J. Cole - Born Sinner (2013)

Label: Roc Nation

1. Villuminati (5:08)
  2. Kerney Sermon (Skit) (0:46)
  3. Land of the Snakes (4:15)
  4. Power Trip (4:01)

met Miguel

5. Mo' Money (Interlude) (1:18)
  6. Trouble (4:18)
  7. Run Away (5:15)
  8. She Knows (4:57)

met Amber Coffman

9. Rich Niggaz (4:36)
  10. Where's Jermaine (Skit) (0:37)
  11. Forbidden Fruit (4:29)

met Kendrick Lamar

12. Chaining Day (4:45)
  13. Ain't That Some Shit (Interlude) (2:27)
  14. Crooked Smile (4:39)

met TLC

15. Let Nas Down (4:37)
  16. Born Sinner (3:29)

met James Fauntleroy

17. Miss America * (3:46)
  18. New York Times * (4:32)

met 50 Cent en Bas

19. Is She Gon' Pop * (2:45)
  20. Niggaz Know * (3:37)
  21. Sparks Will Fly * (4:12)

met Jhené Aiko

Na zijn mixtapes verwacht ik van J. Cole altijd niks minder dan een classic, omdat ik en velen andere weten dat hij het in zich heeft. Bij CW:SS kwam ik er al snel achter dat het niet het album zou worden wat we hoopte wat het zou worden, met singles als Work Out en Can't Get Enough.

Dat had ik Born Sinner daarintegen wel en het album viel niet tegen, maar heeft toch niet aan mijn verwachtingen voldaan. Desalniettemin is het een geweldig album en zeker beter dan CW:SS. Al denk ik dat J. Cole teveel hooi op zijn vork heeft genomen, door de minimale inbreng van featurings op de hooks na, ook nog alle producties op zich te nemen. Hierdoor is het lyricaal net wat minder dan FNL & TWU.

@'State Of Mind' Hetzelfde had ik ook, vooral met Power Trip. Vond het eerst niet meer dan een redelijk nummer en absoluut single-onwaardig. Nu kan ik dat nummer non-stop luisteren.

avatar van Raul
Na twee luisterbeurten start ik met een 3.5: duidelijk een stapje hoger dan Cole World maar op het eerste gehoor nog steeds iets minder dan zijn mixtapes

Ik werd nog niet weggeblazen bij het luisteren van het album maar het klinkt allemaal goed en zit sterk in elkaar

Gelukkig klinkt het allemaal wat minder cheesy dan Cole World.

Favorieten vooralsnog Land of the Snakes, Forbidden Fruit en Let Nas Down

avatar van carero
We moeten nu ook weer niet gaan doen alsof Cole World slecht was. Natuurlijk stonden er een aantal radio track sop, maar bv. Dollar & A Dream III, Gods Gift en Rise and Shine waren natuurlijk erg goede tracks.

Had eerlijk gezegd ook meer verwacht van dit album. Zeker vermakelijk en een aantal tracks spreken me echt aan (Villuminati, Land Of The Snakes, Power Trip, Crooked Smile en Let Nas Down). Maar over het algemeen een beetje te veel van hetzelfde, qua sound en qua onderwerpen. Zie het onderwerp 'Born Sinner' ook niet genoeg terugkomen (mis ik wat?)

avatar van Raul
Slecht was het niet maar ik vond het middelmaat en heb er uiteindelijk weinig naar geluisterd.T
Terwijl ik Friday Nights Live helemaal grijs heb gedraaid.

Hoop dat het met dit album anders zal zijn dan met Cole World maar ik ben nog niet meteen overtuigd.

@Raul

Dit album is denk een album dat je niet gelijk omver blaast, maar dat je stapje voor stapje overtuigd, had ik ook met Power Trip en werd pas volledig overtuigd na mijn 6e luisterbeurt dat het een geweldig album is.

avatar van Delars
Vind het album na meer luisterbeurten al een stuk beter!

avatar van thgryda
Het klinkt al een stuk minder commercieel dan zijn vorig album. Ik had toen wel verwacht dat het wat commerciëler zou worden dan zijn tapes (die sowieso al niet echt underground waren) maar het was toch een stuk meliger dan ik verwacht had. Los van dat stonden er genoeg dikke tracks op en waren ook enkele corny nummers erg vermakelijk. Deze klinkt een stuk donkerder dan al zijn voorgaand werk maar ik vind de beats vet, Cole's stem blijft fijn om naar te luisteren en ook zijn flow blijft goed. Ik ga het nog een paar luisterbeurten geven maar een 4 zal het wel minstens worden...

GCITY050
Heb m even vluchtig beluisterd. Eerste indruk is: saai, kan lang niet tippen aan de vorige plaat. Beste tracks zijn wederom bonustracks (Miss America, Niggaz Know)

avatar van Jordyp
Waar Cole World te commercieel was, is dit juist weer iets te donker. Met zijn fijne stem, goede teksten en de sterke producties maakt J. Cole met bijna gemak echter opnieuw een sterk album, maar er lijkt daardoor ook veel meer in te zitten. Na twee sterke albums is het te hopen dat het volgende album de perfecte mix wordt van deze albums.

avatar van thgryda
Ik vind born sinner net niet te duister eigenlijk... Ik vind het net jammer van crooked smile en born sinner, die te plat klinken. Op Cole World had je veel meer van dat soort tracks maar die zaten beter in mekaar. Neem nu bijvoorbeeld Power Trip op dit album, klinkt ook commercieel maar omdat de beat, cole's stem & flow en zelfs het commerciële refreintje perfect in elkaar schuiven, is het zeker een vermakelijk nummer. De 2 nummers die ik hierboven noem, zitten net wat minder goed in elkaar, de beat op beide tracks is nog fijn, ook Cole doet zijn ding maar het refreintje verkracht iets te veel de track (al is crooked smile nog catchy, op born sinner had het refreintje voor mij beperkt mogen blijven tot enkel het gospel gedeelte).

Wel akkoord met het feit dat J. Cole hier opnieuw een erg fijn album in elkaar bokst, dat voor mij kwalitatief de mixtapes beter benadert. Op dit moment zit het voor mij rond de 4*, al zou het kunnen dat het nog groeit (vooral dan die 2 mindere tracks).

avatar van overmars89
Naar mijn mening een degelijk album van J.Cole. Ik vind het knap hoe hij zijn eigen sound weet te creëren en daarmee toch met geen andere artiest is te vergelijken. Hij doet zijn eigen ding en ik vind dit prima werken. Het enige nadeel van het album vind ik alleen dat elk nummer redelijk op elkaar lijkt en daarom ook niet hele grote positieve uitschieters heeft. Daarom vind ik tot nu toe Cole World toch nog een klein beetje beter, omdat dat album iets meer divers was in geluid.

Wel vind ik Let Nas Down een geniaal nummer, helemaal omdat die sample in die track J.Cole eerder in een andere beat wilde gebruiken, alleen dat Nas toen die beat eerder had gekocht.

avatar van Flipm0de
Eerste luisterbeurt gehad. Bevalt me tot nu toe beter dan Cole World, wat ik toch wel een tegenvaller vond t.o.v. van zijn mixtapes. Ben nog niet echte uitschieters tegen gekomen op Let Nas Down en Niggaz Know na, terwijl Forbidden Fruit wat tegenvalt op het eerste gehoor. Binnenkort kan ik een beter oordeel vellen, maar ben een tevreden man op het moment met dit album.

avatar van Silky & Smooth
Is het bij jullie ook zo dat overgangen tussen nummers en interludes niet bepaald soepel verlopen? Vooral de sample die in Where's Jermaine begint loopt niet lekker over in Forbidden Fruit.

avatar van Holla
Nee inderdaad, dan lijkt het alsof de beat begint en dan valt het effe stil en ineens beginnen beat en Cole van Forbidden Fruit. Maar bij andere interludes heb ik dit nog niet opgemerkt.

avatar van Silky & Smooth
Delars schreef:

Verboden

avatar van 'State Of Mind'
De plaat heeft goede bonustracks!

Even een tweede album gemaakt van dope tracks van Truly Yours:

1. Miss America

En nu eens kijken welke ik het beste vindt, Born Sinner of Truly Yours

Delars schreef:

Die komt op Kanye's Yeezus

Jeetje wat vreemd gemiddelde
Dit is saai, inspiratieloos, safe en saai.
En Let Nas Down is natuurlijk absurd.. 'Sorry nas dat ik een commercieel kutnummer maak, dat komt omdat ik een zondaar kan zijn en God help me'
Puh-lease

avatar van Holla
Inspiratieloos vind ik het dus echt niet, briljant album dit! Let Nas Down is geweldig, zo laat hij zien ook menselijk te zijn en idolen te hebben. Ik kan best begrijpen dat het zo'n gast raakt als hij hoort dat zijn held zijn nummer niks vind.

Saai hoor ik wel meer, maar het moet je maar gewoon liggen denk ik zo. Ik geniet er nog altijd van, en vind het vrij gelijkwaardig aan Yeezus, net als Mac's album overigens.

avatar van Raul
ik vind Let Nas Down ook één van de betere nummers van Born Sinner, moest wel lachen om die line "You made You Owe Me dog, I thought that you could relate"

daar heeft ie wel een punt aangezien dat nummer nog tien keer slechter was dan Work Out

avatar van Holla
Precies xD, en zo heeft hij ook nog Oochie Wally...

Rich Niggaz is mijn nieuwe favoriet

avatar van thgryda
Boy wat klinkt deze goed in vergelijking met Yeezus

True story!

avatar van Illmaticly Ill
Ik heb deze plaat de afgelopen dagen al een aantal luisterbeurten gegeven. J. Cole levert met Born Sinner een prima album af. Na de goed in de smaak gevallen voorproefjes Truly Yours 1 & 2, kan ook dit materiaal me goed bekoren. Tevens zit hier Truly Yours 3 bij, de 5 bonustracks. Die klinken ook weer lekker. Op het album zelf zijn nauwelijks minpunten te vinden. Gewoon zoals we van J. Cole kunnen verwachten: een goed flowende J. Cole, en wat betreft de lyrics: het gaat vaak over alledaagse dingen die Cole meemaakt; het zijn nooit echt bijzonder hoogstaande lyrics, maar naar mijn mening wel net goed genoeg en altijd wel vermakelijk. En de producties zijn soms een beetje gelikt en kunnen een ietwat commerciëel tintje hebben, mede door de hooks, maar dat maakt mij hier allemaal niet uit, want het is simpel gezegd gewoon heerlijke, vermakelijke hiphop waarvan ik nu al weer weet dat ik het eindeloos vaak kan draaien zonder verveeld te raken.

avatar van WeztSide
Ik kan hier echt niet veel om geven. J. Cole is absoluut een bekwame rapper maar wat hij zegt kan me gewoon echt niets boeien. Van dit album voel ik me zo ongeïnspireerd dat ik niet eens zin heb om helemaal uit te wijden. Punt is: saaie thematiek (kunnen rappers a.u.b. nu ophouden met de 'oh ik werd vroeger zo onderschat maar nu heb ik geld dus fuck iedereen maar oh ik ben nog steeds niet gelukkig' praat?) en over het algemeen een beetje saaie beats. Cole kan goed rappen en weet de aandacht ook wel te trekken maar vertelt niks interessant. Na Born Sinner bedacht ik me dat ik het vervelend vind als ik gelijk weet wat een rapper zegt. Ik wil altijd speuren naar woordjes die ik niet verstaan heb, (woord)grapjes die ik niet doorhad, de rode draad die ik misschien gemist heb. Zoiets heeft bij Cole geen enkele zin.

avatar van overmars89
WeztSide schreef:

Dan moet je Ab-Soul is checken op Rapgenius, waarvan ik eigenlijk al uit ga dat je dat misschien al gedaan hebt.

avatar van He$$el_01
Waarom is Niggaz Know een bonustrack? Beste nummer van het album in mijn ogen.

Power Trip knalt hier ook lekker door de boxen trouwens.

avatar van He$$el_01
Staan een paar erg lekkere nummers op dit album hoor, met als hoogtepunt Let Nas Down.

avatar van Kos
Kos
Snap niet dat Power Trip hier zo goed gewaardeerd wordt, zowat minste van t album m.i.
Openingstrack is met name wel nice.