Find Hope in Darkness - Darkness Overwhelms (2013)

Belgiƫ
Electronic
Uitgebracht in eigen beheer

1. Cliff (6:19)

met Mike Klaassen

2. Stay Here and See How the Rain Erases Our Problems (5:45)

3. Ghost Town (8:50)
  4. 'Are We Gonna Die?' (4:42)
  5. Found Her (Death in the Snow) (2:25)
  6. Live as a Monster or Die as a Good Man (3:23)
  7. Escape (1:53)
  8. Dying in the Rain (4:41)
  9. Miss You (11:59)

avatar van kobe bryant fan
Mijn debuutplaat. Laat zeker een bericht na en een stem. En ik hoop dat jullie hem op één in je rotatielijst zetten zodat ik de lijst inkan.
Bandcamp: Find Hope In Darkness - findhopeindarkness.bandcamp.com

avatar van Don Cappuccino
De eerste plaat van Find Hope In Darkness. Ik speel op drie tracks de live drums: Cliff, Stay Here en Miss You. Darkness Overwhelms is een duistere plaat geworden die de gevarieerde smaak van Glenn laat horen. Zo is de breakcore duidelijk te horen maar ook de post-rock. Er wordt een lekker mysterieuze sfeer neergezet door de volledige speelduur. Ga zo door, Glenn! Later meer als ik de plaat meer heb beluisterd.

Bedankt!
Ja, sorry ben je naam bij Miss You vergeten zetten, maar de correctie is ingediend.
Ik wil toch ook nog even meedelen dat Darkness Overwhelms de helft zo goed nog niet zou zijn zonder Mike!

avatar van AOVV
Mooie hoes in ieder geval, die zeker uitnodigt tot beluisteren. En dat ga ik ook wel doen.

avatar van chevy93
Bökröt Rödebröt Trio is dus waarheid geworden?

avatar van Eveningguard
Allejezus wat een vette hoes. Kom maar op met dan album!

Eveningguard schreef:
Allejezus wat een vette hoes. Kom maar op met dan album!

Hoes is nu te beoordelen in het 'hoesmeter' topic.
Hoop dat je de muziek even vet vindt!

chevy93 die snap ik even niet?

yorgos.dalman
Gefeliciteerd Glenn, een opmerkelijke plaat - zonder meer. Beetje film noir af en toe. Duister zonder echt negatief te zijn, warempel: er is hoop.

Doet me bij vlagen even denken aan het album Silent weapons for quiet wars van Black lung die jij ongetwijfeld zult kennen.

Daarbij ontdek ik sfeertekeningen, al dan niet in regensamples gehuld, die ik ook terugvind in mijn eigen boek Tango in het slachthuis (mag dat gezegd worden of is zelfbevlekking op deze site niet toegestaan???).

Houd ons op de hoogte!

Thanks!
Nee, ken ik zeker niet, maar ga ik ongetwijfeld checken.

avatar van orbit
Ik ga je plaat zeker checken, "Are we gonna die" klinkt alvast vet!

Ja, daar ben ik ook wel door verrast, moest zelfs een beetje denken aan de avatar van Orbit.

Bedankt beiden!
De rest van de plaat is wel een pak rustiger (buiten Dying in The Rain) maar qua sfeer zijn ze vergelijkbaar. Ben benieuwd wat jullie ervan zullen vinden!

Dat lees je hier wel terug.

avatar van jellecomicgek72
Gave hoes man, ben eigenlijk zó benieuwd dat ik hem direct ga beluisteren!

avatar van (Blacksad)
De hoes is inderdaad echt prachtig. Toen Glenn me ze voor het eerst toonde was ik niet helemaal overtuigd maar het eindresultaat is echt geweldig

Cliff opent rustgevend.
In eerste instantie heb ik het beeld van iemand die boven op een hoge berg over de rimpelende zee kijkt, zoekend naar bezinning.
Al snel vervaagd dat idee.
Dit is paniek, iemand die letterlijk en figuurlijk de rand van het leven op zoekt.
Springen, en je mee laten voeren door de golven?
De toon is gezet.
Dit belooft een zwaar uurtje te worden.

Stay Here and See How the Rain Erases Our Problems begint met een stem welke je tot hem roept.
Ga niet mee, want de tonen van The End van The Doors voorspellen niet veel goeds.
“The killer awoke before dawn”, gevolgd door dat serene gevoel.
Nog steeds die twijfel, maar ik laat mij uiteindelijk overhalen, volgend in de trip.
Gewoon eventjes helemaal weg.

Maar in de Ghost Town heb ik alweer spijt.
Vervreemde geluiden alsof ik in een hedendaagse Hotel California ben beland.
Welcome To The Pleasuredome.
Hear The Drummer Get Wicked.
Elementen Tripgoth passeren mijn reis.

Are We Gonna Die klinkt als een hedendaagse remix van Aphex Twin - Come to Daddy
Ik denk dat de grote meester Richard David James dit zelf ook wel gaaf zou vinden.
Mij pakt het wel in ieder geval.

Found Her (Death In The Snow) is het onverwachte einde van een zoektocht, als passant bekijk ik het tafereel, en loop snel door, niet omkijken, door lopen, niet omkijken, door lopen.

Het lopen wordt rennen; als een pulserende symfonie hoor ik mijn overstuurde hartslag het ritme aanduiden in Live As A Monster Or Die As A Good Man zoals ook een Massive Attack het verwerkt in Mezzanine.

Escape is verraderlijk.
Je kunt nog terug, de pauzeknop onder mijn vinger.
Ik besluit verder te gaan.

Meer ellende, ik zit totaal gevangen in de wereld van Glenn Dick
Als een stuiterbal wordt ik in Dying in the Rain alle kanten op gestuurd, met hem sturend achter de knoppen.

Dit alles is een toeloop naar een hallucinerend eindstuk.
Een comateuze patiënt in een te wit ziekenhuis met te witte muren, kunstmatig beademd.
Miss You
Gevangen in zijn eigen lichaam.

Ondanks ik normaal mij niet echt verdiep in dit soort muziek, ben ik door het album van Find Hope In Darkness aangenaam verrast.
Blijkbaar zijn er nog genoeg muzikale deuren die ik nog niet geopend heb.
Een sterk debuut.

Prachtig stuk Leon!
Prachtige beelden bedenk je erbij!

Beelden die ontstaan bij een creatie van jou.
Mag je zeker trots op zijn.

avatar van Mindscapes
Wat een heerlijk tripje zeg! Ik hoorde Bass Communion, maar ook Amon Tobin, Autechre en andere atonale en polyritmische dingen die me de stuipen op het lijf joegen. Ook blij voor Mike dat hem niet werd gevraagd om te drummen op pakweg Dying in the Rain Dat wordt dus bedoeld met Breakcore. Ben nu net halverwege het slotnummer en ik moet zeggen, CHAPEAU zoals we hier in Gent zeggen (hoed af!). Puike productie en sound, van horror tot melancholie en terug.

Die live drums intrigeren me. Het is alsof ze soms absoluut niet op de maat meespelen, creëert een wanordelijk sfeertje.

Op 5:35 in Miss You hoor ik een sample van Trentemoller's Take Me Into Your Skin (op 2:26 in dat lied), topnummer!

Je mag trots zijn op je debuut, Glenn!

avatar van jellecomicgek72
Inderdaad, gefelicteerd heren, dit is zeker een plaat om trots op te zijn. Mooie meledie ook op Dying in the Rain, en idd die machinegeweergeluiden in dat nummer, afgewisselt met die melodie, heel mooi. Jullie hebben wel echt een hele mooie sfeer gecreëert op dit album. Zijn jullie van plan nog een album uit te brengen? Dit album heeft namelijk wel veel potentie voor verdere albums. Mooi debuut heren, hoop voor jullie dat ie hoog in de rotatielijst komt en meer mensen dit werkje ontdekken!

avatar van kobe bryant fan
Ik ben zeker van plan om nog wat te maken al kan dit nog héél lang duren, mede doordat school voorgaat. En ik hoop dat Mike dan zeker nog eens een drumpartij wil inspelen inderdaad!

avatar van jellecomicgek72
Is ie binnenkort ook in de PLATO te koop of...?

avatar van kobe bryant fan
Hahah, nee sorry. Zou ik of een label heel wat mogen dokken voor auteursrechten waarvoor ik het geld zeker niet heb. Zeker niet voor zo'n klein project.

avatar van FlyLo
Auteursrechten zijn gratis en worden automatisch toegekend zodra je iets maakt. Als je een boek schrijft ofzo, moet je daar ook geen auteursrechten voor aanvragen.
Je zal in dit geval eerder vastlopen op distributiekosten (albums persen & verspreiden)

avatar van Don Cappuccino
kobe bryant fan schreef:
En ik hoop dat Mike dan zeker nog eens een drumpartij wil inspelen inderdaad!

Dat sowieso!

Mindscapes schreef:

Ik heb de drumpartijen naar Glenn gestuurd en daarna mocht hij ermee aan de slag. In het begin had ik even mijn twijfels over drums uit de maat op sommige momenten omdat ik iemand ben van de timing maar na meerdere luisterbeurten van het album (voor de release) paste het gewoon bij de verontrustende sfeer die Darkness Overwhelms neerzet.

Glenn is iemand die duidelijk weet wat voor een beeld hij wil neerzetten met zijn muziek.

Sietse
ben ik dan de enige die de hoes niets zeggend en lelijk vind?

Sietse
kobe bryant fan schreef:

kost inderdaad niets hoor. Pas als je je in zou schrijven bij BIEMA (dat is het toch in Belgie, of vergis ik me nu) gaat het geld kosten. En dat is geen heel groot bedrag, maar zeker de moeite niet waard. Ik heb het tot nu toe heel goed zonder de Nederlandse BUMA/Stemra kunnen doen...ik ben ze liever kwijt dan rijk.

Goed, ik moet nu gaan slapen maar zal morgen je album ff helemaal beluisteren.