Mac Miller - Watching Movies with the Sound Off (2013)

Label: Rostrum

4. S.D.S. (3:04)
  5. Bird Call (2:08)
  6. Matches (2:58)

met Ab-Soul

7. I am Who Am (Killin' Time) (5:01)

met Niki Randa

8. Objects in the Mirror (4:19)
  9. Red Dot Music (6:07)

met Action Bronson en Loaded Lux

10. Gees (2:55)

met ScHoolboy Q

11. Watching Movies (3:40)
  12. Suplexes Inside of Complexes and Duplexes (2:47)

met Jay Electronica

13. REMember (4:28)
  14. Someone Like You (4:16)
  15. Aquarium (4:38)
  16. Youforia (4:01)
  17. Goosebumpz * (3:22)
  18. O.K. * (2:40)

met Tyler, the Creator

19. Claymation * (3:52)

met Vinny Radio

avatar van gil335
Het is hier effe wat stiller, door de leak van Born Sinner.
Maar ondertussen heeft mac ook het nummer Suplexes Inside of Complexes and Duplexes gereleased! weer een nummer die serieus de moeite is Nu Born sinner al een succes is (voor mij dan toch) blijft deze plaat ook hoge verwachtingen creeëren!

Hé ben ik je weer voor

Holla schreef:
Hé ben ik je weer voor

Dammit toen ik het bericht aan het typen was stond je bericht er nog niet !

avatar van Holla
Haha, heb het ook wel eens! Wel toevallig dat het tweemaal gebeurt overigens.

OT: Ik krijg meer en meer zin in Mac, met name door de nieuwe track die wederom super klinkt. De hype was ietwat gezakt nadat albums van Prodigy & Alchemist en J. Cole de eerste plaats kregen, en daarnaast heb je mijn gewoonlijke Yeezus-hype, maar nu is het toch weer toegenomen!

avatar van Delars
Waarom kopieert hij Earl Sweatshirt zijn flow op deze track? Beetje jammer.

avatar van Holla
Je ziet veel van Earl terug in Mac tegewoordig inderdaad, maar ik vind het niet jammer, Earl is vet.

FelipeGutiérrez
Ik vind het wel vet klinken zo. Hij werkt ook vaak met Earl de laatste tijd trouwens.

FelipeGutiérrez
Ik weet nog niet echt wat ik moet vinden van ''Suplexes Inside of Complexes and Duplexes'' maar ik vond de andere releasde tracks van WMWTSO ook niet goed klinken bij de eerste luisterbeurt. Dus dit nummer zal ik na een paar keer draaien ook wel helemaal de shit vinden.

Hij is geleaked voor de geïnteresseerden. Zal hem later deze week is gaan beluisteren.

avatar van 'State Of Mind'
Eerste indruk: 50% heel erg lekker, 50% niet zo lekker.

avatar van Holla
Het doet wat ik verwacht had. Aan de ene kant verrast het enorm omdat voorgaande werken van Mac een hel waren om volledig door te beluisteren, ik vond Mac ook maar een matige rapper. Maar nu heb je een project wat stevig in zijn schoenen staat, en het zijn echt niet de gastartiesten waar hij het van moet hebben. Ze leveren de nodige afwisseling maar zonder zou ook gekunt hebben. Mac rapt beter dan ooit, en de nummers waarin hij zingt zijn ook erg mooi. Aan de andere kant is het ook niet perfect wat hij doet. Hij experimenteert veel, en dus zitten er ook wel wat dingen tussen die niet gelukt zijn. Al met al toch enorm tevreden om te zeggen dat ik er een rapper bij heb om te blijven volgen!

Ik geef het een 4.0

Favo's: 1,6,8,9,13 en 18

FelipeGutiérrez
Wilde net mijn laptop afsluiten zie ik dat het album geleaked is. Lekker nog even luisteren dan. Zin in!

FelipeGutiérrez
''When i was 7 years old watched my first porno... Damn that shit fucked me up..''

Geweldig album tot nu toe.

avatar van Holla
ScHoolboy op Gees, Action Bronson op Red Dot Music, Tyler op O.K.

Mac heeft gewoon een album zonder slechte nummers gedropt

avatar van Gloeilamp
Een Mac Miller album zonder slechte nummers? Dat is toch vrij bijzonder Verwachtingen zijn hoog, ik ga zo aan mijn eerste luisterbeurt beginnen.

avatar van Delars
Luister hem nu ook, vind het tot nu toe toffer dan Born Sinner..

avatar van Harderwiek
In 2011 schreef ik een recensie over Blue Slide Park. Commentaar was toen dat hij het raptechnisch nog niet op een hoog genoeg niveau zat en teksten veelal te oppervlak waren maar wel een erg fijne stijl had. Het lijkt wel of ie naar mij geluisterd heeft. Hij heeft zich op beide vlakken goed ontwikkeld en dat komt uitstekend naar buiten op deze plaat. Op eerste gehoor erg geslaagd album.

Red Dot Music

FelipeGutiérrez
Zijn teksten komen veel gecompliceerder over met zijn nieuwe flow... of ligt dat gewoon aan mij?

avatar van Jordyp
Gezien het stemgeluid van Mac Miller kan dit haast niet veel zijn, maar gezien de positieve reacties zal ik het een kans geven.

avatar van thgryda
Toen ik las dat mensen hier naar uit keken, kon ik niet begrijpen waarom. Zoals Harderwiek hierboven ook al aangeeft, was Mac Miller altijd maar een matige mc. Nu goed als ik hoor dat hij progressie heeft geboekt en dat Delars dit beter vindt dan Born Sinner, ga ik het toch maar eens een kans geven. Ik moet zeggen dat commerciële hip hop de laatste jaren met Kendrick, J. Cole, Kanye een upgrade heeft gekregen qua kwaliteit van muziek.

avatar van Holla
Vind persoonlijk Born Sinner beter maar het ligt beide erg dicht bij elkaar. Mac is echt geweldig vooruit gegaan, en de enige featuring die me teleurstelde was Earl, maar die deed enkel een refreintje

avatar van Delars
Dit is toch heerlijk potverdikke

avatar van gil335
Ik vind hem eerlijk gezegd ook wat minder dan born sinner, maar toch is dit een heel goeie plaat! Een stuk beter dan we van mac gewend zijn, echt zijn eerste album waar er geen draken tussenstaan
Mac heeft altijd al catchy singletjes gemaakt op zijn vorige album/mixtapes maar kon nooit een geheel neerzetten. Dit doet hij nu wel!
Mac is gegroeid als rapper en bovendien heeft hij ook veel te zeggen gehad aan de productie kant van dit album en dat is gelukkig ook goed uitgedraaid.
4 sterren momenteel !

EDIT: momenteel zijn 1,8,9,18 mijn favorieten

avatar van Silky & Smooth
Verrassend, maar dan ook echt verrassend goed! De jeugdigheid van Mac Miller, zowel qua muziek als voorkomen en stem, op Blue Side Park stond mij erg tegen. Hier klinkt hij heel 'volwassen', heeft hij een heerlijk manier van rappen en ik zijn stem is niet meer storend. En ik kan helaas geen compleet lijstje met producers vinden, maar alles zit gewoon prima in elkaar. Het nummer met FlyLo is in ieder geval lekker, maar ook met Action Bronson, Tyler en Jay Electronica zijn goed. Ab-Soul (!) en Schoolboy Q leveren de beste gastbijdrages!

Sterk album dat sowieso vaker geluisterd gaat worden dit jaar!

avatar van overmars89
Wow, deze plaat is inderdaad een hele positieve verrassing. Ik zelf had niet hele hoge verwachtingen van dit album, omdat Blue Slide Park toch best een teleurstelling was en Mac op Macadelic beetje de 'game kant' op ging (Oftewel de stijlen van de featurings gebruiken en meeliften op die stijl).

Maar op Macadelic stonden wel een paar goudmijntjes, net zoals op elke mixtape eigenlijk. Deze goudmijntjes waren voor mij de tracks met een 'filmisch soundtrack gevoel' en hij heeft die hele sound weten te ontwikkelen en als concept weten te gebruiken voor dit album. Dit pakt heel goed uit.

De producties zijn bijna op elke track subliem en passen heel goed bij de flow, stem en energie van Mac Miller. Track 17, 18 en 19 zijn volgens mij bonusstracks (staat hier niet aangegeven) en zijn voor mij eigenlijk ook overbodig voor het album. Goosebumpz vind ik nog wel een geinige track met een vette productie van Diplo maar is misplaatst op het album en die andere 2 tracks weten mij eigenlijk niet te boeien.

Al met al één van de grootste positieve verrassingen van het jaar en ga dit album zeker vaker luisteren.

avatar van thgryda
Mac Miller nooit gedigged, toch ga ik deze maar eens checken.

avatar van 'State Of Mind'
I am Who am & Remember zijn mijn favo's!

avatar van thgryda
Ik ben toch niet echt overtuigd eigenlijk...

Wel grappig die bonustrack op Trompeta

avatar van Delars
Ik vind het een heerlijk album, verveelt me geen moment! Vind het zeker vermakelijker en gevarierder als Born Sinner.

FelipeGutiérrez
I am Who Am (Killin' Time) vind ik ook 1 van de sterkere nummers van het album. Geweldige flow