DJ Shadow - Endtroducing..... (1996)

Electronic / Hip-Hop
Label: Mo' Wax

1. Best Foot Forward (0:49)
  2. Building Steam with a Grain of Salt (6:41)
  3. The Number Song (4:38)
  4. Changeling (7:51)
  5. What Does Your Soul Look Like, Pt. 4 (5:08)
  6. - (0:24)
  7. Stem / Long Stem (9:22)
  8. Mutual Slump (4:03)
  9. Organ Donor (1:57)
  10. Why Hip Hop Sucks in '96 (0:41)
  11. Midnight in a Perfect World (5:02)
  12. Napalm Brain / Scatter Brain (9:23)
  13. What Does Your Soul Look Like, Pt. 1: Blue (7:28)
  14. Organ Donor [Extended Version] * (4:25)
  15. Best Foot Forward [Alternate Version] * (1:16)
  16. Building Steam with a Grain of Salt [Alternate Take Without Overdubs] * (6:43)
  17. Number Song [Cut Chemist Party Mix] * (5:14)
  18. Changeling [Original Demo Excerpt] * (1:00)
  19. Stem [Cops 'N' Robbers Mix] * (3:48)
  20. Soup [Single Version] * (0:44)
  21. Red Bus Needs to Leave * (2:45)
  22. Mutual Slump [Alternate Take Without Overdubs] * (4:21)
  23. Organ Donor [Extended Overhaul] * (4:29)
  24. Why Hip Hop Sucks in '96 [Alternate Take] * (0:54)
  25. Midnight in a Perfect World [Gab Mix] * (4:55)
  26. Napalm Brain [Original Demo Beat] * (0:35)
  27. What Does Your Soul Look Like [Peshay Remix] * (9:24)
  28. Live in Oxford, England Oct. 30 1997 * (12:35)
avatar van TornadoEF5
Dit vind ik erg sterk. Paar heel mooie nummers. Vermoedelijk zal dit nog wel groeien. Vooral "Midnight in a Perfect World" vind ik een heel mooi nummer!

avatar van TornadoEF5
Nog eens beluisterd, eigenlijk nog veel beter dan het in mijn herinnering was. Deze keer was de "delia" van sampledelia ook erg duidelijk. Ik denk dat dit een zalig album moet zijn om te beluisteren tijdens een LSD-trip.

Ik heb er meteen ook voor gezorgd dat deze nog een 'andere' nieuwe fan heeft.

avatar van Reijersen
N.a.v. dit topic beluisterde ik dit album.

Het is me toch een potje lang geleden dat ik deze plaat heb gehoord. Ooit beluisterd door de faam die het had op de website. Daarna eigenlijk nooit meer. Toch wel weer fijn om het album weer eens te horen. Het zit zo kundig in elkaar. Wat iemand wel niet kan brouwen van een grote ingrediëntenlijst aan samples. Van de bangers Building Steam With a Grain of Salt, the Number Song enMutual Slump tot aan het meer sferische en relaxte van Changeling en de What Does Your Soul Look Like versies. Met Midnight in a Perfect World voor mij als hoogtepunt. Misschien moet ik me toch eens wat meer in dit soort (electronische) muziek gaan verdiepen.

avatar van ZAP!
Een aantal heel sterke tracks in het begin, daarna lijkt DJ S steeds minder kritisch op zichzelf en dan kan een uur nog best lang duren. Al blijft het onderhoudend.

avatar van Shelter
Eens dat het eerste deel beter is dan het tweede deel. Voor de rest oneens (kan gebeuren haha).
Ik vind juist dat het geheel zeer kloppend is, dus variatie maar duidelijk 1 sound. Ook is Midnight In A Perfect World een diamantje.

Shelter schreef:
...Ook is Midnight In A Perfect World een diamantje.
Dat las ik hier al vaker, viel mij helaas nogal tegen.

avatar van Shelter
ZAP! schreef:
Dat las ik hier al vaker, viel mij helaas nogal tegen.

Het is net even wat meer uptempo en een wat hardere beat na het wat meer triphop achtige ervoor. Ik vind het echt een fantastische track als je het hele album luistert maar als losse track nog steeds vet maar minder vet

avatar van ZAP!
Heb die track nog even weer opgezet. De beat is lekker hoor en die cello past ook goed (gitaartje ook lekker), maar van die zang en het pianootje ben ik minder gecharmeerd. Slecht wil ik het ook weer niet noemen.

avatar van NGTNGT
Twintig jaar geleden losse tracks leren kennen en van gehouden, maar om onverklaarbare redenen destijds dit album nooit gehoord, en de tracks weer vergeten. In 2024 weer opnieuw "ontdekt", en wat een pareltje is dit. Genieten.