Arctic Monkeys - Whatever People Say I Am, That's What I'm Not (2006)

Label: Domino

1. The View from the Afternoon (3:40)
  2. I Bet You Look Good on the Dancefloor (2:56)
  3. Fake Tales of San Francisco (3:00)
  4. Dancing Shoes (2:23)
  5. You Probably Couldn't See for the Lights But You Were Staring Straight at Me (2:13)
  6. Still Take You Home (2:56)
  7. Riot Van (2:17)
  8. Red Light Indicates Doors Are Secured (2:26)
  9. Mardy Bum (2:58)
  10. Perhaps Vampires Is a Bit Strong But... (4:31)
  11. When the Sun Goes Down (3:22)
  12. From the Ritz to the Rubble (3:16)
  13. A Certain Romance (5:31)
Ik heb zeker zelf smaak.
En de media volgen dat is over het algemeen ook niet helemaal aan mij besteed. Maar als je verschillende muziekbladen leest en ook muziekrecensies in kranten en de gids, + hier ook nog eens op MM en die zijn razend enthausiast, dan ben ik benieuwd,....mischien vind ik het ook wel wat, of mischien wel niet.
Metname toen ik ergens de vergelijking las met The Clash had ik zoiets van,...ja mischien toch eens de moeite waard.
Iets nieuws uitproberen kan toch nooit geen kwaad, buiten mijn jarenlange favoriete bands om.

avatar van Zwammer
Tuurlijk kan dat geen kwaad. Lekker een frisse wind door jouw muziekcollectie. Je zal er zeker van genieten!

Social_Mask
GEWELDIG ALBUM!! De zanger heeft een prachtige stem. Erg energie vol, en 1 prachtige langzame nummer. Komt zelden voor dat ik direct het 1e luisterbeurt al zo geweldig vind. 4,5*, en misschien na een aantal luister beurten verhoog ik hem misschien. Heerlijk album!

Favourite worst nightmare is toch beter maar das mijn mening.

Social_Mask
Is die wat rustiger dan deze?

avatar van Reint
Ja zo'n nummer als de opener staat daar niet op. Het zit wat meer in de lijn van Fake Tales en dergelijke.

Reint schreef:

Nou, Brian Storm en Teddy Picker knallen er ook aardig in.

avatar van simonflore
Er zijn veel verschillen tussen beide albums, de enigste gelijkenis die er voor mij is, is dat er nergens een slecht nummer op staat. Laten we zelfs meer zeggen, het zijn één voor één pareltjes...

avatar van Reint
west schreef:

Nou, Brian Storm en Teddy Picker knallen er ook aardig in.

Zeker. Maar niet emt zo'n distortion-gitaar als in The View. In Teddy Picker laten ze juist zien dat ze kunnen doseren.

echt een album dat je van het begin tot aan het eind aan kan zetten en je echt kan in leven in de muziek geweeeldig *****

Oyver
Gewoon helemaal top. Ben hem al sinds eind 2005, destijds nog gedownload, aan het grijs draaien. Ik kan ze in mijn hoofd zo afspelen met elke noot goed. Ik ken de nummers te goed en nog vallen ze niet tegen. Ze worden een beetje cliché voor mij, maar de Arctic Monkeys maken me echt gewoon helemaal gek.
A Certain Romance maakt je echt 'natural high' en The View from the Afternoon klinkt te goed voor woorden, perfect.
Halve ster erbij omdat het nog steeds een superplaat is. --> 5*

avatar van starsailor
Oyver schreef:
Halve ster erbij omdat het nog steeds een superplaat is. --> 5*

Ik hoor mijzelf praten....

avatar van Nanne-1995
Ik vind de muziek van atctic monkeys heel erg mooi maar het lijkt allemaal zo op elkaar daarom een 4

aview from the afternoon vind ik hun beste nummer omdat het een erg rockend nummer is en ook lekker vlot

avatar van tvtje1
zeer goed album meer kan ik niet zeggen

even vergeten ik geef een 4.5

Zeker en vast een degelijke plaat. Ben toch van mening dat deze plaat, samen met de nieuwe, een duidelijke evolutie toont binnen hun muziek. Favourite worst nightmare plaats ik bij deze ook ietsje hoger dan dit album

avatar van wolf
Dit album is leuk voor een paar luisterbeurten, maar daarna verveelt het toch snel. Nummers als Fake Tales of San Francisco verliezen alsnel hun kracht. Toch nog 3,5 sterren voor de geweldige eerste twee nummers.

avatar van oruiz
Sven Bersee schreef:
Ze overtreffen bijna de toppers wanneer die in concert zijn. Ik vrees dat ik mij met die absurdistische opmerking de woede van grote getalen menigten op mijn hals ga halen. Ik ben een liegdier.

De Toppers zijn niet te overtreffen; waarom zouden ze anders de Toppers heetten? En over uw "humor"; ik moest mijn inhouden om niet mijn nieuwe laptop te verpesten, (braaksel) schijnt niet goed te zijn voor apparatuur.

avatar van tvtje1
hbe in de vakantie nog meer geluisterd naar deze cd en dan altijd maar minder en minder ik vind het wel nog goed klinken maar het boeid mij niet echt meer en dat wil ik wel bij platen hebben dat ze blijven boeien ik verminder mjin stem 4.5 naar 3.5

avatar van Ephyon
Ik moet toegeven dat ik er al paar maanden niet meer volledig heb naartoe geluisterd. Maar nummers als A Certain Romance en When The sun Goes Down blijven gewoon voor altijd in mijn hoofd spoken door de leuke herinneringen die ik eraan heb.

==> Pukkelpop vorig jaar: "When the sun goes down" werd ingezet en effectief verdween de zon en begon het te stortregenen

Zigstar
Mensen, help mij! Ik snap het niet, en zie het niet! Wat is hier nu zo goed aan? Doodgewone popsingletjes die wel catchy zijn, maar na een zestal luisterbeurten immens beginnen tegen te steken. Er is toch zoveel beter! 3 sterren, gewoon middelmatig, zéééker niet geniaal.

fredpit
Zigstar schreef:

Er valt niets aan te snappen of te "zien" het is ook niet goed of bijzonder (wat is goed als het op muziek aankomt?)

Het pakt je of niet...volgende keer beter

Als dit album nu in de top250 mocht, kwam het op de 11e plaats met 1095 punten

ja
Favourite Worst Nightmare heeft nu 315 dus dan heb je de 89 plaats, net boven Is This It van The Strokes

Lost Highway
Dit bandje is leuk, maar een 11de plaats in de top 250 is natuurlijk zwaar overdreven; als je dan ziet dat Suede en Blur er niet eens instaan, dat zegt genoeg. Ik denk toch dat jij (Zigstar) een beetje overdrijft met je bevindingen, dit is op dit moment nu eenmaal populair, of ze echt in het rijtje der groten thuis horen zien we wel binnen een jaar of 20. Een hype moet je in een juist perspectief plaatsen.
Ik kan me best voorstellen dat als je als jongere wél smaak hebt, en je hoort een hele dag Rihanna en 50cent op de radio, en dan hoor je ineens The AM, dat je dat dan wel geniaal vindt. Wij gooien ons wekenoud brood toch ook bij de kippen, terwijl ze er in Somalië een spreekwoordelijke moord zouden voor begaan?

WernerGSF
Reken maar dat over heel veel jaar er ontzettend veel mensen zijn die 'Favourite Worst Nightmare' kennen!
want wat is dát een klassieker

WernerGSF schreef:
want wat is dát een klassieker

dat denk ik eerder gezegd niet het is deftig maar geen blijver maar we zullen zien (of horen)

WernerGSF
Ik vind Favourite Worst Nightmare zoveel beter dan Whatever People Say I Am, That's What I'm Not.
Daarom snap ik ook niet dat die 1095 punten heeft voor de top250 en Favourite Worst Nightmare maar 315. ik heb 'm misschien nu al 100x gehoord, en ik vind dat Whatever People Say I Am, That's What I'm Not niet eens in de buurt komt van de kwaliteit van Favourite Worst NIghtmare. Maarja dat is eigen mening hé

Zigstar schreef:
De monkeys zitten aan twee (voor de fans), maar ik vraag me ten zeerste af aan hoeveel ze zullen raken.

LOL jij kent dus geen enkele EP van Arctic Monkeys?
ok even een paar voorbeelden
Temptation Greets You Like Your Naughty Friend &

Leave Before the Lights Come On
van de gelijk namige EP

Stickin to the Floor &
Settle For a Draw
van When the Sun Goes Down (staat ook op de site)

en maandag 8 oktober de nieuwe EP
met alweer minimaal 2 gloednieuwe nummers
The Nettles
The Wagon on the Way to the Stripey Tent
wat beide super nummers zijn.

sterker nog, alles wat Alex Turner en co. tegenwoordig maken is velen malen beter dan van voor Favourite Worst Nightmare.
tel daarbij de erg goede live optredens op en je kan niet anders concluderen dat deze band heel erg groot gaaat worden.

Zigstar
EPs, EPs! Ik wil LPs! Nie moeilijk eh, halve cdtjes van 2 tot 5 liedjes maken! Ik doel op LPs! Volwaardige albums! Zo tel ik er 2!

Ik hou u aan die voorspelling. En mag ik er ook op wijzen dat de geschiedenis ons dingen kan leren? Bands die beginnen met twee superalbums kunnen dit meestal niet aanhouden en zinken bij hun derde of vierde immens diep. Liever een band die opbouwt en zwak begint. Bands die een leerproces moeten doorlopen en op die manier sterker en sterker worden! De verwachtingen liggen hier zodanig hoog dat de kleinste misstap de keldering van de groep kan betekenen (ookal valt het album op zich nog wel mee).
Ik geef ze hooguit nog 4 jaar. Dan zal denk ik hun kaars wel uitdoven. Of ze zullen met iets immens vernieuwends voor de dag moeten komen binnen twee albums.
We zien wel.

Mag ik er trouwens op wijzen dat Muse ook sterke live-optredens geeft, maar ondertussen aan het evolueren is naar een groep die men op radio 2 kan beginnen draaien (de ouwe-meten-radio in belgie). Hun nummers zijn veel te melig en commercieel geworden en ze worden zwakker elk jaar (hoewel ze live inslaan als een bom) - ik bedoel 'invincible'? 'starlight'? Waar slaat dat nu op?