O.C. - Word... Life (1994)

Label: Wild Pitch

1. Creative Control (1:44)
  2. Word... Life (4:53)

met Prince Po

10. Let It Slide (4:23)
  11. Ma Dukes (3:58)
  12. Story (3:03)
  13. Outtro (Sabotage) (2:51)
  14. Born 2 Live [Remix] (3:45)
  15. Time's Up [Remix] * (3:33)
  16. Ozone [Demo Version] * (4:05)
  17. Snakes * (3:27)
  18. Word...Life [Remix] * (4:56)
avatar van P Jay
Dit is een album, waarvan ik toen ik het kocht héél hoge verwachtingen had... en dat is altijd gevaarlijk.

Na de eerste luisterbeurten klonk het erg goed, het was gewoon goed, maar na verloop van tijd vond ik het niets speciaals meer.

Dan moet je de cd even laten zitten en na een tijdje terug 'herontdekken'. En sinds die herontdekking hou ik hiervan... een beetje een groeiertje dus bij mij.

Deze gang van zaken heb ik bij veel albums... Eerste indruk: goed; dan vind ik het niet speciaal meer; ik luister er een tijdje niet meer naar; en dan herontdek ik het...

Muziek beluisteren is iets raars! (als je eens goed stoned bent en dan naar een cd luistert, wil ook wel eens helpen )

Relax
P Jay schreef:

Advies over drugs nemen bij muziek luisteren is niet goed

En ik doet dat ook niet, drugs.

raffael77
Dit is een classic one. Time's Up ook gebruikt in de film 8 Mile van Eminem eerste instrumental waar ze op gaan battlelen.5

avatar van MJ_DA_MAN
Natuurlijk wel een aardig album, maar zo super-enthousiast als de meesten hier ben ik zeker niet. Ik vind zo'n beetje alles bovengemiddeld, maar een 4,35 gemiddeld kan ik echt niet begrijpen. Op dit moment kom ik niet verder dan 3,5*. Time's Up is wel een klassieker . Ook Born 2 Live is erg aardig. Ik zal hem nog wel een paar keer goed beluisteren om te kijken of ik mijn stem kan verhogen.

avatar van FunkyMonk
Was mezelf gisteren nog aan het afvragen welke DITC-plaat ik het sterkst vind; en ik kom toch bij deze uit hoor. (samen met die eerste van Diamond D). Heel aangename rapper, die O.C. Typische 90's beatjes erbij, en je hebt een perfect album. Voorlopig 4,5, maar zou wel eens 5* kunnen worden.
favoriete track: Go head; wat een dikke plaat zeg.

avatar van herbertwest
Ik blijf toch bij Big L - Livestylez, maar dit album komt op een goede 2e plaats van DITC albums.

raffael77
Hun zijn vet inderdaad en Time's Up is klassieker, maar vind albums Lord Finesse, Showbiz & A.G. en Diamond D toch wel beter. Op Lifestyles doet Buckwild ook iets beter zijn best kwa producties.

Time's Up & Born 2 live zijn mijn beste songs van deze album

avatar van herbertwest
Die van Lord Finesse wil ik binnenkort origineel kopen. Die van Diamond, O.C., Big L heb ik origineel.

wow; dit klinkt goed
wat een productie hiphopbeats stijl jaren 90, O.C. heeft een dope flow en dit album bevat lekkere punchlines. nadere beoordeling volgt binnenkort.

ja hier komt het, dit gaat toch naar de 4.5
favo`s zijn time`s up,born 2 live en de titeltrack word...life.

avatar van Zjapp
See I know yo, slow your roll, give a good to go
Guys be lackin in this thing called rappin just for dough
Of course we gotta pay rent, so money connects, but uhh
I'd rather be broke and have a whole lot of respect

Respect

Op Ga Head

You got vicious, so best wishes
Let's just say the world is a ocean filled with mad fishes

En op No Main Topic, hoe hij dit stuk flowt:

You underestimate the quest of faith
Destined for a date with O.C. the great

avatar van Zjapp
Heel invloedrijk album denk ik. Natuurlijk bekend door vooral Time's Up, maar ook Word...Life, O-Zone en Born 2 Live zijn van een zeer hoog niveau. Ik vind de productie soms iets te flauw, wel erg duister, maar gewoon te beknopt. O.C. heeft een goede storrytelling en een zeer charismatische stem, die past uitstekend bij de typische begin jaren 90 east coast producties. Toch vind ik deze minder dan Good Fellas van Show & A.G. en dat ligt hoofdzakelijk aan de productie die op Good Fellas al een stukje moderner is dan hier, en ook minder kaal. Toch 4*

Improvision
Goed relax album. Maar niet goed genoeg om 'Classic' te noemen. 4*

avatar van P Jay
oh toch wel! geef hem toch nog een kans!!

avatar van Zjapp
De beat van Born 2 Live is overigens door Pete Rock gesampled voor Take You There op The Main Ingredient.

avatar van Osiris Apis
Ik hoor geen vergelijkenis.

avatar van herbertwest
Weet iemand waarvan die sample in de outtro afkomstig is? EPMD heeft hem ook op Please Listen To My Demo maar neem aan dat zij hem ook weer ergens anders vandaan hebben.

avatar van psychonaatje
herbertwest schreef:

psychonaatje schreef:

Thanx

Osiris Apis schreef:
Ik hoor geen vergelijkenis.

Jawel, alletwee een break van "Keep Rising To The Top" van Keni Burke

avatar van T.O.
psychonaatje schreef:

Volgens The Breaks zijn dan samples uit Ridin' High van Faze-O.

Erg goed nummer ook, het origineel

Relax
Een bijna perfect album, prachtige beats met jazz samples en hiphop, de teksten van O.C. die voel ik gewoon, ik wou wat quoten maar ik ben die line vergeten.
Ik geef het een 4.5*

P Jay schreef:

Jawel, alletwee een break van "Keep Rising To The Top" van Keni Burke

Dacht ik al, bedankt voor het meedelen P Jay

J. Dilla Donuts
Wat een verschrikkelijk goed album. Deze man flowt over de beat alsof ze een tweeling zijn, al jaren lang een van m'n favoriete albums waar een aantal klassiekers op staan, Word....Life & Time's Up zijn een must-have.

Improvision
Halfje omhoog, de man zijn flow vind ik hoe meer ik het hoor, hoe indrukwekkender.

J. Dilla Donuts
Improvision schreef:

Gewoon meer luisteren, andere albums van O.C., die man maakt goed werk. Dan zal deze ook wel in je top 10 komen.

avatar van Statiegeld
Wow. Wat een heerlijk album. Net als P Jay had ik heel hoge verwachtingen van dit album. Ik kon hem maar niet te pakken krijgen maar dit album is echt al het zoeken waard. Ik kende alleen Time's Up voordat ik dit album in het geheel hoorde. Time's Up wijkt eigenlijk heel erg af van de rest van het album wat bestaat uit heerlijke jazz-hiphop producties waar ik altijd wel een liefhebber van ben. O.C. heeft (al eerder gezegd) een geweldige flow en er zitten ook wel een heel aantal goed gevonden lyrics op dit album.

Favorieten: Word...Life, O-Zone, Born 2 Live, Time's Up, Ga Head, Ma Dukes en Let it Slide.
De mindere nummers van dit album vind ik Constables en No Main Topic maar dat komt eigenlijk omdat de andere nummers zo verschrikkelijk goed zijn.

4.5* en een mooie plek in mijn top 10.

avatar van Korhymes
Ik kreeg echt kippevel de eerste keer dat ik naar Story luisterde, over die martelingen en shit... Sindsdien skip ik die track vaak hehe

CaliLove
Time's Up behoort voor mij tot 1 van de beste Hip-Hop beats.