Radiohead - OK Computer (1997)

Label: Parlophone

1. Airbag (4:44)
  2. Paranoid Android (6:23)
  3. Subterranean Homesick Alien (4:27)
  4. Exit Music (For a Film) (4:24)
  5. Let Down (4:59)
  6. Karma Police (4:21)
  7. Fitter Happier (1:57)
  8. Electioneering (3:50)
  9. Climbing Up the Walls (4:45)
  10. No Surprises (3:48)
  11. Lucky (4:19)
  12. The Tourist (5:24)
  13. Polyethylene (Parts 1 & 2) * (4:23)
  14. Pearly * (3:37)
  15. A Reminder * (3:53)
  16. Melatonin * (2:09)
  17. Meeting in the Aisle * (3:09)
  18. Lull * (2:29)
  19. Climbing Up the Walls [Zero 7 Mix] * (5:19)
  20. Climbing Up the Walls [Fila Brazillia Mix] * (6:25)
  21. Palo Alto * (3:44)
  22. How I Made My Millions * (3:09)
  23. Airbag [Live in Berlin] * (4:49)
  24. Lucky [Live in Florence] * (4:36)
  25. No Surprises [BBC Radio One Evening Session (05 / 28 / 97)] * (3:58)
  26. Climbing Up the Walls [BBC Radio One Evening Session (05 / 28 / 97)] * (4:21)
  27. Exit Music (For a Film) [BBC Radio One Evening Session (05 / 28 / 97] * (4:35)
  28. I Promise * (3:59)
  29. Man of War * (4:29)
  30. Lift * (4:06)
avatar van IMPULS
Punt gemaakt.
Trouwens, een polemiek op INHOUD kan toch niet vervelend wezen ?
En, dit terzijde: zie m'n post op 2 feb. jl.: Fitter Happier is een markante, essentiële track.
Nu benieuwd of alles al over dit album gezegd is. 't Is al bijna een boek geworden..

avatar van mathias
IMPULS schreef:

Ja, zeg dat wel

0,5
dit is niet eens de beste Radiohead album

OK Computer is de meest overgewaardeerde bagger ooit gemaakt! (Na Kid A, Amnesiac en Hail to the Thief natuurlijk)

Voor een klassieker vind ik hem ook een beetje magertjes maar van de 53 minuten kom je er 49 toch prima mee door hoor.

Het begin is zelfs ijzersterk maar vanaf Let Down kakt het wat mij betreft een beetje in met als tragisch dieptepunt dat gedrocht van een Karma Police.

De laatste twee nummers zijn daarintegen weer van hemelse schoonheid maar voor die nummer één positie komen er wat mij betreft toch echt heel andere platen in aanmerking.

Maar goed, wie ben ik om jullie feestje te bederven.

avatar van Darkshines
bryan schreef:
dit is niet eens de beste Radiohead album

'Tjonge jonge beargumenteer dat maar es, hoewel dat kun je niet ben ik bang.

avatar van bert
Ik vind juist het begin, met airbag en paranoid android het zwakste, en ik begin dan meestal ook pas bij subterranean homesick allien.

avatar van HiLL

avatar van Jazper
Paranoid het zwakst zegt u?

Dat staat er inderdaad, maar dat is vast een foutje.

avatar van Edski
Soms trek ik 'm even uit de kast, enkel en alleen om Electioneering keihard door de speakers te laten knallen...

Toine Rorije
Black Adder schreef:
Maar goed, wie ben ik om jullie feestje te bederven.

Ach, ik denk dat het wel meevalt hoe gelukkig de gemiddelde user is met de nummer één in de lijst.
Wel opvallend dat je juist die twee laatste nummers zo goed vindt, want naar mijn mening zijn dat twee van de mindere.

Grote bakkes, klein hartje weet je wel.

Fake Plastic Trees en Street Spirit bezorgt me ook altijd kippenvel. Ik heb hem weer eens in de auto beluisterd en ik moet zeggen dat er tijdens Subterranean en Exit een vrij hoog crashgehalte in de lucht hing.

Paranoid het zwakst zegt u?

Haalde bij mij ook de top 10 van OKC niet hoor.

avatar van bert
door jullie reacties heb ik speciaal paranoid android maar weer eens geluisterd, maar mijn mening blijft dat dat dit nummer het niet doet voor mij.

avatar van avdj
Gisteren geluisterd. Hij wordt beter maar de laatste twee nummers kunnen me niet echt bekoren. De rest is wel groeiende.

J Casablancas
9 mei 2006 Radiohead
Heineken Music Hall, Amsterdam
10 mei 2006 Radiohead
Heineken Music Hall, Amsterdam

:O

avatar van HiLL
herman schreef:

Haalde bij mij ook de top 10 van OKC niet hoor.

Maar ok jij mag wel

avatar van Nicolage Rico

Maar ok jij mag wel

Discriminatie!!!

avatar van platedraaier
Via deze site dit album eens geluisterd. Nummer 1 in de top 250!!!!!!

En....... wat een geweldige plaat inderdaad. Vooral paranoid.
Ik schaam me een beetje dat ik deze niet kende. Was blijven hangen bij creep.
Ik heb deze cd gisteren verkocht aan een Pink Floyd fan en ik weet zeker dat hij er zeer content mee is.

avatar van Hans Brouwer
1,0
platedraaier schreef:
Via deze site dit album eens geluisterd. Nummer 1 in de top 250!!!!!!

En....... wat een geweldige plaat inderdaad. Vooral paranoid.
Ik schaam me een beetje dat ik deze niet kende. Was blijven hangen bij creep.

Platedraaier, we zien allemaal wel eens wat over het hoofd. Daar is deze site voor. Om elkaar op al dat moois te wijzen En ons te behoeden voor al datgene wat minder mooi is......... Nee, ik noem geen namen

avatar van mathias
Hans Brouwer schreef:

Haha je bent écht onverbeterlijk hé Hansje

*vraagt zich af wie Hans hier in godsnaam mee zou bedoelen*

avatar van the viking
C......Y en B..F

Joh. Dat meen je niet.

avatar van The Scientist
the viking schreef:
C......Y en B..F

Vergeet je niet iets viking?

Ook begin ik een beetje genoeg te krijgen van het feit dat het bij sommige users een sport lijkt te worden om zovaak mogelijk Coldplay af te vallen.... nee ik noem geen namen . Ik vind het ook minder goed dan andere dingen, maar ik zal er niet eindeloos over doorgaan, zoveel aandacht verdient (voor mij) mindere muziek niet.

Dit album haalt voor mij de 5* door de 2 nummers die 'No Surprises' en 'Let Down' heten. Jammer dat ze het niveau van Lucky en Exit Music niet het hele album weten vol te houden

avatar van the viking
The Scientist schreef:

Vergeet je niet iets viking?

Een paar letters misschien ? Overigens vind ik zowel Coldplay als Radiohead best wel goed hoor !

En die groet die is er nog wel hoor !

het beste the viking

avatar van Brain Stew
The Scientist schreef:

Let Down vind ik misschien wel het mooiste nummer van de cd. Vooral na de instrumentale break, als het nummer zichzelf weer langzaam opbouwt tot een prachtige climax.

Wat_Jij_Wil
Ja, dat vind ik ook 1 van de genialere stukken van het album, maar het valt meteen in het niets bij de dubbele climax in Climbing Up The Walls

Ace
mathias schreef:

Haha je bent écht onverbeterlijk hé Hansje

Onverbeterlijk vervelend en onverbeterlijk in elk topic in herhaling vallend inderdaad...

Ik heb de plaat maar weer eens even opgezet. Eens kijken of het me helpt deze vreselijke maandagochtend doorkomen.

9 en 10 mei spelen ze in de heiniken music hall en ik ga er heen WHOO!!! en er gaan geruchten dat ze nieuwe nummers spelen!

J Casablancas
Geruchten? Ze geven die concerten juist om de nieuwe nummers te spelen.