Rolling Stones - Tattoo You (1981)

Label: Rolling Stones

1. Start Me Up (3:31)
  2. Hang Fire (2:30)
  3. Slave (5:34)
  4. Little T & A (3:23)
  5. Black Limousine (3:31)
  6. Neighbours (3:30)
  7. Worried About You (5:16)
  8. Tops (3:45)
  9. Heaven (4:21)
  10. No Use in Crying (3:24)
  11. Waiting on a Friend (4:34)
  12. Living in the Heart of Love * (4:13)
  13. Fiji Jim * (4:00)
  14. Troubles A’ Comin * (4:16)
  15. Shame, Shame, Shame * (4:13)
  16. Drift Away * (4:06)
  17. It's a Lie * (4:57)
  18. Come to the Ball * (3:40)
  19. Fast Talking, Slow Walking * (5:40)
  20. Start Me Up [Early Version] * (4:10)
Ruby1966
Niet echt een geweldig album, maar toch 3 sterren vanwege de laatste 3 nummers. Vooral het nummer Heaven heeft een heel bijzonder sfeertje, apart, mooi, dromerig.

avatar van avdj
Als ik er langer naar luister begin ik nummers als Hang Fire, Heaven en No Use in Crying erg goed te vinden. Dit album is zeker weten de moeite waard, veel beter dan voorganger Emotional Rescue.

avatar van marco straaten
Arjan, vergeet jij Tops, Little T&A en black limousine niet? Dit is gewoon één van de beste albums ooit gemaakt.

avatar van AriTupari
Voor mij de beste Stones-plaat, samen met black & Blue; uit hun beste periode (check rewind maar eens). De echte Stones-fans vinden dit hun minste periode, strange?

avatar van Thunderball
Dit is absoluut mijn favoriete Stones album, wat niet perce wil zeggen dat het ook hun beste is.

Het bevat mijn favoriete Stonessong Start me up, die riff vind ik wel zoooo gaaf, dit nr kan ik echt oneindig vaak draaien (beste buren, leuk he?!)

Ook nr's als Worried about you, Tops, Little T&A, Neighbours en Black limousine behoren tot het beste wat ze rond die tijd hebben gedaan. Maar vooral ook Waiting on a friend springt er boven uit. Prachtige saxsolo van Sonny Rollins!!

Het opmerkelijke is dat er slechts twee nieuwe nr's op dit album stonden, de rest zijn outtakes en left-overs van vorige studiosessies. zo was Start me up in de jaren '70 begonnen als reggea nr, er bestond slechts een rockversie van en juist die hebben ze voor dit album gebruikt als basis.

Klasse album.

avatar van freebird
Volgens mij het laatste goeie album dat de Stones gemaakt hebben.
komt denk ik ook doordat er oudere nummers op staan die al in 1973 gemaakt zijn.

maar toch ook weer 'n klassieker zoals Waiting on a Friend

'n 3,5

EVANSHEWSON
Moet je geheel gelijk geven; Dit album toont de Stones in topvorm, helaas gingen ze na dit staaltje kunnen vreselijk lummelen en zwalpen en bakten ze er niet veel meer van, gelukkig doet A Bigger Bang weer beter verhopen... Maar dit album is zéér geslaagd, 4.5 sterren wat mij betreft !

avatar van Lamontagne
Dit is een topper!
Alleen het geluid hoe fris en goed dat wel niet klinkt.

Dit album luidde de jaren 80 veelbelovend in maar die belofte konden ze niet waar maken. Gelukkig sloten ze ze de jaren 80 wel in stijl af met Steel Wheels.

Gewoon van begin tot eind super vooral "Slave"

Zelfs Start me up verveelt nog steeds niet!

EVANSHEWSON
Kan me geheel vinden in je visie. Slave (do it do it do it doooo it !) is ook één van mijn all-time Stones favorieten.

Prima plaat is dit, nog steeds hoor.

Mijn favorieten:
1-Little T & A
2-Black Limousine
3-Slave

maar eigenlijk is elk nummer fantastisch.

5* wat mij betreft

Harald
en natuurlijk nog "Neighbours" (Emotional Rescue outtake), een prachtige Stones rocker en ook 5**** waard.

avatar van marco straaten
fantastische clip ook bij Neighbours. long live Punk.

avatar van kaztor
Lamontagne schreef:

Er staan maar 3 of 4 nieuwe nummers op, dus vind ik dit niet echt een bonafide jaren '80-album, alhoewel het daar wel voor doorgaat (mede door de productie). De resterende nummers komen allemaal uit de jaren '70.

Dit album begint heel sterk met Start me up maar na Neighbours zwakt het heel erg af met al die slappe ballads. 4* voor de eerste 6 nummers.

avatar van kaztor
Dat is ook het enige echte zwakke punt aan dit album.
Kwa sfeer is het materiaal nogal onevenredig verdeelt.
Alle uptempo nummers staan aan het begin, alle ballads aan het eind.

avatar van Thunderball
Nou, nee:
het oorspronkelijke concept was kant a) de rock nr's en kant b) de ballads, alleen blijft van dat idee in het cd tijdperk niet veel over.

avatar van marco straaten
nee, dat kan je zeggen, wel jammer eigenlijk.
ik heb vorige week mijn LP's weer eens opgezocht en weer eens beluisterd, maar het heeft absoluut wat: dat lekkere krasserige geluid van een LP.

Deze heb ik heel vaak helemaal gedraaid. Erg goed album dus, de beste nummers vind ik hang fire en waiting on a friend.

009
een 4.5 voor thunderball

avatar van judgepaddy
Was vroeger Stones Fan. Nu ben ik nergens meer Fan van omdat er zoveel goeie muziek is en IK KAN GEWOON NIET KIEZEN GVD.
Maar dat terzijde, tot en met Sticky Fingers vind ik ze nog steeds geweldig (uitzonderingen na gelaten).
Daarna hebben ze nog wel goed werk verricht maar naar mijn bescheiden smaakje wat minder.
Vandaag toevallig deze weerns opgezet voor het eerst sinds 15 jaar of zo, en hij klinkt toch wel weer lekker!
De rockers inderdaad beter dan de ballads, hoewel ik vind dat Heaven ook wel wat heeft.

avatar van snarf349
de plaat begint ( voor mij ) met 1 van de slechtste nummers die ze ooit gemaakt hebben, maar het eindigt met 1 van de beste nummers die ze ooit gemaakt hebben.

Harald
Als Start me Up een van de slechtste nummers die ze ooit gemaakt hebben is dan wil ik graag dat ze nog meer van dit soort slechte nummer opnemen.

avatar van LucM
Een uitstekend Stones-album, waarna ze dit peil echter nooit meer zullen halen, al komt "A Bigger Bang" nog redelijk in de buurt.
De eerste 2 nummers maken mij echt vrolijk en het derde nummer "Slave" is zeer geslaagd. Ook de volgende nummers zijn sterk met als hoogtepunt het slotnummer "Waiting on a friend" met de heerlijke sax van Sonny Rollins.

avatar van vin13
Onsamenhangende plaat met veel restopnames uit diverse sessies, ondanks/dankzij wel een aantal zeer mooie nrs. en paar klassieke videoclips, zie vhs video rewind (weet niet of deze op dvd is uitgebracht).

De minder bekende Slave en Tops vind ik zeer goed. Neighbours is grappig en Start me up een liveklassieker.

Ik denk dat ik rond deze tijd, plaat en vooral concerten, de voorbode was van mijn fan zijn.

vin13 schreef:
vhs video rewind (weet niet of deze op dvd is uitgebracht).

Er bestaat van Rewind geen (officiele) DVD release

bikkel
Na het nogal tegenvallende Emotional resque is dit ondanks het hoge bijelkaargraapt gehalte een heel goede Stonesplaat.
Leftovers of niet,het nivo ligt erg hoog voor een band die zijn hoogtepunten artistiek eind 60 er en begin 70 er jaren had.Opvallend is de frisse heldere produktie en de over de hele linie prima songs.Start me up,Slave,Black Limousine en Neighbours zijn rockers in de goede traditie gemaakt.
De ballad Worried about you is wat mij betreft een van de betere songs van het album.Het album neemt wel wat af in tempo.Wat dat aangaat was een betere verdeling van de composities wellicht beter geweest.
Achteraf beschouwd is Tattoo you naar mijn mening hun laatste echt goede plaat.

Harald
Bij de rockers heb je wel nog Keith Richards Little T & A moeten noemen, geweldige rock song!

bikkel
Ja,inderdaad vergeten.De onvermijdelijke Keefsong.

MICKJES
Een Stevig stones album er staat hier geen zwak werk op.(behalve Waiting on a friend). Start me up is de beste opener die ze ooit op een album hebben gebruikt. Gevolgd door alleen maar sterke nummers kortom 4,5*

Father McKenzie
Hoe kun je Waiting of a Friend, met die machtige saxofoon van Sonny Rollins nou een zwak nummer noemen?
Voor mij staat er een véél grotere stinker op; Neighbours, dat muzikaal kant noch wal raakt en een flink skipnummer blijft voor mij!