Radiohead - OK Computer (1997)

Label: Parlophone

1. Airbag (4:44)
  2. Paranoid Android (6:23)
  3. Subterranean Homesick Alien (4:27)
  4. Exit Music (For a Film) (4:24)
  5. Let Down (4:59)
  6. Karma Police (4:21)
  7. Fitter Happier (1:57)
  8. Electioneering (3:50)
  9. Climbing Up the Walls (4:45)
  10. No Surprises (3:48)
  11. Lucky (4:19)
  12. The Tourist (5:24)
  13. Polyethylene (Parts 1 & 2) * (4:23)
  14. Pearly * (3:37)
  15. A Reminder * (3:53)
  16. Melatonin * (2:09)
  17. Meeting in the Aisle * (3:09)
  18. Lull * (2:29)
  19. Climbing Up the Walls [Zero 7 Mix] * (5:19)
  20. Climbing Up the Walls [Fila Brazillia Mix] * (6:25)
  21. Palo Alto * (3:44)
  22. How I Made My Millions * (3:09)
  23. Airbag [Live in Berlin] * (4:49)
  24. Lucky [Live in Florence] * (4:36)
  25. No Surprises [BBC Radio One Evening Session (05 / 28 / 97)] * (3:58)
  26. Climbing Up the Walls [BBC Radio One Evening Session (05 / 28 / 97)] * (4:21)
  27. Exit Music (For a Film) [BBC Radio One Evening Session (05 / 28 / 97] * (4:35)
  28. I Promise * (3:59)
  29. Man of War * (4:29)
  30. Lift * (4:06)
avatar van Thin Air!
Gewoon een paar wattenstaafjes kopen.
Als dat niet helpt dan the good old oorklisma gebruiken.

avatar van DikkeDarm
rien schreef:
Vind het nog steeds onderdoen aan In Rainbows, dat is imo nog steeds hun beste
Onderdoen is misschien niet het juiste woord. In Rainbows & The Bends klinken in mij ogen (en oren) beter dan OK Computer. Ik denk daarnaast dat In Rainbows nogal eens dicht in de buurt van de nr.1 gaat komen. Ik vergelijk OK Computer met Rivella "een beetje vreemd maar wel lekker.."

avatar van FrodoK
Deze plaat na jaren weer eens opgezet, en wist me weer eens prima te pakken. Heel goede en creatieve plaat.

M. Oderator
Matige, experimentele, progressieve, poprock - allegaartje van stijlen..... weinig consistent clubje muzikanten; weet dat dit hard overkomt, maar volgens informatie waarover ik beschik staaft mijn persoonlijke mening; Radiohead/OK Computer hoort in de verste verte niet tot de beste 50%-of-class van bands uit periode 1992 tot nu.....

avatar van Lakai
Lekker objectief!

Ik vind het mooi! Het doet me wat!
En luister naar veel andere albums van Radiohead met veel plezier!

avatar van The Eraser
M. Oderator schreef:

Ik denk dat je eens andere bronnen moet checken, de grote muziekzalen die ze trekken zijn heus niet enkel gevuld met Musicmeterleden hoor.

kistenkuif
M. Oderator schreef:

En over welke informatie beschik jij dan wel? Het klinkt alsof je een directe link hebt met één of andere mysterieuze bron. De muziekpolitie wellicht? Interpol? Geheime documenten? Het spijt me maar ik vind jouw boterzachte kritiek een lachertje omdat je hem met geen enkel door jouzelf geformuleerd inhoudelijk argument onderbouwd. Er wordt hier meer van je verwacht, zeker bij zo'n provocerende mening en rating. Terug naar je opleidingsklasje voor moderator en je huiswerk overdoen. Hopla!

M. Oderator
De info waarover ik beschik is niet beinvloed door hypen, marketing, fan-blindheid, subjectieve journalistieke reviews, commercie, meeloopgedrag, zgn exclusiviteit mbt sound v/d band, etc. etc.

Er zijn veel meer 2-ster-voters mbt dit album; ik ben er slechts een van. Hoi, hoi.

avatar van Timo-otje
M. Oderator schreef:

. Reviews zijn altijd subjectief?

kistenkuif
M. Oderator schreef:

Volgens mij zit je alleen maar aandacht te trekken door uit je nek te kletsen want waarom zou je anders die 'info' niet met ons willen delen? Of heeft onze lieve heer je soms die 'ínfo' ingefluisterd met de toevoeging: niet verder vertellen M. Oderator!? Natuurlijk zijn er meer erg lage waarderingen voor dit album. Maar dan vaak wel enigszins beargumenteerd. Ik reageer niet meer op je want je ontloopt de inhoudelijke discussie en ik krijg mot met een échte moderator wegens trollen als dit zo doorgaat. Veel plezier met je eigen gelijk.

Yann Samsa
Iedereen weet dat M. Oderator een troll is die het zelf nog moet beseffen. Uit de kast komen, en zo.

M. Oderator schreef:

Welke info is daar wel door beïnvloed dan?

avatar van Eveningguard
M. Oderator schreef:

Aaah dus meer dan drieduizend mensen hier zijn allemaal beïnvloed door hype en zitten nu iedere dag zichzelf met dit album te tergen omdat ze het wel goed moeten vinden? Bijzondere argumenten maar helaas kun je muziek nooit objectief beoordelen. Tijd geleden dat ik zulke lariekoek op de site heb gezien.

avatar van Edwynn
Hmm ik kom het anders vrij regelmatig tegen.

avatar van haythijs
M. Oderator schreef:

Dit komt niet hard over hoor, het zegt slecht iets over jou pesoonlijke mening en de wijze waarop jij het denkt te staven om zo je mening als feit te willen doen laten geloven Niks meer of minder, dus trek het je niet aan als het niet al te hard op andere overkomt

avatar van haythijs
M. Oderator schreef:

Weinig overtuigend, maar je hoeft immers alleen jezelf te overtuigen ipv al die anderen. Grappig dat je anderen erbij haalt als het slechts om je eigen 'gelijk 'gaat maar 'hoiihoii' die overtuiging is slechts voor jou belangrijk. Voor anderen voegt het weinig toe, hoe graag je dat misschien ook wil doen laten geloven.

M. Oderator schreef:

Wees eens concreet, wellicht hebben wij hypegevoelige meelopers er dan ook nog wat aan.

Er zijn ongetwijfeld vakbladen (Wired) en critici (Scaruffi) zijn die Radiohead niet tot de betere groepen van de laatste 20 jaar rekenen, maar die zullen dan net zo min mals zijn als over Editors, Interpol, The National, etc.

Deranged
Toffe naam en ik ben het dus met je eens.

Krijgen we dat ook weer trouwens. Iemand zegt iets negatiefs over dit plaatje en hij of zij is gelijk een 'troll'.

Het is nou eenmaal niet veel soeps dus zullen er altijd mensen opstaan die het ook als zodanig bestempelen.

Dat is gewoon een kwestie van logica.

Soms gewoon te ijskoud en hard voor tere zieltjes.

avatar van Leeds
Ach ja, wat voor de ene een klassieker is zal voor de andere een miskleun zijn. Dan is dat maar zo. Ik geef deze OK Computer de volle pot omwille van de variatie, het durven vernieuwen en het instrumentaal kunnen.

Radiohead bracht een absolute meerwaarde aan de jaren 90tig. Absoluut!

avatar van Leptop
Welnee. M. Oderator geeft zijn mening. Die kunnen we best hebben. Het is zijn mening maar. Het wordt interessant toen hij ging verwijzen naar andere bronnen die zijn mening objectiveren. Daar is hij niet thuis. Dat is jammer. De rest van de discussie kent wat lading, klopt. Hoort erbij. Fair enough.

Jouw opmerking over nou eenmaal niet veel soeps en logica snap ik dan weer niet. Ben toch een beta. Die houden wel van een gezonde dosis logica. Maar wellicht lukt het jou wel een onderbouwing te geven?

avatar van Leptop
PS. Quote op Deranged.

Deranged
Heb ik al eens gedaan en toen was het dus bonje in de tent. Maar ach ik zal het nog eens proberen.

Komt op mij gewoon over als een weinig enerverend plaatje met zouteloze zang.

En zal voor de zekerheid gelijk even erbij zeggen dat wat ik zei over logica niet geheel serieus genomen dient te worden. Of is dat dan ook gelijk 'trollen'.

Elkaar ook allemaal niet zo napraten trouwens, met zo'n gare term. Bij het minste of geringste vliegt het weer om je oren.

Oh shit, hij is een 'troll'.

avatar van Edwynn
Het gaat hier om het zgn objectiveren van de eigen mening. Dat is lachwekkend. Altijd. Wat je er zelf van vindt, is prima toch? Dat ik het wel een aardig album vind, wil toch niet zeggen dat ik automatisch een blinde bakvisserige fanboy ben?

Deranged
Nee want 'wel aardig' gaat nog net.

Maar veel meer moet inderdaad het niet worden.

Moet niet.

Maar mag wel.

Deranged
Uiteraard. Als mensen ergens van kunnen genieten zal ik ze dat altijd van harte gunnen.

Heb toendertijd ook aangegeven dat ik het spacy intro van Subterranean Homesick Alien wel lekker vind. Maar dan heb je ook wel gelijk het hoogtepunt van het album te pakken wat mij betreft. En zo heel bijzonder is het nou ook weer niet.

En ja, als de zang dan inzet is de pret voor mij al wel weer afgelopen.

avatar van Fathead
De info waarover ik beschik zegt mij dat dit een redelijk sublieme plaat is die je het beste met 4,5 moet beoordelen...

avatar van Lakai
Deranged schreef:

En ja, als de zang dan inzet is de pret voor mij al wel weer afgelopen.

Dat kan! Het zou flauw zijn als iemand je probeert te overtuigen dat de zang wèl goed is, met daarbij als uitgangspunt dat dat nou eenmaal zo is.

Diezelfde objectiviteit wordt door M.Oderator gebruikt om het af te schilveren als slappe plaat. Daar heb ik vooral moeite mee. Ik zou het minder erg hebben gevonden als hij had gezegd: "ik vind dit niet mooi". Prima!
Maar je mening 'staven' op 'informatie' is gewoon niet afdoende.

avatar van Eveningguard
Sterker nog: het is pure onzin. Het zou net zo irritant zijn om te zeggen dat iedereen deze plaat goed moet vinden, anders hoor je er niet bij. Ik vind het ontzettend intressant om mensen hun mening te zien verdedigen maar laten we al die objectieve lulkoek aan de kant houden.

avatar van IllumSphere
Toch maar weer een halfje wegdoen. Op de één of andere reden is dit niet meer de plaat waar ik een halfjaar terug verrast door werd.