Nas - Stillmatic (2001)

Label: Ill Will

1. Stillmatic (The Intro) (2:11)
  2. Ether (4:37)
  3. Got Ur Self A... (3:48)
  4. Smokin' (3:47)
  5. You're da Man (3:26)
  6. Rewind (2:13)
  7. One Mic (4:28)
  8. 2nd Childhood (3:51)
  9. Destroy & Rebuild (5:24)
  10. The Flyest (4:38)

met AZ

11. Braveheart Party (3:43)

met Mary J. Blige

12. Rule (4:32)

met Amerie

13. My Country (5:12)

met Millenium Thug

14. What Goes Around (4:59)

met Keon Bryce

15. Every Ghetto * (3:29)

met Blitz

16. No Idea's Original * (4:04)
  17. Everybody's Crazy * (3:40)
|Joël|
Waarom haalt Nas eigenlijk zo uit naar Cormega?!

uit Destroy & Rebuild:
You need to stay around I feel like telling some stories
First theres this arrogent fuck, his names Cory
Hung around my mans Like and Big Trevor
Trevors still locked up, Likes getting his cheddar
Cory changed his name to arr, whatever
Cornchip, Buckwheat lookalike, its Mega
Right Mega was his name sorry about that
But its so hard to put a cowards name in my rap
Always acting tough, a jokester be fronting
He got snuffed, he got shot in the thigh, he did nothing
But thats Nas always looking out for breadrin
Cause when brethren don't return love it don't stress him
Cause gangstas do gangsta shit, real recognize real
Still laughing to the bank and shit
Back to Cor, got him a deal but his rhymes was whack
Def Jam mad that he signed the contract
Now he got jealous and mad at my shine
Making silly tapes, I'm always on his mind
Nonsense, not to be obnoxious kid
Mega for the record you could suck my dick
Bitch you from around the way its sad what this do to me
But Queensbridge, we gotta have unity

Since we on the subject of traders and flunkies
Mega aint the only faggot in my hood dummies
Theres plenty that wanna be me but cannot

etc.

Zo kan ik nog wel ff door gaan in elke verse van dat nummer noemt hij Cormega (net als Jay-Z, Bad Boy, Roc-A-Fella, etc. ook af en toe voorbij komen in dat nummer). Maar wat is er eigenlijk precies gebeurd tussen Nas en Cormega?

avatar van FunkyMonk
Euhm, toen The Firm gevormd werd, mocht Cormega enkel bij de groep als hij bij Trackmasters zou tekenen; wat hij niet deed.
Hij voelde zich een beetje bedrogen denkik toen hij hoorde dat hij werd vervangen door Nature.

|Joël|
Ok, jammer Cormega en Nas zou namelijk wel een mooie combinatie zijn voor een goed hiphop nummer.

KSPR
Denk et niet, Cormega is solo op z'n best.

one mic met die sirenes die tekst omg
daar geil ik gwn op...(sry : )

Yo, all I need is one mic, one beat, one stage
One nigga front, my face on the front page
Only if I had one gun, one girl, and one crib
One God to show me how to do things his son did
Pure, like a cup of virgin blood; mixed with
151, one sip'll make a nigga flip
Writin names on my hollow tips, plottin shit
Mad violence, who I'm gon' body, this hood politics
Ackowledge it, leave bodies chopped up in garbages
Seeds watch us, grow up and try to follow us
Police watch us {*siren*} roll up and try knockin us
One knee I ducked, could it be my time is up
But my luck, I got up, the cop shot again
Bus stop glass bursts, a fiend drops his Heineken
Richochetin between the spots that I'm hidin in
Blackin out as I shoot back, fuck gettin hit! [more sirens]
This is my hood I'ma rep, to the death of it
'til everybody come home, little niggaz is grown
Hoodrats, don't abortion your womb, we need more warriors soon
Sent from the star sun and the moon
In this life of police chases, street sweepers, and coppers
Stick-up kids with no conscience, leavin victims with doctors
If you really think you ready to die, but nines out
This is what Nas is bout, nigga the time is now

avatar van Shinobi
Relaxte album, lekkere flow en de beats zijn goed. Met op Rule Amerie die in die tijd volgens mij niet zo bekend was.

Ik geef 'm 4, 5 sterren.

Social_Mask
MurryMusic schreef:
one mic met die sirenes die tekst omg
daar geil ik gwn op...(sry : )

Ik hoop echt dat het alleen tot 'geilen' gaat... hopelijk gebruik je je handjes niet

Social_Mask schreef:

dat kan ik je niet verzekere..

Social_Mask
....

avatar van MurryMusic
ok kheb stillmatic eindelijk gedow..gekocht!
maar ik heb op et eind 3 extra nummers, maar ik weet niet welke want die namen kloppen niet er staat al1 tjechische shit
weet iemand het ?

kvind one mic nog steeds het beste nummer..

MurryMusic schreef:
ok kheb stillmatic eindelijk gedow..gekocht!
weet iemand het ?

kvind one mic nog steeds het beste nummer..
Ik zou maar een nieuwe downloaden/kopen want daar klopt niks van. Er zijn 2 versies van dit album, één met 14 nummers (zonder Braveheart Party) en één met 15 nummers (met Braveheart Party). Welke versie je weet te bemachtigen maakt weinig uit want Braveheart Party is de moeite niet waard.

avatar van MurryMusic
maar ik heb wel alle nummers die op dat album staan, in de goede volgorde..raar

kennen jullie deze al?
(ik was brainpower's album aan et checke EN stillmatic dus ik d8 eeey er was toch een remix )

one mic remix

avatar van MurryMusic
lkkr album, hys cker niet beter of gelijk aan illmatic maar ik vind het wel een geod album
ether is een goede disstrack , maar je wil hem niet vaker horen na een paar keer luistere..
destroy&rebuild ook maar die vindk nog wel nice om naar te luistere
"oh im sry bout that , its just so haaard to put a cowards name in ma rap"

mijn favo track blijft one mic, maar ik vind Rewind brilliant en Rule ook lkkr nummer (om er maar snel ff een paar te noemen ) album 4*

NAT
Ik heb het liedje poison gedownload er stat dat dit nummer op het album van stillmatic staat maar ik zie hem nergens staan in de tracklist.
Hoe kan dat?

avatar van MJ_DA_MAN
Dat nummer heet What Goes Around. Nummer 13 dus.

avatar van Kossy
Ether en One Mic zijn verschrikkelijk vette nummers! Ook What Goes Around is heerlijk, de rest zit wat onder het niveau wat Nas vaak heeft. In ieder geval weer een hele grote sprong vooruit!

avatar van J.M.
Ik verhoog dit toch maar weer naar 4,5*. Ik blijf dit gewoon een geweldig album van Nas vinden. Zijn Rhymes zijn hier gewoon weer top, en ik vind dat er veel uitschieters op dit album staan.
Het begint al helemaal geweldig met die intro, samen met Be van common een van de beste intro's die er zijn naar mijn mening.
En hierna gaat het gewoon weer super verder. Ik kan ook niet zeggen dat ik hier een nummer op vind staan dat ik niet goed vind. Ik vind het een goed geheel.
Uitschieters: You're da Man, One Mic, Rule, The Flyest en natuurlijk Ether (blijf dat na vele malen al geluisterd te hebben een goed nummer vinden)

avatar van XtReM3 SkILLz
Youre the man... zonde van Ether vind ik nergens overgaan maar dat komt meer denk doordat ik fan ben van Jigga

avatar van herbertwest
Wat is You're Da Man toch heerlijk geproduceerd door Large Professor

avatar van RJR
RJR
Natuurlijk geen Illmatic, maar het is toch een heerlijk album. Uitschieters: You're da Man, One Mic en toch ook wel Ether.

How much of Biggie's rhymes is gonna come out your fat lips

CaliLove
Qua producties en rhymes is dti album toch wel goed gedaan.
Favo tracks: Ether, is gwn een goeie disstrack waar ik Nas één van de weinige keren een goeie flow op vind hebben. You're Da Man is de toptrack op dit album vind ik, fantastiche catchy beat en dat refrein met die stem dat "You're da Man" zegt is ook geweldig, Nas rapt solid op deze track.
Rule heeft ook een zeer goede productie.
En wat me weeral opvalt bij een Nas album is dat het allemaal wel zeer goede producties zijn, maar wat vind ik het toch zonde dat Nas soms zo'n eentonige, soms wel saaie flow en stem heeft.
Ik val mss in herhaling maar moest bv iemand als Ghostface Killah of AZ op dezelfde beats met deze rhymes rappen dan zou dit album gegarandeerd een hogere score krijgen.
En ja die 3 laatste tracks waar ie zo half staat te zingen op My Country bv. zijn ook helemaal mijn stijl niet.

avatar van Reijersen
Toch best een fijn album van Nas met tracks als 'One Mic', 'Got Urself...' en Ether. Alleen dat laatste nummer vind ik niet zo erg goed. En als geheel kan Nas ook beter. Geef het 3,5 ster.

avatar van j.b.b.l
De producties zijn heel erg lekker,vooral Destroy & Rebuild(dis naar jay-z toch)en ook de beat van the flyest vindt ik lekker,lyrics kunnen beter,maar ik heb niet alles gesnapt,dus ik ga effe de lyrics opzoeken en studeren.

avatar van j.b.b.l
Op dit album hoor ik geen productie fout,een verkeerde gekozen beat ofzo.Lyricly zit hij goed inmekaar,maar hoevaker je hem luistert,hoe saaier het wordt,4,0Ether blijft lekker.

avatar van j.b.b.l
Na een tijdje wordt dit album best wel saai.4,0>3,5Mijn favoriet is The Flyest.

j.b.b.l schreef:

destroy&rebuild is naar Cormegga

|Joël|
Volgens mij ook naar Puff Daddy en Jay-Z.