Revere - My Mirror / Your Target (2013)

Label: V2

1. I Won't Blame You (4:31)
  2. Keep This Channel Open (3:13)
  3. We Won't Be Here Tomorrow (2:46)
  4. A Road from a Flood (4:05)
  5. Landlock'd (2:17)
  6. "...we Just Sank..." (0:59)
  7. Tadoma (4:02)
  8. Code (3:03)
  9. These Halcyon Days (3:09)
  10. Solomon Says (3:00)
  11. Don't Look Up, Hannah! (3:36)
  12. Fold Up Your Flag (3:55)
  13. What am I If I'm Not Even Dust? (3:09)
  14. Maybe We Should Step Outside (6:20)
avatar van vigil
Morgen heh op RSD, dus de Plaatboef zal deze wel binnen hebben

via hun zelf zal het nog wel wat langer duren denk ik.

avatar van Ducoz
Had m besteld toen hij in het ordersysteem verscheen, kreeg 'm dinsdag binnen. Maar wat karig als je 't mij vraagt voor een zogenaamd gelimiteerd ding.. maar hij is inderdaad ook 'maar' 20 €

Ducoz schreef:
De Lp is wel wat karig qua binnehoes.. alleen een plaatje van de vlaggen en c'est ça..

Nou ja.... sta ik er niet eens meer tussen dan?

Maartenn ik vrees dat jij nog even zal moeten wachten. De lp's zouden vandaag bij mij geleverd worden zodat de band ze had om vervolgens te versturen maar omdat het een RSD release is mag deze pas vanaf komende woensdag geleverd gaan worden en dan zit de band weer in de UK dus moet het eerst daar naartoe verstuurd worden en vanaf dan kunnen ze naar de bestellers.
Dat gaat dus nog wel even duren.... maar op de website van de band is ook al aangegeven in mei dus dat klopt sowieso dan wel.

aERodynamIC schreef:

Patience is golden zullen we maar zeggen

Iets dat ik niet heb

Maar het is ook meer een hebbeding natuurlijk dan dat je het echt nodig hebt voor de nummers. Die kennen we allemaal al sinds oktober.

Ducoz schreef:

Zodanig karig dat je zelfs aan de kwaliteit hoes ziet dat het zo weinig mogelijk mocht kosten? Dat er weinig op staat boeit me niet zo, maar als het bijv. slechte kwaliteit papier is vind ik dat veel storender. Net als goedkope kwaliteit buitenhoes. En dan hebben we het nog niet over het vinyl. Bij mindere kwaliteit hoor je de naald gewoon duidelijk door de groef gaan in de stille stukken. Hopelijk is dat wel in orde.

aERodynamIC schreef:

Dat gaat voor mij dus helemaal niet op. Ik heb de cd niet gekocht destijds, alleen de eerste bij een concert. Die heb ik een poosje in de auto gehad en vaker gehoord dan deze. Deze heb ik momenteel nog steeds alleen op mp3. En ik draai helemaal geen mp3 dus ook dit album niet (alleen in het begin een paar keer). Ik zit dus zodanig op het vinyl te wachten zodat ik deze plaat eindelijk eens fatsoenlijk kan draaien. Dus ik hoop wel degelijk dat het goede kwaliteit is, anders flikker ik hem gewoon weg.

avatar van reptile71
Heb hem. Ik heb de cd niet dus geen vergelijkingsmateriaal. Voor mij is het prima: goede kwaliteit buiten- en binnenhoes en de nodige info op de binnenhoes. Meer heb ik niet nodig. Er had alleen niet bezuinigd hoeven worden op de letters op de rug van het album: die zijn gewoon echt te klein. Het transparante vinyl klinkt prima.

Wat een fijne dagen waren dat met de band.... ik werd door veel mensen aangesproken die zo lovend waren over Revere op recordstore day (mensen die er nooit van gehoord hadden). Dat was wel hartverwarmend moet ik zeggen.
Daarbij zijn het gewoon ook zeer aardige mensen (Stephen soms een beetje knettergek).

De verkoop ging goed op RSD dus een goede keuze om daaraan deel te nemen.

avatar van Lura
Jammer dat ik niet op twee plaatsen te gelijk kon zijn, Eric. Op hetzelfde tijdstip was in Breda Billy & Bloomfish te zien en daar ging mijn voorkeur naar uit. Op een ander tijdstip was ik zeker komen kijken.

Maartenn (crew)
Ik las weer een festivalaankondiging voor Revere op Twitter: Telex: Eerste namen voor Rock Olmen | daMusic

Klopt helemaal (maar was al eerder te lezen op hun eigen FB pagina)

Hier overigens nog 2 opnames van de instore in Den Haag tijdens Recordstore Day:

YouTube - Revere - Maybe We Should Step Outside LIVE @ Velvet Paagman Den Haag - Record Store Day 19.04.14

YouTube - Revere - A road from a Flood !! in-store gig @ Paagman Den Haag (RecordStoreDay 2014)

avatar van vigil
Even gekeken op de ANWB site, 2 uur rijden vanuit mijn woonplaats. Ietsje te ver vrees ik

De nieuwe schitterende video van A Road from a Flood!

YouTube - REVERE - 'A Road From A Flood' (Official Music Video)

avatar van Madjack71
Naar dit album keek ik best wel uit, n.a.v. Tadoma dat een tijdje terug op de radio voobij kwam, was mijn nieuwsgierigheid gewekt. Helaas was er toen nog geen vinyl uitgave. Maar zie hier; het is er toch nog van gekomen. Stuwende, melodieuze, energieke muziek, die in flarden soms ook aan Bloc Party, Elbow of snufjes Radiohead doen denken. Bovenal muziek dat publiek verdiend. Festivals zouden er goed aan gedaan hebben, om deze band te strikken. Gergarandeerd succes. De uitgave op Vinyl ziet er redelijk netjes verzorgd uit. Dat transparante vinyl hoeft voor mij allemaal niet. Ik heb het gevoel -alhoewel ik dat nergens op kan baseren- dat dit ten koste gaat van de kwaliteit van het vinyl. Daarnaast is de geluidskwaliteit maar magertjes. De muziek vraagt om uit je boxen te knallen, maar lijkt schel en eenduidig. Gisteren Ark van Brendan Perry (Dead can Dance) op vinyl gedraaid en dan hoor je toch wel een groot verschil wat geluid betreft i.v.m. dit album.

Madjack71 schreef:

Kan niet anders dan dit beamen Maar misschien ben ik niet de juiste persoon om dat te doen (het zijn immers vrienden geworden dus hoe neutraal kan ik dan nog zijn?!).
Mensen die ze live hebben gezien weten dit ook. Live spat het enthousiasme er vanaf maar helaas.... de programmeurs willen blijkbaar niet. Perfecte band voor Lowlands e.d.

Gelukkig dachten ze daar bij Schippop Festival anders over: Tijdens het GLIMPS festival in Gent hadden de boekers van Schippop aan 1 nummer van de Engelse band Revere genoeg om hen bovenaan hun verlanglijst te plaatsen. De band maakte live een enorme indruk met energieke, sterk afwisselende nummers.

Dus dan maar daar naar toe met z'n allen

De b-kant van A Road from a Flood is deze prachtige Scott Walker cover (afkomstig van mijn persoonlijke favoriete album 4): YouTube - REVERE - Boy Child (Scott Walker Cover)

Maartenn (crew)
En ik maar zoeken hoe ik in godsnaam aan tickets kan komen voor schippop om Revere eens in de Open lucht te aanschouwen, blijkt het een gratis festival te zijn! Helemaal mooi natuurlijk!

avatar van vigil
Veel meer gratis kan je het idd niet krijgen
Ze spelen van 21.45 tot 22.30

Ik voel een MusicMeter happening opkomen: zou wel tof zijn natuurlijk als we elkaar allemaal daar kunnen ontmoeten!

Maar eerst Brussel nog 4 mei

Nu ken ik de band behoorlijk en maak ze ook backstage mee. Erg plezierig en soms nemen ze ook wat op zoals te zien en horen op deze video's. Geniet ervan! Deze opnames zijn een jaar geleden opgenomen (dus nee, de baard is niet korter)

YouTube - REVERE - What Am I If I'm Not Even Dust? (Live Backstage)

YouTube - REVERE - Maybe We Should Step Outside (Live Backstage)

Maartenn (crew)
Mijn vinyl exemplaar is ook eindelijk binnen

Schitterend zo'n handgeschreven kartonnen omdoosje waar de plaat in verpakt zat.

Madjack71 schreef:

Hoezeer het me ook spijt, hier ben ik het wel een beetje mee eens. Voor Code, wat ik op vol volume wil draaien (misschien wel het beste nummer van de plaat!!), lijkt een beetje een muzikale brij te worden. Dat is toch wel jammer.

Dus misschien toch zaak dat ze wat groter gaan worden en het budget ook mee kan groeien

Maartenn (crew)
Als ze 500 euro extra moeten hebben om het vinyl in UHQ uit te brengen dan had ik ze graag willen supporten om dat mogelijk te maken!

En ja, deze band moet groter worden. Daar zijn we het over eens

avatar van reptile71
Ik zou nog eens kritisch ernaar moeten luisteren om er iets over te zeggen. Wsl. is hij gewoon niet goed gemasterd voor vinyl ofzo. Dat zijn niet zo zeer de kosten, maar is een kwestie van onkunde van degene die dat heeft geprobeerd (of misschien is het helemaal niet gedaan, dan is het mogelijk zelfs onwetendheid).

Gelukkig is het vooral een heerlijke live band dus laten we maar eens gaan toeleven naar Schippop volgende maand

Zaterdag 14 juni staat Revere om 17:00 uur in Velvet Delft voor een gratis instore en om 21:45 uur zijn ze te bewonderen op het Schippop Festival in Schipluiden (ook gratis toegankelijk).

avatar van popstranger
Dit is nu een van die albums die ik dankzij deze site heb kunnen ontdekken en wat voor een ontdekking; enorm knap staaltje songwriting zou ik zo zeggen. Waarom deze band niet bekender is, is voor mij een raadsel. What Am I, If I'm Not Even Dust? is in al z'n eenvoud nu al voor mij een klassieker, wat een nummer! Niets dan goeie, sterke nummers op dit album...

popstranger schreef:
Waarom deze band niet bekender is, is voor mij een raadsel.

En niet alleen voor jou Heel veel mensen die het album beluisteren, een optreden zien (en dan heb ik het over heel jong tot behoorlijk oud) zeggen hetzelfde.
Zolang de radio het niet oppikt en de bookers de band links laten liggen voor wat betreft de bekendere festivals zal het ook wel een onbekende band blijven vrees ik.

Even zat het er in dat ze nog een klein festival zouden gaan doen eind augustus; de booker had al een datum aangekondigd zonder dat Revere überhaupt was gevraagd maar die wilde graag. En toen bleef het stil en kwam na speciaal vragen de smoes 'past niet in de programmering'. Tja....... dan weet ik het ook niet meer.