O.C. - Word... Life (1994)

Label: Wild Pitch

1. Creative Control (1:44)
  2. Word... Life (4:53)

met Prince Po

10. Let It Slide (4:23)
  11. Ma Dukes (3:58)
  12. Story (3:03)
  13. Outtro (Sabotage) (2:51)
  14. Born 2 Live [Remix] (3:45)
  15. Time's Up [Remix] * (3:33)
  16. Ozone [Demo Version] * (4:05)
  17. Snakes * (3:27)
  18. Word...Life [Remix] * (4:56)
avatar van MJ_DA_MAN
Donker vind ik het niet (echt). Maar nogmaals, verwacht niet meer tracks in de stijl van Time's Up.

avatar van Korhymes
Hm, ik vind tracks als Let it Slide, Ga Head en Story niet echt vrolijke hiphop
Maar de rest is wel wat lichter dan Time's Up idd

avatar van MJ_DA_MAN
Ik zette vrolijk ook tussen haakjes, kon niet echt op het juiste woord komen .

avatar van PaulieWalnuts
MJ_DA_MAN schreef:
Ik zette vrolijk ook tussen haakjes, kon niet echt op het juiste woord komen .

jazzy

avatar van thomzi50
Waar ik bij rappers als Big L heb dat ik ze naarmate ik ze vaker hoor beter vind worden, heb ik bij O.C. precies het omgekeerde. Na vijf luisterbeurten weet ik het allemaal wel en vind ik hem zelden nog echt interessant voor de dag komen. Al blijft hij natuurlijk wel een prima rapper met een paar lekkere beats - en met Time's Up levert hij een onbetwiste classic af. Als geheel vind ik het echter wat minder dan voorheen. Halfje eraf.

avatar van Boris91
Time's up is voor mij samen met Shook Ones de twee beste tracks ooit met een gedeelde eerste plaats. Moet bij dit album overigens zeggen dat ik de eerste helft het sterkste vind (al staan er eigenlijk alleen maar goede nummers op). Mijn 3 favorieten komen achter elkaar en zijn dan ook O-Zone (lekker duister), Born 2 Live en natuurlijk Time's Up.

avatar van Kill_illuminati
Ik vind het begin ijzer sterk, mede dankij door de uitstekende productie van Organized Konfusion.

avatar van WeztSide
Vind dit niet zo'n goed album.
Wel goede tracks, maar ik heb niet een speciaal gevoel bij hem ofzo.

avatar van Boris91
Te veel mensen wachten volgens OC op een volgende Time’s Up, dé hit waar hij onlosmakelijk mee verbonden blijft. Opvallend is dat dit nummer, zijn grootste succes, een nummer is waar hij zo veel moeite mee had. Een jaar lang worstelde hij met de beat en toen hij twee coupletten af had, hield hij het voor gezien. "Ik vond het niet eens een vet nummer toen het af was! Ik heb vooral geluk gehad met de timing, omdat er toen veel mensen gangsterpraatjes hielden terwijl hun ouders gewoon welvarende mensen waren. Praat niet over die ruige shit als je moeder een Benz rijdt en je op privéscholen hebt gezeten. Ik moest dat toen aansnijden."

avatar van misorabi
Wel een aardig album, de beats zijn niet allemaal heel vet,. maar zitten wel paar echte top nummers bij.. verder vind ik zn delivery niet zo heel chill op de beat passen soms. 4 sterren

avatar van Sjaakspeare
Born 2 Live en Point o Viewz hebben echt van die Pete Rock-beats, viel me op. Of zijn ze ook echt door Pete Rock geproduceerd?

avatar van P Jay
Sjaakspeare schreef:

De sample uit "Born 2 Live" is door Pete Rock ook in '94 gebruikt voor "Take You There" op de plaat "The Main Ingredient". Er staan trouwens geen Pete Rock-producties op deze plaat van O.C..

Harco
Bijna alles is geproduceerd door Buckwild, de in-house producer van D.I.T.C., zo kun je hem haast wel noemen. Mede door dit album is hij daarom één van mijn favoriete, zo niet mijn favoriete, producer(s).

Daarbij moet gezegd worden dat ik die paar dingen (intro, beat van Constables en in mindere mate de remix van Born 2 Live) van Organized Konfusion ook heel erg dope vind.

avatar van principal2000
Erg goede, rauwe hiphop. Time's Up is natuurlijk DE klassieker van O.C.. Maar ook andere nummers mogen er zeker zijn. Het album heeft een sterke, herkenbare stijl, die je in ieder nummer terugvindt. In mijn ogen is dit het beste werk van Omar Credle.

Rene1979
Wat een gewelidig album dit. Ik dacht een heel oldschool album te horen. Maar dit vind ik qua sound erg meevallen (niet dat er iets mis mee is) Dit zijn gewoon erg hoogstaande beats van Buckwild

avatar van Kill_illuminati
Plus een MC die erg goed kan flowen en teksten schrijven.

Rene1979
Kill_illuminati schreef:
Plus een MC die erg goed kan flowen en teksten schrijven.

No Main Topic is toch erg vet

First of all what you call hardcore?/
Who's hardcore, I just grit ya teeth and lock ya jaw

Damn straight

avatar van WeztSide
Time's Up vind ik trouwens overschat, No Main Topic is echt veel beter: heerlijke beat en hele sterke lines van O.C.

avatar van Outblasty
MJ_DA_MAN schreef:
Is Constables niet minstens zo donker als Time's Up? Maar dat zijn wel de twee donkerste tracks denk ik.

avatar van Outblasty
Dit is echt typisch zo'n album waar ik niet echt doorheen kom. Time's Up ken ik al wat langer maar ik moet zeggen dat ik die tracks helemaal niet zo geweldig vind. De rest van het album klinkt allemaal wel lekker maar op de een of andere manier beluister ik het bijna nooit. Misschien moet ik het gewoon eens wat vaker een draai geven want ik zou nu echt niet weten wat ik moet stemmen.

avatar van Verbston
Heeft iemand wel eens goed geluisterd naar de tekst van Ga Head!?? Hij vertelt daarin dat hij wordt bedrogen door zn chick, maarr zij gaat niet met een andere man, maar met een fucking chick!! Dat bedenk je toch niet! Fucking dope en zn lyrics zijn fucking hard:

Now I know, remember the ho I spoke about named Fran?
She be the other man, hey ain't that some..
She did a switch to go down on a bitch
Had me thinkin another man changed her pitch

...
I confronted who was once my honey
to see why she chose over the raw and real to lick tail of a bunny
all of a sudden I explode in rage
of animalistic like I broke out of a cage
First I think violence, then I think the uppercut into her gut
For what? There's other honies out there so what the..

BTW de beats van Ga Head op de LP en Cd verschillen van elkaar om een reden die nog nergens beschreven staat. Beiden Lord Finesse producties.

Social_Mask
Verbston schreef:

(!)

Hoezo is dat zo vreemd?

avatar van maxinator
Wat maakt het uit of het een man of vrouw is waar ze mee vreemdgaat??

avatar van WeztSide
Ik denk dat dat veel rare emoties bij je oproept als je dat overkomt.
Dat kun je toch wel voorstellen?

avatar van Verbston
@ maxinator, moet ik dat echt gaan uitleggen?

Ten eerste heb ik het nog nooit ergens anders in hiphop lyrics gehoord. Daarom al origineel en dope! Als dat wel zo is: welk nummr dan?
Ten tweede als je door je chick wordt ingewisseld voor een vrouw dan wordt je als man eigenlijk onttroond. Als je dat snapt. Je eerste reactie is is een vrouw beter dan ik?? lijkt me een deuk voor je mannelijke ego. Na een tijd kan je dat natuurlijk relativeren met de gedachte dat als ze gewoon een dike is, ja dan ligt het niet aan jou. (zie je ook terug in de lyrics, de relativering)

Het is gewoon een origineel, geniaal nummer!! met harde lines en een geniale opbouw.

Wel grappig dat Weztside (16 jaar) je dat al kan vertellen

WeztSide schreef:
Ik denk dat dat veel rare emoties bij je oproept als je dat overkomt.
Dat kun je toch wel voorstellen?

Maar er wordt gedaan alsof het het achtste wereldwonder is.

Oh, en Verbston, ik reageerde meer op de -smiley van Social Mask.

Social_Mask
Ja, dat was niet zo serieus bedoeld, Harco. Het was.. sarcasme. Ik verwonder mij wel over de hysterie bij Verbston. Overigens, Verbston, het is geen unicum (Zwart Licht - Onderschat Niks/Overschat Niks).

avatar van maxinator
Verbston schreef:
@ maxinator, moet ik dat echt gaan uitleggen?

Wel grappig dat Weztside (16 jaar) je dat al kan vertellen

Blijkbaar is het voor jou en O.C. duidelijk zo dat je als man beter bent dan vrouw. Natuurlijk is het altijd verschrikkelijk als je vrouw vreemdgaat, maar ik vind niet dat het erger wordt omdat het een vrouw is waar ze mee zit te flikkeflooien. Ik vind het overigens wel gewoon een vet nummer, maar niet speciaal omdat het een VROUW is waar ze mee vreemd gaat.