Radiohead - OK Computer (1997)

Label: Parlophone

1. Airbag (4:44)
  2. Paranoid Android (6:23)
  3. Subterranean Homesick Alien (4:27)
  4. Exit Music (For a Film) (4:24)
  5. Let Down (4:59)
  6. Karma Police (4:21)
  7. Fitter Happier (1:57)
  8. Electioneering (3:50)
  9. Climbing Up the Walls (4:45)
  10. No Surprises (3:48)
  11. Lucky (4:19)
  12. The Tourist (5:24)
  13. Polyethylene (Parts 1 & 2) * (4:23)
  14. Pearly * (3:37)
  15. A Reminder * (3:53)
  16. Melatonin * (2:09)
  17. Meeting in the Aisle * (3:09)
  18. Lull * (2:29)
  19. Climbing Up the Walls [Zero 7 Mix] * (5:19)
  20. Climbing Up the Walls [Fila Brazillia Mix] * (6:25)
  21. Palo Alto * (3:44)
  22. How I Made My Millions * (3:09)
  23. Airbag [Live in Berlin] * (4:49)
  24. Lucky [Live in Florence] * (4:36)
  25. No Surprises [BBC Radio One Evening Session (05 / 28 / 97)] * (3:58)
  26. Climbing Up the Walls [BBC Radio One Evening Session (05 / 28 / 97)] * (4:21)
  27. Exit Music (For a Film) [BBC Radio One Evening Session (05 / 28 / 97] * (4:35)
  28. I Promise * (3:59)
  29. Man of War * (4:29)
  30. Lift * (4:06)
avatar van VictorJan
Floater schreef:

Vind ik wel meevallen hoor, 12 jaar. Ik herinner me dat iedereen in de jaren 80 The Alan Parson Project zo geweldig vond. Wie heeft het nu nog over The Alan Parsons Project?

Ik, en nog een behoorlijk aantal andere mensen, hoor.

Ben blij dat ik dit album in mijn collectie heb... hoewel er toch wel een aantal (niet veel) mindere nummers tussen zitten.

progressive schreef:
Dit is niet tijdloos, maar tijdverspilling helaas
Is mij net wat te saai en te zeikerig.

punt 1. beste album v/d wereld...
punt 2. SAAI EN ZEIKERIG?! dit is thom yorke en zijn mannen, they rock!

Inderdaad, daar heb je wel 'n stel bijzonder overtuigende argumenten te pakken, hoor

avatar van Joren999
Het leukste is nog wel dat hij het album niet in zijn top 10 heeft staan en All American Rejects wel

avatar van Hendrix4live
Terechte nummer 1. Al geef ik geen 5 maar ik vind het wel verdiend.
Beste nummers vind ik Paranoid Android, Climbing Up The Walls, Karma Police, Exit Music (For a Film) en Subterranean Homesick Alien.

avatar van muismat
Paranoid Android staat met recht op 1

avatar van muismat
No Surprises en Subterranean Homesick Alien zijn daarna het beste voor mij

progressive schreef:
Dit is niet tijdloos, maar tijdverspilling helaas
Is mij net wat te saai en te zeikerig.

dan adviseer ik je de plaat nog een paar keer te luisteren. met afstand de beste plaat van de laatste 15 jaar

avatar van frusciflea
lexer schreef:

Het is en blijft een mening he Ik kan me heel goed indenken dat iemand dit saai en zeikerig vind. Er staan goeie nummers ook, maar ook wat zeikerig klinkende nummers. Een album als In Rainbows luister ik veel liever naar!

OK Computer is een zeer fijn album, maar er zijn nog tig andere albums die tot de beste platen behoren van de afgelopen 15 jaar... maar dat verschilt echt per persoon.

frusciflea schreef:

je hebt gelijk, ieder z´n mening. ik was ook niet verbaasd dat iemand die ten tijde van het uitkomen van OK Computer 6 was en Tool 3 keer in z´n top 10 heeft staan dit album echt kan waarderen. Al ben ik ook groot fan van Tool, daar gaat het verder niet om. Maar als je OK Computer tijdverspilling noemt, heb je het niet helemaal begrepen. Maar dat is mijn mening

nicoot
Het is inderdaad redelijk radicaal om een plaat die in het algemeen toch erkend is als "groots" (bij de betere muziekliefhebber, al let ik hier op m'n woorden), af te wijzen als "tijdverspilling". Ik kan ook best begrijpen dat je het er niet op euh begrepen hebt Ik heb ook zo mijn dagen dat ik één van mijn favoriete platen plots minder goed vind, door mijn stemming die dag wrs. Maar hey, discussies zijn verrijkend

frappant dat ik dit album nooit opzet ... laat staan kid a etc....

"Radiohead - OK Computer", een album waar ik flink wat uren naar heb zitten luisteren, zeker een juweeltje! Maar op de een of de andere manier is de magie weg, ik word niet meer echt gepakt. Ik begin me eigenlijk steeds meer te ergeren aan de "depressieve tune" die je eigenlijk de hele plaat terug kan vinden. Misschien dat ik in het begin wel 4,5 sterren had gegeven maar na een "relativerings periode" geef ik het met moeite 3,5 ster. Zeker een goede plaat, maar niet terecht op nummer 1...

avatar van Drunk Co-pilot
MrPepper schreef:

heb dus exact hetzelfde gevoel met radiohead.. na het optreden in belgie vorig jaar heb ik geen moment meer echt zo serieus kunnen luisteren naar dit als daarvoor.. maarja het blijft een classic,

Drunk Co-pilot schreef:
Hoe dat zo, als ik vragen mag?

Clor schreef:
Hoe dat zo, als ik vragen mag?

Ik ervaar hetzelfde. Het concert op Werchter kwam op het perfecte moment, de ultieme saturatie! Ik kende zowat alles (wat me aansprak) van Radiohead en dat concert was dan ook genieten tot en met. Nadien ging het naar postrock (Sigur Ros) en nu progrock en metal allerhande. Radiohead is wat naar de achtergrond verschoven, heb er geen nood meer aan, maar ik blijf erbij dat ze tot de allergrootsten behoren. Wat een creativiteit blijft daar toch uit komen.

crimsogenerator
ik heb dit altijd een erg sterk album gevonden. radiohead maakt hier een geweldig album. subliem songwriterschap

avatar van MEATmusic
paranoid android

nicoot
Wat een meerwaarde die laatste berichten.

avatar van barrett
Hehe ja dat is waar, laat ons berichten met meer inhoud sturen aub...

avatar van Smiechtel
Mijn bericht was meer een cynische benadering, alhoewel ik nu terug zie dat dat natuurlijk niet overkomt Ik zal hem verwijderen.

avatar van Lennonlover
Ik wil hier niet de proteststemmer uithangen. Daarom dus een beetje uitleg bij de lage stem.

Radiohead is zo'n 'intellectuele' band. Steeds komen ze met nieuwe dingen opdagen. Respect dat ze dat na een kleine twintig jaar nog steeds kunnen. Da's talent. Maar (hier komt hij): het raakt me op geen enkel moment. Als ik naar dit album luister, dan hoor ik gewoon geluid. Rationele nummers. Ik voel er gewoon niets bij. Dat maakt het voor mij dus erg saai en een hele brok om het album van een klein uurtje door te komen.
Geef mij maar het overbekende Creep.

avatar van starsailor
Lennonlover schreef:

Geef mij maar het overbekende Creep.

Prima motivatie. Jammer alleen van die laatste zin, die ontkracht wat mij betreft de boel meteen.

Ik wou precies hetzelfde zeggen

Dat je OK Computer niks vindt, dat kan ik goed begrijpen, maar met wat voor argumenten je ook aan komt zetten, Creep blijft 'n kutnummer.

avatar van Floater
Karl schreef:

Pablo Honey is naar mijn mening verreweg het beste album van Radiohead en Creep is een van de vele hoogtepunten van dat album.

Alles wat ze daarna hebben uitgebracht is pretentieuze "progressive rock" en naar mijn mening hebben ze daarmee de plank volledig mis geslagen.

avatar van starsailor
Floater schreef:

En ook jouw laatste zin ontkracht jouw mening.
Ik denk niet dat Radiohead planken heeft misgeslagen.
Ieder album na Pablo Honey staat hier in de top 250 en wordt wereldwijd bewierookt. En dan heb ik het nog geen eens over het commerciële succes.

crimsogenerator
geen enkele zin onkracht iemands zijn mening. ik ben het niet met ze eens daar niet van maar ik kan goed snappen waarom ze dat zeggen.

avatar van Arrie
Sowieso is het natuurlijk onzin dat alles wat ze na Pablo Honey hebben uitgebracht pretentieuze "progressive rock" is. The Bends wel eens geluisterd?