Placebo - Meds (2006)

met Alison Mosshart

2. Infra-red (3:17)
  3. Drag (3:23)
  4. Space Monkey (3:53)
  5. Follow the Cops Back Home (4:41)
  6. Post Blue (3:14)
  7. Because I Want You (3:11)
  8. Blind (4:03)
  9. Pierrot the Clown (4:24)
  10. Broken Promise (4:14)

met Michael Stipe

11. One of a Kind (3:22)
  12. In the Cold Light of Morning (3:54)
  13. Song to Say Goodbye (3:36)
  14. UNEEDMEMORETHANINEEDU * (4:56)
  15. Running Up That Hill * (4:53)
  16. This Picture [Live in Chile] * (3:37)
  17. Special Needs [Live in Chile] * (4:55)
  18. Protect Me from What I Want [Live in Chile] * (3:50)
  19. I Do [Live in Chile] * (2:28)
  20. Black-Eyed [Live in Chile] * (3:21)
  21. Pure Morning [Live in Chile] * (4:58)
  22. English Summer Rain [Live in Chile] * (6:25)
  23. Twenty Years [Live in Chile] * (6:08)
  24. Nancy Boy [Live in Chile] * (6:16)
  25. Twenty Years [Live at Wembley, 5 November 2004] * (6:07)
avatar van kaz
kaz
Echt een hele goede cd! Staan echt hele goede nummers op. Luister m nou al een paar weken, en ik ga de cd volgende week zeker kopen [en dat komt bij mij niet vaak voor, echt een aanrader dus!].

avatar van musicfriek
Had paar weken terug Without You I'm Nothing aangeschaft. Als ik die vergelijk met deze dan is mijn conclusie dat deze wat minder hard is. De voorkeur gaat voor mij dan ook uit naar deze. Sterker nog, ik vind dit een geweldig album!! Meest gedraaid momenteel. De eerste die ik dit jaar de volle mep ga geven!

Pracht van een album. Een dikke vijf sterren. Samen met Without You I'm Nothing hun beste cd tot nu toe. Een cd met een iets vollere sound en hier en daar een electronisch element (Space Monkey doet me wat denken aan NIN).

avatar van LittleBox
Na diverse keren draaien moet ik mijn lichtelijk herzien. Er staan absoluut zeer fraaie nummers op met One of a kind als favoriet. Een paar nummers blijf ik middelmatig vinden.

avatar van Conway Twitty
waarom doet die hoes me toch zoveel aan The Ring denken?

brrrrrrr

Dat voorlaatste nummers is knap, mysterieus.

Ik ga hem steeds beter vinden, de nieuwe Placebo. Elke keer dat ik hem opzet zijn er wel weer andere nummers die me positief opvallen. Helaas zijn er ook al nummers die me tegenstaan, zoals Follow The Cops Back Home. Misschien wel 4* binnenkort, we zullen zien.

avatar van mic
mic
Heel mooi. Draai 'm best wel suf.
Wordt inderdaad ook steeds beter.
Broken Promise is geniaal.

Joannetje
Wat een goede cd zeg! Ik denk dat ik dit wel de beste vind.
Ken je het gevoel dat wanneer er een nummer opstaat, je niets anders kan doen, dan alleen maar stilzitten en vol overgave luisteren naar een nummer? Dat heb ik met de hele cd!
Vooral Space Monkey vind ik geweldig!
x

Ale vooruit, toch een 3,5 voor het degelijke vakwerk. Weinig minpunten, maar ook geen tracks die me na een jaar nog gaan bijblijven.

Joannetje schreef:

Vooral Space Monkey vind ik geweldig!
x

Het refrein van dat nummer is echt om mee te schreeuwen.

Placebo heeft toch weer een pareltje afgeleverd met MEDS. Ongetwijfeld beter dan hun voorganger, SWG. Hun beste zou 'k niet durven zeggen: WYIN zit nog steeds in m'n achterhoofd maar toch weer knap gedaan. De typische placebo-sound, en toch met nieuwe elementen, en Brians stem die je weer meesleept doorheen elke song. 4.5*

Sterkste songs: Follow The Cops Back Home, Space Monkey & Broken Promise. 'Post Blue' is ook mooi en volgens mij zeer gepast als single.

avatar van bert
It´s a loser, a sinner, a cock in a dildo´s disguise.

Heerlijk

Wat is dit een enorme zeikplaat geworden. Jammer dat Placebo maar door en doorgaat zonder nog wat interessants te maken.

SelmaDuim
Trash schreef:
Wat is dit een enorme zeikplaat geworden.

Een heerlijke zeikplaat, wat mij betreft.

avatar van musicfriek
Zo'n vakblad zegt mij dus echt helemaal niks. Bepaal altijd nog zelf wat ik leuk vind of niet...

sn@ke schreef:
Over het algemeen als vrij matig beoordeeld hier in de Vlaamse vakbladen.

Ik hecht meer waarde aan de vakmensen van MuMe.

avatar van bert
sn@ke schreef:

leggen ze dat ook uit?

Met een site als deze zit niemand toch meer op vakbladen te wachten.
Ik hecht meer waarde aan de berichten hier of op andere sites dan die van de zg. kenners.

avatar van Kikuichimonji
Momenteel mijn favoriete Placebo album na WYIN. Waar bij gezegd moet worden dat ik Sleeping with Ghosts niet heb. Persoonlijke favoriet is Infra-red. 4*

avatar van jeroen1904
aERodynamIC schreef:
Met een site als deze zit niemand toch meer op vakbladen te wachten.

Idem hier, plaat kreeg in het (vlaams) weekblad humo vandaag een 2 ( op 4), dus eerder middelmatig. Ik heb mij op de recensies hier gebaseerd en de plaat in huis gehaald en vind hem weeral placebo-goed. Dit kan met het beste werk mee van Placebo. A song to say goodbye , meds, follow the cops back home, infra-red zijn echt steengoede nummers. Ik ga voorlopig nog wachten met mijn beoordeling, maar dit gaat toch richting een 4-tje.

Joannetje
Kikuichimonji schreef:
Waar bij gezegd moet worden dat ik Sleeping with Ghosts niet heb. *

Kopen!

avatar van mathias
Niet kopen. Erg middelmatig plaatje is dat.

Wat me wel weer tegen valt is die afschuwelijke copy-control.
Om deze cd in mijn I-pod te zetten moet wel heel erg veel moeite gedaan worden zeg.
Daar baal ik als cd-koper telkens wel weer van

avatar van mathias
Probeer eens JetAudio, dat is een heel goed programma om cd's te rippen (ook de beveiligde)

Kon beter enkel Son to say goodbye is echt een hit

mathias schreef:

Je wil niet weten wat ik al geprobeerd heb: maar op de hoes staat al dat je het voor je i-pod wel kunt schudden.
Leve de geldwolven van de platenmaatschappijen die mij als koper straffen

avatar van mathias
Ik heb een Cowon iAudio (zelfde als iPod, maar dan met iets betere geluidskwaliteit) en ik heb eigenlijk met nog geen enkele cd problemen gehad (en ik heb er hier ook hopen liggen met copy control)... Toch maar es naar op zoek gaan

Ik heb ook nog nooit problemen gehad (ook niet met copy control): dit is de eerste keer (maar ook de eerste keer dat het expliciet op de hoes staat).