Michael Jackson - Bad (1987)

R&B / Pop
Label: Epic

1. Bad (4:07)
  2. The Way You Make Me Feel (5:00)
  3. Speed Demon (4:01)
  4. Liberian Girl (3:54)
  5. Just Good Friends (4:08)

met Stevie Wonder

6. Another Part of Me (3:55)
  7. Man in the Mirror (5:19)
  8. I Just Can't Stop Loving You (4:25)

9. Dirty Diana (4:52)
  10. Smooth Criminal (4:19)
  11. Leave Me Alone * (4:40)
  12. Don't Be Messin' Round * (4:20)
  13. I'm So Blue * (4:09)
  14. Song Groove (A / K / A Abortion Papers) * (4:28)
  15. Free * (4:27)
  16. Price of Fame * (4:35)
  17. Al Capone * (3:36)
  18. Streetwalker * (5:55)
  19. Fly Away * (3:28)
  20. Todo Mi Amor Eres Tu * (4:11)

met Siedah Garrett

21. Je Ne Veux Pas La Fin de Nous * (4:07)

met Siedah Garrett

22. Bad [Remix by Afrojack] [DJ Buddha Edit] * (4:30)

met Pitbull

23. Speed Demon [Remix by Nero] * (4:13)
  24. Bad [Afrojack Remix] [lClub Mix] * (7:37)
  25. Wanna Be Startin' Somethin' [Live] * (5:18)
  26. This Place Hotel [Live] * (4:55)
  27. Another Part of Me [Live] * (4:02)
  28. I Just Can't Stop Loving You [Live] * (4:22)

met Sheryl Crow

29. She's Out of My Life [Live] * (3:16)
  30. I Want You Back / the Love You Save / I'll Be There [Live] * (5:06)
  31. Rock with You [Live] * (4:04)
  32. Human Nature [Live] * (4:29)
  33. Smooth Criminal [Live] * (4:41)
  34. Dirty Diana [Live] * (5:00)
  35. Thriller [Live] * (4:28)
  36. Working Day and Night [Live] * (5:55)
  37. Beat It [Live] * (5:44)
  38. Billie Jean [Live] * (5:39)
  39. Bad [Live] * (4:28)
  40. Man in the Mirror [Live] * (6:22)
In de tijd van BAD was Michael zooo stoer. Ik was een of 7, en ik was zwaar fan. Maar nu ik er naar terug kijk zie ik een redelijk middelmatig album van een artiest met een zware identiteitscrisis. De clip van "The way you make me feel" getuigt van een tenenkrommend gebrek aan begrip van vrouwen , en in BAD probeert ie zo stoer te zijn dat het gewoon lachwekkend is. Leave me alone blijf ik echter een meesterlijk nummer vinden, waarin hij heel bgrijpelijk laat merken dat ie maar weing op heeft met het niveau van journalisme dat om zijn persoon werd bedreven.

Liberian Girl is een mooi nummer.
Het album is middelmatig en zeker niet zo goed als Thriller.

Als kleine kleuter ging ik helemaal los op dit album en sindsdien heb ik altijd al een zwak voor Michael Jackson gehad.

Jaren later vind ik nummers als Smooth Criminal, Dirty Diana, Leave me alone, Liberian Girl nog altijd erg mooi, dus deze cd is voor mij nog altijd een cd met kwaliteit

Marcel²
Rokol schreef:
Liberian Girl is een mooi nummer.
Het album is middelmatig en zeker niet zo goed als Thriller.

Ik vind dat toch erg meevallen, zoals ik al eerder zei het blijft voor mij vertrouwde kwaliteit. Ik vond het juist bij zijn laatste album minder worden (Invincible). Ieder zijn eigen mening natuurlijk en dat is goed.

Het begin van het einde voor Michael.

Nog wel succesvol, maar lang niet zo goed als "Off the wall" "Thriller" en albums van the Jacksons als "Destiny" en "Triumph".

Hoewel het ook onmogelijk was om Thriller te overtreffen (vooral qua verkoopcijfers) deed MJ duidelijk een poging, door een verzameling potentiele hits achter elkaar te ztten, i.p.v. een lekkere plaat op te nemen met 1 sound.
Waar de 2 eerdere albums nog duidelijke soul / R&B albums waren met wat funky up-tempo tracks, wilde Jackson hier een over geproduceerd pop album met meer uiteenlopende nummers (gospel koor in Man in the mirror, rock achtige Dirty Diana) aan de man brengen. Vervolgens noemde hij zichzelf "The king of pop".

Slechte keuze, want hoewel er een hoop hits kwamen, een hoop spectaculaire clips, en zelfs een (zeer slechte) film (Moonwalker), is het hierdoor geen sterke album (eenheid) geworden.

Slechts "The way you make me feel" (hoorbaar een nummer dat nog op de plank lag) en "Librarian girl" doen denken aan de nog zwartere Michael (niet bedoeld als "rassen-issue", maar muzikaal gezien).
"Another part of me" is wat mij betreft wel een geslaagd (funky) voorbeeld van de nieuwere (killere, meer electronische) aanpak, maar voor de rest staan er een hoop opgefokte nummers (hij gilt wel heel veel ineens) op die helemaal dood-geproduceerd zijn.

Wel leuk om langs te horen komen op de radio overigens (jeugdsentiment) , maar niet om eens lekker het cdtje op te zetten.

avatar van gemaster
P. de Clown schreef:

Hehe. Altijd leuk die liedjes over bibliotheek meisjes.

Prima album van MJ. Vol met hits alhoewel ik persoonlijk de track Bad niet meer kan horen.

gemaster schreef:

Hehe. Altijd leuk die liedjes over bibliotheek meisjes.

zou het verder niet weten.
Dit is de enige die ik ken.

Goed album!
Bad is een heel swingend nummer en The way you make me feel valt ook wel te pruimen, hetzelfde voor alle andere liedjes.

avatar van monique
Bad is een aardig album maar haalt het niveau van thriller niet

Geweldig album ,
4.5 ster ****

toppers : the way you make me feel , man in the mirror , dirthy diana , smooth criminal

avatar van MJ_DA_MAN
ongelofelijk laag gemiddelde voor deze cd, onvoorstelbaar

avatar van musicfriek
Zag dat ik 2,5 had gegeven, da's wel heel laag ja. Zeker als je je bedenkt dat maar liefst 9 van de 11 tracks op single zijn verschenen! Wel een prestatie. Maar de muziek vind ik gewoon stukken minder dan op Thriller.

The Way You Make Me Feel, Smooth Criminal en I Just Can't Stop Loving You vind ik nog wel de leukste om te horen. Klein halfje erbij dan, 3*.

teutoon
Erg wisselvallig album vind ik het, met beats van nummers die soms wel erg op elkaar lijken.

Bad, leave me alone en The Way...Feel zijn goede nummers, echt heel geweldig mooi vind ik ze niet, wel leuk maar niet meer.
Speed Demon, just good friends en another part of me, vind ik ronduit saai.
Dan de betere nummers. Dit zijn Liberian girl en track 7 t/m 10. Erg mooie nummers in mijn ogen.

Al met al kom ik dan op 3 sterren.

fie
Echt een geweldig album. Verschillende stijlen. Eindeloze muziek.
We moeten breder kijken en geen oogkleppen opkrijgen.

geweldig album,dirty diana en man in the mirror zijn mooi maar de rest valt héél goed mee.geen kritiek op dit album!
ik geef het en 4.5*

avatar van nuf
nuf
beetje matig. hij mag nog nét in de schaduw staan van thriller

Joy
ik zou dirty diana wel eens gecovered willen horen door , ik noem maar wat, slayer

vet nummer, maar kan nog veel vetter

buddy
Ik denk dat ik deze plaat nog wel beter dan Thriller vindt. Misschien wel Michael's beste persoonlijk.

Davez
Man in the mirror , dirty diana, smooth criminal en the way you make me feel behoren tot zijn beste nummers ooit.
vandaar 4.5 sterren

enkel just good friends en i just can't stop loving you kan ik niet aanhoren.

avatar van wietstock
ik vind dit persoonlijk wel een goed album, maar idd michael had zijn beste jaren gehad met de geniale platen off the wall en thriller, maar deze mag toch niet te hard over het hoofd gezien worden! staan paar zeer mooie songs op en hij bewijst in meerdere tracks dat hij toch die magic toutch nog heeft, zoals in smooth criminal! trouwens iemand al opgevalle dat van liberian girl, het intro geluid gesampeld werd door 2puc in letter to my unborn child? wist dat ik het al gehoord had dat geluidje en na wat gegoogle toch het antwoord gevonde
**** sterren

Ik vind dit ook wel een goed album, toch heel iets anders dan zijn voorganger Thriller maar Dangerous klinkt dan heel wat anders dan deze.
Hoogtepunten van deze plaat zijn voor mij Liberian Girl en Man In The Mirror

avatar van FunkStar
Ik weet nog heel goed dat ik deze LP met Sinterklaas kreeg, de Picturedisc nota bena! Dit album heb ik ZOVAAK gehoord/gedraaid! In die tijd was iedereen blij met Michael Jackson. Het was zelfs zo erg dat iedereen bij playback shows een liedje van Michael Jackson wilde doen.
En volgens mij is het niemand gelukt om een album te maken met 9 singles!
Hoe Micheal ook in de zeik gezet wordt op het moment in de media, feit blijft dat hij muzikaal gewoon briljant is.

avatar van Red Hole Sun
Ik snap echt geen reet van al dat commentaar, al de nummers op dit album zijn echt top.

Weet iemand toevallig waat je ook zo'n jas kan kopen?

Mexited
Heel goed album! Persoonlijk vind ik Smooth Criminal zijn beste nummer.Die blijf ik maar luisteren.En de rest is ook zeker goed.

Bad is een geweldig album: Bad is een goed nummer alleen komt MJ niet zo goed naar voren is de clip zelf. The way you make me feel is natuurlijk een goed nummer voor verleiders. hihi! Speed demon is een grappig nummer. Liberian girl is ook een heel mooi nummer en Just good friends en Another part of me mogen ook niet worden uitgesloten. Man in mirror en I just can't stop loving you zijn ook heel mooie nummers. Dirty Diana is om kippevel van te krijgen maar het nummer behoord tot zijn beste zangprestaties en is ook heel goed met die rockgitaar. Smooth criminal is ook één van mijn favorieten. geweldige beat en dans in die videoclip ondanks de special effects en niet te vergeten Leave me alone, Streetwalker. geweldige cd! Misschien minder als de voorgaande platen maar daarom niet minder mooi!

Joy
ik kocht deze plaat ooit omdat een of andere droplul die ik niet kon uitstaan de plaat in zijn hand had en stond te lachen , wie in godsnaam dit zou kopen

hij zette um weg en ik pakte hem uit de schap

3 gulden koste het ding toen

dirty diana is top, de rest kan me niet zo boeien
ik heb verder winig met mj, en dat blijft zo, maar dat de beste man (toen nog) muziek kon schrijven en maken is bewezen

Social_Mask
Smooth Criminal, wat hou ik toch van dat nummer. Ben nu in een Jackson fase en zal al zijn albums maar eens gaan beluisteren, en deze staat bovenaan mijn lijstje.

Smooth Criminal

CaliLove
Liberian Girl vind ik persoonlijk (na Billie Jean) z'n beste nummer, dat nummer is zó pakkend en mooi.

avatar van Woody
Die clips blijven geniaal!