Arctic Monkeys - Whatever People Say I Am, That's What I'm Not (2006)

Label: Domino

1. The View from the Afternoon (3:40)
  2. I Bet You Look Good on the Dancefloor (2:56)
  3. Fake Tales of San Francisco (3:00)
  4. Dancing Shoes (2:23)
  5. You Probably Couldn't See for the Lights But You Were Staring Straight at Me (2:13)
  6. Still Take You Home (2:56)
  7. Riot Van (2:17)
  8. Red Light Indicates Doors Are Secured (2:26)
  9. Mardy Bum (2:58)
  10. Perhaps Vampires Is a Bit Strong But... (4:31)
  11. When the Sun Goes Down (3:22)
  12. From the Ritz to the Rubble (3:16)
  13. A Certain Romance (5:31)
Zigstar schreef:
Bands die beginnen met TWEE superalbums kunnen dit meestal niet aanhouden en zinken bij hun derde of vierde immens diep.

Twee super albums? de 1e is geen superalbum. wel met erg goede nummers maar geen volledig super album. de 2e is dat daarintegen wel.

otherfool schreef:
Nou, ik vind jullie allebei toppers hoor!

Ik ook!

From the Ritz to the Rubble

mathieudc
Zéker geen slecht album, deze vind ik beter dan hun opvolger. Gewoonweg omdat er hier meer nummers opstaan die mij raken of die mij een soort van 'vibe' geven. Nummers 9, 10 en 11 zijn voor mij de beste op dit album, in mindere mate gevolgd door 12 en 7.

Deze verdient wel een 3,5.

Ongemeen goed album mooi ingedeeld, schitterende eindsongs een parel!

Waar ik bij FWN zeg, wow wat klinkt dit lekker, heb ik het debuut altijd wat minder gevonden. Er zitten een hoop tracks tussen die naar mijn idee weinig bijzonders bevatten. Die tracks zitten tussen nummer 5 en 10. Riot van is natuurlijk wel een goed nummer, en Still take you home is ook leuk, maar daar blijft het dan bij.

Daarnaast was ik snel uitgekeken op View from the afternoon en fake tales. Dan blijft er niet zo heel veel over. 3 sterren.

WernerGSF
eindelijk heb ik dan het album zoals ik het wil hebben. met dank aan
west.
nu nog op CD zetten en dan kan ik weer genieten van dit geweldige album.

ps. dan gaat de beoordeling naar 4.5*

Mooi, veel plezier ermee Werner!

Uit mijn top 10: wat een wereldalbum!

avatar van Ceasar
Ligt het nou aan mij, of hoe zit dat? Ik kom met veel moeite echt niet verder dan 2,5 ster. Matig album, matig bandje.

avatar van starsailor
ligt aan jou...

wcs
Misschien wordt dit wel wat overdreven gehypt(zoals elke nieuwe britse band door nme) maar je kan er natuurlijk niet omheen dat dit gewoon een goeie plaat is met een aantal fantastische nummers zoals fake tales of san francisco en when the sun goes down

En toch is Favourite worst nightmare veel beter!!

Idd, veel beter, vind dit maar een schimmetje van de opvolger eerlijk gezegd

EVANSHEWSON
Ceasar schreef:

Neen, ik denk het niet, Ceasar. De zoveelste hype die de hype niet waard blijkt;

Ik kocht deze gelijk met de opvolger, vanwege de grote bewieroking hier en ook elders, en omdat ze sterk afgeprijsd lagen te blinken, dacht ik, ik riskeer het... Ik ben nèt zo teleurgesteld als jij.
Dit, en andere grauwe richtingloze noise zoals ook te horen op Kaiser Chiefs bijvoorbeeld... het is voor mij allemaal een dikke scheet in een fles.
Ik vergelijk met vroege platen van Kinks, The Who, of The Beatles, of zelfs van jongere bands zoals Oasis en Blur, en dan verbleekt dit geheel; ik hoor hier géén genialiteit, géén goede of gedenkwaardige songs, ach, ik zal wel oud aan het worden zijn, het zij zo, ik word er tenslotte 50, maar dit is gewoon lawaai zonder een greintje muzikaliteit, dit vind ik echt totaal niets.
En dit is meteen de laatste "blinde" aankoop die ik deed. Ik geloof recensies niet meer. Zeker niet van muziek die ik totaal niet ken alvorens ik er naar grijp.

Echt rommel, en de opvolger is niet veel beter;

0.5

Mooie hoes trouwens...

avatar van dix
dix
EVANSHEWSON schreef:
Mooie hoes trouwens...

dat dan weer wel

avatar van Ceasar
Zelfs dat niet eens, gewoon een foto die iedereen kan maken.

WernerGSF
niet zomaar hoor, er zit wel een heel verhaal achter. dat zal je wel niet kennen.

avatar van Ploppesteksel
Evans, ik zou ook niet heel het album achter elkaar luisteren dan als je er echt niets mee kan. Probeer eens gewoon Fake Tales of San Francisco, The View from the Afternoon, When the Sun Goes Down & A Certain Romance wat te luisteren. Je gaat nog een 3* geven, ik voel het !
0,5* is echt wel te weinig voor deze plaat met gewoon goede indie.

@ EVANSHEWSON: Wel heb ik ooit mijn beste! Ook hier 0,5*.........?!?!

Je noemt prima bands op, die vele musicmeterlui ook bevallen: hoe kan het dan: 0,5* Dat kan echt niet! Krik dat eerst wat op en luister dan een paar keer naar deze fantastische rock cd. Volgens mij vind je de Stones ook goed en Oasis dus: gooi er een lekkere versnelling in en zet 'm vooral heel erg hard (met een Leffe erbij). Zit je zo een stuk hoger.

west schreef:
Volgens mij vind je de Stones ook goed en Oasis dus

Ik ben totaal geen fan (zachtjes uitgedrukt) van de Stones of Oasis maar om deze opgeklopte hype met hen te vergelijken is echt veel te veel eer voor deze poolapen.

WernerGSF schreef:

Nee die ken ik inderdaad niet. Ik kijk, als beroepsfotograaf, puur naar het plaatje en dat stelt niet veel voor.

dit had best een goed album kunnen zijn hoor
het is jammer dat iemand het heeft verpest door 3 verkeerde nummers op te nemen (Fake Tales, Dancing Shoes en Riot Van.)

de hype is in die tijd volledig langs mij heen gegaan. het eerste wat ik zag/hoorde was Leave Before the Lights Come On op MTV.

dus eigenlijk heb ik dus geen vooroordeel door de hype.
en toch vind ik de Arctic Monkeys geweldig.
dus misschien moet je door de hype heen kijken?

avatar van Arrie
0,5*... o.o Dat is wel héél erg laag... Dat zou betekenen dat er helemaal niks goed is aan het album en het net zo slecht is als sommige top 40-meuk. Dat je het niet goed vind, oké, maar een 0,5* geven... Dat is ook wat overdreven... En als je zegt dat er geen goede melodieën in zitten, dan moet je eens wat beter luisteren...

avatar van Ploppesteksel
Wat is er mis met Riot Van & Fake Tales of San Francisco ?

avatar van otherfool
Samen met 'Vampires' ook in mijn ogen de songs die net even iets minder briljant zijn dan de andere nummers.

avatar van Ploppesteksel
Die 3 + From the Ritz to the Rubble & The View from the Afternoon zijn mijn favorieten.

avatar van Arrie
WernerGSF schreef:
dit had best een goed album kunnen zijn hoor

Dat vind ik inderdaad ook de drie minste nummers.

WernerGSF
vooral de stem van Alex Turner is dramatisch op die eerste twee.
en de gitaarsolo van Dancing Shoes is gewoon helemaal verpest.

Werner, je bent ons toch aan het dollen hier?!

We hebben het (ook) over één van de beste tracks ooit op een cd gezet: Fake Tales Of San Francisco.

WernerGSF
samen met Dacing Shoes en Riot Van, (en ook Still Take You Home en A Certain Romance, zo uit mijn hoofd)
de slechts geproduceerde nummers op Whatever People Say I Am, That's What I'm Not.

alle mensen die beweren dat het dubuut beter is dan Favourite Worst Nightmare, kan ik niet serieus nemen.
op Favourite Worst Nightmare is geen valse noot of stilte aan het begin van een nummer te bekennen, zoals bij A Certain Romance en Still Take You Home.
Favourite Worst Nightmare is dáárom beter, of het leukere nummers zijn is smaak, maar kwalitatief komt Whatever People Say I Am, That's What I'm Not niet eens in de buurt van Favourite Worst Nightmare

Lol, ben je serieus? Denk je dat die stiltes (zachte discussies) niet opzettelijk zijn geplaatst? Het draagt bij aan de live-sfeer van de plaat, het klinkt als een one-taker. Al is Favourite Worst Nightmare compositorisch inderdaad beter.