Radiohead - The Bends (1995)

Label: Parlophone

1. Planet Telex (4:18)
  2. The Bends (4:06)
  3. High and Dry (4:17)
  4. Fake Plastic Trees (4:50)
  5. Bones (3:08)
  6. [Nice Dream] (3:53)
  7. Just (3:54)
  8. My Iron Lung (4:36)
  9. Bulletproof..I Wish I Was (3:28)
  10. Black Star (4:07)
  11. Sulk (3:42)
  12. Street Spirit (Fade Out) (4:14)
  13. The Trickster * (4:42)
  14. Punchdrunk Lovesick Singalong * (4:41)
  15. Lozenge of Love * (2:16)
  16. Lewis (Mistreated) * (3:20)
  17. Permanent Daylight * (2:49)
  18. You Never Wash Up After Yourself * (1:45)
  19. Maquiladora * (3:27)
  20. Killer Cars * (3:03)
  21. India Rubber * (3:26)
  22. How Can You Be Sure? * (4:21)
  23. Fake Plastic Trees [Acoustic] * (4:42)
  24. Bullet Proof..I Wish I Was [Acoustic] * (3:35)
  25. Street Spirit (Fade Out) [Acoustic] * (4:26)
  26. Talk Show Host * (4:41)
  27. Bishop's Robes * (3:25)
  28. Banana Co. * (2:22)
  29. Molasses * (2:28)
  30. Just [BBC Radio One Session - 14 / 09 / 94] * (3:46)
  31. Maquiladora [BBC Radio One Session - 14 / 09 / 94] * (3:30)
  32. Street Spirit [Fade Out) (BBC Radio One Session - 14 / 09 / 94] * (4:22)
  33. Bones [BBC Radio One Session - 14 / 09 / 94] * (3:03)
  34. Fake Plastic Trees [Live] * (5:27)
  35. Blow Out [Live] * (5:40)
  36. Bones [Live] * (3:16)
  37. You [Live] * (3:59)
  38. High and Dry [Live] * (4:27)
gak
Er valt nix aan te merken op dit album! Het is volmaakt!!

uilenei
Heel sterk album, maar niet vernieuwend.
Voor mij toch zeker 4 sterren waard. Bij OK Computer durft de band zijn nek uit te steken. Bij de albums daarna nog meer, iets te veel naar mijn smaak.

Louis2703 schreef:
Ik vind Turn On The Bright Lights anders heel anders klinken dan The Bends...

Joost! schreef:

Joost! schreef:

avatar van Koston
Ik heb hem onlangs gekocht en ik vind hem stukken beter dan ik eerst dacht. Op cd klinken nummers als Planet Telex en Black Star veel beter en gevulder.

halfje erbij

avatar van Fianosther
Koston schreef:

halfje erbij

Dat heb ik ook. Ik zit op 4* met kans op meer.

avatar van SirNoodle
Een 5* omdat elk nummer op zich fantastisch is, en het geheel ook nog eens beter is dan de som van de delen... van de begintonen van planet telex (geeft me altijd opnieuw energie) tot street spirit staat hier gewoon geen enkel slecht nummer op.

avatar van Tribal Gathering
Radiohead is een band die ik steeds beter begon te vinden. Eerst het debuut gekocht ; een leuk album met een paar uitschieters. Toen deze, de band was duidelijk gegroeid. Daarna OK computer, een geniaal album.

En toen ging het mis. Ze besloten niet een maar twee albums uit te brengen met half afgemaakte songs, experimenten en af en toe een normaal nummer. Voor mij het moment om af te haken.

Sinds die tijd zijn alle albums langzaam maar zeker in mijn waardering gedaald. Alleen Ok computer vind ik nog echt goed. (maar ik draai hem zelden.)

Maar nu deze. Ik snap eigenlijk niet meer waarom ik dit destijds zo'n fantastisch album vond. Er staan voor mijn gevoel maar drie hele goede nummers op. [nice dream], en de twee die iedereen er boven uit vind springen Fake plastic trees en Street spirit.

Bones en Sulk zorgen nog voor wat lekkere rock, maar de rest van de nummers heb ik niet zoveel meer mee. Het is niet slecht, maar opwindend...nou nee.

Ik denk dat het voornamelijk het gevolg is van de, in mijn ogen, minachting van de band voor het publiek, om twee van die halfslachtige albums uit te brengen, dat mijn waardering voor de band tanende is. Aan de andere kant, misschien ben ik er gewoon overheen gegroeid.

avatar van gemaster
Of je bent niet gegroeid en en kunt daarom Kid A en Amnesiac niet waarderen.

gemaster schreef:
Of je bent niet gegroeid en en kunt daarom Kid A en Amnesiac niet waarderen.

Dat zou kunnen, ik denk het niet maar het zou kunnen

avatar van Tsjo-Wi
Maar je hebt het helemaal niet over het album dat daarna nog kwam, namelijk Hail to the Thief, wat naar mijn mening Radioheads beste album is en minder experimenteel gedoe bevat dan Kid A/ Amnesiac. Heb je die nog niet geluisterd of vond je die ook niks?

Tsjo-Wi schreef:

Die heb ik nog niet geluisterd. Het is een beetje vreemd trekje van mij. Als een band een echt, in mijn ogen, slecht of ongeinspireerd album uitbrengt laat ik het maar zitten. Dat had ik bij Eels ook na Shoottenanny. (Hoewel dit ook niet altijd opgaat)

Mijn eerste kennismaking met Radiohead (had daarvoor wel al een paar losse nummers gedownload) en allesbehalve een slechte. The Bends is een van de beste albums die ik heb (ben op het moment bezig met het luisteren naar andere Radioheadalbums, dus daar heb ik nog geen oordeel over). Kan 't bijna altijd gewoon opzetten, altijd is het weer fijn om naar te luisteren.

En daarnaast is de CD ook een mooi aandenken aan het reisje dat ik naar Maastricht heb gemaakt

Karl schreef:

Je twee hoogste stemmen zijn op deze en Origin of Symmetry, dat komt wel goed met jou! Nu de acht andere cd's uit mijn top 10 leren kennen en we worden vrienden!

Feeder
ZERO schreef:

Maar het is wel een feit hoor, die ZERO heeft een héél goeie smaak

ZERO schreef:
dat komt wel goed met jou!
Dat had ik je ook wel kunnen vertellen

DonDijk
populair is die Zero hier of niet??

DonDijk schreef:
populair is die Zero hier of niet??

Je hoeft niet alles te serieus te nemen hoor...

avatar van Dielie
gisteren deze plaat toch maar aangeschaft, had hem vroeger op cassette, toch de enige van Radiohead die mijn interesse heeft gepikt en ook omdat ie klassiek is

avatar van SilverGun
Dielie schreef:
en ook omdat ie klassiek is

Pop/rock toch?

avatar van dvdschaaf
Sommigen noemen het zelfs Britpop of Indie electronic...

avatar van aerogp1
Fijn album wat voor mij nog niet kan tippen aan OK computer, maar ik luister verder....
De intro van nummer 12 (Street Spirit) lijkt wel erg veel op "The Unforgiven" van Metallica. Viel me gewoon ineens op. Iemand die het ook herkent?

aerogp1 schreef:

beide nummers behoren tot ongeveer m'n favoriete nummers ooit. En nee ik vind de intro's volledig niet op elkaar lijken.

lijkt erop als je een nummer slayer met een nummer van marco borsato gaat vergelijken omdat er een gitaar in te horen is , (geen van beide nummers wil ik hier vergelijken/ in verband brengen met bovengenoemde artiesten trouwens).

al hou ik er wel van dat mensen scherp naar muziek luisteren en dit soort dingen opmerken

avatar van ZERO
Ik hoor eigenlijk ook geen enkele gelijkenis tussen Street Spirit en The Unforgiven hoor. De enige gelijkenis is dat beide nummers heel goed zijn!

ZERO schreef:

"The Unforgiven" lijkt inderdaad TOTAAL niet op "Street Spirit". Maar dat is ook niet wat ik wil zeggen.
Wat ik alleen aan wil stippen is dat de gitaarloopjes in de eerste paar seconden qua melodie en klank veel van elkaar weg hebben. Niet dat ik daar boos of verdrietig of teleurgesteld van word! Het viel me alleen even op..

ZERO schreef:

En ik kan er ook duidelijk in zijn: "The Unforgiven" is mijn nummer 1 Metallica-hit waar "Street Spirit" het voor mij lang niet bij haalt

voltazy
die bovenste quote schreef ik

voltazy schreef:
Die bovenste quote schreef ik

damn, je hebt gelijk. Ik pas het even aan (onee dat lukt nu niet meer)
Maar bij deze krijg jij de credit voor de quote

aerogp1 schreef:

damn, je hebt gelijk. Ik pas het even aan (onee dat lukt nu niet meer)
Maar bij deze krijg jij de credit voor de quote

haha, dank je

voltazy schreef:

haha, dank je

Ik wou em niet eens!

Vandaag The Bends gekocht! Onder het motto 'Save the best for last' is mijn Radioheadcollectie nu compleet!