Radiohead - OK Computer (1997)

Label: Parlophone

1. Airbag (4:44)
  2. Paranoid Android (6:23)
  3. Subterranean Homesick Alien (4:27)
  4. Exit Music (For a Film) (4:24)
  5. Let Down (4:59)
  6. Karma Police (4:21)
  7. Fitter Happier (1:57)
  8. Electioneering (3:50)
  9. Climbing Up the Walls (4:45)
  10. No Surprises (3:48)
  11. Lucky (4:19)
  12. The Tourist (5:24)
  13. Polyethylene (Parts 1 & 2) * (4:23)
  14. Pearly * (3:37)
  15. A Reminder * (3:53)
  16. Melatonin * (2:09)
  17. Meeting in the Aisle * (3:09)
  18. Lull * (2:29)
  19. Climbing Up the Walls [Zero 7 Mix] * (5:19)
  20. Climbing Up the Walls [Fila Brazillia Mix] * (6:25)
  21. Palo Alto * (3:44)
  22. How I Made My Millions * (3:09)
  23. Airbag [Live in Berlin] * (4:49)
  24. Lucky [Live in Florence] * (4:36)
  25. No Surprises [BBC Radio One Evening Session (05 / 28 / 97)] * (3:58)
  26. Climbing Up the Walls [BBC Radio One Evening Session (05 / 28 / 97)] * (4:21)
  27. Exit Music (For a Film) [BBC Radio One Evening Session (05 / 28 / 97] * (4:35)
  28. I Promise * (3:59)
  29. Man of War * (4:29)
  30. Lift * (4:06)
Pelvin
ik snap echt niet waarom iedereen dit zo'n gaaf album vind. ik vind er echt geen fuck aan, maar ik geef toch nog 3,0 omdat het wel goed in elkaar zit.

avatar van Ali Chemicali
aERodynamIC schreef:

Ik snap nooit waarom iedereen dit als ingewikkeld of moeilijk omschrijft. Toen dit album net uitkwam moest en zou ik het hebben vanwege die prachtige voorganger. Vanaf draaibeurt 1 zat ik er helemaal in; ik heb nooit hoeven wennen. Het is me ook nooit gaan vervelen, en dat al bijna 10 jaar lang inmiddels.

Ik heb dat vaker. Ik bedoel ik vond vroeger Nirvana net zo heftig raggen als ik nu vind van Death Metal en shit

Het beste album van Radiohead ooit, helaas gaan ze hier dus nooit meer aan tippen, vond werkelijk al hun albums na deze zeer matig tot slecht terwijl ik de albums voor OK Computer ook allemaal erg goed vond, dit was de top van hun klim en daarna kon Radiohead alleen nog maar naar beneden....

helaas

avatar van Darkshines
orbit schreef:

Ten eerste maakt zogenaamd "diepgaand" of "complex" iets nog niet meteen goed... en al zou dat zo zijn, dan hoeft iemand anders daar nog niet van te houden of het te waarderen of ben ik nou in gesprek met een top 40 luisteraar. Want dan kan ik het me voorstellen :N

Ja maar je kunt zeggen wat je wil! Slecht kun je het niet noemen, dan luister je verkeerd.Muziek is meer dan alleen naar je gevoel luisteren, je kunt ook naar de inhoud kijken. Er niet van houden is heel iets anders ja, maar dat die 3 nummers op zichzelf al uniek, apart en diepgaand klinken, moet dan toch ook wel mee wegen als je het objectief zou beoordelen.

avatar van John Doe
Je beoordeelt toch voor jezelf? Dan hoef je niet persé hogere waardering op te brengen voor diepgang in een stijl waar je toch niet van houdt.

Snowman

Vaker geluisterd snap de genialiteit maar hij blijft overgewardeerd.

avatar van gemaster
Gemiddeld staat dit album op 4,11. Jij geeft 5,00. Dat betekent dat dit album volgens jou ondergewaardeerd is.

avatar van Darkshines
John Doe schreef:

Ik schreef dus ook, objectief beoordelen, als je voor jezelf beoordeelt, dan kun je idd zeggen, nee die nummers doen me niks. of die zeggen me niks en dit dan beargumenteren, . Dat snap ik.

avatar van Glurp
Is iemand als eens opgevallen dat deze plaat 1863 keer voorkomt in persoonlijke top 10's, terwijl er maar 865 keer gestemd is op deze cd.

Glurp schreef:

Nooit opgevallen. Misschien ook omdat het niet klopt.

avatar van bloempje24
Glurp schreef:

1863 punten voor OK Computer. Een nummer één positie in een persoonlijke top 10 is goed voor 10 punten, voor een nummer tien-notering krijgt een album 1 punt voor deze lijst.

avatar van Black Math
Dat bedoelt gemaster geloof ik met dat het niet klopt.

Dat klopt dan weer wel.

Hier ben ik het niet mee eens. Hun beste album zou meteen na OK Computer komen, namelijk KID A.
Dit is wat mij betreft hun beste album en veruit een van de allerbeste albums ooit. Zelf had ik niet gedacht dat het nog beter kon dan OK Computer maar KID A is nog beter, nog completer. Er is echt helemaal niks aan dit album dat niet klopt waar er op OK een paar nummers net wat minder overtuigen. Dus wat mij betreft: KID A op 1 en OK Computer niet ver daarachter in de top 250.

avatar van Glurp
Als je eenmaal op MeMe bent beland, kun je niet 'OK Computer' heen. Dat is duidelijk, dus ik heb dit album nu ook eindelijk beluisterd..

Eerst had ik een paar van de favoriete tracks gedownload, die onder het tablad 'Statistieken' staan. Gewoon om te kijken of de stijl van de muziek mij bevalt. Meteen raakte ik in het the music catched me in a strange way-effect.

Met dat effect, zoals ik dat noem, bedoel ik dat ik de muziek de eerste luisterbeurt niet mooi vind, maar ook niet direct lelijk. Ik hoor wel iets in de muziek, iets interresants, waardoor ik vaker moet luisteren. Na een meerdere luisterbeurten begin ik het dan echt mooi te vinden of ben ik er wel klaar mee.

Je raad al wat er met 'OK computer' gebeurde... ik begon het verdomd mooi te vinden. Deze plaat is nog steeds groeiende bij mij. 'Karma Police' en 'Paranoid Android' zijn voorlopig mijn favorieten

En dan denk ik eigenlijk he... wat een eigenwijs album, dat staat hier maar een beetje eenzaam hoog aan de top of als het het aller-aller-aller beste album ooit gemaakt is, zonder enige twijfel.

Ik dacht van die 4.10 sterren uit 875 stemmen, en 762 punten voorsprong op de nummer 2 in de top250 zijn wel een beejte overdreven. Zo groot kan het verschil met andere mooie muziek niet zijn.. Voor mij is dat het ook niet, maar toch, echt té mooie muziek.
Wat flauw! Dan denk ik van; dit album zit een beejte wijs te doen met z'n noteringen op deze site, maar 'OK Computer' ís gewoon goed!

Lou Reed zal nu wel uit mijn persoonlijke top 10 schuiven, ik moet 'Ok Computer' er ergens tussen zetten. Waar? Daar moet ik nog even over nadenken.

pff ik denk ik post ff iets, maar wat is het toch verschikkelijke moeilijk om gevoelens mij muziek uit te leggen met woorden.

bloempje24 schreef:

Owww... Wat dom

word steeds beter en beter; ik geraak steeds meer in de ban van deze ok computer, elk nummer heeft zijn waarde hier op dit album en als totaalstuk is dit gewoon een magnifiek en magistraal meesterwerkje

avatar van avdj
Dat is het zeker, de rest van Radiohead moet mij nog bereiken.

Joy
anno 19 juni 2006 heb ik dit nog eens beluisterd en mijn conclusie:

wat een afgrijselijke plaat, op paranoid android na

ieder ander nummer irriteerd me mateloos, en ik krijg ineens een flashback van werchter, waar exit music werd gespeeld en ik dacht toen: man lazer toch op met je depressieve sjit, en dat denk ik nu weer

magoed, ooit vond ik dit wel mooi en ok, gedateerd dus

avatar van musicfriek
Joy: ruwe bolster, blanke pit

*Laura*
Gedateerd zou ik het zeker niet noemen. Ik luister nu toch al vele jaren naar Radiohead, en ik begin ze nog steeds meer te appreciëren.

Joy
musicfreak:

bedankt:)

ach, ik heb het nog een keer geprobeerd met kid A, maar dat vond ik bij het eerste nummer al zo vaag en onnodig ingwikkeld doen, irritatiegrenms heeeeeeel snel bereikt, (er is toch geen lijn in te ontdekken wel?)

.....dat ik het na ok computer ook niet meer probeer

the bends, ok, daarna, nix meer

J

avatar van avdj
The Bends is na dit album m'n favoriet. Kid A vindt ik ook niks.

fastpulseboy
ik vond kid a juist de perfecte stap die ze moesten maken. nog zo'n bends/ok en dan had ik het wel weer gehad met ze. terwijl ik die platen ook erg leuk vind hoor! maar vanaf kid a bleven ze wel meer boeien...

Mojo Pin
Een bijzonder album, maar m.i. toch net iets minder dan Kid A.

avatar van avdj
Kid A vindt ik te elektronisch. Bovendien is deze afwisselender. Filter Happier had er van mij alleen niet op gehoeven.

avatar van Black Math
Die is lachen! En bovendien heb je zo even een rustpuntje.

avatar van avdj
Ik vindt 'm ook niet (zoals eerst) irritant maar gezien de achterkant van deze CD nemen ze het zelf ook niet serieus.

avatar van Bighead
Gewoon een sterk album met nummers van constante kwaliteit. Ook iets toegankelijker dan latere albums.

Zeker 4 sterren waard.

een goei album ook weer een van mijn favoriete muziek

prachtig !!! zeker een aanrader

maar voor 8 euro op de markt kunne kopen

Ik wordt er om eerlijk te zeggen totaal niet warm of koud van, ik vind hem te sloom en voor mijn gevoel niet echt leuke afwisseling, die is er wel, maar dan komt het voor mij niet bevredigend over ofso. Na 4 liedjes ben ik op het laatste liedje overgestapt om te kijken of die een beetje goed waren, maar ik kon er niet meer dan een 2,5* van maken.