Kanye West - Yeezus (2013)

Hip-Hop / Avant-Garde

5. Hold My Liquor (5:27)

met Chief Keef en Justin Vernon

6. I'm in It (3:54)

met Agent Sasco en Justin Vernon

7. Blood on the Leaves (6:00)
  8. Guilt Trip (4:03)

met Kid Cudi

9. Send It Up (2:58)

met King L

10. Bound 2 (3:49)

met Charlie Wilson

Holla schreef:
Grappig dit
Eigenlijk is dat niet grappig bedoelt maar serieus bedoelt.

avatar van MJ_DA_MAN
Idd, altijd die stomme Illuminati!!!

Yes, we hebben een vervanger voor Gucci op MuMe

MJ_DA_MAN schreef:
Idd, altijd die stomme Illuminati!!!

Ben je serieus MJ?

avatar van MJ_DA_MAN
Als het over de Illuminati gaat kun je denk ik alleen maar serieus zijn.

Improvision
HoodLum Havoc schreef:
Eigenlijk is dat niet grappig bedoelt maar serieus bedoelt.

Dat maakt het net grappig.

avatar van krabat
Aangename herrie bij vlagen, maar het rappen vindt ik vaak storend en slecht (ben geen connaisseur, puur op gevoel )

avatar van Glaciers of Ice
HoodLum Havoc schreef:
Ja heel serieus, blijkbaar nog nooit gehoord van de Illuminati die Kanye West, Jay-Z, Rihanna en etc steunen?

Aha. En jou favoriete rapper Eminem dus niet?

avatar van Glaciers of Ice
En er is een verschil tussen steunen, moeten en gedwongen te worden.

Die belastingdienst illuminati ook hè! Waarom moet ik nou btw betalen, stomme illuminati.

Improvision

Bedoel je dit?

HoodLum Havoc
Tja. Zover de intelligentie dus.

avatar van Holla
Hahaha, wanneer het gesprek ineens het onderwerp ''illuminati'' krijgt is de intelligentie er allang af.

On topic: Vandaag weer eens door m'n speakers gebangt dit album, Black Skinhead is nog steeds mijn fav

avatar van Holla
Heb hem weer eens gedraaid, wat een koning is Kanye West toch

Yeezy season approaching
Fuck whatever y'all been hearing
Fuck what, fuck whatever y'all been wearing
The monster about to come alive again

Kanye West staat bekend door de veranderingen die hij per plaat maakt, vaak ook positieve veranderingen. Zo ook op Yeezus, het poppy geluid maar toch weer typisch Kanye van My Beautiful Dark Twisted Fantasy maakt plaats voor een bij vlagen erg minimaal en industrieel geluid.

On Sight trapt af met een ranzige toch koude synthesizer. Draai dit op een hoog volume en je huis is klaar om te beven, Kanye rapt heerlijk, zijn ego van MBDTF trekt hij door maar nu heeft het haast iets gestoords. Meneer West is origineler en gestoorder dan ooit, fantastische instrumentale stukken zoals in het begin van New Slaves wisselen zich af met bangende rapstukken. In Blood On The Leaves weet West bijvoorbeeld perfect het evenwicht te vinden tussen een gevoelige sample van Nina Simone met bangende blazers van TNGHT, als Kanye dan nog eens op niveau zit heb je al makkelijk één van de betere Kanye West nummers ooit.

Dat West een meester blijft in gastartiesten te selecteren is ook op Yeezus weer te horen.
Justin Vernon zorgt voor een prachtig gevoelig stuk in Hold My Liquor ook op I'm In It komt hij geweldig. Maar de beste gastverse komt toch van: Agent Sasco op I'm In It.

Kanye's lyrics mogen dan nooit erg diepgaan, hij weet toch vaak erg amusante lines neer te pennen. Voorbeelden:

You see it's leaders and there's followers
But I'd rather be a dick than a swallower
(New Slaves)

She say "Can you get my friends in the club?"
I say "Can you get my Benz in the club?"
If not, treat your friends like my Benz
Park they ass outside 'til the evening end
(Send It Up)

Leave a pretty girl sad reputation
Start a Fight Club, Brad reputation
(Bound 2)

Kortom: Yeezus heeft 10 fantastische beats, met geweldige gastartiesten en ook Kanye komt erg goed, waarom heb ik dan Yeezus verlaagd naar een 4,5? Guilt Trip mag dan ook wel erg goed zijn, maar is volgens mij niet goed als de rest en houdt me van 5 sterren weg.

avatar van Silky & Smooth

Slightly scratch your Corolla
Okay, I smashed your Corolla

vvvveeeeettttttt

avatar van Slowgaze
O ja, ik heb ook een hoog cijfer gegeven, want ik vind dit een vet kek plaatje.

avatar van niels94
Die Brad reputation-line is toch juist een beetje jammerlijk?

nee joh! kan alleen van kanye komen. heerlijk herkenbaar.

avatar van kobe bryant fan
@ Silky & Smooth: Ook erg vet inderdaad!
@ niels94: Misschien wel, maar geinig vind ik em wel!

Kanye deed Blood on the Leaves live bij de VMA's, prachtige performance

avatar van Holla
Bound 2 is blijkbaar de tweede single van dit album! Natuurlijk om mensen te laten denken dat het een soulvolle sound heeft. Ik hoop dat hij nog een video dropt voor Blood on the Leaves

avatar van kobe bryant fan
Vreemde keuze vind ik. Prachtig nummer dat wel, maar totaal niet representatief of passend op de radio. Ik dacht eerder dat hij voor New Slaves of I Am A God zou gaan.

avatar van Holla
New Slaves, Send it Up, Blood on the Leaves, zelfs On Sight had ik nog eerder verwacht. I Am A God misschien om de commotie om het nummer zelf maar inderdaad vreemd

Dennisami
Ik zie hoer toch een hoop enthousiaste comments, ik heb dit album 1 keer snel geluisterd maar werd er bijna bang van!

avatar van Holla
Ik denk dat iedereen die wel heeft in het begin

avatar van woutorrmusic
Watch Kanye West Perform "Bound 2" With the Roots and Charlie Wilson on "Fallon" | News | Pitchfork

Na dit gezien te hebben, snap ik veel beter waarom Ye dit tot zijn nieuwe single heeft gemaakt.

avatar van Flipm0de
Het meest commercieel aantrekkelijke nummer van het album, maar nog steeds is dat nummer totaal niet representatief voor het album. Wel een vet optreden trouwens zoals eigenlijk altijd het geval is met Kanye.

avatar van kobe bryant fan
Volledig eens met Flipm0de!
Zou graag eens heel: Yeezus zou zien met The Roots.