50 Cent - Get Rich or Die Tryin' (2003)

Label: Aftermath (II)

1. Intro (0:06)
  2. What Up Gangsta (2:59)
  3. Patiently Waiting (4:48)

met Eminem

4. Many Men (Wish Death) (4:16)
  5. In da Club (3:13)
  6. High All the Time (4:29)
  7. Heat (4:14)
  8. If I Can't (3:16)
  9. Blood Hound (4:00)

met Young Buck

10. Back Down (4:03)
  11. P.I.M.P. (4:09)
  12. Like My Style (3:13)

met Tony Yayo

13. Poor Lil' Rich (3:19)
  14. 21 Questions (3:44)

met Nate Dogg

15. Don't Push Me (4:08)

met Lloyd Banks en Eminem

16. Gotta Make It to Heaven (4:00)
  17. Wanksta * (3:39)
  18. U Not Like Me * (4:15)
  19. Life's on the Line * (3:38)
  20. P.I.M.P. [Remix] * (4:49)

met Snoop Dogg, Lloyd Banks en Young Buck

Dr.Greenthump
Tja ik kan me nog de tijd herinneren toen In Da Club uit kwam ik het regelmatig draaide. Grappig om te zien hoe mijn muziek smaak is veranderd met de tijd, hoewel ik toen pas een jaar of 13 was. Vind dat ik dat wel als excuus mag gebruiken

Ik denk dat wanneer ik dit in die tijd een rating had gegeven het minimaal een dikke 4 verdient. Hoewel ik nu echt niks meer met 50 en z'n crew heb vind ik toch een aardige plaat. Natuurlijk zijn dingen als P.I.M.P. en Like My Style vrij waardeloos, maar er staan toch zeker een aantal sterke tracks op die de boel compenseren en zelfs een aardige voldoende eruit halen. Met name Many Men en Life's On Da Line zijn best dope en laat 50 zien dat hij best wat kan als hij er de moeite voor neemt. Daar komt natuurlijk dat zijn album voorzien is van een aantal sterke producties. Niet echt orgineel of gedurft, maar het sluit wel mooi aan op 50 die er lekker op flowt.

Tja wat 50 betreft zal ik natuurlijk nooit een fan worden of zijn recente werk gaan luisteren. Dit is in iedergeval wel onderhoudend. *** 1/2 is dan ook mijn oordeel.

avatar van herbertwest
x_ShamieeJ schreef:

Jha eerst een gangster nu een wereld beroemde ster.
Een drugsdealer zijn is een gangster zijn ,, en die 9 kogels overleven ,, respect ! Dat zal niemand hem nadoen.
Gaat gij maar eens naar de videoteek en huur Get Rich Or Die Trying , dan snapt ge misschien waarom de 50-fans zoveel respect voor hem hebben.

De helft van de hiphopscene was 'gangster'. (Een groot deel was gewoon straatschoffie en blaast het wat op. Ze zijn gewoon de loopjongens van de echte gangsters. Capone, Escobar de Siciliaanse Mafia in New York, DAT zijn echte gangsters. Mensen als 50 Cent doen het vieze werk voor hun.) En van die 9 kogels waren er 7 in zijn been dus dat is ook geen vitaal deel. Oschino (een rapper van State Property) is overigens ook door 9 kogels neergeschoten dus is al nagedaan. Maar dat betekent dus dat ze niet goed opletten of goed geinformeerd zijn. Niet echt succesvol dus.
Waar ik 50 wel goed in vind is zijn hustle om het maar even zo te noemen, want hij weet wel overal zijn geld aan te verdienen (computerspellen, kledinglijn, film, G-Unitlabel). Als rapper totaal niet geslaagd maar op dit moment is dat als Hiphopartiest ook niet meer nodig om te verkopen. Als je maar goede promotie en een pakkende beat hebt verkoop je al

avatar van J.M.
Dit album net weer ff helemaal geluisterd, en zo slecht als dit gemiddelde aangeeft vind ik het niet. Maar goed is het natuurlijk ook niet. maar klinkt allemaal wel aardig

Dr.Greenthump
Heb het gedownload en nog even goed beluisterd. Tja het is iets minder dan ik had gedacht en ik haal er een halfje af. Zoals J.M. het al aangeeft zo slecht als het gemiddelde is het ook weer niet, maar hoger dan een 3 .. dat nooit.

Poisonpen123
Dit album is gewoon niet slecht wat mensen nooit begrijpen is dat het muziekaal in order is
alsof Snoop Dogg´s eerste album zo goed in elkaar zat op tekstueel gebied
Nou nee..en jah deze eigenlijk ook niet, Dit album is de Eastcoast album van NU vind ik een soort deel twee van de agressieve Ready To Die van Biggie

avatar van MJ_DA_MAN
Nou ik vind dit album ook absoluut niet slecht, vrij goed zelfs. Maar een Ready to Die 2 gaat natuurlijk wel héél ver.

Prachtig album! 4*. Back Down echt zalige tekst en beat. Fifty The General Of G-Unit!

SR.
Probeer dit album eens objectief te luisteren. Ook al is 50 cent een "marketing gangster" en heeft ie het veel te hoog in zijn bol . Hier staan naar mijn mening een aantal erg vette nummers op !

dit album is toch meer dan 2.55 waard
toch enkele heel lkre nr's

ikk
Ik heb genoeg van die - kijk ik ben een gespierde man en sta hier met tattoos en zonder t-shirt een beetje te rappen- gedoe
NOT GOOD!

Dr.Greenthump
Dat heb ik ook wel eens, maar so it be man ...

Damn wat is dit een opgeblazen rapper. In Da Club was zóó goed dat ik er een nieuwe Kadafi (Tha Outlawz, red.) aan zag komen. Critici vergeleken hem met rap-profeet 2Pac. Maar nu, anno 2006/2007 is hij niks meer waard. Een niveau van nul. 1.5 nog voor de moeite

Cheers

avatar van Steez
'Vroegâh' toen in de club uitkwam was ik helemaal into 50 cent. Heel onbezonnen direct het album gekocht en helemaal grijsgedraaid..... Tot ik wat verder ging kijken dan G-Unit en tot de conclusie kwam dat er méér is dan 50 Cent, en belangrijker dat er kwalitatief véél meer is dan 50 Cent. Ik geef hier 2.5 voor omdat ik het in mijn onbezonnen jaren zo'n goede cd vond

avatar van herbertwest
J.M. schreef:

Ik heb hier ook een 3 voor gegeven. Lekkere nummers die goed wegluisteren in een club ofzo, verder wat mindere nummers. Nergens echt hoogstaand maar als hij ergens opstaat kan ik er wel naar luisteren

Social_Mask
Dr.Greenthump schreef:

Kan het niet meer eens zijn dan met jou

En ik heb zn recente werk WEL geluisterd en....
laat ik maar ophouden

Odelay
Hallo, waar is Public Enemy?

Social_Mask
Odelay schreef:
Hallo, waar is Public Enemy?

Bedoel je het nr Public Enemy #1??

Die staat op http://www.musicmeter.nl/al...

En als je die niet bedoeld dan....sorry ik kan je niet verder helpen

Wat een trieste lage rating. Dat 50 cent niet de beste rapper op aarde is mag duidelijk zijn, maar om zo kinderachtig achteraf dit album zo slecht te raten is echt triest. Het lijkt wel in de mode te zijn om hem nu ineens niet meer te mogen. Ik weet zeker dat bijna iedereen toen dit album net uit was hem goed vond en daar hoef je je helemaal niet voor te schamen. Ik kan in ieder geval zo af en toe nog best wel eens een paar nummertjes met plezier opzetten. Bovendien is In da club hoe je het ook went of keert wel een van de aanstekelijkste clubbangers van de laatste paar jaren. Ik geef het een verdiende 3.5*

Raekwon the chef
Dutch Idiot schreef:

Ik ben harstikke eerlijk in mijn stem, dit album is me gewoon ontgroeit, ik heb in de tussentijd veel meer hiphop ontdekt en dit ligt me op een paar nummers na gewoon helemaal niet meer, ik heb het nog een kans gegeven maar echt, de verveling kwam al snel opzetten

Improvision
Idd: Er zijn zo wel van die dagen dat je denkt "Ik zal 50 Cent weer eens opzetten" om vervolgens door de nummers te skippen, sommige wat te laten spelen tot het refrein en daarna een andere CD op te zetten. Daarom.

avatar van danique
0,5
crap!

ik heb deze cd vroeger helemaal kapot gedraaid maar nu verveelt die cd me wel waardoor ik hem nooit meer beluister de tijd van 50 is wel een beetje geweest

ik ben er niet zo kapot van. Vroeger was ik er nog fan van, vooral toen zijn hits uitkwamen op de tv. Nu luister ik alleen nog maar zijn hits en het lied Patiently Waiting (als Eminem erin komt, vind ik super goed).
Favoriet: 21 Questions.

Dutch Idiot schreef:
Wat een trieste lage rating.

Wat een triest hoge rating! Die kersenhouten kleerkast kan niet rappen, sterker nog: hij kan niet eens normaal zijn teksten zéggen!

Wat een bagger... Deze verdíént nog geen eens een cijfer en dat ga ik dus ook niet doen! Ik ga goede muziek luisteren...

eazyfan
Wat een bagger...
Nou niet waar, zeker niet als je het een eerlijke kans geeft en van hiphop houd.
Deze verdíént nog geen eens een cijfer
Alles verdient een cijfer, maar het aantal Haatstemmen bij dit album vind ik pas zielig.
lostprophet schreef:
en dat ga ik dus ook niet doen!
Erg bedankt Zeg dat effe aan zo'n 85 haters die het wel deden.
lostprophet schreef:
Ik ga goede muziek luisteren...
Veel plezier ermee.

Wat een bagger...

Een eerlijke kans? Dit? Dat ga je niet menen?

Deze verdíént nog geen eens een cijfer

Kan me er iets bij voorstellen.

lostprophet schreef:
en dat ga ik dus ook niet doen!
Erg bedankt Zeg dat effe aan zo'n 85 haters die het wel deden.

Als ik zou weten wie een "haatstem" uit hadden gebracht... Dan nog niet gok ik.

lostprophet schreef:
Ik ga goede muziek luisteren...
Veel plezier ermee.

Zal wel lukken, dankjewel!

eazyfan
@ lostprophet:
Een kans geven moest je van hiphop houden. Maar ik vrees niet dat dat hier het geval is.

eazyfan schreef:
@ lostprophet:

Kan het niet uitstaan. Maar ik vind het ook zo wat om hier een cijfer aan te hangen..

Raekwon the chef
het totaalplaatje krijgt van mij een 2,5 die vel over been is..
het komt vooral door de beats dat dit best matig uit de hoek komt vallen, als ik op 50 alleen zou stemmen zou het wel (een) punt(en) lager zijn

headup
Dr.Greenthump schreef:

ik luisterde hier denk ik naar toen ik 12 was ofzo en nu luister ik meer naar rock.. dat is pas een verandering.
Ik heb ook een hekel gekregen aan 50 maar dit is wel zijn beste CD, dus laat ik de man 2* geven