Arctic Monkeys - Whatever People Say I Am, That's What I'm Not (2006)

Label: Domino

1. The View from the Afternoon (3:40)
  2. I Bet You Look Good on the Dancefloor (2:56)
  3. Fake Tales of San Francisco (3:00)
  4. Dancing Shoes (2:23)
  5. You Probably Couldn't See for the Lights But You Were Staring Straight at Me (2:13)
  6. Still Take You Home (2:56)
  7. Riot Van (2:17)
  8. Red Light Indicates Doors Are Secured (2:26)
  9. Mardy Bum (2:58)
  10. Perhaps Vampires Is a Bit Strong But... (4:31)
  11. When the Sun Goes Down (3:22)
  12. From the Ritz to the Rubble (3:16)
  13. A Certain Romance (5:31)
avatar van HiLL
Perhaps Vampires Is a Bit Strong But...

A Certain Romance

Absoluut A Certain Romance als je dan nog niet overtuigt bent weet ik het ook niet meer . Of Fake Tales Of San Francisco.

avatar van Music4ever
You Probably Couldn't See for the Lights, But You Were Looking Straight at Me vind ik ook een toppertje!
Vooral de gitaar die halverwege het nummer erin komt.

Ondanks mijn lovende recencie eerder ben ik wel van mening dat je dit album pas écht goed kan beoordelen als de hele hype een beetje over raakt, over een halfjaartje of zo... (EDIT: een DIK halfjaartje)

Gajarigon, probeer Dancing Shoes ook eens

nicolas
mardy bum en i bet you look good on the dancefloor zijn voorlopig toch m'n favorieten. wel love on first sight dit album. jammer dat ik er niet bijben voor het concert in de botanique...

avatar van musicfriek
Ik gooi er een dikke 4* tegenaan. Heerlijk plaatje dit! Uitstekende songs, alleen jammer dat het album zo snel voorbij is.

Gajarigon schreef:

Welke nummer moet ik eens proberen om mij toch nog te overtuigen?

Ehm "A certain Romance"!?!

J Casablancas
Ik zeg When The Sun Goes Down..

Ik begrijp de hype niet. Heb er een paar keer naar geluisterd en vind de plaat ok, maar zeker niet bijzonder.

avatar van Yak
Yak
Trash schreef:

Ik heb er een paar keer naar geluisterd, vind de plaat oke, niet echt bijzonder, maar ik begrijp de hype volkómen.

Ik snap werkelijk niet wat iedereen hier zo geweldig vindt aan het laatste nummer... Ik heb daar niks mee, ik zet m vaak al uit voor ie is afgelopen. Vind het een van de mindere nummers, samen met een aantal nummers op het midden van de cd.

Mijn favo's zijn de eerste vier nummers en (vooral op het moment) 'When the sun goes down'! Heeeeeerlijk nummer ook.

Ik vind hem steeds lekkerder worden, alleen ik zie al wel gevaren, namelijk dat ik bang ben dat ik deze cd straks niet meer leuk vind omdat ik alles nu zoveel draai.. Dat is meestal een slecht teken bij mij, als ik de nummers al na een paar dagen al helemaal uit mn hoofd ken (bij wijze van spreken), want dan is het vaak geen blijvertje.
Maar goed, dat zien we dan wel weer.

Een halfje erbij!

avatar van KampF
Fake Tales of San Francisco mijn topper!
Ik moet dit nog veel vaker luisteren joh, maar ik begin maar met een 4*!

Nu ik deze cd wat vaker opgezet heb moet ik (nog steeds) concluderen dat ik het een ongelooflijk lekkere cd vind, maar dat het kleine beetje meer ontbreekt.

Toen ik label-genoten Franz Ferdinand voor het eerst hoorde was ik al bijna helemaal om. Toen ik die live gezien had wist ik zeker dat ik deze band volledig in mijn armen kon sluiten. Het was aanstekelijk: alle liedjes hadden wel iets.

Hier heb ik dat minder. Het zijn een aantal nummers die het FF-effect bij mij hebben, maar een groot deel vind ik gewoon goed, zoals ik ook nummers van pakweg een Bloc Party, Editors, Maximo Park e.d. goed vind.
Gewoon goed is natuurlijk erg fijn, maar het beetje meer dat er voor zorgt dat bepaalde albums tot de top van je collectie behoren heeft deze cd (vooralsnog) niet.

avatar van Gajarigon
A Certain Romance vind ik ook niet pakkend. Op naar het volgend nummer. Ik zal Dancing Shoes nemen.

avatar van HiLL
Luister nou eens naar mij!

NME meldt, dat dit album in Engeland het snelst verkochte dubuut-album allertijden is geworden. In Nederland zou het er ook tegenaanhangen. Niet slecht voor vier 19-jarigen

avatar van Music4ever
Wat is dit toch een wereldalbum zeg.
De gitaren klinken zó goed en verfrissend, die stem is zó goed, de nummers zijn zó goed. Ik sta er echt versteld van wat deze jongens geflikt hebben! Ik neig naar de 5 sterren te gaan.

Electro_
Aangezien iedereen hier zo laaiend enthousiast over is zal ik toch maar wat nummers downloaden.

Luister gwoon alle nummers Gajarigon want er zit gwoon geen slecht nummer tussen Perhaps Vampires Is A Bit Strong But.. is wat misschien wat minder maar verre van slecht.
Waarom duurt deze cd nou eigenlijk zo kort ?? WAAROM ??

avatar van Gajarigon
Omdat de zang misschien nogal zagepé-achtig is. Doet me wat denken aan de zanger van The Mars Volta. Die hoor ik ook niet graag bezig eerlijk gezegd. De nummers hebben weliswaar een vibe, te danken aan de goeie ritmesectie maar ik vind het toch nog steeds een franzferdinandkloontje (wat natuurlijk wel inhoud dat ze klasse hebben vooral voor zulke jonge gastjes). Riot Van is een coole titel, die zal ik ook eens luisteren.

avatar van Alainmestreech
Geweldig album vooral when the sun goes down!!!

avatar van FisherKing
Al 4 keer geluisterd, maar elke keer ben ik blij dat het album is afgelopen, irriteert behoorlijk. 1.5* dan maar.

avatar van HiLL
Waarom vier keer luisteren als je je zo irriteert?

avatar van FisherKing
Omdat ik hoop dat de "vonk" een keer overspringt.

Het is ook niet zo'n gek lang album, dan is het niet zo raar om hem op repeat te zetten. Ik begin hier toch ook wel benieuwd naar te worden. De single is in ieder geval wel leuk.

Ik heb steeds de neiging om hier 5* voor te geven, maar dat zou te gek worden want dit evenaart geen Tool of Radiohead. Toch heb ik steeds het gevoel om dat te doen als ik deze cd hoor, want ik vind het zo geniaal geweldig lekkere muziek!
Als ik objectief naar de cd luister, kom ik vanzelf langs wat mindere nummers (met als dieptepunt 'You probably couldn't see for the lights but you were looking straight at me'), dus zou 5* hier misstaan.

Ik heb iig wel nu al zin in het nieuwe album, maar ja, daar zal ik natuurlijk wel 'eventjes' op moeten wachten.
Ik hoop ook echt dat ze heel groot gaan worden, maar dat zal wel.

FisherKing schreef:

Heel makkelijk om te zeggen dat je het irriteert. Je onderbouwt het niet eens. Denk dat je jezelf een beetje aanstelt met je 1,5. Waarom dan geen 0,5? Ik bespeur hier een authentieke "too-cool-for-school-attitude"...

avatar van FisherKing
Kul. Het is net zo makkelijk om te zeggen dat het 5 sterren is.

Ik krijg hier geen "lekker" gevoel bij en op een gegeven moment gaat de ietwat "satirische" stem van de zanger daar mij irriteren. Dit is gewoon niet mijn soort muziek, dat kan toch ?

En die 1.5 is voor de af en toe lekker aanhorende deuntjes.

Ik vind dat je helemaal gelijk hebt, Fisher King. Natuurlijk kan het jouw soort muziek niet zijn. Ik snap ook niet dat iedereen het dan zo goed "moet" vinden. En moet men ook met een goed onderbouwde mening komen om een album niet goed te vinden? Ik vind ook wel eens iets niet goed, omdat het gewoon "niet lekker" voelt. (heb ik bij the White Stripes en Sufjan Stevens...sorry ))

Moet ik persoonlijk wel even zeggen dat IK het wel een leuke plaat vindt 4 *