Fish - A Feast of Consequences (2013)

Label: Chocolate Frog

1. Perfume River (10:58)
  2. All Loved Up (5:07)
  3. Blind to the Beautiful (5:12)
  4. A Feast of Consequences (4:28)
  5. The High Wood: i. High Wood (5:26)
  6. The High Wood: ii. Crucifix Corner (7:25)
  7. The High Wood: iii. The Gathering (4:30)
  8. The High Wood: iv. Thistle Alley (6:08)
  9. The High Wood: v. the Leaving (4:59)
  10. The Other Side of Me (6:08)
  11. The Great Unravelling (6:31)
Ozric Spacefolk
Nee maar Marillion met Fish stond er wel berucht om. Ik vind het lekker. Maar kan me voorstellen dat liederen als Grendel, Fugazi, Forgotten Sons, The Web, Incubus etc. door sommigen nogal als lang en bombastisch worden ervaren...

avatar van vigil
Ah, de eerste periode. Dan snap ik hem

avatar van Bonk
Natuurlijk had ik liever die box gehad (ik kan erg uitkijken naar dat soort luxe-uitgaves), maar vind het dan al mooi dat je de nummers al wel vast krijgt. Na de eerste luisterbeurt kan ik alleen maar zeggen dat ik erg aangenaam verrast ben. De bombast ontbreekt inderdaad, maar dat geeft erg mooie liedjes, zonder in pop, clichés of simpele luisterliedjes te vervallen. Voorlopige hoogtepunten; Blind to the beautiful, A feast of consequences en The other side of me. Voorlopig 4 *, maar zie het eerder meer worden dan minder. Heb nu nog meer zin in 19 september in de Oosterpoort.

avatar van Brunniepoo
Ik ben na drie luisterbeurten vooralsnog ook aangenaam verrast en die verrassing zit hem er eigenlijk vooral in dat het album over de volle speelduur interessant lijkt, iets wat ik tot nog toe alleen bij het debuut had.

Ga hem nog lekker veel draaien in de aanloop naar het concert in Paradiso.

avatar van Darkzone
Wat is het slotnummer met Elizabeth Antwi 'The Great Unravelling' toch een schitterend nummer aan het worden. Een van de mooiste en beste songs van Fish. Om bij weg te dromen.
Dit album dingt nu al serieus mee naar de titel Beste Album van 2013.

avatar van Bonk
Het album groeit ook nog na elke luisterbeurt. Toch nog een halfje verhoogd.

avatar van vigil
Er stond een foto op Facebook van de woonkamer van Fish helemaal vol met dozen, dus ik verwacht dat de verzending niet heel erg lang meer op zich laat wachten.

avatar van Bonk
Zoals ik het begrepen heb, waren de volle dozen de merchandise die meegaat op de tour die nu begint. Er staan ook lege dozen (heb Facebook niet, dus weet niet welke foto je gezien hebt) maar daar staat op zijn website onder: all the packaging for the deluxe versions all waiting their arrival (http://fishheadsclub.com/2013/09/13/welcome-back-to-the-circus/) Helaas...

avatar van vigil
Ow oke, ik heb ook niet het hele verhaal er bij gelezen. Dat zijn namelijk nogal lappen tekst (je kent Fish...), dus het was eigenlijk een aanname

Ik zag verder wel een shirt welke ze gaan verkopen, die was wel erg mooi. Fish had deze voor de foto zelf even aangetrokken.

Ozric Spacefolk
Ik heb een mapje mp3's gekregen van een vriend, met deze plaat, opdat ik het alvast kan luisteren, vooraleer ik de plaat zelf koop.

Ik kan namelijk niet wachten

Ik zie dat de plaat nu al op nr 31 in de rotatielijst staat. Nooit gerealiseerd dat Fush nog steeds populair was. Ik dacht dat iedereen hem al had afgeschreven.

Voorlopige hoogtepunten zijn het fenomenale Perfume River en het titelnummer.

avatar van vigil
blijkbaar werkt het als je gewoon een heel goede plaat maakt. Pet shop boys bv. heeft nu een hele goede danceplaat gemaakt en iedereen heeft het er weer over, ze staan in elk blad, goede recensies e.d., terwijl ze bijna vergeten waren. Bij Fish lijkt het net zo te gaan. Enkel maar erg goede recensies en dan gaat het blijkbaar snel. Het is natuurlijk, zeker in het symfowereldje, nog een erg grote naam uit het verleden.

Ozric Spacefolk
Ik hoop voor Fish dat deze plaat relevanter zal blijken voor de luisteraars dan Field of Crows en 13th Star wat eigenlijk natuurlijk net zulke goede platen waren.

Maar ik ben een liefhebber, dus ik ben niet echt objectief. Schijnbaar is dit de plaat waar iedereen op wachtte sinds Vigil in a Wilderniss...

avatar van Cloud
Klinkt helaas een beetje saai. Soms wel erg standaard rock!
Ik hoop dat het live toch wat interessanter is.

Ozric Spacefolk
Ik vind juist dat Fish en co. een uiterste sterke neo-prog plaat hebben gemaakt. Genoeg dynamiek, tempowisselingen en thema's. Alleen het eerste nummer al.

Wat bedoel je met standaard rock?

Ozric Spacefolk
Dat riffje halverwege Crucifix Corner... Dat doet Boult weer prima...

Het zou fijn zijn als Usher en Boult samen weer deel uitmaakten van de band... Nu is het iedere keer om en om...

Zaterdag ga ik hem live bekijken en horen in de Boerderij in Zoetermeer. Is uitverkocht. Ik ben echt benieuwd

avatar van Brunniepoo
Gisteren was het in ieder geval erg goed wat meneer Fish liet horen, zeker ook in de nummers van dit album.

Een recensie van dit album volgt zodra de box binnen is, maar dat dit een van de beste cd's van dit jaar is, staat wel vast.

avatar van frisk
Goed concert van Fish in Groningen (19 September).De CD klinkt een stuk mooier dan de losse mp3's. Het geluid is een stuk warmer en helderder. Kon wel eens een van de beste albums van 2013 worden...
De inbreng van gitarist Robin Boult bevalt me een stuk beter dan het laatste werk van Frank Usher. Live staat hij zijn mannetje. Het is een stuk dynamischer geworden.

frisk schreef:

Het is echt een kanjer, vind ik, die Boult...

Top concert met een hel strakke begeleidingsband waar vooral gitarist Robin Bolt en de drummer mij opvielen. Toch ook weer mooie Marillion nummers ten gehore gebracht. Minpuntje: Fish was verkouden en kon soms de hoge tonen niet (meer) halen.

avatar van vanwijk
Gisterenavond een zeer gedreven Fish in de Effenaar. Hij had er zin in, was goed bij stem en had een hele goede band bij zich. Vooral de gitarist en bassist staan hun mannetje. De nummers van Consequences vormen het hart van de set, en daar bouwt hij zijn oudere songs omheen. Prachtig!

Ozric Spacefolk
Eerste onvoldoende voor de plaat is al binnen, door een user die alle net-uitgekomen platen omlaag stemt.

Ach, het mag niet deren, de plaat heeft nog steeds een welverdiende 4,25 als eindscore...

avatar van vigil
Volgens Fish zelf komen vandaag de luxe boxsets binnen, dit weekend ingepakt en maandag verzonden.

avatar van meneer
Eerste luisterbeurten zijn prima. Vind 'The Gathering' een heerlijk nummer. Kan pas later echt beoordelen want er komt veel muzikale informatie op me af.

Eentje om veel te beluisteren dus.. Ik hou daar wel van !

Wat ik zelf niet helemaal begrijp is dat dit album niet op Spotify staat (?). Daar bereik je zoveel meer luisteraars mee.

avatar van keijzm73
Er staat niets van Fish op Spotify. Er zijn veel meer artiesten/ platenmaatschappijen die Spotify principieel mijden. The Beatles, Tom Yorke, Placebo (uitgezonderd hun meest recente album) Voorheen Metalica ook. Ergens snap ik het ook wel. Er wordt door artiesten weinig verdiend aan online streaming. Ook al is het de toekomst, ik vind het eerlijk gezegd nog knap dat diensten als Spotity/ Deezer nog steeds bestaan en dat niet veel meer artiesten het mijden... Begrijp me niet verkeerd, ik ben groot Spotify aanhanger en luister dit album momenteel dan ook gewoon via Spotify

avatar van keijzm73
Wat een album! En wat een openingstrack! De opbouw ervan. Dit nummer laat in al zijn kracht horen wat je kan verwachten op de rest van het album. Alleen het nummer dat er direct op volgt valt wat uit de toom bij de rest van het album. Wat niets zegt over dat nummer, want ik vind 'All Loved Up' erg lekker. Maar is veel minder donker, meer up-tempo en ja eigenlijk best vrolijk vergeleken met de rest van het album. Het heeft ook erg de 'Marillion' sound. Maar ja, de stem van Fish zal ik waarschijnlijk altijd wel aan zijn Marillion tijdperk blijven linken. Prachtig; de viool in het ingetogen 'Blind to the Beautiful' gevolgd door de titeltrack 'A Feast of Consequences', wat evenals 'All Loved Up' een heerlijk gedreven nummer is...

En dan het epos van; 'High Wood-suite' in de nummers; t/m The Leaving, met 'Crucifix Corner' als persoonlijke favoriet van dit epos. Prachtig werkelijk. Aangrijpend stuk over WO I. Een emotioneel relaas, inclusief een hoofdrol voor de grootvader van Fish. Het is een aangrijpend stuk muziek wat met veel overtuiging wordt gebracht. Ik moest wel even kortstondig lachen toen ik 'The Gathering' de eerste keer hoorde met de trombone, fluiten, trompetten en wat niet meer. Zag dat niet aankomen. Maar viel al snel op z'n plek gezien het verhaal dat wordt verteld en is een erg goed nummer.

Ook de afsluiter 'The Great Unravelling' wil ik even genoemd hebben met de prachtige stem van 'Elisabeth Antwi' (Liz Antwi)

keijzm73 schreef:

Helemaal mee eens, ik vind het mede om die reden ook het minste nummer van het album. Het minste nummer op een zeer sterk album, uiteraard.

keijzm73 schreef:

Zoek eens op spotnet

Neal Peart schreef:
Zoek eens op spotnet

Denk niet dat dat mag hier; dergelijke site roepen. Maar daar ga ik niet over. En dus bedankt voor de tip, maar ik heb voldoende andere wegen die naar hetzelfde resultaat leiden En eenmaal binnen voeg ik albums die niet op Spotify staan gewoon zelf toe aan Spotify, zodat wel al mijn persoonlijke afspeellijsten daar bij elkaar staan.