50 Cent - Get Rich or Die Tryin' (2003)

Label: Aftermath (II)

1. Intro (0:06)
  2. What Up Gangsta (2:59)
  3. Patiently Waiting (4:48)

met Eminem

4. Many Men (Wish Death) (4:16)
  5. In da Club (3:13)
  6. High All the Time (4:29)
  7. Heat (4:14)
  8. If I Can't (3:16)
  9. Blood Hound (4:00)

met Young Buck

10. Back Down (4:03)
  11. P.I.M.P. (4:09)
  12. Like My Style (3:13)

met Tony Yayo

13. Poor Lil' Rich (3:19)
  14. 21 Questions (3:44)

met Nate Dogg

15. Don't Push Me (4:08)

met Lloyd Banks en Eminem

16. Gotta Make It to Heaven (4:00)
  17. Wanksta * (3:39)
  18. U Not Like Me * (4:15)
  19. Life's on the Line * (3:38)
  20. P.I.M.P. [Remix] * (4:49)

met Snoop Dogg, Lloyd Banks en Young Buck

headup
lostprophet schreef:

Een eerlijke kans? Dit? Dat ga je niet menen?

Kan me er iets bij voorstellen.

Als ik zou weten wie een "haatstem" uit hadden gebracht... Dan nog niet gok ik.

Zal wel lukken, dankjewel!

Ik heb een hekel aan haters die overal maar 0.5 gaan geven, erg zielig. als je er niet van houdt luister je er toch gewoon niet naar

avatar van drezic
herbertwest schreef:

De helft van de hiphopscene was 'gangster'. (Een groot deel was gewoon straatschoffie en blaast het wat op. Ze zijn gewoon de loopjongens van de echte gangsters. Capone, Escobar de Siciliaanse Mafia in New York, DAT zijn echte gangsters. Mensen als 50 Cent doen het vieze werk voor hun.) En van die 9 kogels waren er 7 in zijn been dus dat is ook geen vitaal deel. Oschino (een rapper van State Property) is overigens ook door 9 kogels neergeschoten dus is al nagedaan. Maar dat betekent dus dat ze niet goed opletten of goed geinformeerd zijn. Niet echt succesvol dus.
Waar ik 50 wel goed in vind is zijn hustle om het maar even zo te noemen, want hij weet wel overal zijn geld aan te verdienen (computerspellen, kledinglijn, film, G-Unitlabel). Als rapper totaal niet geslaagd maar op dit moment is dat als Hiphopartiest ook niet meer nodig om te verkopen. Als je maar goede promotie en een pakkende beat hebt verkoop je al

Is het cool om een zware crimineel te zijn dan? Ik word liever niet met kogels doorzeeft als je het niet erg vind...

Dan maar wat minder "dope".

BuckDaWorld
5 voor deze plaat
fifty my nigga
g g g g g-unit
iedereen haat fifty and the unit
maar deze niggaz maken geld !

avatar van Conway Twitty
Akonner schreef:

Anders hou je even je bek...

Het enige ding dat irritanter is dan die BuckDaWorld-berichten is elke reactie van jou erop

Akonner
Heb hem al weg gehaald maar ik kan niet tegen al die g-unit verheerlijking op een dag...

avatar van MichelDumoulin
Waarom staat er bij de genre-vermelding; Hip-Hop/R&B?

Volgens mij heeft dit album met R&B niks van doen, of vergis ik me?

gwx
Ik vind het hele album eigenlijk wack, op een enkele beat na. Er is gewoon getracht te makkelijk te scoren bij het grote publiek met dit album. Veelal inhoudloze teksten ook. Ik snap best dat hier een markt voor is, maar voor de echte hiphop heads is dit niet bedoeld.

avatar van MichelDumoulin
Had hem gepindakaast en daarna eigenlijk niet geluisterd.
Dit is niet mijn ding. Commercieel waarschijnlijk verantwoord maar muzikaal niet boeiend. (2*)

Als je een hiphop-liefhebber bent dan kun je toch echt beter even de goeie shit gaan luisteren, zoals bv. Immortal Technique, Non Phixion, The Goats of (het franse) IAM.

BuckDaWorld schreef:
5 voor deze plaat
fifty my nigga
g g g g g-unit
iedereen haat fifty and the unit
maar deze niggaz maken geld !

Ik haat Fifty niet, integendeel..Kijk naar mijn username
Zalig album. 4*
Als jullie dan toch zo kritiek hebben op hem, waarom doen jullie het zelf dan niet als jullie het beter kunnen
Buckdaworld ik ben het helemaal met je eens.
GgG-Unit

KSPR
G-unitsoldier69 schreef:

Ik haat Fifty niet, integendeel..Kijk naar mijn username
Zalig album. 4*
Buckdaworld ik ben het helemaal met je eens.
GgG-Unit

Typisch reactie van domme mensen die er niet tegen kunnen dat hun favo word bekritiseerd.

avatar van Yak
Yak
Paar berichten verwijderd.

avatar van nr9StefanoTorres
Ik vind alleen dat Many Men is en blijft een erg goed nummer. Het enige goede nummer van hem.

Social_Mask
Op het album Power of a Dollar heeft hij ook een aantal goede nrs, vind ik. Totaal anders dan dit album.

eazyfan
Yak schreef:
Paar berichten verwijderd.
Haalt dit album het record van waar dat het meeste gebeurd is keer op keer?

_#1_
wel veel 0,5 en 1* stemmers.. zo slecht is het album ook niet lijkt me? als die mensen nou eens gewoon objectief stemmen en niet meedoen met dat 50 cent g-un0t geouwehoer, want je gaat me niet vertellen dat dit album een 0,5 waard is

avatar van wolf
1,0
Dit album is wel degelijk een ster waard. Het is één van de slechtste albums die ik in mijn leven gehoord heb. Werkelijk alles is slecht; de vocale klanken van onze vriend 50 cent, de beats en last but not least de teksten ( ). Conclusie dit album is zeker 1,00* waard.

avatar van thomzi50
Heb dit album nog altijd op 4* staan. Zal nu wel een 3,5* zijn, maar ik luister dit niet zo vaak meer. Toch is al die negatieve kritiek (uiteraard) flink te overdreven. Vind het vooral productioneel goed.

avatar van wolf
1,0
Waarom vind je die kritiek overdreven? Vind je die teksten echt goed?

Social_Mask
Het zijn niet de teksten die het doe, maar vooral de beats. En ikzelf moet toch wel toegeven, dat hoe zwak 50 dan ook is, de beats van wereldniveau zijn. Geweldige beats. En hier en daar goede gastoptredens en zowaar goede teksten van 50 zelf. Voor de teksten krijgt dit album van mij maar 2*. De beats toch wel dik 4-4,5*.

Akonner
Leuke nr's voor in de club, daarom een 3,5* voor dit album mooie beats.

Gemiddelde CD; Niet zo heel originele onderwerpen, maar ook de rapper zelf is niet zo heel indrukwekkend. Jammer, want de lat wordt wel hoog gelegd dmv de vele media-aandacht en hype rond hem. Beats zijn echter wel dik in orde. Geen slechte CD, maar redelijk standaard. Deze krijgt van mij nèt geen 3 sterren.

Wanneer mensen zeggen dat 50 Cent nogal commerciële brol opneemt de laatste tijd, geef ik ze gelijk. Muziek die hij nu opneemt zoals the candy shop & just a lil bit hoor je regelmatig uit de opgetunede johny auto's bonken. Ik begrijp maar al te goed dat mensen op dat niveau er naar luisteren maar, omdat het moeilijk is voor zulke debielen om naar de meaning van een tekst te luisteren maar... deze cd van Fitty is echt wel nog GANGSTA ! Deze muziek is te vergelijken met de tracks die hij op zijne eerste tapes maakte. Deze album krijgt van mij een dikke 4,5 m*thaf*cka's.

Raekwon the chef
mensen zeggen altijd dat hij pas met Candy Shop echt wack begon te worden, maar dit album was ook verre van goed vind ik

IK vind dat de beats echt hard zijn, 50 is dan niet zo erg goed, maar de tracks klinken gewoon lekker in je oren, ik geef het album 4*

Favoriete tracks van het album:
What up gangsta
Patiently Waiting
In Da Club
Don't Push Me

avatar van Timo710
Dit album ging nog wel, hier was hij nog redelijk bezig, toen ik 12/13 was was ik zwaar fan van dit album, en hij is niet zo slecht als een 0,5 dat kan je niet maken om zo een stem uit te brengen, enkel omdat je het gemiddelde lager wil zien...

Nee dit album ging wel, hoewel the massacre echt bagger was.

Misschien dat het is dat ik dit album al jaren niet geluisterd heb, maar ik geef hem toch nog een 2,5!

Jamaican
Heb nooit de hype rond deze man verstaan. Toen In Da Club uitkwam werd die 15 keer per dag gedraaid op tv en was opeens iedereen fan van die gast, de beat van dat nummer is goed maar dat maakt hij niet zelf. Wie dit album luistert luistert alleen maar naar de beats. Steek onder dit album slechte beats en niemand ging 50 Cent kennen. Jammer genoeg hebben Dr. Dre en Em zicht tot dit niveau verlaagt om er geld uit te winnen. Ik ken niet alles van dit album dus zal ik er ook niet om stemmen. Ik zal dit album en de rest van 50 zijn albums waarschijnlijk nooit beluisteren. Commerciële brol.

Dr.Greenthump
True, maar ik ook liet me verleiden, hoewel er best wat ''aardige'' tracks opstaan

als je dit album een 0,5 geeft...fuck you!
Dit is echt een goed album niet voor niks zoveel verkocht!
Beste album van de wereld!

Social_Mask
Op wat baseer je dat, mijn beste? Zou je mij uitleggen WAT dit het beste album van de wereld maakt? (ik heb er trouwens 3* voor gegeven)

avatar van Niek