Holden - The Inheritors (2013)

Electronic
Label: Border Community

1. Rannoch Dawn (4:25)
  2. ||: A Circle Inside a Circle Inside :|| (6:09)
  3. Renata (5:57)
  4. The Caterpillar’s Intervention (4:04)
  5. Sky Burial (4:26)
  6. The Illuminations (3:13)
  7. Inter-City 125 (5:29)
  8. Delabole (3:44)
  9. Seven Stars (5:49)
  10. Gone Feral (6:23)
  11. The Inheritors (4:54)
  12. Circle of Fifths (3:02)
  13. Some Respite (4:30)
  14. Blackpool Late Eighties (8:38)
  15. Self-Playing Schmaltz (4:46)
avatar van (Blacksad)
Hij staat er op, dat is het voornaamste
Het even zoeken is het wel waard denk ik, misschien komt hij binnenkort wel gewoon op de artiestenpagina. Yeezus van Kanye West stond bijvoorbeeld ook in het begin niet op de artiestenpagina, maar nu wel.

avatar van Teunnis
Ik begin met 4,5*. Het trio The Illuminations, Inter-City 125 en Delabole wil me nog niet zo pakken als de rest.

avatar van kobe bryant fan
Hoe meningen toch kunnen verschillen: na Renata, Gone Feral & Blackpool Late Eighties zijn Inter-City 125 en voor Delabole mijn favorieten.
The Illuminations heeft een leuke melodie maar vind ik ook wel bij het minste horen, maar nog steeds erg straf natuurlijk!

avatar van Gloeilamp
Ik ben vreselijk verslaafd geraakt aan The Inheritors. Waarom dit album me nu precies zo raakt is nog lastig uit te leggen, maar ik ga binnenkort toch mijn best doen om dit uit te leggen. In dit al erg sterke muziekjaar kan deze er nog prima bij, het is op dit moment zelfs mijn nummer 1 uit 2013. Wat een plaat

Ik ben ook wel benieuwd in hoeverre James nu weer een groot hoeveelheid fans er bij krijgt door deze plaat. Die man wordt nu al in Nederland door een fanatieke, die-hard groep aanbeden. Ik behoor daar ook bij hoor, daar niet van.

avatar van Gloeilamp
Hij heeft mij er in ieder geval bij

En mij!

Deze hier ook

Voor mij is het enorm moeilijk om hier favorieten aan te duiden. Er staat ook geen enkel minder nummer op. Als ik dan toch een favoriet voor dit moment moet aanduiden is het Gone Feral. Echt een onwaarschijnlijk goeie track, net zoals de rest eigenlijk

Tegid.mzk schreef:
Staat wel op Spotify. Maar dan moet je zoeken op 'Holden Inheritors' en niet naar de artiestenpagina van Holden gaan, want gek genoeg is ie daar niet te vinden.

Kan hem niet vinden. Woon jij soms in Vlaanderen?

avatar van Tegid.mzk
Nee, ik woon niet in Vlaanderen. Heb ik een accent soms?

avatar van Lura
Nee, omdat Spotify in Nederland en België niet gelijk zijn. Intussen gevonden. Zoeken op Holden The Inheritors.

avatar van Tegid.mzk
Ja, amai, dat zei ik toch?

Tegid.mzk schreef:
Ja, amai, dat zei ik toch?

Keigoed van jou

Gloeilamp schreef:
Hij heeft mij er in ieder geval bij

(Blacksad) schreef:
Deze hier ook

Haha mooi.

Mocht je nog nooit een dj-set van hem hebben gehoord, dan kan ik dat ook zeker aanraden. Een enorme reis naar de ruimte en terug. Helaas zijn z'n all nighters (8 uur o.a. in Trouw) al gedaan, maar in oktober draait hij 4 uur in een loods in Amsterdam. Samen met o.a. Luke Abbott. Dat kan nog wel eens een mooie gaan worden. Voor de rest draait hij nog in Nederland: dit weekend Awakefest, Into The Woods in juli en Dekmantel festival in augustus.

Goed nieuws ook dat hij voor het eerst liveshows gaat doen in september/oktober als voorprogramma van Atoms For Peace. Hopen dat hij met die show ook naar Nederland gaat komen

Haunter schreef:

Verdorie! Ik ga ze zien op 9 juli in de Lotto Arena maar daar staat Owiny Sigoma Band ( ) als voorprogramma. Had geweldig geweest als James Holden het voorprogramma van Atoms For Peace had geweest. Jammer...

avatar van FlyLo
Owiny Sigoma Band is super vet.

avatar van (Blacksad)
Owiny Sigoma Band klink inderdaad érg vet!

avatar van Paap_Floyd
Oeh voor maar 11,99 euro bij Wow HD.

avatar van Don Cappuccino
Ik begin met vier sterren voor The Inheritors. De eerste helft vind ik echt fantastisch, de eerste twee nummers hebben weg van oude folk in een elektronisch sausje. Erg speciaal vind ik dat, hetzelfde geldt voor de Battles-achtige groove van The Caterpillar's Invention in combinatie met de free jazz uitbarstingen op saxofoon. Wanneer Holden invloeden buiten de Electronic haalt is het heel interessant. De tweede helft is ook goed maar daar heb ik nog niet echt een klik mee.

avatar van Perlence Range 7
Nog een paar weken geduld hebben dat kan ik volop genieten van deze plaat tijdens mijn vakantie. Al vanaf 2007 wacht ik al op zijn 2de album toen gingen er valse berichten rond dat het echt werk van holden een jaar na het epische debuutalbum the idiots are winning ging uitkomen . Zelf die ra podcast heb ik nog niet beluisterd , Als alles zo goed is als gone feral en renata wordt dit genieten geblazen.

avatar van Jazzwhatever
Net begonnen met luisteren, heerlijke tripmuziek!

avatar van IllumSphere
Het begint hier echt een trend te worden dat platen die ik nooit ontdekt zou hebben zonder al die lof me enorm weten te beklijven. Zo ook deze plaat die me gewoonweg heeft weggeblazen. Ik zat hier net letterlijk 75 minuten naar mijn scherm te turen zonder enige beweging en met mijn mond wagenwijd open. Wat een held! Ik wil het nog enkele luisterbeurten geven, maar als dit niet mijn nummer één van dit jaar wordt dan weet ik het ook niet meer. De LP is ondertussen al op weg naar mijn huis.

avatar van Kos
Kos
Ik vind lang niet alles hier op goed, maar de titeltrack is wel echt heel vet.

avatar van dielinquent
Eerste luisterbeurt achter de rug, damnnn wat een spannende plaat.
Opvallendste tracks na 1e beurt: Renata, The caterpillar intervention, The illuminations, The inheritors, Blackpool late eighties

The Caterpillar's Invention lijkt wel de electronische variant op The national anthem van Radiohead. Fantastisch

avatar van Urbanoetang
Hoewel ik Holden altijd toffe platen vond maken, vond ik zijn muziek nooit écht buitencategorie. Maar The Inheritors heeft mij bekeerd. Beste electronic plaat die ik sinds jaren gehoord heb.

Sandrosaurus
Mja, wat kan ik zeggen. Mooie tingelingskes, niet slecht gemaakt. Maar ik ben in slaap gevallen...
Ik heb er nu 3,5 keer naar geluisterd en ik vind het niet dat...ieder zijn mening

2,5 omdat het zeker geen buis is, het boeit me gewoon niet.

avatar van kobe bryant fan
Dit lijkt me ook geen makkelijke instapper als je (zo te zien aan je stemmen) alleen bekend bent met: Daft Punk, Deadmau5 en Justice als het gaat over Electronic/Dance.
Ik zou zeggen probeer eens het iets makkelijkere spul eerst: Aphex Twin, Autechre (bedoel ik vooral Amber want Autechre heeft ook moeilijke platen), Holdens mixplaat: At The Controls, ...

Dit wordt toch wel het elektronisch album van het jaar? Ongelooflijk!!!

avatar van -SprayIt-
Kaarten voor 4 uur James Holden op Prisma zijn zojuist gekocht! Ben benieuwd hoe dit live uit de speakers klapt! Het is pas in oktober, maar nu al zin! Zal wel enigszins lijken op: YouTube - James Holden - Renata (Live @ Trouw Amsterdam 2013.05.18)

avatar van trebremmit
Blackpool Late Eighties is wel een tof nummer, voor de rest vind ik er nog niet veel aan.