The Rage To Overcome is ook heel vet.
En dan zijn er nog ene Block en Davidian....
Deze plaat heeft eigenlijk geen enkel zwak moment.

Monsta Kody schreef:
None But My Own

Inderdaad. En dan ook weer die ontlading aan het eind...

Nu ik 'm weer 'ns uit de kast getrokken heb besef ik maar weer wat voor 'n vette cd dit eigenlijk is.
13 jaar geleden ging ik dagelijks loos op deze muziek.

Maximusic schreef:

Jaja, dat intro geeft aan hoezeer deze band het vooral niet eens was met de toendertijd politieke situatie en altijd aanwezige rassenhaat in Amerika. Nu is dat alleen maar nog VEEL erger geworden, maar dat terzijde. Op Real Eyes, Realize, Real Lies laten ze hun standpunt ook nog even heel fijntjes weten.

Orklord
Wat een topplaat is dit toch en beter hebben ze (nog) niet gerealesed. Heerlijke plaat.

4,5!

avatar van AGE-411
The blackening al eens gehoord?
Deze is minstens even goed als deze hoor!

clutch
Wat een vette plaat is dit toch. Meteen al bij de openingstrack wordt duidelijk dat we hier niet met flauwekul te maken hebben. En dat blijkt. Sommige riffs stellen naar mijn mening niet zo heel veel voor, maar het is wel erg bruut. En het hyperactieve drumwerk is ook het vermelden waard zeg geweldige plaat, zo hoor ik ze graag. Het bruutste van alle bruutheid op dit album vind ik blood for blood

AGE-411 schreef:
The blackening al eens gehoord?
Deze is minstens even goed als deze hoor!

Naah, die is wel goed, maar haalt het toch niet hierbij.

Man een klassieker uit het jaar 1994 Goede songs Brute riffs .
Niet echte nieuwe muziek maar de uitvoering en de songs waren van een ongekend niveau.
Dynamo 1995 de eerste grunt van Davidian was het Metalmoment van dat jaar.
De mid Jaren negentig waren sowieso top tijden van de metal alleen maar goede Albums:
Sepultura : Roots .
Type O Negative : Bloody kisses.
Life of Agony : The river runs red.
Paradise lost : Icon, Draconian times

Orklord
Roots een top album noemen? Zet jij nog eens Arise op, dat heerst Roots er toch wel uit.

Verder was de jaren 90 maar niks, iig voor mij. De thrash bands gaven geen echte goede platen meer uit en de grunge kwam op, daarna de nu-metal. Achja ik ben er geen fan van.

Maar goed dit is een andere discussie.

avatar van Fenrir
Klassieke plaat, kan niet anders dan hier 5* voor geven. Heb deze plaat in het verleden helemaal grijs gedraait en ook nu draai ik hem nog regelmatig. Machine Head op z'n best!

avatar van notsub
Dit is de beste Machine Head plaat die ik ken. Vooral van de productie ben ik nog steeds onder de indruk, maar naar dit soort materiaal luister ik toch steeds minder. Toch is dit leuk om af en toe weer te draaien en van de krachtige groovy metaluitspattingen te genieten. Na een nummer of drie is het dan wel weer genoeg.

max en joep
ik was er erg snel bij destijds, ik had Burn My Eyes al lang voordat deze zo erg doorbrak.
Vele malen geluisterd, grijsgedraaid sindsdien maar anno nu kan ik hem niet meer in zijn geheel beluisteren.
Een Davidian op zijn tijd vind ik nog geweldig, maar de cd als geheel, nee.

Joy
davidian en none but my own blijven bij mij toch regelmatig paseren, real eyes ook nog wel eens maar de rest kan mij ook niet zo veel meer boeien

toch een goeie plaat in die tijdsgeest, het was weer net ff een tandje anders en harder dan men gewend was

max en joep
ik vond vooral het geluid zo ongekend vet destijds.

een dikkere vettere productie dan Burm My Eyes is er lange tijd niet geweest.

Berichten verplaatst naar Machine Head

vondeich
vette shit! nuf said... 4*

clutch
MACHINE FUCKIN' HEAD!!

Tja, effe leip doen moet ook kunnen he Erg lekker plaatje dit, wie zegt er nu nee tegen een riff als die van Davidian of Old? maar.. ik vind The Blackening toch net iets beter.. misschien dat ik te laat geboren ben ofzo, maar die plaat doet me toch wat meer.