Arctic Monkeys - Whatever People Say I Am, That's What I'm Not (2006)

Label: Domino

1. The View from the Afternoon (3:40)
  2. I Bet You Look Good on the Dancefloor (2:56)
  3. Fake Tales of San Francisco (3:00)
  4. Dancing Shoes (2:23)
  5. You Probably Couldn't See for the Lights But You Were Staring Straight at Me (2:13)
  6. Still Take You Home (2:56)
  7. Riot Van (2:17)
  8. Red Light Indicates Doors Are Secured (2:26)
  9. Mardy Bum (2:58)
  10. Perhaps Vampires Is a Bit Strong But... (4:31)
  11. When the Sun Goes Down (3:22)
  12. From the Ritz to the Rubble (3:16)
  13. A Certain Romance (5:31)
Voor mij de beste plaat van het moment, drie echt goeie nummers (lees; I Bet You Look Good On The Dancefloor, You Probably Couldn't See For The Lights, But You Were Looking Straight At Me en When The Sun Goes Down). En alle andere nummers op de plaat mogen er zeker zijn, vooral The View From The Downstairs en From Ritz To The Rubble.

Blijf een geweldige plaat, maar mist net dat beetje om het te maken tot 5*

Jesse schreef:
The View From The Downstairs

?

avatar van Irish
ik vind het een geweldige plaat!
ik vind het wel zonde dat de nummers wel veel op elkaar lijken, daar hadden ze wel wat orginaliteit kunnen gebruiken
de gitaarpartijen vind ik ook geweldig, de drums ook maar hij blijft toch steken op een 4.5 omdat de stem na een paar nummers wel erg irritant wordt.

*4.5*

avatar van Tekh
ik vind het een beetje overdreven die heissa rondom deze band het is zeker geen slechte band maar om dit nu de band van 2006 te noemen.

avatar van Tekh

avatar van rrremberrrt
Tekh schreef:

Heb net hetzelfde idee over 'Arctic Monkeys'. Ze zijn zeker niet slecht..; maar om deze cd nu te bombarderen tot absolute revelatie van 2006

avatar van Irish
we zijn pas op de helft van 2006

avatar van miak
van 2,5* naar 3,5* verhoogd, hij wordt steeds lekkerder. ookal is het veel hetzelfde.

Hoe meer ik dit album luister hoe beter hij word. Vind wel leuk hoe ze de 2 gitaren soms op een apparte manier benutten. Ook de drums zijn fantastisch!! Raak er niet op uitgekeken, ik vind Arctic toch wel de beste band van 2006 op dit moment

avatar van Arno
Vandaag heb ik voor het eerst (ik ben nogal een laatkomer ) dit album gehoord. Ik moet zeggen, het klinkt lang niet slecht, maar ik had toch iets meer verwacht van de Arctic Monkeys. Ik begrijp niet goed waarom net deze muziek zo'n hype veroorzaakt.
Maar zeker niet slecht dus, voorlopig 3,5* (kan nog 4 worden)

Toine Rorije
Arno schreef:
Ik begrijp niet goed waarom net deze muziek zo'n hype veroorzaakt.

Het is een hype omdat iedereen zegt dat het een hype is. In feite doe jij daar nu dus ook aan mee.

avatar van Arno
Toine Rorije schreef:

Tja, als je het zo bekijkt
Ik zal het anders zeggen: leuke Britse rock, maar ik vrees niet dat deze band zal doorbreken

Arno schreef:

Omdat het enorm catchy (en dansbaar!) is, zelfs mensen om me heen die eigenlijk geen muziek luisteren vinden dit leuk.

'Alternatieve' muziek klinkt al gauw te moeilijk/vreemd. Of depressief ofzo. Daarom is het fijn dat zo'n band als Arctic Monkeys bestaat. Doet het iig beter op feestjes dan een Arcade Fire, Interpol of Radiohead.

avatar van HaWe
Leuke cd, maar meer niet... jammer genoeg. Ik hoopte na hun singel (When The Sun Goes Down) dat het een beetje punky-rock zou zijn, maar dat valt jammer genoeg tegen toch 3,5*

avatar van otherfool
Nee hoor, deze plaat vertoont nog altijd geen slijtageplekken. Ik doe er zelfs een halfje bij naar 4* voor die prachtige zin in Mardy Bum:

I can't be arsed to carry on in this debate that reoccurs
and when you say I don't care...
Well of course I do, yeah I clearly do!

Zeer herkenbaar, mooi verwoord, prachtig uitgeschreeuwd.

Helemaal eens met Arno, de kracht licht inderdaad in het dansbare. Lekker helemaal uit je plaat gaan op de dansvloer! Het is inderdaad geen briljante complexe band, maar dat hoeft ook niet altijd. Ben alleen bang dat het net zoals Franz Ferdinand niet al te lang gaat duren en ik ben hem zat. Maar voorlopig nog maar ff lekker rocken!!!!

tondeman
Ongelooflijk hoeveel mensen dit in hun top tien hebben staan... als je dit al goed vindt kijk dan eens wat meer rond zou ik zeggen

Mojo Pin
Waarschijnlijk het enige bandje dat ze kennen naast Franz Ferdinand, Kaiser Chiefs en Bloc Party.

avatar van Koston
Deze cd vind ik echt niets, het is allemaal zo matig en banaal.
Een zwaar overschatte hype zou ik zo zeggen

avatar van avdj
Overschatte hype is het zeker, maar matig vindt ik deze CD niet.

Ouwe zuurpruimen

ze zijn eigenlijk veel te jong om zo beroemd te zijn
nou ja wat kan ik er van weten ik ben toch nog maar een kind

trouwens ze zijn straks weer verleden tijd
en dan leven ze van een uitkering.
ik denk dat franz ferdinand en de kaiser chiefs
het veel verder gaan schoppen

Jornaquin
punk rock yeah, ben jij de nieuwe Bob Cremers?

avatar van the viking
punk rock yeah schreef:
trouwens ze zijn straks weer verleden tijd
en dan leven ze van een uitkering.
ik denk dat franz ferdinand en de kaiser chiefs
het veel verder gaan schoppen

Inderdaad de bands die je hier noemt zijn veel plezieriger om te horen dan die Noordpoolse snotapen !

slaemperayreon
Wat doet slaemperayreon hier bij een britpop-album? Wel, mijn vader had dit album in de uitverkoop gezien en heeft het toen gekocht. En aangezien dit dus een enorme hype is, heb ik deze cd sneaky uit de cdkast van mijn vader gejat. En om eerlijk te zijn, bevalt deze cd me best wel. Ok, natuurlijk zijn het een beetje jonge knaapjes en is het in sommige liedjes voor ze een beetje te zoeken wat te doen. Zo vind ik in ieder geval "Riot Van" een beetje een niemandsdalletje en kan ik tot nu toe ook niet zoveel met "Mardy Bum". Maar aan de andere kant weten ze in een aantal nummers hetzelfde te doen als bv Bad Religion: zoveel energie en plezier in een nummer te stoppen dat je voor een paar seconden even naar een ander niveau wordt gevoerd. Want dat deze niveau bol staat van de energie en het plezier kan je toch niet ontkennen. Bovendien weten ze vaak net genoeg variatie in de nummers aan te brengen om het geheel een beetje interessant te houden. Interessant gegeven eigenlijk. Aan de ene kant werkt hun jeugdigheid een beetje tegen ze vanwege het gebrek om de songs net wat beter te maken en aan de andere kant helpt hun jeugdige plezier wel om dat mankement te verhelpen. Dat tweede weegt naar mijn mening ook dan net wat meer tegen het eerste op en laat mij de Monkeys een welverdiende 3.5* geven.

the viking schreef:

mischien zijn het maar snotapen maar ze vinden die hype rond hun zelf ook maar nonsens; ook daarom dat ze niet hebben opgetreden op het de brit awards terwijl dat nadrukkelijk aan hun werd gevraagd---> dit wil er toch op wijzen dat deze snotapen wel slimme jongens zijn en gewoon willen genieten van hun spelplezier( dat in deze cd er gewoon afdruipt), dus even nadenken over wat je zegt!!

daarbij het blijft een debuutplaat hoor, vanaf dat deze brit pop hype is begonnen lijkt het alsof een debuutplaat direct een megaplaat moet worden.

dus het word nog even wachten op het volgend album om te zien of dat ze zullen blijven overleven in de muziekbranche, Voor alle britpop bandjes

avatar van Bert Wasbeer
Hype of niet, als de plaat al mocht meetellen voor de toplijst zou hij op basis van de persoonlijke toptiens alhier al dik de top 100 gaan halen

VdB
the viking schreef:

how how, ze mogen er gerust tussen staan.
Hun CD is beter dan die van de Chiefs (al zijn die live natuurlijk fantastisch) en als je Franz Ferdinand live bezig ziet moet ik toch vaststellen dat ze stillaan serieus in herhaling beginnen te vallen (4 keer gezien). Begrijp me niet verkeerd, ik ben fan van beiden, ik vind alleen dat de Arctic Monkeys, ondanks de hype, gewoon een ongelooflijk tof bandje is en daar is niks mis mee. Ook live vond ik ze zeer strak. Heb wel vragen bij hun ongelooflijk drukke tourschema (zie ook de gevolgen met hun bassist), ze zouden toch beter af en toe wat rust in bouwen, al zijn ze nog jong natuurlijk. Eigenlijk mag ik niet klagen, want nu kan ik ze 3 keer zien op Belgische bodem op één jaar tijd.
Het was ook een slimme zet om snel na hun debuut al een (trouwens goede) EP uit te brengen met wat rustiger materiaal. De criticasters zullen hun messen zeer degelijk slijpen bij het uitkomen van hun 2de full-CD, dat merk je nu al. Hopelijk geven de Monkeys ze lik op stuk!!