Radiohead - OK Computer (1997)

Label: Parlophone

1. Airbag (4:44)
  2. Paranoid Android (6:23)
  3. Subterranean Homesick Alien (4:27)
  4. Exit Music (For a Film) (4:24)
  5. Let Down (4:59)
  6. Karma Police (4:21)
  7. Fitter Happier (1:57)
  8. Electioneering (3:50)
  9. Climbing Up the Walls (4:45)
  10. No Surprises (3:48)
  11. Lucky (4:19)
  12. The Tourist (5:24)
  13. Polyethylene (Parts 1 & 2) * (4:23)
  14. Pearly * (3:37)
  15. A Reminder * (3:53)
  16. Melatonin * (2:09)
  17. Meeting in the Aisle * (3:09)
  18. Lull * (2:29)
  19. Climbing Up the Walls [Zero 7 Mix] * (5:19)
  20. Climbing Up the Walls [Fila Brazillia Mix] * (6:25)
  21. Palo Alto * (3:44)
  22. How I Made My Millions * (3:09)
  23. Airbag [Live in Berlin] * (4:49)
  24. Lucky [Live in Florence] * (4:36)
  25. No Surprises [BBC Radio One Evening Session (05 / 28 / 97)] * (3:58)
  26. Climbing Up the Walls [BBC Radio One Evening Session (05 / 28 / 97)] * (4:21)
  27. Exit Music (For a Film) [BBC Radio One Evening Session (05 / 28 / 97] * (4:35)
  28. I Promise * (3:59)
  29. Man of War * (4:29)
  30. Lift * (4:06)
stevie schreef:
Het probleem ligt hem eerder bij track 7 en 8 die wat minder zijn denk ik.

Je kan natuurlijk, zoals ik, de gluiperd uithangen en die twee nummers uit de tracklist halen

Vind Fitter Happier geen minpunt op het album, dit is voor mij juist een bijdrage aan het idee achter het album, en ook die piano erachter is heerlijk. Electioneering is ZEKER geen minpunt, vind ik een van de betere nummers van het album. (Met PA, Karma Police, Exit Music, Lucky en Climbing up the Walls)
Ik vind No Surprises niet zo geniaal als de rest van het album, dit is voor mij het minste nummer. Ook Let Down vind ik een heel klein beetje minder dan de rest, maar dat verschil is maar klein. T zijn allemaal sowieso goede nummers en dat maakt een geniaal album.

Er staan hier zeker geen slechte nummers op, het verschil tussen de twee nummers en de rest is marginaal. Al ben ik nog steeds van mening dat Electioneering eerder op the bends thuishoort. Soms luister ik het plaatje met uitzondering van die twee, omdat het geheel (in mijn opinie) coherenter is, op die manier.

Ik heb een hekel aan Radiohead.....ze maken echt de meest depressiefste muziek te wereld....yuk! Ik snap dat mensen dit geweldig vinden, maar zelf ren ik het liefst gillend weg.

avatar van avdj
Het is ook niet mijn ding maar 0,5*

avatar van Gajarigon
De meest depressieve muziek ter wereld?

Jandek nog niet gehoord zeker

avatar van Sonic Nurse

Haha.. grappig dat je dan Closer van Joy Division verhoogd van 2.5* naar 3*
Terecht, dat wel..

avatar van gemaster

Hoe komt dit album in godsnaam aan de nummer 1 notering?!?

Ik ben het er niet mee eens, maar een fris geluid is nooit weg!

avatar van VanDeGriend
gemaster schreef:

Ik ben het er niet mee eens, maar een fris geluid is nooit weg!

Tja, op MuMe een beetje vloeken in de kerk dit, maar kan idd helemaal geen kwaad.

avatar van Gajarigon
VanDeGriend schreef:

Tja, op MuMe een beetje vloeken in de kerk dit maar kan idd helemaal geen kwaad.

avatar van Koston

Kleingeestig wicht

Koston schreef:

Kleingeestig wicht

En dat heet op de man spelen, en dat hoort in een serieuze discussie naar mijn mening niet thuis.

avatar van Paalhaas
Hulde aan de Wetenschapper, die sommige zaken hier in een adequaat daglicht stelt. Moge hij nu nog vervuld raken van mijn muzieksmaak .

jpglaarh

Hoe komt dit album in godsnaam aan de nummer 1 notering?!?

Ben jij nooit in de stemming voor wat depressieve muziek?

DonDijk
Ja maar ik denk dat, in het geval van Radiohead vooral, mooi met depressief door elkaar wordt gehaald.als er een nummer is zoals Exit kun je zeggen dat het een geweldig relaxed,rustig nummer is waarbij Thom Yorke een stem heeft als een soort van mannelijke engel.
Je kan het ook zo brengen dat je het een depressief nummer vindt,maar ik ga liever uit van de mooie kant van de muziek.Als je het zo bekijkt is Radiohead gewoon een hele,hele goede band die (en das zeker niet het onbelangrijkst) live echt zn mannetje staat.laatst was er een of ander onderzoek zelfs waaruit bleek dat Radiohead recentelijk het beste concert heeft gegeven in de geschiedenis van de rockmuziek.

avatar van mathias
DonDijk schreef:

das natuurlijk wel supersubjectief hé... zo iets kan je toch niet objetief meten denk ik hoor

DonDijk
mathias schreef:

nee dat klopt,maar het was een enquete onder mensen die in de muziekindustrie werkzaam zijn.Queen op Live Aid was overigens nr. 1

avatar van SiSsY bOY
Ik snap niet dat dit album op nummer 1 staat, vind er weinig aan. Ik luister het nu voor de eerste keer en meestal ga ik muziek pas echt waarderen als ik het een paar keer geluisterd heb, maar voorloopig 2*

om jezelf tegen te spreken in 1 berichtje is ook knap

SiSsY bOY schreef:

Als je Coldplay - A Rush of Blood to the Head al goed vind en 3 Doors Down, dan zul je van dit album Smullen!

Schitterend album, maar eigenlijk is The Bends net zo goed. Ben ten tijde van OK computer naar het concert in Vredenburg geweest. Wow, schitterend optreden, nog steeds het beste concert dat ik ooit gezien heb.

ettettummu schreef:
om jezelf tegen te spreken in 1 berichtje is ook knap

Waar doet hij dat dan? Ok, hij zegt het wat ongelukkig, maar hij zegt dat hij er niet kapot van is en dat bij vakere beluistering het wel hoger dan een 2/5 kan worden, maar dat de nummer 1 positie zeker te hoog gegrepen is...

hij vindt het album niks
luistert voor de eerste keer en vind het, nogmaals, niks
eerste keer vindt hij eigenlijk niks goed
dus snapt hij eigenlijk wel dat dit album goed is, maar weet hij dit pas na 2 keer luisteren

avatar van Paalhaas
Ja hartstikke leuk en alles, maar je snapt natuurlijk zelf wel dat aan je redenering nogal wat schort. Je neemt namelijk voor het gemak even aan dat hij bij ALLE albums wel snapt dat het goed IS (ipv KAN ZIJN).
De beste man zegt het niet al te duidelijk, maar in de rechtbank zou hij winnen.

Paalhaas schreef:

lol

Hill en Paalhaas:
see you in court

avatar van bloempje24
SiSsY bOY schreef:

Hier staan 3 uitspraken, namelijk

1. Client snapt niet dat dit album op 1 staat omdat hij er niets aan vindt.
2. Client luistert voor de eerste keer.
3. De meeste muziek wordt door client pas naar meerdere sessies positief beoordeeld.

uitspraak 2 impliceert dat het MOGELIJK is dat de client het album gaat waarderen (zie uitspraak 3).

Voldoen aan uitspraak 3 houdt logischerwijs in dat de client het niet uitsluit dat hij het album zal gaan waarderen.

Deze conclusie komt in contradictie met uitspraak 1.

Client houdt de mogelijkheid open dat het album naar meerdere luisterbeurten geappricieerd kan gaan worden, wat dus inhoudt dat het album voor hem wel een logische en terechte nummer 1 positie bezit.

Uitspraak van de rechter: client wordt veroordeeld tot een gedwongen taakstraf. Passend wordt geacht om 40 uur dit album te luisteren en dan publiekelijk excuses te maken op dit forum.

Aldus geschiede.

alleen geldt wel bij 1, OP DIT MOMENT, maar ik ben het met het verdict eens

@Bloempje:

Met een eventuele voorwaardelijke MuMe-ban indien client in een proeftijd van 2 jaar nog eens zo'n contradictie uit zijn toetsenbord tovert.

avatar van Onderhond
jpglaarh schreef:
Ben jij nooit in de stemming voor wat depressieve muziek?

Met volle overtuiging kan ik hier "nee" op antwoorden. Verder snap ik de commotie rond de uitspraak van SiSsY bOY niet. Is perfect logisch en getuigt van heel wat zelfkennis.