J Dilla - Donuts (2006)

6. Stop (1:39)
  7. People (1:24)
  8. The Diff'rence (1:52)
  9. Mash (1:31)
  10. Time: The Donut of the Heart (1:38)
  11. Glazed (1:21)
  12. Airworks (1:43)
  13. Lightworks (1:55)
  14. Stepson of the Clapper (1:03)
  15. The Twister (Huh, What) (1:16)
  16. One Eleven (1:11)
  17. Two Can Win (1:47)
  18. Don't Cry (1:59)
  19. Anti-American Graffiti (1:53)
  20. Geek Down (1:19)
  26. The Factory (1:23)
  27. U-Love (1:00)
  28. Hi. (1:16)
  29. Bye. (1:27)
  30. Last Donut of the Night (1:39)
  31. Welcome to the Show (1:12)
avatar van InnerFreedomInt
Ja dat snap ik maar die track gaat wel deels over J dilla,

avatar van Stapler
Reint schreef:

Nee, da's de derde. De beat die begint vanaf 2:10 bij ''Ik zit ermee, ik pieker...''. Toch bedankt!

En Niek: Ik ga ernaar opzoek, harstikke bedankt alvast!

Misschien iets van Madlib in India.
Je bedoelt toch die beat vanaf dat K1 begint?

avatar van MJ_DA_MAN
InnerFreedomInt schreef:
Ja dat snap ik maar die track gaat wel deels over J dilla,
Sorry, niet goed gelezen.

avatar van InnerFreedomInt
Geen probleem

avatar van Silky & Smooth
Vind dit album moeilijk om te beluisteren. Je hoort wel dat Dilla geniaal kan samplen en geweldige muziek maakt, maar het is zo druk. Als ik anders beats (waar meestal rappers overheen rappen) van hem hoor denk ik echt: heerlijk! Rustige, sfeervolle beats zoals bij het album van Illa J (die ik op dit moment beluister, vandaar ). Had toch liever een album met zulke beats gezien. Misschien is het een kwestie van wennen, maar ben bang van niet.

avatar van Silky & Smooth
Ik heb dit album toch een beetje onderschat, want na nog een paar keer luisteren is het toch wel erg vet! Het album zit erg sterk in elkaar met een paar pareltjes van nummers: The Diff'rence, Time: The Donut of the Heart en het hele eind vanaf Dilla Says Go (behalve The Factory). Toch maar een halfje omhoog!

Relax
Dit album is zeker niet onderschat... is zelfs als moderne classic bestempeld.

avatar van Silky & Smooth
Was meer reactie op mijn vorige reactie. Ging erom dat ik zelf dit album onderschat had. Zal het wel even duidelijker maken.

avatar van pqt
pqt
Het zijn alleraardigste producties die Jay Dee aflevert op dit album, maar ik heb toch echt de repperts nodig die erover spitten. Of de producties moeten me echt heel erg aanspreken. Een Dr. Dre producties only album zou ik wel erg leuk vinden denk ik.

Het album begint voor mij met een gods irritant nummer, die ik naar 1 minuut toch maar heb weggedrukt. Gellukig zijn niet alle nummers 3 minuten lang, wat zijn voor, maar zeker ook nadelen heeft, simpelweg; is het een goed nummer, dan is het jammer, is het een kutnummer, ben je er snel van verlost. Last Donut of the Night is de track die ik het meest kon waarderen, waarmee het dus een goede afsluiter is van een middelmatig album.

Er zaten voor mij geen uitschieters in en het is voor mij het gemiddelde gewoon niet waard, maar het is geen slecht album. Vandaar de 3.5 sterren.

avatar van UmindC

Improvision
Hehe, ik wou hem ook net posten. Erg leuk ja. Jammer van het publiek.

avatar van klaezman
Gódver wat geil UmindC!! Publiek (op één wel heel druk kwebbelend wijf op driekwart) geeft eigenlijk nog wel een aangenaam sfeertje. Beetje als Waltz For Debby van Bill Evans.

avatar van WeztSide
UmindC schreef:

Super, meteen gedownload!
Helaas neemt de drukte wel echt toe aan het einde, maar op dat punt is het toch al sowieso wat minder interessant

avatar van GarnalenPeller
Die live versie is episch.

avatar van Silky & Smooth
Toch maar halfje omhoog! Het was inderdaad een kwestie van wennen. De genialiteit die ik wel zag, maar eerst rommelig vond, blijkt nu toch wel alleen geniaal te zijn!

avatar van panjoe
panjoe (moderator)
UmindC schreef:
Donuts van Jay Dee, live uitgevoerd door een jazztrio uit New York.

Is er niet al eens eerder zoiets geweest? Iets met een orkest, die Dilla speelt of zoiets? Sowieso deze even luisteren .

avatar van Silky & Smooth
Uiteindelijk is toch de 5* bereikt. Echt heerlijk om naar een album te zitten luisteren terwijl je het gevoel hebt dat iemand perfect getimed radiozenders switcht waardoor je alle beste delen van nummers te horen krijgt! Een meesterwerk!

Now stop, and think about what you do! Now stop, and think about what you do! Now stop [...] and think about what you do!

avatar van Timmie
de 1e keer vind ik het inderdaad rommelig, niet slecht. Nog even wennen.

avatar van Silky & Smooth
Die sample van Bendix vind ik echt briljant geplaatst en door gemixt! This is Bendix, the tomorrow people...

avatar van kobe bryant fan
Waarom staat er eigenlijk bij track 1 Donuts(outro) inplaats van intro?

avatar van Silky & Smooth
Dat maakt de donut (cirkel) rond, denk ik.

avatar van kobe bryant fan
Ah nooit aan gedacht eigenlijk

avatar van Timmie
de laatste track heet ook "Welcome to the Show" dus dat heeftie voor de grap omgewisseld denk ik .

avatar van René.
Mijn versie heeft 32 tracks, de laatste heet 'Intro'

avatar van kobe bryant fan
Nice,er word hier eigenlijk bijna niet gerapt er komen alleen vocals tevoorschijn en normaal ben ik niet zo voor alleen vocals hier kunnen de beats en ijzersterke vocals alleen me wel boeien want 31 nummers lijken veel maar ze duren allemaal maar iets meer dan een minuut.Soms lijkt het wel wat chaotisch maar al die tracks worden dan weer afgewisseld met rustige songs.Dus thanks voor de tip Umind C.

avatar van Silky & Smooth
Vocals zijn stemmen, lieve jongen Dit zijn vrijwel alleen instrumentals met hier en daar vocal-samples. Dat chaotische is de kracht trouwens, dus het kan zijn dat je het nog vetter gaat vinden!

avatar van kobe bryant fan
Ja weet ik ik heb toch ook nergens in mijn bericht beweerd dat vocals geen stemmen zijn

avatar van Silky & Smooth
Jij zegt dat er bijna niet gerapt wordt, maar wel veel vocals tevoorschijn komen. Leek mij een beetje tegenstrijdig. Maar als je samples bedoeld met vocals, dan is het logisch en heb ik niks gezegd! (Zou toch wel iets meer om je punten en komma's denken).

avatar van kobe bryant fan
Sorry voor die komma's enzo,en over die vocals ik bedoelde ook de samples met vocals in.Maar ik had me misschien wat verkeerd uitgedrukt.

avatar van Silky & Smooth
Boeiend, draai deze plaat maar vaak en geniet ervan! Is echt supervet!