Radiohead - OK Computer (1997)

Label: Parlophone

1. Airbag (4:44)
  2. Paranoid Android (6:23)
  3. Subterranean Homesick Alien (4:27)
  4. Exit Music (For a Film) (4:24)
  5. Let Down (4:59)
  6. Karma Police (4:21)
  7. Fitter Happier (1:57)
  8. Electioneering (3:50)
  9. Climbing Up the Walls (4:45)
  10. No Surprises (3:48)
  11. Lucky (4:19)
  12. The Tourist (5:24)
  13. Polyethylene (Parts 1 & 2) * (4:23)
  14. Pearly * (3:37)
  15. A Reminder * (3:53)
  16. Melatonin * (2:09)
  17. Meeting in the Aisle * (3:09)
  18. Lull * (2:29)
  19. Climbing Up the Walls [Zero 7 Mix] * (5:19)
  20. Climbing Up the Walls [Fila Brazillia Mix] * (6:25)
  21. Palo Alto * (3:44)
  22. How I Made My Millions * (3:09)
  23. Airbag [Live in Berlin] * (4:49)
  24. Lucky [Live in Florence] * (4:36)
  25. No Surprises [BBC Radio One Evening Session (05 / 28 / 97)] * (3:58)
  26. Climbing Up the Walls [BBC Radio One Evening Session (05 / 28 / 97)] * (4:21)
  27. Exit Music (For a Film) [BBC Radio One Evening Session (05 / 28 / 97] * (4:35)
  28. I Promise * (3:59)
  29. Man of War * (4:29)
  30. Lift * (4:06)
avatar van Ali Chemicali
Ik heb hem nu wat vaker geluisterd en ik ga lles net wat beter snappen, maar het gaat duidelijk nog niet vervelen m'n 4* wordt een 4,5*

avatar van Ali Chemicali
Ik verlaag me stem toch weer wat. Ik vind het een beetje een zeikerig album, maar nog steeds wel mooi, maar het hele album kan ik niet luisteren ondanks de vele afwisseling

Lang geleden dat ik dit album nog hoorde. Daarjuist eens herbeluistert en de beste nummers kende ik natuurlijk nog wel: Paranoid Android, Karma Police, No Surprises, Lucky, Exit Music en Let Down. De overige nummers zijn ook zeer sterk, maar halen toch niet datzelfde niveau.

4,5 *

In Paranoid Android gaat het opeens naar rock.
Dat zorgt ervoor dat het geen rustig lied is.
Maar verder is het een beetje rustig.

en Electioneering?

Ace
Ali Chemicali schreef:

En toch 4*... Zo blijft dit album hier helemaal eeuwig bovenaan elke toplijst staan!

avatar van Nicolage Rico
Ace schreef:

Als hij vindt dat er 8 wereldnummers opstaan en 4 mindere nummers, waardoor hij niet het hele album achter elkaar kan beluisteren, is 4 sterren toch niet teveel?

Ace
Nicolage Rico schreef:

Dan niet inderdaad. Sorry, ik ben altijd een beetje fel op die Radiohead-verafgoding hier

avatar van Nicolage Rico

Het is gewoon een zeer goed album.

avatar van Den7482
Geweldig album natuurlijk en bijna 10 jaar na dato nog steeds vernieuwend!!
-> 4,5*

PS: Concert van vanavond 10 mei is afgelast (Bron)

avatar van avdj
Het heeft een tijdje geduurd, maar het kwartje lijkt nu te zijn gevallen. Het idee "ze doen maar wat, als het maar ingewikkeld klinkt" is nu defintitief verdwenen. Ook hoor ik de variatie en de zang went nu ook. Stem verhoogd naar 4*

avatar van Music4ever
Vandaag op mijn mp-3 speler beluisterd, wat blijft dit toch geniaal! Over elke noot is nagedacht, zonder daarbij gelikt te klinken, integendeel zelfs.

avatar van avdj
Er gaat nu echt een wereld voor me open, ongelooflijk gewoon! Over elke noot is inderdaad nagedacht maar het album klinkt niet te perfect of overgeproduceerd. Overal aparte geluiden/nummerovergangen...dit album kan nog wel eens veel meer gaan groeien. Wordt vervolgd.

J Casablancas
Zozo, eindelijk, na bijna 10 jaar?

avatar van avdj
..maak daar maar 10 MAANDEN van.

avatar van VeX-
Hebben jullie nou niet dat je de plaat zo vaak gespeelt hebt dat je de nummers "al doorhebt"? Dat doet bij mij af aan het luisterplezier. Het is geen er album welke je op repeat moet laten staan of vaak gedurende een periode moet spelen.

Dat verhindert mij Ok Computer (vooralsnog) als een meesterwerk te beschouwen. Ook weet ik niet zeker of de plaat wel een voldoende funderend album is geweest om de plaat als zodoende aan te merken.

Een voldoende funderend album??

Ik geloof niet dat ik helemaal begrijp wat je hiermee bedoelt. Zou je kunnen toelichten?

avatar van avdj
Ik ken geen enkel album wat hier op lijkt.

En een album 'doorhebben' is toch logisch als je het vaak heb beluisterd? Dat snap ik niet.

avatar van Lennonlover

avatar van Lukas
Dat is wel een hele slechte reden om de cd 0.5 te geven, zoiets heet een frustratiestem.

avatar van HiLL
Lennonlover schreef:
0,5* sterren omdat iedereen het precies zo goed vindt... sorry...

Lennonlover dit is dus niet de bedoeling van de site. Je stem zal dan ook -terecht- verwijderd worden. Je komt ook nog eens voor uit namelijk.

HiLL schreef:
Ik ben er ook niet wild van Mijn stem gaat ook omlaag

Ja Lennonlover, dus even je stem verwijderen en over een uur een verse 0.5 geven met een bericht erbij als, ´dit is bagger´. Dan is het goed knul.

Leopold schreef:
Ja, dus even je stem verwijderen en over een uur een verse 0.5 geven met een bericht erbij als, ´dit is bagger´. Dan is het goed knul.
Je hoort mij niet zeggen dat het bagger is lieverd. Het kan mij alleen niet zo bekoren

avatar van HiLL
Hans Brouwer schreef:

Wel apart dat je in eerste instantie een 3,5 geeft. Vrij hoog. En dan nu een 2,5.

HiLL schreef:

Niets is zo verandelijk als een mens

Jornaquin
Lennonlover schreef:

Hoe sneu kan je zijn

avatar van avdj
Dit is echt een frustratiestem van de bovenste plank. 0,5* verdienen 'artiesten' als Ali B. en Jan Smit. Als je dit album een keer of 3 geluisterd heb kun je trouwens pas stemmen. Het zit muzikaal allemaal zo goed in elkaar, ik neig naar 5*

avatar van gemaster
avdj is goed bezig zie ik.

avatar van orbit
Ik kan het gekweel van meneer Yorke ook niet altijd goed velen, maar dit een 0.5 geven is volstrekte waanzin
Daarvoor functioneren mijn oren toch nog wel goed genoeg, om te horen dat dit muzikaal allemaal goed in elkaar steekt en zelfs buitengewoon mooie nummers bevat.. (ik moet het zelf ook nog een keer herbeluisteren en herwaarderen heb ik me voorgenomen)