Radiohead - OK Computer (1997)

Label: Parlophone

1. Airbag (4:44)
  2. Paranoid Android (6:23)
  3. Subterranean Homesick Alien (4:27)
  4. Exit Music (For a Film) (4:24)
  5. Let Down (4:59)
  6. Karma Police (4:21)
  7. Fitter Happier (1:57)
  8. Electioneering (3:50)
  9. Climbing Up the Walls (4:45)
  10. No Surprises (3:48)
  11. Lucky (4:19)
  12. The Tourist (5:24)
  13. Polyethylene (Parts 1 & 2) * (4:23)
  14. Pearly * (3:37)
  15. A Reminder * (3:53)
  16. Melatonin * (2:09)
  17. Meeting in the Aisle * (3:09)
  18. Lull * (2:29)
  19. Climbing Up the Walls [Zero 7 Mix] * (5:19)
  20. Climbing Up the Walls [Fila Brazillia Mix] * (6:25)
  21. Palo Alto * (3:44)
  22. How I Made My Millions * (3:09)
  23. Airbag [Live in Berlin] * (4:49)
  24. Lucky [Live in Florence] * (4:36)
  25. No Surprises [BBC Radio One Evening Session (05 / 28 / 97)] * (3:58)
  26. Climbing Up the Walls [BBC Radio One Evening Session (05 / 28 / 97)] * (4:21)
  27. Exit Music (For a Film) [BBC Radio One Evening Session (05 / 28 / 97] * (4:35)
  28. I Promise * (3:59)
  29. Man of War * (4:29)
  30. Lift * (4:06)
avatar van Nicolage Rico
J Casablancas schreef:
Geruchten? Ze geven die concerten juist om de nieuwe nummers te spelen.

Er gaan geruchten dat ze ook oude nummers gaan spelen.

platedraaier schreef:
Via deze site dit album eens geluisterd. Nummer 1 in de top 250!!!!!!

En....... wat een geweldige plaat inderdaad. Vooral paranoid.
Ik schaam me een beetje dat ik deze niet kende. Was blijven hangen bij creep.
Ik heb deze cd gisteren verkocht aan een Pink Floyd fan en ik weet zeker dat hij er zeer content mee is.

ik overkwam net hetzelfde, radiohead vond ik wel goed maar ook blijven hangen bij creep.
en ik vroeg me af hoe deze op 1 belande dus heb ik me deze eens geleend in de bib.

En na een paar luisterbeurten moet het geschiede; wat een album, wat een stem en wat een sound.
Ik ben echt dankbaar dat ik deze plaat via deze site heb ontdekt.
een terechte nummer 1, waarvoor dank

heb m gister gekocht en heb de 1e paar minuten aangehoord met een dubbel gevoel, ik zal m in t weekend een paar keer gaan luisteren en hoop dan dat ik m ook "ontdek", ik heb m trouwens door jullie allemaal gekocht so it better be good

kende radiohead trouwens helemaal niet maar ik ben nog niet zo oud dus daar zal t wel weer aan liggen

martvis schreef:

Nog niet zo oud is een understatement vriend. Ik vind het al knap dat iemand van anderhalve maand met een computer kan omgaan.

avatar van airswinger
Vooral nummer 1 t/m 5. Geniaal!

Jerra
Dit is de het beste album, volgens de gebruikers van musicmeter. Radiohead heb ik pas zitten luisteren het is een muziek waar je van moet houden. Thriller van Mj blijft toch echt mijn favoriete album ooit

Ace
Als je Thriller als beste plaat ooit ziet, is de kans dat je deze goed vindt ook niet zo groot. Het is natuurlijk echt iets heel anders... Wat je wel kan doen is net doen alsof je het goed vindt; je bent dan niet de enige en je hebt in één klap veel vrienden

J Casablancas
Jerra schreef:

Maar niet op 1 in je top-10? ;o

Ik zet mijn favoriete album ooit ook op 2.

avatar van Lukas
Dan is dit dus mijn favoriete CD

avatar van Nicolage Rico
De mijn net niet op 2 plaatsjes na....

Bij mij staat ie ergens rond de 30, in dat geval.

1,0
Na alle lovende kritieken dacht ik: "en nu is het afgelopen" Nummer 1 in de top 250 en Hansje kent het album niet.......... Dus vanochtend op m'n fietsje gesprongen en richting, u raadt het al, de bibliotheek gereden om 'm te lenen. Ik ben op dit moment OK Computer aan het draaien. OK Computer is denk ik / hoop ik een cd die je eerst een aantal malen moet draaien voor het kwartje valt. Dus ik zet ik mijn kopieerapparaat maar weer aan om een kopietje te maken. Kan de cd volgende week terug naar de bieb en kan ik OK Computer rustig op mij in laten werken. U hoort in de loop van de volgende week met hoeveel sterren ik dit album ga bekronen en of ik deze cd alsnog ga aanschaffen !

Met vriendelijke groet,

avatar van gemaster
Succes ermee Hans.

avatar van the viking

Met vriendelijke groet,

Hans is je Computer nog wel OK na al dat kopieeren ?

avatar van ACole_20
Hans Brouwer schreef:

??? Ik zie mr. Hans Brouwer werkelijk op ELK album reageren, van Willy tot Willeke Alberti en alles wat daartussen zit.. En hij kent dit album niet?????
Best grappig eigenlijk

Veel luisterplezier, Hans!

avatar van the viking
ACole_20 schreef:

Best grappig eigenlijk

Veel luisterplezier, Hans!

Daar zit anders niet veel tussen hoor !

avatar van meyer
heel goed album, een van de betere van radiohead en blijkbaar ben ik niet de enigste die er zo over denkt. paranoid android en no surprises zijn mijn favorieten.
Dit album heeft blijkbaar ongeloofelijk veel succes (nummer 1???) terwijl ik het nu niet echt een ongeloofelijk speciaal album vind. gewoon een heel goed album zoals je er wel meerdere hebt. hoe zou je dat succes verklaren?

avatar van Pruut
Geen idee... ik vind hem ook wel heel goed, net als de meeste Radiohead-albums. Maar een echte nr. 1 plaats, naa denk het niet.

Pruut schreef:

Nu twee keer geluisterd. Wel aardig. Nummer 1? Zeker niet!

avatar van HiLL
Hans dit is niks voor je, helaas. Ben je te classic rock voor. Zonder daarmee te willen suggereren dat er iets mis mee is.

avatar van Klumpie
Hans Brouwer schreef:
Nu twee keer geluisterd. Wel aardig. Nummer 1? Zeker niet!

Het is een typische Radiohead plaat. Zo'n album moet bij mij altijd groeien. Ook vind het geen nummer 1 album, maar het is zeker wel een goed album.

HiLL schreef:

Beste Hill, ik luister 'm nu voor de derde keer. Nu met een koptelefoon op mijn hoofd zodat ik door niets en niemand kan worden afgeleid. Het is een album dat moet groeien......'k ga 'm al meer waarderen. Geef nog geen sterren. Volgende week zit ik voor m'n werk een aantal uren achter het stuur, cd 'tje gaat mee op pad.

Met vriendelijke groet, Hans

Marcel²

En Hans komt thuis en stemt 5*

Marcel Jongeneel schreef:
En Hans komt thuis en stemt 5*

Marcel, heb je nog meer goeie tips voor wat Radiohead betreft? Of is OK Computer de enige goede CD?

avatar van Edski
Om je ongevraagd van advies te dienen lijkt The Bends me een logische keuze om Radiohead verder te beluisteren Hans.

avatar van pauljojo
Just check de stem-gemiddelden zou ik zeggen... the Bends is ook een redelijk album en staat op dit moment op nr. 21 in de top 100 dus het wordt zeker gewaardeerd door de MusicMeters. De rest is ook zeker niet slecht.

pauljojo schreef:
Just check de stem-gemiddelden zou ik zeggen...
Niet rot bedoeld Pauljojo maar stem gemiddelden zeggen mij niet zoveel. Ik ken Marcel een beetje. We zitten qua muzikale smaak redelijk op één lijn. Vandaar mijn vraag aan zijn adres!

avatar van HiLL
Hans ga maar voor the Bends.

avatar van Klumpie
Hans, iedereen weet dat 'The Bends' het beste album van Radiohead is, behalve hier op Musicmeter weten ze het nog niet.