Arctic Monkeys - Whatever People Say I Am, That's What I'm Not (2006)

Label: Domino

1. The View from the Afternoon (3:40)
  2. I Bet You Look Good on the Dancefloor (2:56)
  3. Fake Tales of San Francisco (3:00)
  4. Dancing Shoes (2:23)
  5. You Probably Couldn't See for the Lights But You Were Staring Straight at Me (2:13)
  6. Still Take You Home (2:56)
  7. Riot Van (2:17)
  8. Red Light Indicates Doors Are Secured (2:26)
  9. Mardy Bum (2:58)
  10. Perhaps Vampires Is a Bit Strong But... (4:31)
  11. When the Sun Goes Down (3:22)
  12. From the Ritz to the Rubble (3:16)
  13. A Certain Romance (5:31)
Gewoon weer een hype en die muziek is maar zo, zo... Belachelijk dat er wekenlang reclame gemaakt wordt gemaakt op de voorkant van MM voor die imbeciel met zijn sigaretten, omdat er 229 van de 6000 gebruikers hier naar luisteren..

Fucker.

Fucker schreef:

en hoeveel van die 6000 zorgen ervoor dat hun rotatielijst altijd up to date is?

let op mijn woorden, zij worden groter, het zijn echt kwaliteitsnummers. er wordt echt geen hype van gemaakt als de band niks waard is. er zijn mensen die achter elke hype aanlopen, maar bij de arctic monkeys zijn er ook genoeg die dit echt goede muziek vinden.

avatar van the viking
Een hype gebaseerd op drijfzand ?

avatar van bert
lijkt mij niet, ik denk dat er genoeg mensen zijn die van hun muziek houden.

avatar van avdj
Gewoon lekker fris album, niks mis mee.
Dat ze 'te populair' zullen zijn zal me verder worst wezen.

Xander
Fucker schreef:

Sigaret of niet, hype of niet, het is en blijft een zeer sterk album en dat mag gezegd worden.

hij begint me nu te vervelen. half puntje eraf

avatar van Music4ever
philippe schreef:
hij begint me nu te vervelen. half puntje eraf

Mij ook, van 4,5 naar 4 sterren.

avatar van avdj
Ach. Mensen die dit goed vinden moeten gewoon The Who kopen. Succes gegarandeerd. Want hoe goed de muziek van Artic Monkeys ook mag klinken, dat is toch een stap hoger.

Arctic Monkeys brengt binnenkort een paar nieuwe nummers uit als EP. NME schrijft:

"The 'Who The Fuck Are Arctic Monkeys' EP will be released on April 24, led by the LP track 'The View From The Afternoon'.
The package will also feature the new songs 'Cigarette Smoker Fiona', 'From Despair To The Departure Lounge', 'No Buses' and 'Who The Fuck Are Arctic Monkeys?'."

avatar van mathias
Zijn dat overtollige songs van het debuut, of echt volwaardige nieuwe nummers?

Zoals ik het begrijp, volwaardige nieuwe nummers, want ze zijn pas ná het debuut geschreven.

Cigarette Smoker Fiona

Vraag me af of dit misschien een hernieuwde versie van het geweldige Cigarette Smoke is. Het zou mooi zijn.

obsessed schreef:
Cigarette Smoker Fiona

inderdaad, ''Cigarette Smoke'' is toch wel mijn favo nummer van Arctic Monkeys, jammer dat hij niet op dit album staat..

avatar van Kos
Kos
Is het raar als je hier nog nooit 1 nummer van gehoord hebt?

avatar van mathias
Als je op Mars woont niet.

avatar van Kos
Kos
Hm.

avatar van T.O.
Ik heb die single ook maar één of twee keer gehoord, voor de rest ken ik er niks van.

Same here. Die single een keer op MTV gezien en een keer of twee op Kink gehoord en dat was het.

avatar van bert
ik ben niet echt een fanatieke radio luisteraar, meestal luister ik gewoon naar mijn podje of cd's, maar ik heb when the sun goes down al een paar keer langs horen komen.

avatar van platedraaier
Kos schreef:
Is het raar als je hier nog nooit 1 nummer van gehoord hebt?

ja, maar ik moet wel zeggen, 1 nummer is leuk, 2 nummers ook nog wel. Maar na het derde nummer word ik toch echt wel bloednerveus.
(kan m`n leeftijd zijn )

bert schreef:

Ik heb de cd niet geluisterd, maar ik las dit en heb daar wel wat op te zeggen. Er bestaat wél iets als een gecreeerde hype. Al helemaal in de muziek industrie, waar het gros van de mensen een cd koopt niet voor wat er op staat.

Ik heb trouwens wel twee nummers gehoord op MTV. Ik vond de nummers wel leuk. Ze lieten zien dat die gasten wel talent hebben. Hierdoor kijk ik tegen de monkeys hetzelfde aan als tegen de Beatsteaks, ze zijn wel goed, maar in een 2de cd mogen ze echt bewijzen dat ze het kunnen.

Ik vind dit een heel goed album het is alleen heel erg jammer dat de nummers choo choo en cigarette smoke er niet op staat want dat zijn (vind ik) de beste nummers van de arctic monkeys

Geweldige cd muziek is goed elk nummer was de moeite waard

geweldige cd idd, hou van britse muziek
is zo een aparte stijl, liedjes zoals when the sun goes down blijf je echt beluistere

Mij moeten ze toch nog overtuigen, reeds na twee luisterbeurten. Die gitaarrifjes, het lijkt wel of ik ze allemaal al beter en leuker gehoord heb, bij de Evil Superstars, om maar een voorbeeld te noemen. Ik blijf het toch proberen, voorlopig nog geen stem uitgebracht.

Na het terug horen van 'You probably couldn't see for the lights...' en 'a certain romance' voelde ik me praktisch verplicht m'n stem te verhogen. uitstekend cd'tje toch wel. vraag me af wat dat live zal geven! 4.5*

Het ziet er naar uit dat Placebo de Monkeys, na wekenlange dominantie, gaat inhalen op de rotatielijst. Geen waardige opvolger als je het mij vraagt