Beyoncé - Beyoncé (2013)

R&B / Pop
Label: Parkwood

1. Pretty Hurts (4:17)
  2. Ghost / Haunted (6:09)
  3. Drunk in Love (5:23)

met Jay-Z

4. Blow (5:09)
  5. No Angel (3:48)
  6. Yoncé / Partition (5:19)
  7. Jealous (3:04)

13. Heaven (3:50)
  14. Blue (4:26)

met Blue Ivy

15. 7/11 * (3:33)
  16. Flawless [Remix] * (3:54)

met Nicki Minaj

17. Drunk in Love [Remix] * (6:35)

met Jay-Z en Kanye West

18. Ring Off * (3:00)
  19. Blow [Remix] * (5:09)

met Pharrell

20. Standing on the Sun [Remix] * (4:33)

met Mr. Vegas

boy1988m
Hehe eindelijk weer een goeie album van Beyonce, na rampzalige 4.

Ook slim hoe ze het heeft aangepakt. Album gewoon op Itunes geplaats, zonder dat iemand het wist. De perfecte promo.

avatar van hond racisme
Het enige lelijke aan dit album is de cover, jammer genoeg.

avatar van catdog
Wauw, dat is wel heel slim gedaan dit. Geen aankondiging. Geen dreiging van een leak. Gewoon plaatsen. Zelfs mij ontging het. Ik ben benieuwd. "4" vond ik een vooruitgang met erg sterke songs als "1+1" en "I Miss You".

avatar van Kos
Kos
Vooral de videos zijn wel gaaf.

avatar van GiRlS AlOuD FaN
Helemaal mijn ding niet.
Volledige Beyoncé albums vind ik nooit helemaal goed maar toch altijd een paar nummers...… nu geen enkel dan ik echt in mijn iTunes wil!
Pretty Hurts is dan nog het beste nummer.

avatar van vigil
Vanaf 23 december ook te koop als cd/dvd combi. Op de dvd dus bij elk liedje een videoclip.

avatar van hond racisme
Ik weet al wat ik wil voor kerstmis.

avatar van vigil
Nee dat liedje was van Mariah Carey

NRC geeft album 5* bespreekt het op pagina 8 en trekt vergelijkingen met Thriller & What's Going On.

avatar van hond racisme
Het is dan ook een bom van een album. Zit soul in, rustige downtempo r&b nummers en dan weer knallers van formaat waarop je enkel kan springen en slaan, maar dan nog tien keer beter dan Beyoncé ooit heeft gedaan. Twee video's zijn trouwens geregisseerd door een Belg, best cool.

avatar van hond racisme
Favorieten tot nu toe zijn Haunted, Drunk in Love, No Angel, Partition, Mine en Flawless.

Linus Van Pelt
west schreef:

Nog eens niet zo bizar ver gezocht, het is in mijn ogen een redelijke perfecte pop plaat met wat ruwe randjes.

avatar van Don Cappuccino
Ik word nog eens benieuwd naar deze plaat.

In de previews hoorde ik in ieder geval geen overdreven uithalen en tierlantijntjes, dus misschien ga ik hem wel eens volledig beluisteren.

avatar van Dwejkk_
Op de valreep maakt Beyoncé nog even een van de beste nummers van het jaar, Drunk in Love, wat een heerlijk nummer.

"And the award for feature of the year goes to... Blue Ivy!!!! Congratulations"

avatar van GiRlS AlOuD FaN
hond racisme schreef:

Op welk nummer sta jij te springen? Want op zo'n nummer was ik aan het wachten bij het beluisteren van het album...

Dikkop
Samen met de nieuwe EP van Burial de verrassing van de maand.
Fantastische producties waar Beyonce geweldig op zingt.
Nooit fan geweest van haar muziek maar hier ben ik van onder de indruk.
Dit ligt veel dichter bij Inc, Drake, Jessie Ware, Rhye, Justin Timberlake en Lorde dan bij Lady Gaga of Katy Perry. Misschien is dit altijd al zo geweest bij Beyonce. Alleen heb ik nooit eerder iets echt serieus beluisterd van haar.
Het lijkt er op dat Beyonce artpop heeft gemaakt in plaats van lady Gaga.

Op Rocket zijn de Prince invloeden niet ver weg. Heel goed.

avatar van Reint
Erg leuke en glanzend geproduceerde popplaat. Positief verrast.

avatar van predator
WTF!!!! Errug verrassend dit. Samen met Yeezus voor mij nu al de plaat van het jaar.

avatar van predator
Drunk in love, tsjonge jonge wat een lekker nummer.

Bij de eerste luisterbeurt was ik echt wel teleurgesteld (ironisch eigelijk, want we wisten niet eens dat er iets aankwam). Zit nu bij mijn tweede luisterbeurt aan Heaven en moet zeggen dat ik alles al veel beter vind. Ik wacht nog even met een stem uit te brengen.

avatar van NCKPCK
echt het beste album van het jaar,
vandaag ook al tickets in de pre-sale gekocht voor concert op 18 maart ! word me 11de keer Beyonce Live.

Beste songs zijn na mijn idee:
- Mine
- Partition
- XO
- Pretty Hurts
- Jealous
- Drunk in love

Rocket boeit mij het minste ...

Hoogtepunt is voor mij 'Heaven'. Ik denk dat het over een miskraam gaat, wordt ook als het ware opgevolgd door Blue, zou goed kunnen

avatar van catdog
Onwijs sterk album. De commercie lijkt er op deze plaat bijna geheel uitgetrokken. Niets dan respect voor Beyonce voor deze plaat. Het klinkt donker, relaxed en intrigerend. Je moet natuurlijk een bepaalde klik hebben met Beyonce's ad-libs maar dit is voor mij wel de verassing van het jaar. Heerlijk geproduceerd en een fijne mixture van Drake, Justin Timberlake en Lorde.

Cijfer volgt

Wibren heeft een anti-stem uitgebracht van 1,0*, want hij heeft vast deze plaat niet (helemaal) beluisterd, gezien zijn rotatielist en top 10. Gevalletje jammer.

avatar van Style.Girl
Ben hier wel erg benieuwd naar!

En dat vooral omdat haar vorige album ''4'' mij niet echt beviel, maar wel een aantal mooie nummers bevatte.

Hoop dat het weer een beetje hetzelfde wordt als toen met I Am... Sasha Fierce wat ik echt een geweldig album vind.

Dikkop
Aan je stemmenlijst te zien beluister je vooral populaire/commerciële albums.
Niet dat daar iets mis mee is, maar je zou wel eens kunnen verbaasd zijn over dit album.
Ik denk dat GiRlS AlOuD FaN het daarom zo'n laag cijfer geeft.
Echt veel catchy popsingles staan hier niet echt tussen.
Jealous en XO zie ik wel succesvolle hitjes worden. Blow misschien ook.
De andere nummers zijn toch iets te alternatief voor de mainstream radio denk ik.

avatar van Don Cappuccino
Hits? Nee, die staan er niet op. Goede en doordachte nummers? Ja, die staan er wel genoeg op. Beyoncé is een popalbum met inhoud en wordt nergens oppervlakkig en mevrouw Knowles weet haar vocale acrobatiek dit keer niet zenuwslopend te gebruiken, maar juist met veel emotie en controle. De minimalistische producties werken erg goed bij de zang. De fans van de poppy Beyoncé zullen hier niet veel mee kunnen en er zullen veel luisteraars gewonnen worden. Na meerdere luisterbeurten volgt een beoordeling.

avatar van stef212
Don Cappuccino schreef:

Sluit ik mij volledig bij aan. Snap niet waarom Kanye West of zo beter zou zijn dan dit. Je ziet dat de plaat ook in 'alternatievere kringen' gewaardeerd wordt. This means: ze begint steeds meer op haar zusje te gelijken.