Michael Jackson - Bad (1987)

R&B / Pop
Label: Epic

1. Bad (4:07)
  2. The Way You Make Me Feel (5:00)
  3. Speed Demon (4:01)
  4. Liberian Girl (3:54)
  5. Just Good Friends (4:08)

met Stevie Wonder

6. Another Part of Me (3:55)
  7. Man in the Mirror (5:19)
  8. I Just Can't Stop Loving You (4:25)

9. Dirty Diana (4:52)
  10. Smooth Criminal (4:19)
  11. Leave Me Alone * (4:40)
  12. Don't Be Messin' Round * (4:20)
  13. I'm So Blue * (4:09)
  14. Song Groove (A / K / A Abortion Papers) * (4:28)
  15. Free * (4:27)
  16. Price of Fame * (4:35)
  17. Al Capone * (3:36)
  18. Streetwalker * (5:55)
  19. Fly Away * (3:28)
  20. Todo Mi Amor Eres Tu * (4:11)

met Siedah Garrett

21. Je Ne Veux Pas La Fin de Nous * (4:07)

met Siedah Garrett

22. Bad [Remix by Afrojack] [DJ Buddha Edit] * (4:30)

met Pitbull

23. Speed Demon [Remix by Nero] * (4:13)
  24. Bad [Afrojack Remix] [lClub Mix] * (7:37)
  25. Wanna Be Startin' Somethin' [Live] * (5:18)
  26. This Place Hotel [Live] * (4:55)
  27. Another Part of Me [Live] * (4:02)
  28. I Just Can't Stop Loving You [Live] * (4:22)

met Sheryl Crow

29. She's Out of My Life [Live] * (3:16)
  30. I Want You Back / the Love You Save / I'll Be There [Live] * (5:06)
  31. Rock with You [Live] * (4:04)
  32. Human Nature [Live] * (4:29)
  33. Smooth Criminal [Live] * (4:41)
  34. Dirty Diana [Live] * (5:00)
  35. Thriller [Live] * (4:28)
  36. Working Day and Night [Live] * (5:55)
  37. Beat It [Live] * (5:44)
  38. Billie Jean [Live] * (5:39)
  39. Bad [Live] * (4:28)
  40. Man in the Mirror [Live] * (6:22)
Vind dit persoonlijk het beste album van Michael Jackson. Zoveel goede nummers. Ik vind elke track stuk voor stuk genieten. Van dit album zijn overigens maar 2 nummer niet op single uitgebracht, wie doet dat hem na?

avatar van Sjaan
Het blijft gewoon een prestatie.Na dangerous was het echt minder...

De man is en blijft een fenomeen, ik kwam met mj in aanrakin g via familie en sinds dien ben ik een groot fan. Mijn favo's zijn Bad, man in the mirror.

Overigens jammer dat Prince niet mee wilde werken aan "Bad".
Michael en vooral Quincy Jones hadden het idee om de koude oorlog tussen de 2 megasterren te doorbreken door "Bad" als een duet op te nemen, en stuurden een demo op.

Prince zijn (diplomatieke) commentaar schijnt iets geweest te zijn als : "ik geloof niet dat ik nodig ben om dit een hit te laten worden".
Dat klopte natuurlijk, maar toch jammer..

Later zou Prince zeggen dat er helemaal geen rivalitiet bestond.
En over het nummer "Bad" zei hij: "de eerste regel van die song is: "you're butt is mine", dus ik zei: "wie zegt dat tegen wie, want je gaat dat niet zeggen tegen mij, en ik ga het zeker net zeggen tegen jou. Dus... daar hadden we een probleem.." _
Ik geloof dat dit stukje interview nog wel ergens op Youtube staat.
Net als het legendarische James Brown optreden, waarbij eerst Jackson, en even later Prince (knetter stoned) het prodium op komen en hun ding doen (maar dat heeft weer niet zo veel met dit album te maken).

oh ja.. en Prince schijnt ook een nummer te hebben aangeboden voor dit album. Ik geloof dat het "Wouldn't You Love To Love Me" zou heten. Dit nummer is later ook nog aan Madonna aangeboden (die het ook niet heeft gebruikt overigens)..

Het wilde allemaal niet echt lukken met die samenwerking. 2bad
Quincy Jones schijnt trouwens in een interview te hebben gezegd dat Prince wel bij wat opname sessies van "Off the wall" in '79 aanwezig was (rond hing) in de sudio.

EVANSHEWSON
Uiterlijk begon hij hier meer en meer op zijn idool Diana Ross te gelijken, vond hem ook meer verwijfder dan voorheen.

Muzikaal gezien is dit maar een hele kleine terugstap na het formidabele Thriller. Wel jammer dat hij 5 volle jaren nodig had om een opvolger te maken... FAALANGST voor de kritiek ???

Haast stuk voor stuk prima songs en dito hitsingles, wie deed het hem na toen ??

4.5 sterren en iemand moest nu echt die plastisch chirurg afgestopt hebben ! **** 1/2

avatar van douwens
Smooth criminal is gewoon een fantastisch nummer. Heb dit album ooit eens van een oom van mij geleend en toen regelmatig geluisterd. Vind het een goed album, maar Thriller is net iets beter, hoewel ik Smooth criminal wel zijn beste nummer vind.

Ronnuz

Lijkt me niet als je weet wat ie tussen 1982 en 1987 allemaal heeft gedaan.

1982 - 1984 -> Thriller, sinlges + videoclips
1984 -> Victory Tour met de Jacksons
1985 -> We Are The World met USA for Africa
1986 -> Captain EO
1987 -> BAD

Social_Mask
Heb dit album gisteren eens beluisterd. Toen mn broer vroeger van zn krantenwijk kwam, draaide hij altijd Michael Jackson. Dit was 1 van zijn favoriete bandje(jah dat was heel lang geleden). Dus ik hoefde dit album niet zovaak te horen. Ik luisterde dit album, en hop alle nummers kwamen weer naar boven. Alleen ik heb wel iets nieuws gehoord. Die beat van Liberian Girl is gebruikt voor een 2pac nummer genaamd Letters to My Unborn Child, erg lekkere beat.

7 van de 11 nummer vind ik zeer goed. Met name dat nummer met Stevie Wonder, zo mooi. Maar ook Smooth Criminal! Vroeger mijn favo nummer. Bad, The Way You Make Me Feel, Man in the Mirror, Leave Me Alone en Liberian Girl zijn samen met die 2 nummers erg sterk.

Voor dit album 4,25* afgerond naar boven door de mooie herinneringen

Bijna net zo geniaal als Thriller.
Maar Thriller vind ik toch net wat sfeervoller en beter.
Het is ook bijna onmogelijk zo'n plaat te overtreffen, dus dit is een uitstekende opvolger.
Afgezien van Speed Demon geen zwakke momenten.
Favorieten zijn voor mij The Way You Make Me Feel, Liberian Girl, Just Good Friends en Streetwalker niet te vergeten.

Zeker een 5.

avatar van Madonna
Ja!.. Ik heb niet zoveel toe te voegen eigenlijk. kan mij er helemaal in vinden. Ik vind Thriller toch iets beter.

Dussss.... -4.5-

avatar van Rammetje*
Beste album van Michael Jackson (al mag Thriller er ook wezen!).

avatar van ArthurDZ
veel mensen vinden thriller beter dan bad. maar ik vind bad beter. michael jackson heeft op dit album meer dan de helft van de nummers zelf geschreven, dat hoor je ook, op dit album zingt hij veel personelijker dan op thriller.( behalve dan de nummers die hij zelf geschreven heeft op thriller bv. billie jean of beat it)

avatar van musicman13
top album

een 5 vooral voor dat nr met stevie

was een van de eerste albums die ik zelf bezat (op bandje) en veel luisterde. Lang mijn favoriet geweest en in een rare bui zet ik hem nog wel eens op. Schreeuwd 80's zoals Oasis 90's schreeuwd maar leuk om een nostalgische bui mee te bevredigen.

Flauwe poging om Thriller te overtreffen.
Samenvallend met het verschieten van kleur en afvallen van z'n neus verloor deze meneer z'n kwaliteit, m.i.

Bad in het algemeen en Smooth Criminal in het bijzonder moeten zowat mijn eerste muzikale herinneringen zijn. Vooral de clip van Smooth Criminal maakte toen veel indruk (ik denk niet dat ik de enige MuMe-bezoeker ben die oneindig veel malen heeft geprobeerd zo ver mogelijk voorover te 'hellen' ) Ik had het album op cassette en heb dit veel beluisterd.
Achteraf bekeken is het van kwaliteit zeer gelijkaardig aan meesterwerk Thriller, maar hier gaat MJ soms over the top met zijn bekende vocale geluidjes. Het geheel is ook wat overproduceer aar mijn gevoel. Desalniettemin 4,5 welverdiende sterren. Nummers als Bad (die baslijn!), Dirty Diana!!!, Smooth Criminal, The Way you Make Me Feel en Leave Me Alone behoren tot het allerbeste van MJ!

EVANSHEWSON
Nu de 25th Edition van Thriller alle aandacht krijgt zouden we haast vergeten dat dit ook een uitstekend album is en altijd in de schaduw van die voorganger moet blijven, terwijl de muziek hier nauwelijks voor moet onderdoen...

avatar van CTK
CTK
Mijn favo-album van MJ

The Way You Make Me Feel is trouwens mijn absolute favo van hem.

avatar van Reijersen
MJ heeft met dit album een zeer relaxte cd gemaakt. Nummers 1,2, 5, 7, 9 en 10 zijn allemaal top. Maar de rest doet er zekers ook niet teveel voor onder.

avatar van Lamontagne
Just good friends met Stevie Wonder blijft ook wel een toppertje hoor!!

avatar van Reijersen
Dat is dan ook de song nummer 5 die ik noem

avatar van LucM
De moeizame opvolger van "Thriller", maar dit album doet er nauwelijks voor onder, alleen het nummer met Stevie Wonder "Just Good Friends" vind ik minder geslaagd, het verwondert mij ook niet dat dit niet op single werd uitgebracht. De rest vind ik wel uitstekend en zoals gewoonlijk ook zeer goed gezongen. De drie beste nummers op dit album vind ik "Dirty Diana", "Liberian Girl" en vooral "Smooth Criminal", wát een ritme, zijn beste nummer ooit volgens mij.
"Man in the Morror" is maatschappijkritisch getint en het achteraf bijgevoegde "Leave me Alone" is een reactie op de paparazzi die hem steeds achtervolgden.
Als je de hoes vergelijkt met die van "Thriller" zie je duidelijk de veranderingen bij Michael Jackson : zijn huidkleur is bleker (volgens Michael door zijn pigmentziekte) en zijn neus is smaller, wat veel stof werd voor de roddelpers. Maar dat Michael Jackson een muzikaal genie is staat als een paal boven water.

avatar van Film Pegasus
Geen slecht album van Jackson. Na Thriller is het even een stap terug. Waar imo bij Thriller vooral het accent op de bekende videoclip maar hoofdzakelijk de muziek stond, is dat hier bij het feit dat dit gewoon goed verkocht en de bijhorende dansen. Michael Jackson heeft veel meer tijd en energie in dans gestoken dan in de muziek. De teksten zijn dan ook totaal in sfeer van ofwel het sterrendom waar hij moeilijk mee om kan (Leave me alone, Man in the mirror) of het stoere mannetjesgedrag (Bad, Smooth Criminal) dat wel voor leuke clips zorgt maar toch in contrast staat met z'n imago (Neverland, vrouwelijke looks).

De punten gaan dan ook naar z'n videoclips, naar Jackson als zanger zelf, naar de hits die hij gemaakt heeft (cijfermatig gezien) maar als album is dit veel minder inhoudelijk dan de andere albums. Hier raakt de muziek mij niet en geniet ik enkel via dvd of op de dansvloer. En dat mag niet de hoofdzaak zijn van een album dat ook gewoon muzikaal sterk moet zijn.

STaN_THe_MaN
Staan wat goede nummers op, Liberian Girl, The Way You Make Me Feel en Dirty Diana, zeker geen slechte plaat.

3 goede nummers en 4.5 sterren??

DIe kritiek uiten is natuurlijk makkelijk..'rijkdom waarmee hij moeilijk om kan gaan'? Ik denk dat er zo goed als niemand mee om kan gaan als hij/zij geen jeugd heeft gehad en heel zijn/haar leven al in de spotlights staat. Ik vind het juist goed dat hij daarover liedjes maakt.

STaN_THe_MaN
Joël-Toto schreef:
3 goede nummers en 4.5 sterren??

Bedoel dat dat de 3 hoogte punten zijn, de rest is natuurlijk ook goed.

avatar van realmadrid23
kaztor schreef:
Flauwe poging om Thriller te overtreffen.

je maakt een grapje ?:S

Michael Jackson . blijft voor altijd the king of pop.Kan niet wachten voor zijn comeback !!

avatar van Gatver
realmadrid23 schreef:

je maakt een grapje ?:S

Ik vrees, dat je dan kunt wachten tot ik een ons weeg (en dat gaat nog wel even duren, gezien mijn gewicht! )

Gatver schreef:

Beter val jij af dan

avatar van realmadrid23
Gatver schreef:

ik snap niet dat dit album niet in de top 10 staat:S, ongeloofelijk.

en er komt binnekort een nieuw album van the king. begin volgend jaar.