Kanye West - Yeezus (2013)

Hip-Hop / Avant-Garde

5. Hold My Liquor (5:27)

met Chief Keef en Justin Vernon

6. I'm in It (3:54)

met Agent Sasco en Justin Vernon

7. Blood on the Leaves (6:00)
  8. Guilt Trip (4:03)

met Kid Cudi

9. Send It Up (2:58)

met King L

10. Bound 2 (3:49)

met Charlie Wilson

The Gnius schreef:
De US-itunes versie is iets opgepoetster. Andere mastering en een paar kleine veranderingen.

Wat voor veranderingen vraag ik uit nieuwsgierigheid ?

avatar van musicman13
Met black skinhead overtreft Daft punk hun hele nieuwe album. Wat een geweldig nummer!

Moest erg wennen aan het album. De eerste vier nummers vond ik fantastisch. On sight heeft een lekkere noisy productie, terwijl de daaropvolgende 3 nummers een wat minder heftige hysterische productie hebben: Kanye zorgt zelf voor die hysterie, vooral op new slaves.

Ook guilt trip, blood on..., bound 2, i'm in it zijn geweldige nummers. Alleen hold my liquor vind ik matig. Daarnaast vind ik agent sasco verschrikkelijk maar op dit album vind ik het acceptabel. Hij brengt een goede bijdrage aan I'm in it.

Al met al een geweldig album. Een typisch hate it or love it gevalletje.

avatar van Jordy
Okee it's official, ik ben fan. De laatste jaren zo veel beter en interessanter dan zijn oude werk, op het geniale af.

avatar van woutorrmusic
I want to fuck you hard on the sink, after that get you something to drink

avatar van woutorrmusic
Inderdaad geweldig album. Sommige nummers waren eerst lastig te luisteren, maar na een paar keer luisteren is dat gevoel verdwenen.

avatar van MacManus
Wat een held weer! Een en al sfeer dit album!

avatar van Raul
leuke review thomzi! hoewel ik het album lang niet zo hoog waardeer als jij is het erg leuk om te lezen.
vroeg me nog wel af waarom kanye boos is over alimentatie (zoals je schrijft), hij heeft behalve zijn zojuist geboren dochter toch nog geen kinderen?!

anyways, ben het met een aantal mensen van hier eens dat het eerste deel van het album erg sterk is, daarna wordt het minder (autotune!)

blijf voorlopig nog bij mijn beoordeling.

UnknownPleasure
wat een ongelooflijk slechte teksten en muzikale ideeën zijn hier op uitgewerkt zeg. hier en daar zitten er wel interessante en goede stukken tussen maar..

avatar van woutorrmusic
Logische keuze voor een album als dit na MBDTF, eigenlijk. Dat is wel het mooie zusje, naast Yeezus, het lelijke jongetje. Betekent daarentegen niet dat het mooie zusje interessanter is, stille wateren hebben diepe gronden. Ben nu ook al benieuwd naar Ye's nieuwe album, mais bon, geduld is een schoone zaak.

hoe kan ik deze muziek nu serieus nemen als het voortdurend over bitches, niggas gaat..leg het me gewoon eens uit. smaakvol is het tegenovergestelde.

avatar van Paalhaas
Probeer muziek eens op de muziek te beoordelen dan. Tekst doet er over het algemeen niet zo toe wat mij betreft (voor goede teksten lees ik wel een boek of een gedicht). Zie de stem als een instrument, niet als een vehikel voor tekst. Verder kan walgelijke en onsmaakvolle muziek nog altijd steengoed zijn trouwens!

avatar van VforVictor
tot nu toe vind ik het schreeuwlelijk album, veel minder als zijn voorgangers, t lijkt wel alsof Kanye heeft gedacht: oke, nu moet ik het over een heel andere boeg gooien anders scoor ik niet. Vooral het geschreeuw en de distorsion beats vallen me op in negatieve zin. Kanye rapt daarentegen wel vermakelijk. Enkel Blood on the Leaves wist mij te bekoren. Misschien dat de plaat nog moet groeien maar voor nu geef ik 2 sterren.

Improvision
Yay or Nay? This Yeezus album | Phat Friend - phatfriend.com

On the albums opener, Kanye sets the stage with was can best be described at a “Valiant attempt at something”.

0,5
"It's pretentious bullshit with a few decent tracks"

avatar van kobe bryant fan
Pretentieus? Eerder vooruitstrevende kwaliteit in mijn ogen.
Kan je misschien pretentieus vinden, maar de manier waarop de samples hier gechopt worden en de vele wisselingen in een nummer vind ik echt schitterend!

0,5
Vooralsnog gaan die credits niet naar Kanye West. Hij heeft niet achter de knoppen gezeten. Het enige wat hij heeft gedaan is pretentieuze bullshit uitkramen over interessante producties (die overigens niet voor mij zijn weggelegd, maar erken wel de creativiteit).

avatar van kobe bryant fan
Misschien gaan de credits niet volledig naar hem maar hij is op iedere track volgens mij co-producer (en Bound 2 producer) en hij geeft zijn producers zeker instructies mee.
De speciale manier van choppen lijkt me eerder een idee van Kanye te zijn.

Dat zijn teksten vaak zwak zijn ben ik wel met je eens. Alleen op 808... & MBDTF had hij af en toe nog een sterke tekst. Al passeert er op Yeezus af en toe nog wel een leuke line.
Maar ik luister dan ook niet naar West zijn muziek om sterke teksten te horen.

avatar van Holla
Inderdaad, hij is op elke track co-producer of producer dus dat is vrij ongegrond. Hij heeft zeker wel aan de producties meegewerkt, aan allemaal zelfs.

Send it up blijft in mijn hoofd hangen

avatar van kobe bryant fan
De hele plaat blijft in mijn hoofd hangen!
Na 2 dagen nu al 6 keer gehoord, dat moet een nieuw record zijn!
Vooral On Sight en Blood On The leaves zijn meesterlijk, in de zomervakantie hier maar eens een stukje neerpennen.

0,5
In die argumenten kan ik me wel vinden.

Toch blijf ik alle lof verbazingwekkend vinden, ik zou het graag begrijpen, maar ik vat het gewoon echt niet.

avatar van Holla
Inderdaad een mooi ideetje, heb op Black Skinhead al veel gefreestyled. Het is gek hoe dit album zo'n effect heeft, ik probeerde weer naar J. Cole's album te luisteren en dat werd uiteindelijk niets aangezien ik de drukte, chaos en het volume van dit album mistte.

avatar van (Blacksad)
Ik heb de laatste dagen geen andere plaat meer beluisterd. Wat een meesterwerk.

avatar van MJ_DA_MAN
'State Of Mind' schreef:
Kanye heeft gewoon aan elke productie meegewerkt, hoor.

avatar van kobe bryant fan
Inderdaad, een meesterwerk. Ik zeg het weinig zo snel, maar hopen dat MBDTF zou worden overtroffen was al gek maar het dan nog eens doen is pas echt schitterend!

MJ_DA_MAN schreef:
Kanye heeft gewoon aan elke productie meegewerkt, hoor.

Glashelder. Wat vind jij van de plaat?

kobe bryant fan schreef:

Dat dit MBDTF heeft overtroffen wil ik nog niet zeggen, het is een heel ander project dus is het voor mij moeilijk om te zeggen wat beter is. Maar het is zeker niet minder dan MBDTF

avatar van kobe bryant fan
Naar mijn mening overtreft Yeezus MBDTF omdat hier geen enkele misser of zelfs minder moment op te vinden is. En hoe goed MBDTF ook wel niet is, er zijn een paar kleine minpuntjes te vinden.

avatar van MJ_DA_MAN
'State Of Mind' schreef:
Glashelder. Wat vind jij van de plaat?
Nog niet beluisterd.

avatar van Tha)Sven
Hoogtepunt voor mij blijven die schreeuwen in I am a God, iedere keer weer kippenvel.

avatar van Elohim
Sorry hoor, maar bijna elke regel die Kanye uit zijn mond laat komen is toch een misser? Die hele "tweede verse" op I Am A God is toch om te huilen?

Ik heb het gevoel dat ik hier of op tekstueel niveau een erg grote diepgang mis, of dat de tekst gewoon compleet genegeerd wordt hier. Anders kan het toch niet een meesterwerk genoemd worden? Of iig, voor mij moet elk aspect van een album op zijn minst in orde zijn om de titel meesterwerk te krijgen. Dat kan bij jullie anders zijn natuurlijk.

Ik ben het hier grotendeels eens met Gerre, zie ik.