Talib Kweli & Hi-Tek - Train of Thought (2000)

Alternatieve titel: Talib Kweli & Hi-Tek Are Reflection Eternal

Label: Rawkus

1. Experience Dedication (2:23)
  2. Move Somethin' (3:08)
  3. Some Kind of Wonderful (3:15)
  4. The Blast (3:07)

met Vinia Mojica

5. This Means You (4:12)

met Mos Def

6. Too Late (3:26)

met Res

7. Memories Live (3:58)
  8. Africa Dream (4:10)
  9. Down for the Count (3:52)

met Rah Digga en Xzibit

10. Name of the Game (1:51)
  11. Ghetto Afterlife (2:59)

met Kool G Rap

12. On My Way (1:09)
  13. Love Language (5:03)

met Les Nubians

14. Love Speakeasy (2:35)
  15. Soul Rebels (4:03)

met De La Soul

16. Eternalists (3:58)
  17. Big Nel from da Natti (1:15)
  18. Touch You (4:41)

met Piakhan en Supa Dav West

19. Good Mourning (3:34)
  20. Expansion Outro, for Women (7:59)
avatar van Osiris Apis
Blazing Arrow ook.

avatar van MFPascal
Ik heb juist voor Blazing Arrow een tijd terug 20 eu neergelegd, deze moet ik nog steeds kopen, dus daarvoor is nu het goede moment.

Ik ga Blazing Arrow en deze maandag halen
Nu nog proberen geld te 'huzzelen' voor die JMT albums.

avatar van J.M.
Jammer dat die albums van JMT overal zo duur zijn, nergens voor onder de 15 gezien.
Maar ff hier een vraagje terwijl het een beetje off-topic wordt, maar weet iemand waar je Vakill - The Darkest Cloud kan kopen. Ik kan dat album echt nergens vinden. Dus als iemand nog een online-shop weet waar ze ehm hebben zou ik het graag willen weten.

Social_Mask
Wát een rapper is die Kweli toch.. zucht. Nog steeds niet in het bezit van dit album, geen tijd gehad (and money..) Maar laatst dit album opgezet en toch best spijtig dat er wat redelijke nummers op staan. Zeker wel een stuk of 11 ijzer ijzer sterke nummers. Maar de rest is niet veel speciaals. Echt jammer, want hierdoor is het niet echt een Top10 plaats waardig voor mij. Maar dat neemt niet weg dat dit 1 van de beste albums is die ik ooit heb gehoord, geweldig! Kijk uit naar het nieuwe album van Hi-Tek en Kweli.

avatar van J.M.
Welke nummers vind jij wat minder dan?
Ben ik wel benieuwd naar

eazyfan
Vraag ik me ook af Naar mijn mening zijn alle tracks op dit album genieten. Waarom geef ik dan geen 5*? Omdat ik dit nog ga kopen, véél herluisteren, maar 5* kan er dik in zitten. Vette gastartiesten, superteksten en beats van de allerbovenste plank. Genialer dan dit wordt het nu niet . Memories Live blijft een van de 25 beste Hip-Hoptracks voor mij, een absolute topper op deze plaat.

Social_Mask
Het begin..Some Kind of Wonderful, This Means You..
Nummer 10-14 vind ik erg redelijk. En dan nog Big Nel from da Natti.

Maar andere nummers vind ik dan weer erg erg sterk.

avatar van J.M.
Deze kan maar zo op #1 in mijn top 10 komen. Dit is/blijft gewoon geniaal album. Ik denk eigenlijk dat ik deze toch wel beter vind dan Illmatic. Maar ik zal ze beide nog wel een keer na elkaar beluisteren en dan kijken of deze op 1 komt. Ik vind gewoon de afwisseling in dit album perfect, wat rustigere nummers afgewisseld met wat snellere nummers. Alles wat ik in een hiphop album zoek vind ik eigenlijk in Train Of Thought.

avatar van Osiris Apis
Deze heb ik laatst ook maar in mijn top10 gezet.

Social_Mask
Jah.. Kweli levert hier toch wel zijn beste werk, en Hi-Tek, die is altijd wel goed

avatar van J.M.
Ja wat kan ik nog zeggen, dit album moet ik gewoon op #1 in mijn top 10 zetten. Dit album luister ik nog best vaak en elke keer weer vind ik dit geniaal klinken. Talib Kweli brengt op dit album teksten van hoogstaand niveau en hij laat je ook nadenken over zijn teksten.
Dan over het stemgeluid en de flow van Talib Kweli. Door zijn aparte stem klinkt hij erg origineel en eigenlijk heeft hij dat op geen enkel ander album nog zo weten te brengen als hier. Op dit album flowt hij zo goed en dat past dan ook weer perfect bij de beats van dit album. Hi-Tek en Talib Kweli zijn perfect op elkaar ingespeeld en voelen elkaar perfect aan. De muzikale stukjes tussendoor als Name of the Game, On My Way en Love Speakeasy kan ik dan ook erg van genieten.
Wat voor mij een album perfect maakt is dat het één geheel moet zijn, van een hoogstaand niveau en met genoeg uitschieters die dan nog boven dat niveau uitsteken. Train Of Thougt heeft genoeg uitschieters. Nummers als Too Late, Memories Live, Love Language, Eternalists en de laatste 2 nummers vind ik perfecte nummers.

Dit wordt nu dus definitief mijn nieuwe #1 dit is voor nu wat mij betreft het beste album wat ooit gemaakt is.

EPMD
lekker album... de beats zijn beter dan Talib (niet verkeerd opvatten maar Talib z'n flow en stem liggen me niet helemaal).. maar omdat het een goed geheel vormt geef ik het toch een 4*...

|Joël|
Talib Kweli is hier echt geweldig!
"like slaves on a ship talking about who got the flyest chain"
Ik snap trouwens niet dat Memories Live bij statistieken niet de #1 favoriete track is. Er staan natuurlijk veel goeie nummers op dit album, maar Memories Live is echt perfect. Ik vind het ook zo mooi dat de korte stukjes muziek zo goed zijn, zoals Love Speakeasy. Die vind ik echt prachtig. Het hele album is gewoon erg goed!

avatar van Timo710
Ik vind die bonustrack For Women de beste, smaken verschillen |Joël| !

Chriss
Dit album is in 1 woord: Superknalfantastisch Kweli is hier zo'n beetje wel op z'n best en Hi-Tek laat maar weer eens zien dat er naast Timbaland & Pharrell die nu hot zijn nog een super producer rond loopt.

Hoogtepunten: - The Blast
- This Means You
- Love Speakeasy
- Soul Rebels

eigenlijk nog wel meer nummers maar om nou zo'n beetje het hele album hier op te schrijven...

avatar van Reijersen
Één van mijn favoriete hiphopplaten. Wat er zo sterk aan is is dat het gewoon klopt. Elk nummer is als het ware een apart puzzelstukje en al deze muzikale stukjes vallen precies in elkaar en is er een prachtige puzzel te zien.

4,5 ster.

avatar van Stapler
Waarom geen 5 dan?

avatar van Sjaakspeare
Dat vroeg ik me ook al af
Dat afvragen werd nog sterker toen ik zag dat hij niet ongemeen karig is met het uitdelen van 5*'en.
Maar toen ik beter keek, zag ik dat hij blijkbaar alleen soulalbums en enkele jazzalbums goed genoeg heeft bevonden voor vijf sterren. Blazing Arrow was het enige hiphopalbum dat deze trend doorbrak. In die optiek is deze 4,5 voor ''een van mijn favoriete hiphopalbums'' zelfs logisch.

Maar vervolgens vroeg ik me af waarom hij zo weinig hiphopalbums extreem positief beoordeelt; vind hij hiphop een in essentie minder uitgevoerd genre dan soul en jazz? En dit vraag ik me nog steeds af.

En nu vraag ik me af waarom ik me zoveel afvraag....

En nu vraag ik me af waarom ik hetgeen ik hierboven heb opgeschreven, heb opgeschreven....

Harco
Sjaakspeare schreef:

Dat heb ik wel met andere genres. Ik vind bv. Death - Human een superplaat, maar nooit zal deze een 4,5* halen, omdat ik simpelweg hip hop prefereer boven de rest.

A*V
J.M. schreef:

Mmmmh laat ik hem maar eens een goede luisterbeurt geven. Je bent er wel heel erg enthausiast over

A*V
J.M. schreef:

Het is inderdaad wel een goed album. Al vind ik de nummers die je noemt wel verreweg de beste en de rest er een beetje tegen weg valt.
Ik luister hem eerst nog maar een paar keer voordat ik stem

avatar van j.b.b.l
Er komt binnenkort een nieuwe album uit van deze heren,voor die tijd moet ik deze effe checken.

avatar van MJ_DA_MAN
The Reflection Eternal rumors are no longers rumors: it’s now official. Talib Kweli confirmed to HipHopDX that the reunion album with Hi-Tek will happen before the close of 2008. "People asked for it, so we got back together, and we're working on that.” There are no other details known at this point.

|Joël|
Leuk, ik las het ook net

avatar van Korhymes
Ik vind alles best, zolang hij maar zorgt dat het nieuwe Black Star album net zo dope wordt als de vorige en het niet afraffelt om ook aan het album met Hi-Tek te werken

avatar van MurryMusic
Lekker album. Ik had niet gedacht dat een Talib Kweli album mij kon boeien. Maar dit is echt een super album! De producties zitten puik in elkaar en talib en gasten komen met goede teksten. Ik begin zelfs te wennen aan Talib's stemgeluid.
Track met Mos Def is een van mn favo's. Love language skip ik altijd..

avatar van j.b.b.l
Lyricly is dit album van hoog niveau,beats zijn wat minder maar zijn van hoog kwaliteit,maar iets weerhoud mij om dit album een 4,5 te geven,het komt niet door de productie want met Talib zijn rijms derop zijn het goeie beats maar ik weet het niet,dit album overtuigd mij niet helemaal na 10 luisterbeurten,maar goed,wel een mooi album.Een 4,0

avatar van LoG
LoG
Een 5 gewoon, een van mijn favoriete platen, ik moet wel zeggen dat ik de eerste helft sterker vind dan de tweede helft.

Mijn hoogtepunten:
- Move Something: Als die beat erin komt!! En z'n teksten zijn gewoon ontiegelijk scherp.
- The Blast: Een nummer waar ik een zomers gevoel bij krijg, en check die clip, die is ook geweldig. Keep on dancing!
- This Means You: Gewoon keiharde lyrics, kan er niks anders van zeggen.
- Too Later: een van mn favo nummers ooit. Is it too early to mourn, is it too late to ride? Geweldig!
- Africa Dream: Die moet je gewoon draaien met de speakers en de bass vol aan.
- Memories Live: Uhhm hij zegt hier iets van: "Fields of dreams become my property and I reach my destiny like a prophecy", die is gewoon geweldig.
- Name of the Game: Ik weet dat veel mensen die niet vet vinden ofzo, maar hij is gewoon ontiegelijk rauw en geweldig. "I ain't no lyrical ATM"
- Love Language: Dit nummer vind ik ook sterk, een van de beste lines evurrrrr "I'm still learning though, actually I just do what comes naturally".

Dit zijn ze eigenlijk, de andere vind ik goed maar niet perfect. Al moet ik de laatste twee tekst toch wel even benoemen want die zijn ook erg goed.

Een 5, omdat deze plaat gewoon in mijn geheugen staat gegrift. Deze plaat laat ik later aan mn kinderen horen en dan zeggen ze:
"JIj met je ouderwetse muziek!" Maar dat maakt me niet uit! Reflection Eternal for live!! (A)