Ozzy Osbourne - No More Tears (1991)

Rock / Metal
Label: Epic

1. Mr. Tinkertrain (5:56)
  2. I Don't Want to Change the World (4:08)
  3. Mama, I'm Coming Home (4:12)
  4. Desire (5:46)
  5. No More Tears (7:24)
  6. S.I.N. (4:48)
  7. Hellraiser (4:53)
  8. Time After Time (4:21)
  9. Zombie Stomp (6:14)
  10. A.V.H. (4:13)
  11. Road to Nowhere (5:11)
  12. Don't Blame Me * (5:06)
  13. Party with the Animals * (4:17)
Kingsnake
Lekkere vette no-nonsense hardrock plaat.

Ik kan me herinneren dat ik No More Tears nog op cassette-single had.
Wat een sof was dat zeg.

Veel van de nummers op deze plaat zijn medegeschreven door Lemmy.

Het nummer Hellraiser is beter op Bastards van Motorhead.

avatar van AGE-411
Double Deuce schreef:
Dit album kenmerkt zich vooral door het sublieme gitaargeweld van Zakk Wylde: wat kan die man spelen! Hij schreef hier en daar ook nog een nummertje mee dacht ik. Hij is geen Randy Rhoads maar dat hoeft ook niet; een eigen sound is heel veel waard en dat maakt dit album misschien wat moeilijker te vergelijken met bijvoorbeeld Blizzard of Ozz (los van het verschil in tijd)

Alle nummers hebben hun kwaliteiten en het album luistert heerlijk weg maar mijn favoriet is toch "I Don't Want to Change the World"

Voor mij toch het beste Ozzy album tot heden.

4,5 sterren.

Eerste platen al geprobeerd?
Die zijn veel beter dan dit matige/cliché mainstream-rockalbum

avatar van ozwald
"Mama i'm coming home" lijkt wel erg op "ik denk nog vaak aan kleine sjaak" van Connie van den Bosch.

Nee ik ben niet aan de dope...

Joy
denk dat het plagiaat is

PriestMaiden
Inderdaad een betere Ozzy cd. Hier staan veel bekende songs op. Je hoort aan Hellraiser en Desire de Lemmy-invloeden. Toch vind ik zijn eerste 3 platen ietsje beter, maar deze is ook zeker een 5/5 waard.

avatar van Droombolus
ozwald schreef:

Nee ik ben niet aan de dope...

Dat nummer, Sjakie Van De Hoek heette het geloof ik, was een vertaling van een Johnny Paycheck nummer ...........

Ozzy's solo platen hebben me nooit zo getrokken eerlijk gezegd maar No More Tears is een wereld nummer ..........

avatar van Saldek
Mij kan deze niet stuk - óndanks ik niets van Ozzy wil weten eigenlijk. Want zeker met die reality soap van hem zie ik niets dan een stuk verdriet die eens zijn hersenen echt op een rijtje had zitten (verwonderde mezelf met een interview die ik zag in '86 dat dat 'monster uit die clips' een welbespraakt individu bleek), nu een beetje sneu, goedkoop en vervreemd televisie verkoopt. Maar ja, da's mijn mening. Wat deze cd betreft kan ik niets dan lof kwijt:
'mama told you you're not supposed to talk to strangers. Now look in the mirror and do do feel your life 's in danger?' - briljant!
Het hele album klinkt mij als lekkere rock. Persoonlijk draagt het enig nostalgie, maar op een zomerse dag met een ijskoud bietje in de hand is het mij tevens nog altijd topvermaak in topvorm!
En de titelsong? Het is mij op het gebied van rockmuziek uitgegroeid tot één der persoonlijke favorieten allertijden. Wat een song.....vier ster is beslist op zijn plaats.

AGE-411 schreef:

Eerste platen al geprobeerd?
Die zijn veel beter dan dit matige/cliché mainstream-rockalbum

fastpulseboy
Heb het beste album van ozzy besteld!! Krijg 'em binnekort binnekort binnen!!

ga je bij 86 platen zetten dat je em gekocht hebt?
als je nou eerst even luistert en dan hier verteld wat je er van vindt, hebben we er wat aan.

Heb het beste album van ozzy besteld!! Krijg 'em binnekort binnekort binnen!!

Blij te horen dat je je verdiept in de echte Ozzy-platen. BLIZZARD OF OZZ en DIARY OF A MADMAN.

Heb je de tribute besteld mss? (een soort van live-bestoff)

Diary besteld?

avatar van wizard
In mijn ogen is dit 's mans beste plaat. Toevallig was dit ook de eerste Ozzy-cd die ik heb gekocht, op een platenmarkt 8 of zo jaar geleden, dus het kan zijn dat er nostalgische overwegingen meespelen die maken dat dit het beste werkje van Ozzy is.

Zelf vind ik No More Tears over de gehele linie sterkere nummers hebben dan Blizzard en Diary, met als hoogtepunten Mr. TInkertrain, Road to Nowhere, en natuurlijk het titelnummer.
Verder vind ik het geluid op No More Tears beter klinken dan op Ozzy's eerste 2 platen, waar het naar mijn mening een beetje te iel was, dit klinkt allemaal wat voller.

wizard schreef:

Al met al mijn stem maar verhoogd naar 4.5

Dat het allemaal wat voller klinkt vind ik ook wel.
Niet dat Randy slecht is, dat zeker niet, alleen persoonlijk vind ik Zakk gewoon beter.

Double Deuce schreef:

Voor mij toch het beste Ozzy album tot heden.

4,5 sterren.

wizard schreef:

master-rens schreef:

Dat het allemaal wat voller klinkt vind ik ook wel.

Have you all lost your fucking Mind?

Zakk beter dan Randy is zowat de domste opmerking die ik hier ooit gelezen heb. Je kan het gitaarspel van Zakk wel leuker/toffer vinden en aangenamer om naar te luisteren (poppy), beter dan dat van Randy is het zeker niet.

Voller? Deze verniste, gepoleerde catchy poprock-nummertjes? Het volle, aaneensluitende gitaargeluid van bijvoorbeeld Crazy Train wordt hier nergens gehaalt.

Op geeneen vlak is deze plaat beter dan de eerste 2. Dat het poppy en leuk klinkt kan ik wel inkomen, ik leg het ook wel eens op. (Zoals nu). Maar dan ben ik altijd geneigd om in mijn mediaplayerplaylist er tussendoor eens Crazy Train, Over The Mountain, Mr. Crowley, Little Dolls of Steal Away eens tussen te spelen. Anders ben ik genoodzaakt om te skippen.

Toch een acceptabel plaatje.

The Oath schreef:

Have you all lost your fucking Mind?

Ja, het is vankantie he, dan denken we niet meer na.

Maar even serieus, voor mij is het luistergenot van een cd niet alleen afhankelijk van de kwaliteit van de nummers, maar ook van de productie. Ik vind veel van de albums van Ozzy (maar ook van andere albums uit die tijd, bijvoorbeeld Holy Diver van Dio) uit de jaren '80 niet heel erg goed klinken. Het is allemaal een beetje iel, alsof je equalizer stuk is gegaan en bijna het hele basgedeelte is verdwenen.
Misschien is het songmateriaal van No More Tears iets minder dan Blizzard of Ozz of zo (hoewel daar ook wel wat mindere nummers op staan), ik vind het zeker beter dan Dairy of a Madman. En het betere geluid zorgt er samen met wat nostalgie voor dat ik dit Ozzy's beste album vind.
Dat jij dat catchy poprock nummertjes noemt, moet je zelf weten.

avatar van orbit
Dit ZIJN catchy popnummers, kom op, bijna elk nummer heeft wel een meezing refrein en de boel is zo gepolijst en gladgestreken dat de plaat steeds wegglipt uit je handen als je hem wilt opzetten Tuurlijk is No More Tears een lekker plaatje, met een briljant titelnummer. Dat is verder geen issue. Maar hetgeen jij kennelijk schraal of iel vind klinken bij de twee eerste platen van Ozzy, is nu juist ook het rauwe en ongepolijste geluid. Daarnaast zul je merken dat de bas en het volle geluid behoorlijk is opgeschroeft bij de remasters. Maar zelfs de normale versies vind ik vet klinken, let eens op de moddervette snelle drums bij Blizzard en Diary. Het gitaarwerk van Rhoads tenslotte is al zo vaak bejubeld en geprezen, dat ik denk daar weinig woorden aan vuil te maken. Zakk doet het heel behoorlijk, maar doet zijn illustere voorbeeld echt niet vergeten
Geef die eerste twee nog maar eens de kans, desnoods de remasters, niet alleen de songs zijn sterker, maar ook de sound. Heus waar.

The Oath
Beluister eens gewoon onderstaande videoclip.
Crazy Train live

Geeneen nummer met Zakk Wyde haalt gewoon de Ozzy Spirit van de eerste 2 albums.
En ik snap niet wat je bedoeld met voller? Ik vind het gitaargeluid van de eerste platen net iets voller. Das net het geniale aan die eerste 2 platen It Fucking blows you away.

avatar van Edwynn
No More Tears is het laatste goede album van de oude kraai. Toch een beetje tweeslachtig gevoel erover omdat er wat vullertjes opstaan.
I Don't Want To Change The World, Zombie Stomp en Hellraiser zijn wat flauw. Desire, het titelnummer en Mama I'm Coming Home zijn daar tegenover wel heerlijke onvervalste Ozzy krakers. Het spel van Zakk Wylde is prima en uit duizenden herkenbaar. Maar ik prefereer het meer flitsende werk van voorgangers Randy Rhoads en Jake E. Lee.
Al met al een erg afwisselend en redelijk genietbaar album. Veel beter dan de waardeloze Black Sabbath aftreksels die hierna kwamen.

The Oath schreef:
Beluister eens gewoon onderstaande videoclip.
Crazy Train live

Is die clip de clip die van Crazy Train zoals die op de Randy Rhoads tribute-plaat staat? Zo klinkt het namelijk nu ik er zo naar luister. In mijn ogen komt deze versie inderdaad beter uit de verf dan de studioversie. Ik heb die liveplaat gisteren weer eens beluisterd, en ik denk dat je me eventueel wel zou kunnen overtuigen dat die beter is dan No More Tears.

Volgens mij hebben we een verschillende definitie van 'vol gitaargeluid'. Voor mij is het niet zozeer wat gespeeld wordt, maar meer hoe het op plaat staat, de mix of productie dus eigenlijk. Daarom vind ik de liveversies ook beter. Maar als de remasters beter zijn dan zal ik zien dat ik die binnenkort ergens te pakken kan krijgen.

Orbit schreef:
Dit ZIJN catchy popnummers, kom op, bijna elk nummer heeft wel een meezing refrein en de boel is zo gepolijst en gladgestreken dat de plaat steeds wegglipt uit je handen als je hem wilt opzetten.

Inderdaad, gisteren ook No More Tears nog maar weer eens een keertje beluisterd, en de productie is redelijk glad, maar niet te (imo). Het is niet over de top, netjes verzorgd. Dat maakt het wellicht wel wat minder ruw. Wat jij ruw en ongepolijst vindt, komt op mij inderdaad wat schraal over. Ieder zijn mening, en dit lijkt me typisch iets waar we het lastig over eens zullen worden. Ik heb hier in ieder geval geen last van glibberende schijfjes, dat komt meer bij Ozzy's albums vanaf Ozzmosis (die glijden me meestal ook vrij snel de speler weer uit).

avatar van Sir Spamalot
Sir Spamalot (crew)
Dit is een Ozzy Osbourne album die ik niet veel meer opleg, misschien omdat ik ook nog altijd die nostalgie over Randy Rhoads bezit. Dit is niet geheel terecht want Ozzy of eerder Sharon heeft al een neus gehad voor goede gitaristen. Randy wordt als nummer één beschouwd, terecht omdat hij zo goed was maar ook vanwege zijn korte levensspan en de eraanhangende tragiek. Na No Rest for the Wicked mocht Zakk Wylde verder zijn gang gaan en hij doet dit met brio: het is een andere stijl dan Randy Rhoads en Jake E. Lee maar hij moet bovenal zichzelf blijven, dat duurt het langst.
Dit album klinkt zeer goed maar gepolijst, het bevat goede songs maar ook een aantal mindere songs, het bevat een subliem (titel)nummer. Ik heb een voorkeur voor de rockende Ozzy, dus ik heb weinig met Mama I'm Coming Home en Time After Time. Hellraiser vind ik ordinair. De rest is gewoon meer dan degelijk en meer verwacht ik ook niet van hem. Ik verwacht geen plotse koerswijzigingen, geen experimenten, geen geneuzel maar oerdegelijk hardrock en dat krijg ik met dit album.
Hierop mis ik wel het drumwerk van een kaliber Tommy Aldridge, die Bark at the Moon inspeelde. Geen kwaad woord over Randy Castillo (RIP) maar ik ben verre van onder de indruk van zijn drumwerk.
Na dit album heb ik Ozzy Osbourne niet meer zo gevolgd, nog een inhaalwerk erbij.

avatar van Kill_illuminati
Wat voor nummers kan ik hierop verwachten? Enkel rustige nummers als Mama I'm coming home?

@KIll_illuminati
Mama I'm Coming Home is het rustigste nummer van dit album.
Dit album bestaat voornamelijk uit lekkere bombastische heavy metal nummers met duidelijk de sound van Zakk Wylde erin.
Ook een goede productie heeft dit album.
Het klinkt allemaal wat harder dan Blizzard Of Ozz en Diary Of A Madman.

Kill_illuminati schreef:

Met Ozzy begin je beter met zijn debuutplaat of Diary. Die platen zijn stukken spontaner dan deze en bevatten ook beter songmatriaal

avatar van Eddie
Kill_illuminati schreef:

Ben het absoluut niet met 'the oath' eens. Als je dan toch met een plaat van Ozzy wilt beginnen waarom dan niet met deze. Niets ten nadele van het oudere werk maar dit is absoluut zijn hoogte punt!!!

Ik zou je wel Blizzard, Diary en zeker bark at the moon aan willen raden, dat dan weer wel.

avatar van master-rens
Ik vind dit echt niet zijn hoogtepunt, waarschijnlijk wel zijn best verkochte album (van zijn solo-carrière).
Diary en Blizzard zijn toch echt beter, maar meningen verschillen he.

avatar van Lamontagne
Dat intro van Zombie stomp

avatar van Eddie
master-rens schreef:
Diary en Blizzard zijn toch echt beter, maar meningen verschillen he.

Diary en Blizzard zijn absoluut meetsrewerken. De reden waarom ik deze iets beter vind is dat het niveau niet inzakt. Diary en Blizzard schieten geweldig uit hun start blokken maar naarmate het album vordert vind ik de nummers wat minder worden, terwijl bij No more tears het niveau over het hele album gehandhaaft blijft.

avatar van master-rens
Ik vind op Diary en Blizzard het niveau helemaal niet inzakken, vooral bij Diary vind ik de 2 beste nummers S.A.T.O en Diary Of A Madman en dat is de 2de helft van het album.
No More Tears vind ik trouwens ook niet inzakken

avatar van Kill_illuminati
Dit album heeft een aardig commerciele productie. Ik vind het niet erg het geeft mij een jaren '90 gevoel. Ik vind het helemaal niet slecht maar ook niet ongelooflijk goed. Maar het album kan nog wel groeien.