De eerste cd die ik van ze kocht, het blies me weg en een fan was geboren. Eigenlijk kun je het album zien als 2 delen. Song 1 tm 9 is het eigenlijke album en 10 tm 18 is het toetje. De bovenste helft is kwalitatief duidelijk het beste deel. Een beetje zoals Zooropa van U2 of Gone to Earth van David Sylvian en Low van Bowie, die eigenlijk een nog duidelijkere tweedeling hebben.
Hey You! leerde ik overigens pas veel later kennen, die staat niet op mijn cd versie. En daar ben ik eigenlijk wel blij om, dat is echt wel een beetje een vervelend nummer. Sinds ik dit album al ettelijke keren zonder Hey You! gehoord heb, past voor mij die song ook niet op het album naar mijn beleving, vandaar dat ik het ook niet mis.
Al zitten er ook een flink aantal faves op Kant B bij voor mij, had ik als ik The Cure was geweest en voor een single disc moeten opteren voor de volgende tracklist gegaan. Niks ten nadele van toppers als All I Want en One More Time, maar die zijn net ff een klein tikje minder.
The Kiss (6:17)
Catch (2:42)
Torture (4:13)
If Only Tonight We Could Sleep (4:50)
Why Can't I Be You? (3:11)
How Beautiful You Are (5:09)
The Snake Pit (6:56)
Just Like Heaven (3:30)
Hot Hot Hot!!! (3:32)
Like Cockatoos (3:38)
Dan krijg je een album van ongeveer 43/44 minuten, perfect voor een LP. Maar ik vind 'm prima verder zoals ie is