Arctic Monkeys - Whatever People Say I Am, That's What I'm Not (2006)

Label: Domino

1. The View from the Afternoon (3:40)
  2. I Bet You Look Good on the Dancefloor (2:56)
  3. Fake Tales of San Francisco (3:00)
  4. Dancing Shoes (2:23)
  5. You Probably Couldn't See for the Lights But You Were Staring Straight at Me (2:13)
  6. Still Take You Home (2:56)
  7. Riot Van (2:17)
  8. Red Light Indicates Doors Are Secured (2:26)
  9. Mardy Bum (2:58)
  10. Perhaps Vampires Is a Bit Strong But... (4:31)
  11. When the Sun Goes Down (3:22)
  12. From the Ritz to the Rubble (3:16)
  13. A Certain Romance (5:31)

avatar van Music4ever
avdj schreef:
Music4ever

Met Who's Next beginnen

Die heb ik al avdj. (gekopieerd weliswaar)
Moet toegeven dat ik hem niet heel veel gedraaid heb, maar ik weet wel dat ze een klasse beter zijn dan de AM.
Alleen Baba O'Riley is al een beter nummer dan alles wat de AM ooit zal maken. (sorry AM)

Bob Cremers
The Who is veel en veel beter !

avatar van the viking
Ha een kenner hier !

Bob Cremers schreef:
The Who is veel en veel beter !

Ik ben het hier mee eens maar toch wil ik vragen hoeveel je van The Who kent? De singles? Probeer dan snel meer uit!

Bob Cremers
Ik ken maar een album de Digitally Remastered.

avatar van judgepaddy
Ja hoor, mooie CD van een beginnende band. Maar zo zijn er wel meer!
Waarom speciaal deze zo gehyped wordt is mij niet zo duidelijk.

*Laura*
Leuke cd van een nog erg jonge band, maar ik kan het niet laten om hen een minder goede versie van The Libertines te blijven vinden.

Electro_
Ik gok dat ze morgen niet meer op 1 staan in de rotatielijst.

avatar van Klumpie
Electro_ schreef:
Ik gok dat ze morgen niet meer op 1 staan in de rotatielijst.

Idd, ik verwacht Tool...

Vandaag gaat het er dan toch maar van komen...

Stem veranderd naar 5*

Aap
Na wat vaker luisteren blijkt in mijn geval dat er slechts één track overeind blijft staan, en dat is 'A certain Romance'.
'When the Sun Goes Down' is ook nog wel aardig, maar de rest ontstijgt de middelmatigheid niet.

Voor hun debutalbum is het zeker niet slecht..oke ze zijn misschien een beetje overhyped..maar ze zeggen zelf ook in interviews dat ze zwaar overschat zijn =P..Het hele album is wel lekker om naar te luisteren..4 *

gerre schreef:
Mensen, mensen..hoe lekker is 'when the sun goes down'.
Luchtgitaar all the way

Hoezo luchtgitaar? Pak lekker een echte Zo moeilijk is dat nummer niet Maar ik vind het album zeker okay, helemaal als je in de gaten houd dat dit pas hun debut-album is. Lekker fris, energiek en lyric-wise zeer goed. Ik denk dat ik 4 sterren geef (Ik weet het, misschien een beetje laat, maar ik weet sinds gister pas van het bestaan van deze site..)

avatar van Bert Wasbeer
We zijn drie maanden verder... en ik vind het nog steeds de beste cd van 2006. Zit nog vrijwel wekelijks in mijn cd-speler

Mojo Pin
Het luistert gewoon lekker weg.

Lekkere cd, iets te vaak gehoord maar kan nog steeds nummers 1, 3, 4, 7, 8, 9, 12, 13 erg goed waarderen. Eigenlijk bijna alles dus

Zola
Mijn aanvankelijke 3.5* was iets te laag ingezet, however, erg innovatief of virtuoos zijn deze Sheffield-boys niet.

En alhoewel ik mij bij voorkeur afkeer van opportunisme en hypes (en inderdaad ook van hyves --- Zit jij nog niet bij hyves?), moet ik toch bekennen dat dit een leuk catchy "feel-good"-debuutplatina is, en inderdaad uitstekend voor de luchtgitaristen onder ons.
How far the wind blows, the Monkeys rocken.

So let it be written , so let it be done.

4.0*

avatar van Bert Wasbeer
By the way, wat staat deze plaat al bij veel mensen in de persoonlijke top 10

Bob Cremers
Van de Red Hot Chilli Peppers ?

J Casablancas
Hahahhahahahaaa

Meh. Overgehyped en ronduit saai album.

Gelijk heb je.

avatar van oruiz
ach zoals vaker hier gezegd, erg vernieuwend is het zeker niet, en dit album zal over een jaar of 10 ook niet in de boeken staan als meesterwerk. Maar het blijft gewoon een lekker album, op dit moment

Electro_
Het staat over 2 jaar waarschijnlijk wel in de Top-250, dus er zijn een hoop mensen die het wel een 'meesterwerk' vinden.

Ach, in die top 10 daarvan staan Nirvana, 2x Coldplay en 2x Tool dus er zijn wel meer misopvattingen hier op MuMe

avatar van Cath
Het begint nu zelfs een hype te worden op TMF..!

Opeens valt mijne euro. Dit is een superplaat! Alles klinkt juist. Ongezond aanstekelijk,hehe.

Cath schreef:
Het begint nu zelfs een hype te worden op TMF..!

Wat is daar mis mee?

avdj schreef: