Damien Rice - O (2002)

Uitgebracht in eigen beheer

1. Delicate (5:12)
  2. Volcano (4:38)

met Lisa Hannigan

3. The Blower's Daughter (4:44)

4. Cannonball (5:10)
  5. Older Chests (4:46)

6. Amie (4:36)
  7. Cheers Darlin' (5:50)
  8. Cold Water (4:59)

9. I Remember (5:31)

met Lisa Hannigan

10. Eskimo / Prague / Silent Night (15:57)

met Lisa Hannigan

11. The Professor & La Fille Danse [Live at Cornucopia] * (5:09)
  12. Lonelily [Original Demo] * (3:14)
  13. Woman Like a Man [Live Unplugged] * (4:45)
  14. Moody Mooday * (3:50)
  15. Delicate [Live in Dublin] * (6:07)
  16. Volcano [Instrumental] * (3:30)
  17. Volcano ['97 Demo] * (2:36)
  18. Cannonball [Radio Remix] * (3:27)
avatar van Lennart_M
Als ik ( ) van Sigur Ros rip in mn Itunes krijgen de nummers (1-8) de titels van de eerste 8 van deze cd

avatar van berghti
Damian, die van de Lassie reclame. Best wel goed aan de kook te brengen deze rijst. 3,5 * en een schouderklopje voor de dochter van de blazer

avatar van Snakeskin

Snakeskin schreef:
zwaar overschatte plaat

Zwaar beargumenteerd bericht.

avatar van Snakeskin
Er zijn legio platen gemaakt die stukken beter zijn deze.

JayJay
Inderdaad, ook ik was zeer onder de indruk, maar ik draai hem nog maar zelden. De nummers blijven schitterend, maar als je er zo weinig naar luistert is ie geen 5 waard.

avatar van Carolaah
JayJay schreef:

Hm ik weet het niet, ik vind dat niet een juiste beredenering.
Sommige platen vind ik echt fenomenaal, waaronder bijvoorbeeld Antony and the Johnson's 'I am bird now', maar dit is absoluut geen plaat die ik iedere dag, laat staan elke week of maand op zou zetten.
Het is een zware plaat, maar wel geweldig.

Ik snap overigens wel wat je bedoeld, voor veel platen is het in de kast laten ook een teken van te weinig interesse of plezier aan de plaat. Al moet ik zeggen dat ik zelf Damien's 'O' ook al een tijd niet heb gedraaid, en toch blijft het tot op heden mijn #1 in de top 10.

Omdat ik weet, dat als ik hem opzet, ik het weer een ongelofelijk mooie plaat vind. Er zijn weinig platen waar ik zo van geniet als deze plaat. Ook dit vind ik geen plaat die je dagelijks opzet, daar is hij gewoon niet voor gemaakt. En ik denk dat geen enkele plaat zo bedoeld is. Ik denk dat vrijwel elke plaat zal gaan vervelen op den duur..

Nee des te langer je hem laat liggen, des te 'rijper' hij weer wordt. Daarom blijf ik er toch een 5 aan geven .

avatar van Shinobi
Nadat ik 9 Crimes had gehoord besloot ik om naar wat meer werk te zoeken van de heer Rice en nam hier een kijkje en las dat dit album beter gewaardeerd wordt dan zijn opvolger. Ik bedoel het staat zelfs op nummer 31 van de top 250.
Dus maar eens via de bekende weg binnen gehaald en ik moet zeggen dat het best een lekker in het oor liggend album is, het kabbelt lekker weg. Alleen jammer dat ik teveel met andere dingen bezig was, daarom heb ik er helaas met een half oor naar zitten luisteren.

Vooralsnog 3, 5 sterren, maar ik zal 'm zeker wat frequenter gaan draaien en wellicht dat mijn score omhoog gaat.

Meesterwerk. Pure vocale capaciteiten in combinatie met prachtige ietwat trieste luistermuziek. Een lust voor het oor.

avatar van hpdewin
Carolaah schreef:

Hm ik weet het niet, ik vind dat niet een juiste beredenering.
Het is een zware plaat, maar wel geweldig.

Ja helemaal mee eens all is het soms wel lastig, meestal luister ik dan te veel achter elkaar omdat ik er zo van geniet. maar het is slimmer om soms tegen jezelf in te gaan en hem even te laten liggen. Ik heb 9 crimes voor muziek gespeeld en gezongen, erg leuk om te doen. Ik ken dit album nog niet egt ik zal er is naar gaan kijke

Het valt op dat veel mensen deze plaat na een aantal luisterbeurten nog maar weinig uit de kast halen. Ik heb dat ook met deze plaat. Sommige platen pakken je in het begin,maar na verloop van tijd merk je dat de muziek te weinig lagen heeft om te blijven boeien.
Er staan prachtige nummers op, zoals Volcano. De plaat is ook mooi geproduceerd. Lekker direct en daar hou ik van.
Wat mij wat stoort is dat zijn zangstijl op de rand van het pathetische sentimentele zit en misschien is dat wel ook wel een reden waarom ik hem niet meer zo vaak draai.

avatar van My Addiction
Juist gekocht en ik kan niet wachten om hem in de CD-Speler te steken. Heel erg hoge verwachtingen van dit album omdat Volcano al zo mooi is. En ook omdat Folk mijn genre is.

avatar van Shelter
O dit heet folk? ik vroeg me serieus altijd af wat nou onder folk valt.
Ik dacht altijd dat het muziek was zoals the Levellers.
Als je volcano mooi vindt, dan denk ik dat je delicate, cannonball en cold water ook erg mooi vindt.

avatar van My Addiction
Wist zelfs niet dat cannonball hierop stond ;p
Ik had dit nummer al eens gedownload. En inderdaad, ik vind het het tweede mooiste nummer ooit gemaakt. Die lyrics zijn ook ooh zo prachtig. 53 keer beluisterd in mijn Itunes

avatar van My Addiction
Whaaw wat is deze CD innemend. Na 3 luisterbeurten weet ik al dat ik hem extreem goed ga vinden later. Nu al op de 2de plek in mijn top 10, moet ik het later niet meer doen
Super cd! alleen al voor cannonball zou ik een 5 geven.

avatar van My Addiction
In een woord: neen zo'n woord bestaat niet. Overweldigend, innemend, pakkend, ontroerend, dromerig, prachtig, mooi, gevoelig, met ziel, schitterend, super, geweldig, magnifiek, goed, heel goed, perfectie benaderend, innemend, innemend, INNEMEND.

avatar van Cor
Cor
Mooie breekbare liedjes met sobere instrumentatie treffend neergezet. Samenzang met de damesstem geeft ook eigenzinnige accenten. Een heerlijk album, maar geen superplaat van de buitencategorie.

avatar van Manuel
Ik moet toegeven, toen ik hem de eerste keer hoorde deed het me, behalve Volcano, vrij weinig. Toch heb ik hem, ik weet niet waarom, op cd besteld en nu ik hem op mijn nieuwe speakers hoor, is het toch wel ontzettend mooi... Fijne cd.

avatar van Manuel
O, dat outro van nummer negen!

avatar van My Addiction
Kan gewoon niet kiezen welke tracks ik nu als favoriet ga aanduiden. Eskimo is ook zo een goed nummer. Die opera daarin steken was gewaagd maar ik weet het zeker te appreciëren. Het geeft mij zo een verheven gevoel dat liedje

douwens schreef:
zeer terecht een hoog gewaardeerde plaat

NOT !

Michael1992
ZEIT schreef:

NOT !

Zei hij heel beargumenteerd.

Ravenous
Ik vind dit ook niet zo heel geweldig. De man heeft dan wel een aangename stem, maar de liedjes vind ik net te saai en zijn gewoon niet speciaal genoeg. Ik kan er helaas niet warm of koud van worden. Overgewaardeerd, daar zou ik wel mee in willen stemmen als je ziet hoe hoog het hier gewaardeerd wordt, er is wat mij betreft veel beter te vinden in het folk/singer-songwriter genre.

Lacoste
Lang geleden dat ik deze plaat gehoord heb, maar al naar de eerste luisterbeurt ruim anderhalf jaar geleden was ik verkocht! Mooie muziek is dit, misschien niet de beste zanger maar dat past ook wel weer bij deze muziek, echt mooi! Zijn volgende plaat 9 daarintegen vind ik weer helemaal niet goed! Maar dat geheel ter zijde! Ga hem maar weer eens opzetten deze plaat!

4****

avatar van Shelter
Ik vind die stem juist geweldig...het is niet een stem die knalt door je speakers of zo, maar voor dit soort muziek moet je ook iemand hebben met een "breekbaar geluid".

Overigens tip; Luister Fink eens...ik vind het een zelfde soort geluid, ook mooi al vind ik Damien Rice beter.

avatar van ChefWerkplaats
hopla, 4,5 wordt 5... omdat ik eigenlijk niets negatiefs te zeggen heb over dit album. Ontzettend krachtig, maar toch ingetogen.. hulde!

avatar van Ataloona
Heerlijke rustgevende plaat is dit eigenlijk. Ik daai hem niet vaak maar als ik hem draai blijf ik toch weer genieten. 5*

Dwerg Hippoliet
Deze plaat zit gewoon perfect in mekaar!

elrayo
Dit album zit misschien perfect in elkaar, maar dat is geen garantie voor een (daadwerkelijk) goed album. Damien Rice is vast en zeker een vakkundig artiest, daar twijfel ik niet aan, maar dit album weet mij allerminst te overtuigen.